Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A HOLD RITMUSA - 2017

A HOLD RITMUSA SZEPTEMBERBEN 

 

Ezen az oldalon az új esztendőben egy új témával találkozhatnak a kedves olvasók! Abban szeretnék segíteni, hogy a Hold havi változását röviden leírva bemutatom az egyes Hold-fázisok miben válnak segítségünkre a hétköznapokban.

A Hold az egyik legfontosabb égitest a Naprendszerünkben (a Nap társa). Persze mindenki fontos, hiszen mindenkinek meg van a maga egyéni fontos szerepe az Univerzumban, de a Hold mégis kicsit kiemelkedik a többiek közül, mert szinte a legerősebb hatást gyakorolja a földön élő élővilágra, elsősorban az emberre. A lélek szimbóluma az asztrológiában, s egyben a változásokért felelős. Ez jó hír, hiszen arról is üzen, minden nehéz helyzet átfordítható kellő akaraterővel és tudatossággal jóra! Persze nem árt hozzá egy kis (fehér) mágia sem.  A Hold energiájához kapcsolódó apró kis "trükkök" azok az eszközök a kezünkben, amelyeket tudatosan és bölcsen alkalmazva a hétköznapokba becsempészhetjük azt a kis mágiát, amivel hosszú távon javíthatjuk életminőségünket és lelkiállapotunkat. 

A fő szabály a Hold hatását figyelve, hogy a Telihold az a pillanat, amikor a Hold csúcson jár, ez a lelki élet szempontjából is minden hónapban a legkifinomultabb - vagy legkiélezettebb - pillanat, egyben a mágia ideje. Minden egyes Telihold segít a bennünk szunnyadó mágikus erőt felszínre hozni (persze csak ha akarjuk), és segít teljességében rálátni lelkünkre. A Teliholdat követő fogyó Hold időszaka (két hét) nagyon jó az elengedésre, a rossz tulajdonságoktól, rossz szokásoktól vagy a megterhelő helyzetektől, káros energiáktól való megszabadulásra. Épp ezért a fogyó Hold időszaka kedvez elsősorban a méregtelenítésnek! Ennek csúcspontja az Újhold, amely nagyon jó nap böjtölésre. Ez azt jelenti, hogy ilyenkor az Újhold hatására a szervezetünk könnyebben el tudja engedni a káros anyagokat. Egy-egy egész napos böjt a megfelelő Hold-fázishoz igazítva fokozottan jó hatással lehet mind a testünkre, mind a lelkünkre.  

Az Újholdat követő időszak már a növő Holdé (szintén két hét). Ez az időszak a beépítésre való. A vitaminok, ásványi anyagok - esetleg a szellemi információk - beépülését segíti az időszak. Ezt a szakaszt zárja le természetesen a Telihold, amelyről fent már írtam, s a kör így folytatódik tovább újra és újra. Ahogy az élet folyton megújuló ritmusa ..

A Hold így a megújulás ereje és képessége is minden emberben! Talán kicsit erősebb a nőkben, de a férfiak is szépen tudnak meríteni belőle. 

 

Nézzük most az aktuális hónap Hold-ritmusát:

 

Szeptember 6-ig növő Hold van. A beépítés szakasza - a vitaminok, ásványi anyagok beépítése könnyebb, ezt segíti a Hold hatása. Érdemes jobban oda figyelni arra, főleg aki fogyókúrázik vagy diétázik, hogy ilyenkor a zsírok is jobban beépülnek. A pozitív, emelő, derűs gondolatokra is érdemes tudatosabban figyelni, hiszen azok is jobban beépülnek!

 

Telihold: Szeptember 06.  09 órakor  - Az egység Teliholdja!

Ahogy az augusztusi Telihold a múlt terheitől segített megszabadulni a Vízöntő csillagkép múlt vízében, úgy a szeptemberi Telihold már új jövőt segít teremteni, behívni a Vízöntő csillagkép jövőbe ömlő vízében. Új kódokat ültethetünk el benne. Szép folyamat. Kifejezetten a lelki megtisztulást, felszabadulást segíti ez a Telihold is! Ezen felül van egy különlegessége. Mégpedig az, hogy a Teliholdban ezúttal nem kettő, hanem három bolygó vesz részt: a Nap és a Hold mellett belép a Neptun, hiszen 6-n a reggeli órákban még együtt áll a Holddal, azaz szorosan része a szeptemberi Teliholdnak!

