Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Fény-felismerés hete

A Fény-felismerés hete

 

Július első hetéről nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy a felismerések hete. S elsősorban azokat a dolgokat, azokat az „eszközöket” segít felismerni és nagy erővel tudatosítani, amivel sorsunk királyává válhatunk. Ami segít az életünket a fizikai síkon uralni!

Július 3-n kedden a Merkúr áll együtt a „felébredést” és felismerést is szimbolizáló felszálló holdcsomóponttal, miközben inspiráló fényszögkapcsolatba lép (oppozíció) azzal a Marssal, aki múlt hét óta hátrálva halad az Égen.  A szoros Merkúr – Mars inspiráló fényszög napja július 05., a varázslatos csütörtök. Így lényegében egész héten érezhetőek azok a felismerések, amelyek most elsősorban nem az egó szintjéről születnek meg bennünk, hanem az Isteni Énből. Ugyanis nem csak a Mars halad jelenleg a földi logikával szemben (retrográd), hanem mindkét holdcsomópontnak is ez a mozgása! Ezekben a napokban tehát felerősödik – és tudatosodik! – a „Kis Ént” meghaladó „Nagy Én” akarata, törekvése. Több olyan felébredési pillanatot is megélhetünk most, amire korábban vagy egyáltalán nem gondoltunk, vagy felmerült ugyan esetleg de az egónk keményen elhessegette. Nagyon hangsúlyos üzenete a hétnek, hogy kifejezetten a magasabb, az univerzális irányra segít ráébredni, ezt segít megérteni – bármely témában. Akár konkrétan életfeladatunkat illetően, akár kapcsolatainkat érintve, akár mint gondolkodásmód.

A gondolkodásmódban egyfajta (minőségi) változás lehetősége rejlik most. De ez a verbalitás bármely szintjén megjelenhet. Tipikusan jó lehetőség ez a hét „máshogy” gondolkodni, vagy „máshogy” megbeszélni valamit. Különben is kapunk most egy plusz erőt valamit tisztázni, kimondani vagy megbeszélni - máshogy, mint eddig. 

Különös varázslata a hétnek (de főleg a keddi napnak), hogy a Merkúr pontosan a Rák csillagkép kör alakú Jászol részében áll együtt a holdcsomóponttal! Ez egyúttal Jézus Urunk születési helye az Égen. Itt születik a Fény, a Szeretet. De mindenképpen kiemelten a születés helye. A felszálló holdcsomópont pedig maga a testet öltés üzenete is. Az a varázslat tehát, amire kedden (július 03.) lehetőséget kapunk az Égtől, az nem kevesebb, mint, hogy felismerjük magunkban a Fényt! Vagy felismerjük, hol van – miben, kiben van - életünkben a Fény. Esetleg a „sötét alagútból” kivezető Fény felismerése is megtörténhet, erre is kiválóan alkalmas a keddi nap.

A mai napon – pont a „testet öltés” erőteljes megjelenése miatt – különösen felhívom a figyelmet arra, hogy az átlagnál jobban figyeljenek oda arra, milyen gondolatok vannak (születnek meg) a fejükben, mert bizony testet ölthetnek minden eddiginél nagyobb erővel! A gondolatok testet öltésének hete is tehát ez. Aki tudatos, az főleg a keddi napot arra használhatja, hogy a gondolatait erősen uralva, irányítva, kizárólag a szépet, a jót, a szeretetet – a Fényt – engedi a gondolatvilágába! Hogy ez öltsön testet.

A felismerések mindezen túl sorsfeladatunkkal is összefügghetnek, főleg a hazánkkal vagy a családdal kapcsolatban. A Mars ugyanis a Bak csillagképéből inspirálja a Rák csillagképében haladó Merkúrt. Itt bizonyos szempontból kikerülhetetlen dolgok merülnek fel, mindaz, amit sarkalatos csomópontként beterveztünk magunknak leszületés előtt jelen életünkbe. Erre lehet most rádöbbenni. Itt újra hangsúlyoznám az egóval szemben a Fensőbb Én szerepét ebben a folyamatban! Azaz olyan napokat élünk, amikor az egó kicsit megbukik. Talán úgy érzi, mintha egy nagy pofonnal ráébresztenék arra, mindaz, amibe addig energiát fektetett olyan veszettül az nem biztos, hogy a Valódi Sorsának, az Igazi Útjának – amit isteni szempontból követnie kellett volna - megfelel. Tehát ebből a szempontból is a nagy felébredés napjait hozza ez a hét.

A Mars mindeközben a leszálló holdcsomóponttal  áll együtt, s a Bak csillagkép fejéhez és a Kis Róka csillagképbe hátrál éppen vissza. Ez a hatás szinte egész nyáron át érződik majd! Így, kicsit nagyobb kitekintésben, azt lehet mondani, ez a nyár a tudatalatti tudatosításának a nagy lehetősége! Ebben a segítség viszont nem kívülről, hanem kifejezetten belülről érkezik, az Isteni Én lesz a nagy segítőnk benne – de talán máshogy, mint eddig sejtettük volna …

Ez a folyamat július első hetében, ezekben a napokban nagyon érezhető. Segítenek most az égi energiák tehát abban, hogy ráébredjünk milyen tudatalatti blokkok, gátak, félelmek, görcsök szunnyadnak bennünk, s ezek hogy gátoltak eddig Valódi Sorsunk boldog megélésében. Főleg a kedd, a szerda és a csütörtök segít megérteni a múltat (akár a családi gyökereket), a múlt eddig elfeledett részleteit is, az onnan hozott blokkokat, félelemből felépített belső korlátokat - és épp ezáltal születik meg és ölt testet a Fény életünkben itt és most. Ezáltal születhet meg egy új minőség – bennünk és körülöttünk, melynek a Szeretet a legfőbb vezérlő elve.

 

 

Boldog, vidám, áldott nyári pihenést kívánok!

 

Szeretettel,

Veres Mónika

2018. július 03.

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.