Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Belső Forrás ereje

A Belső Forrás ereje

 

Ismét közelebb jönnek hozzánk az angyalok. Ahogy arról korábban már volt szó, szeptember első hétvégéjén a Vénusz belépett az Angyal csillagaiba, s idén ősszel - megszokott egy hónapos tartózkodásával szemben - egészen december közepéig ott marad! Ez azt jelzi - főleg szeptember 9-től -, hogy átlagnál erőteljesebb angyali energiák lesznek jelen életünkben megint az ősszel (tavaly ugyanezt a Jupiter hosszú angyali útja jelezte). Persze főleg, ha hívjuk, kérjük Őket. Erre a legalkalmasabb időpontokat - melyek egyúttal nemzeti ima-időpontok is - a hírlevél végén ismét közzé teszem, s ezentúl minden hónapban decemberig.

Jó azonban tudni, hogy az Angyal csillagkép fokozott őszi jelenléte (szeptember 9-től, december 17-ig) másrészt annak is kiemelten kedvez, hogy a bennünk élő Istennel - Isteni Énünkkel - szorosabb kapcsolatba kerüljünk. Ennek több útja is van, egyrészt az ima, másrészt a befelé figyelésre fordított egyszerű csendes egyedüllét, illetve egyik legkiválóbb útja a meditáció

De az Angyal csillagkép és a Vénusz hosszabb kapcsolódása arra is kiváló alkalom, hogy emberi kapcsolatainkat emeljük, hogy érzelmi életünket pozitív irányba átminősítsük, hogy érzékenyebbé, elmélyültebbé váljunk a hatására. A kreatív alkotó erőnek különösen kedvez! Lényegében azáltal, hogy ezt az oldalunkat kicsit tudatosabban előhozzuk magunkból most könnyebben megérezhetjük, könnyebben érzékelhetjük az Angyaltestvérek jelenlétét, súgását, segítségét. (Erre például kiváló alkalom akár a hírlevében szereplő bútorfestő tanfolyamot kipróbálni vagy bármi más – akár szellemi, akár kétkezi - alkotó tevékenységet.)  

Emellett fontos, hosszabb távú folyamat az Uránusz üzenete is. Augusztus elején Ő már megfordult az Égen, s elindult hátrálva a Kos csillagkép fejétől vissza a Felfelé úszó halakhoz! Erről is volt már szó korábban. Egészen január elejéig a Felfelé úszó halacskánál lesz, szorosan együtt állva (főleg decembertől) a Halak legfényesebb csillagával, az Al Risha-val, mely az EGYség szimbóluma. Tehát visszavezet minket az EGYségbe.

A Halak erősen belső út, lassan elindul tehát újra az a belső folyamat, amikor elkezdünk kicsit máshogy rálátni a dolgokra, de főleg arra, kivel vagyunk igazán egyek, hol és hogy találhatjuk meg az Isteni Egységet, s milyen ördögi kör van még mindig az életünkben, amiből ideje van kiszállni végre, hogy 2019. tavaszán már úgy indulhassunk el egy új úton, ami egy magasabb szintet képvisel az eddiginél. Megint igaz lesz, hogy valaki minél inkább képes új dolgokat, új embereket, új helyzeteket beengedni az életébe, annál inkább meglátja, megérzi a benne élő Istent, valamint a hazatalálás lehetőségét és azt is, hogy tud élete nagy „ördögi köréből” kiszállni. A feladat itt tehát a megújulási képesség és a rugalmasság tudatos fejlesztése.

Az Isteni Énhez való visszatalálást, az igazi hazatalálást (kívül és belül) és a kiemelkedést segíti fokozottan az Ég a nagy tisztító és felszabadító Uránusz által jövő év elejéig. S ennek a (belső) folyamatnak is az egyik legnagyobb segítője a meditáció lehet.

Azt szoktuk mondani két olyan hely van a Csillagos Égen, ahol a legkönnyebb visszatalálni a bennünk élő Istenhez: az egyik a Felfelé úszó halak fonala, a másik az Angyal csillagkép. Látható, most mindkettő főszerepet kap ősszel és télen! Ezt valószínűleg azért tervezte így Isten, hogy a 2019-től erőteljesen megjelenő, gyökeres változásokat és nagy sorsfordulatokat hozó Plútós hatás (nevezetesen az Ekliptikával való találkozása) már a belső egység, az Istennel és az Isteni Énnel való szoros összefonódás és együtt-létezés állapotában érjen minket. Mert az Igazi Erő innen indul és CSAK innen meríthető.

