Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A HOLD RITMUSA - 2018

A HOLD RITMUSA JANUÁRBAN

- A mágikus női erők ideje - 

 

 

 

Ezen az oldalon az új esztendőben egy új témával találkozhatnak a kedves olvasók! Abban szeretnék segíteni, hogy a Hold havi változását röviden leírva bemutatom az egyes Hold-fázisok miben válnak segítségünkre a hétköznapokban.

A Hold az egyik legfontosabb égitest a Naprendszerünkben (a Nap társa). Persze mindenki fontos, hiszen mindenkinek meg van a maga egyéni fontos szerepe az Univerzumban, de a Hold mégis kicsit kiemelkedik a többiek közül, mert szinte a legerősebb hatást gyakorolja a földön élő élővilágra, elsősorban az emberre. A lélek szimbóluma az asztrológiában, s egyben a változásokért felelős. Ez jó hír, hiszen arról is üzen, minden nehéz helyzet átfordítható kellő akaraterővel és tudatossággal jóra! Persze nem árt hozzá egy kis (fehér) mágia sem.  A Hold energiájához kapcsolódó apró kis "trükkök" azok az eszközök a kezünkben, amelyeket tudatosan és bölcsen alkalmazva a hétköznapokba becsempészhetjük azt a kis mágiát, amivel hosszú távon javíthatjuk életminőségünket és lelkiállapotunkat. 

A fő szabály a Hold hatását figyelve, hogy a Telihold az a pillanat, amikor a Hold csúcson jár, ez a lelki élet szempontjából is minden hónapban a legkifinomultabb - vagy legkiélezettebb - pillanat, egyben a mágia ideje. Minden egyes Telihold segít a bennünk szunnyadó mágikus erőt felszínre hozni (persze csak ha akarjuk), és segít teljességében rálátni lelkünkre. A Teliholdat követő fogyó Hold időszaka (két hét) nagyon jó az elengedésre, a rossz tulajdonságoktól, rossz szokásoktól vagy a megterhelő helyzetektől, káros energiáktól való megszabadulásra. Épp ezért a fogyó Hold időszaka kedvez elsősorban a méregtelenítésnek! Ennek csúcspontja az Újhold, amely nagyon jó nap böjtölésre. Ez azt jelenti, hogy ilyenkor az Újhold hatására a szervezetünk könnyebben el tudja engedni a káros anyagokat. Egy-egy egész napos böjt a megfelelő Hold-fázishoz igazítva fokozottan jó hatással lehet mind a testünkre, mind a lelkünkre.  

Az Újholdat követő időszak már a növő Holdé (szintén két hét). Ez az időszak a beépítésre való. A vitaminok, ásványi anyagok - esetleg a szellemi információk - beépülését segíti az időszak. Ezt a szakaszt zárja le természetesen a Telihold, amelyről fent már írtam, s a kör így folytatódik tovább újra és újra. Ahogy az élet folyton megújuló ritmusa ..

A Hold így a megújulás ereje és képessége is minden emberben! Talán kicsit erősebb a nőkben, de a férfiak is szépen tudnak meríteni belőle. 

 

Nézzük most az aktuális hónap Hold-ritmusát:

 

Január 1-ig növő Hold van. A beépítés szakasza - a vitaminok, ásványi anyagok beépítése könnyebb, ezt segíti a Hold hatása. Érdemes jobban oda figyelni arra, főleg aki fogyókúrázik vagy diétázik, hogy ilyenkor a zsírok is jobban beépülnek. A pozitív, emelő, derűs gondolatokra is érdemes tudatosabban figyelni, hiszen azok is jobban beépülnek!

 

Telihold: Január 02.  hajnalban,  Telihold az Ikrek csillagaiban

 

A tudásban való elmélyülésnek, a tanulmányoknak kedvez! Ez most elsősorban azt segíti, hogy az isteni tudást könnyen le tudjuk hozni a földre és a hétköznapokban tudjuk alkalmazni, vagy társainknak átadni. Mivel a Tejúton lesz, annak is a szélén, így az isteni erők kézzelfoghatóvá tételének lehetősége, mágikus ideje. Átlagnál nagyobb emelő erő van ebben a Teliholdban! S mivel az új éve első napjaiban ragyog fel, így ebből is sejthető, hogy az egész 2018-as esztendőben átlagon felül nagy emelő - kiemelő - erő lesz! 

 

Január 3-tól újra a fogyó Hold fázisa következik. Az elengedés szakasza - kiváló alkalom a méregtelenítésre, diétára vagy rossz szokásoktól való megszabadulásra. Ilyenkor könnyebben tudjuk nem csak a felhalmozott mérgeket elengedni a szervezetünkből, hanem mindazt, aminek már lejárt az ideje a sorsunkban. Segít ez a pár hét elengedni a rossz, borús, vagy sötét gondolatokat is!

 

Január 17-n hajnalban lesz az Újhold, a Sas csillagkép szárnyaló égi környezetében. Különös szépsége, hogy ezúttal a Vénusszal karöltve találkozik a Nap a Holddal! Nagyon kedvez az érzelmi és párkapcsolati megújulásnak, illetve esetleg egy új kezdetnek is jó lehetőséget biztosít. A hétköznapi problémákból emel ki, s egyúttal a megoldás felé segít indulni, az isteni megoldás felé, hiszen a Sas (Turul) a Tejút felé szárnyal. 

Január 17-től újra nőni fog a Hold, innentől ismét a növő Hold hatása: a beépítés következik.

A hónap érdekessége, hogy kivételesen idén januárban két Telihold is lesz! Cserébe februárban viszont - szintén kuriózum az évben! - nem lesz Telihold. Ez már önmagában is különös, mágikus fényt ad az idei esztendőnek. Január 31-n 14 órakor tehát újra felragyog a Telihold! A Rák csillagkép elengedő ága és az Oroszlán múltba tekintő feje között. Nagyon jó alkalom egy más, magasabb aspektusból rálátni arra mi az, amit a múltból el kell engednem, ezt segítik ezek az órák. Ez szólhat egy kapcsolat elengedéséről, de segítheti mindazon rossz szokásaink elengedését is, amelyek nélkül jobban tudjuk majd uralni sorsunkat. Azt mutatja meg - ráadásul holdfogyatkozás kíséri, vagyis fokozott mágikus erővel! - ahhoz, hogy az életem királyává váljak, kit vagy mit kell magamban elengednem. 

 

 

Jó Hold-hangolódást kívánok! 

 

Áldott, derűs napokat kívánok mindenkinek sok szeretettel! 

 

Veres Mónika

csillagtitkok

 

 

A mappában található képek előnézete Hold

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.