Úgy tűnik, egy átlagnál mélyebb, érzelmesebb Hold-hatásban lesz hát részünk, melynek központi témája a szerelem, az Unio Mystica és az egó teljes meghaladása - vagy halála. Az a fajta egység-élmény mutatja meg magát benne, melyben nincs már külön "te és én", nincs külön "bent és kint", hanem az ember ráérez a nagy titokra: valójában a mélyben minden egy. S főleg itt érezhet rá arra, ebben a földi létezésben (vagy azon túl) ki az, akivel egy. (Az Öröktől összetartozó, Egy Isteni Magból született, de egy ponton kettéhasadt Két Lélek mágikus visszahívó hangja is felcsendül ezen a reggelen. Akinek van füle a hallásra, meghallhatja.)   

Ez a Telihold most elsősorban a szerelemről szól, hiszen a Nap az Oroszlán csillagaiból világítja meg a Holdat. De aki az átlagos hétköznapi szerelmet keresi benne az téved. Itt annál jóval többről van szó. Két Lélek ezen kapcsolódásához komoly dolgot kell megtenni: az önző ént, az akaratot, az egót teljesen háttérbe kell szorítani. Ez az a pont, ahol "belehalok" a másikba, a másik ölelésébe. Amikor "meghal" bennem a rosszabbik felem. Amikor a "kis én" megszűnik létezni és átadja helyét a "nagynak", az Isteni Énnek, s ezen a - magasabb - szinten az addig testben különvált Isteni Ének újra egyesülni tudnak. Olyan Lélek Tánc ez, amit földi ésszel se megközelíteni, se megérteni nem lehet. Csak a teljes elengedettség, a teljes önátadás vezet el hozzá. Ezért lehet nehéz. A szeptemberi Teliholdnak ezt a misztériumát az Isteni Én segít megélni, csak Ő tud segíteni benne, át kell hát adnunk neki az irányítást, ha részesei akarunk lenni a Nagy Táncnak. A Mennyei Szerelem misztériumának. 

Mindenképpen kiváló alkalom meditációra ez a pár óra! S önmagunkban az istenihez visszatalálni. Az istenemberré válás folyamatában ismét egy kiemelten fontos pillanat. Akár meditációra használjuk, akár csak egy kis csendes elmélyülésre, mindkettőben jó alkalom nyílik ráérezni a jövőre, illetve útmutatást kapni Isteni Énünktől a jövőre nézve. Ezért kifejezetten javaslom, aki teheti ezt a szerda délelőttöt próbálja egyedül, csendben, befelé figyelve tölteni, s figyelni a belső hangot. Segítség, útmutatás érkezik. (Természetesen, aki a Párjával tölti, az az elmélyülést, az eggyé válást élheti meg benne magas szinten.)

Bármelyik megélést is választjuk, mindenképpen sorsunk uralásához kapunk egy újabb fontos segítséget Hold Anyától. De akkor tud meg is érkezni hozzánk ez a segítség, ha félelmeinket teljesen le tudjuk tenni, s teljesen rá merjük bízni magunkat Fensőbb Énünkre.  

Felhívom viszont a figyelmet, hogy ezen a napon (szeptember 6.), illetve ha lehet előző este érdemes kerülni az alkoholfogyasztást! A Neptunt ugyanis alacsony szintre viszi le, s nem csak a tiszta érzékeléstől távolít el, de esetleg felerősítheti a félelmeket is. 

 

Szeptember 7-tól újra a fogyó Hold fázisa következik (szeptember 20-ig). Az elengedés szakasza - kiváló alkalom a méregtelenítésre, diétára vagy rossz szokásoktól való megszabadulásra. Ilyenkor könnyebben tudjuk nem csak a felhalmozott mérgeket elengedni a szervezetünkből, hanem mindazt, aminek már lejárt az ideje a sorsunkban. Segít ez a pár hét elengedni a rossz, borús, vagy sötét gondolatokat is!

Szeptember 20-n hajnalban lesz az Újhold a Szűz csillagkép múltból ellépő lábánál. S az érdekes az, hogy egy Merkúr - Neptun inspirációs fényszög kíséri az Égen, azaz a Neptun közvetve itt is jelen van, üzen, akár csak a Telihold mágikus pillanatában. Mintha a szeptemberi hold-mozgások kifejezetten össze lennének hangolva a Neptun égi mozgásával. Két lélek bolygóról lévén szó, azt kell mondjam, a szeptember átlagnál érzelmesebb hónapnak ígérkezik.Mintha Isten fókuszba helyezné a lelkünket, hogy fordítsunk több figyelmet arra mi is rejtezik ott.   

  

Szeptember 21-től újra nőni fog a Hold, innentől ismét a növő Hold hatása: a beépítés következik.

 

Jó Hold-hangolódást kívánok! 

 

Áldott, derűs napokat kívánok mindenkinek sok szeretettel! 

 

Veres Mónika

csillagtitkok

 

 

A mappában található képek előnézete Hold

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.