Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A HOLD RITMUSA - 2017

A HOLD RITMUSA NOVEMBERBEN

- Angyali elindulás -

 

 

 

Ezen az oldalon az új esztendőben egy új témával találkozhatnak a kedves olvasók! Abban szeretnék segíteni, hogy a Hold havi változását röviden leírva bemutatom az egyes Hold-fázisok miben válnak segítségünkre a hétköznapokban.

A Hold az egyik legfontosabb égitest a Naprendszerünkben (a Nap társa). Persze mindenki fontos, hiszen mindenkinek meg van a maga egyéni fontos szerepe az Univerzumban, de a Hold mégis kicsit kiemelkedik a többiek közül, mert szinte a legerősebb hatást gyakorolja a földön élő élővilágra, elsősorban az emberre. A lélek szimbóluma az asztrológiában, s egyben a változásokért felelős. Ez jó hír, hiszen arról is üzen, minden nehéz helyzet átfordítható kellő akaraterővel és tudatossággal jóra! Persze nem árt hozzá egy kis (fehér) mágia sem.  A Hold energiájához kapcsolódó apró kis "trükkök" azok az eszközök a kezünkben, amelyeket tudatosan és bölcsen alkalmazva a hétköznapokba becsempészhetjük azt a kis mágiát, amivel hosszú távon javíthatjuk életminőségünket és lelkiállapotunkat. 

A fő szabály a Hold hatását figyelve, hogy a Telihold az a pillanat, amikor a Hold csúcson jár, ez a lelki élet szempontjából is minden hónapban a legkifinomultabb - vagy legkiélezettebb - pillanat, egyben a mágia ideje. Minden egyes Telihold segít a bennünk szunnyadó mágikus erőt felszínre hozni (persze csak ha akarjuk), és segít teljességében rálátni lelkünkre. A Teliholdat követő fogyó Hold időszaka (két hét) nagyon jó az elengedésre, a rossz tulajdonságoktól, rossz szokásoktól vagy a megterhelő helyzetektől, káros energiáktól való megszabadulásra. Épp ezért a fogyó Hold időszaka kedvez elsősorban a méregtelenítésnek! Ennek csúcspontja az Újhold, amely nagyon jó nap böjtölésre. Ez azt jelenti, hogy ilyenkor az Újhold hatására a szervezetünk könnyebben el tudja engedni a káros anyagokat. Egy-egy egész napos böjt a megfelelő Hold-fázishoz igazítva fokozottan jó hatással lehet mind a testünkre, mind a lelkünkre.  

Az Újholdat követő időszak már a növő Holdé (szintén két hét). Ez az időszak a beépítésre való. A vitaminok, ásványi anyagok - esetleg a szellemi információk - beépülését segíti az időszak. Ezt a szakaszt zárja le természetesen a Telihold, amelyről fent már írtam, s a kör így folytatódik tovább újra és újra. Ahogy az élet folyton megújuló ritmusa ..

A Hold így a megújulás ereje és képessége is minden emberben! Talán kicsit erősebb a nőkben, de a férfiak is szépen tudnak meríteni belőle. 

 

Nézzük most az aktuális hónap Hold-ritmusát:

 

November 4-ig növő Hold van. A beépítés szakasza - a vitaminok, ásványi anyagok beépítése könnyebb, ezt segíti a Hold hatása. Érdemes jobban oda figyelni arra, főleg aki fogyókúrázik vagy diétázik, hogy ilyenkor a zsírok is jobban beépülnek. A pozitív, emelő, derűs gondolatokra is érdemes tudatosabban figyelni, hiszen azok is jobban beépülnek!

 

Telihold: November  04.  hajnalban,  Telihold a Kos csillagaiban

 

 

A kezdet Teliholdja. Kifejezetten kedvez annak, hogy új utakra lépjünk, új dolgokba kezdjünk. Érdemes érte tudatosan hozni egy áldozatot, hogy a Kos csillagaiban megjelenő "áldozat - áldás" törvénye szerint áldás szálljon arra, amibe most belekezdünk. Mivel ezen a szombaton az angyali energiák is átlagnál erősebbek (hiszen a Vénusz az Angyal csillagaiban ekkor kerül inspiráló kapcsolatba az Uránusszal), s most a Teliholddal összekapcsolódnak, így ez a szombati Telihold kifejezetten kedvező az angyal-mágiának! Azaz az elindulást vagy egy új lehetőség felbukkanását angyali szintekről segítik. Ha ehhez egy kifejezett kéréssel még egy gyertyát is meggyújtunk és végig égetünk, az most fokozott segítséget jelent mindabban, amit el akarunk indítani. 

 

November 5-től újra a fogyó Hold fázisa következik (november 18-ig). Az elengedés szakasza - kiváló alkalom a méregtelenítésre, diétára vagy rossz szokásoktól való megszabadulásra. Ilyenkor könnyebben tudjuk nem csak a felhalmozott mérgeket elengedni a szervezetünkből, hanem mindazt, aminek már lejárt az ideje a sorsunkban. Segít ez a pár hét elengedni a rossz, borús, vagy sötét gondolatokat is!

 

November 18-n 12 órakor lesz az Újhold, a Mérleg csillagkép jövő serpenyőjénél. 

November 19-tól újra nőni fog a Hold, innentől ismét a növő Hold hatása: a beépítés következik.

 

 

Jó Hold-hangolódást kívánok! 

 

Áldott, derűs napokat kívánok mindenkinek sok szeretettel! 

 

Veres Mónika

csillagtitkok

 

 

A mappában található képek előnézete Hold

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.