De ha azt gondolják, ezt már nem lehet tovább fokozni, hát lehet.

Szeptember első és második hetében erősebben  lesz érezhető ez az hatás. Ugyanis szeptember 6-n fordul direktbe a Szaturnusz, az örök értékek és a szentség bolygója a Nyilas csillagképben, pontosan a nyílvessző hegyénél! Együtt állva azzal az Al Nasi csillaggal, amely a hagyományok szerint közvetlenül a Tejút Szívével áll kapcsolatban. Mintegy arra "mutat". 

A csütörtöki (és pénteki) nap kiválóan alkalmas tehát szintén arra, hogy Istennel (és nem csak kint, hanem a bennünk élő Istennel is) közvetlenül felvegyük a kapcsolatot, s azt megerősítsük, szorosabbra fonjuk! Megerősítsük, rögzítsük, erőt és biztonságot merítve belőle. Mind az imának, mind a belső útnak, a belső isten-élménynek nagyon jó lehetősége tehát ez a két nap. S annak is, hogy a Belső Isteni Forráshoz visszataláljunk! Ez egyben a boldogság-forgás titka is, amiből csodákat lehet teremteni, hiszen a Tejút is állandó forgásban van.

Szeptember 7-n pénteken a Szaturnusz még a Merkúrral is emelő fényszöget alkot (14 órakor), így a délutáni órák fokozottan segítik azokat a lényegre törő beszélgetéseket, amelyek emelő erővel az ördögi körből segítenek kilépni, vagy az igazán lényeges, fontos célt segítenek megérteni és követni. Mindenképpen a sorsunk szempontjából igazán lényeges dolgokat érthetjük meg pénteken, erre hívja fel ez a nap ismét a figyelmünket. Amit követni kell - vagy kellene. S egyúttal az Isteni Forráshoz vezet! Érdekes, hogy a Szaturnusz még mindig szoros trigonban (emelő fényszögben) van a fent említett Uránusszal, aki még a Kos csillagkép Tejútra tekintő fejénél tartózkodik ekkor. (De mi tudjuk, hogy célja már a Kiemelkedő Halak!) Csütörtökön és pénteken tehát minden beszélgetés, minden belső megértés azt segíti, hogy egy más „aspektusból” váratlanul meglássuk életünkben a Tejutat, azaz az isteni lehetőségeket. Vagy a jövő lehetséges irányát mutatja meg egy pillanatra (akár egy szokatlan helyzettel) az Ég talán egy más – egy új - megközelítésben, mint eddig.

A Szaturnusz Al Nasi-nál való direktbe fordulása és a Merkúr emelő fényszöge együttesen vezet vissza minket Istenhez. Akár egy tanítás formájában az eddiginél erősebben érteti meg velünk, mi az, ami igazán lényeges, mi az, ami igazán értékes az életünkben. Az idő, az időbeosztás üzenete központi kérdéssé válhat, érdemes tehát most átgondolni mire fordítjuk az időnket, s ebből mi az, ami valóban fontos, értékes és mi az, ami nem? Figyelmeztethet a Szaturnusz arra is, mi az, ami életképes és kézzel foghatóan meg tud jelenni az anyagban is – szemben azzal, ami csak hamis illúzió. A kézzelfoghatóság törvénye fontos tanítása a szeptembernek. Azt üzeni, ezen a szaturnuszi mércén át kell menni ahhoz, hogy a legnagyobb Isteni Varázserő birtokába juss. (Hiszen a Tejútnak, mellyel most Szaturnusz Mester közvetlenül töltekezik varázsereje van.) 

 

Összességében szeptember első hete az igazán lényeges, az igazán értékes és a gyakorlatban is életképes követésére figyelmeztet, egyben feltéve a kérdést, hol tartunk sorsunk útján az egyéni próbatételek kiállása terén. A Nyilas csillagkép nyilának hegye - az Al Nasi csillag - egyben a célra-tartás képessége és ereje is! Ennek lehet most birtokába jutni. A Nyilas, ahogy az Égen visszafordul nyilával a mögötte lévő Skorpió csillagkép szívét, a legerősebb, legmélyebb szeretet égi üzenetét, az Antares csillagot célozza meg. Vagyis azt üzeni Isten most a Szaturnusz által így szeptember elején: egyetlen igazán lényeges célod van ember!

A szeretet. 

 

Áldott, boldog szeptemberi napokat kívánok mindenkinek!

 

Szeretettel,

Veres Mónika

2018. szeptember 5.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.