Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Jászol ereje

A Jászol ereje

 

 

Döbbenetes ez a nyár. Nem csak átlagon felül viharos, trópusi, de átlagon felül érzelmes is. Visszatérő módon jönnek az égi üzenetek újra és újra: nyisd meg a szíved és szeress! Ember, végre szeress! Ne fuss tovább a szíved szava elől. Ne menekülj falak mögé. Ne rettegj, ne pánikolj, ne nyafogj. Ne keress és ne találj kifogásokat. Hát nem volt elég ebből évezredeken át? Hát nem unod még? Mert Isten már unja. És úgy döntött idén nyáron ezt felírja az Égre is. Hogy figyelmeztessen - mielőtt a jövő évben a Plútó eléri az Ekliptikát -, ez így nem mehet tovább Ember! Hát hogy leszel így Isten-ember?! Minek a sok ima, a sok meditáció a sok spirituális tévelygés? Minek a sok díszes cicoma rajtad? Boldog vagy? Egész vagy? De most őszintén.

Egy biztos. Isten valamire nagyon fel akarja hívni a figyelmünket ezen a nyáron. Csűrhetném, csavarhatnám, de valójában ez egyetlen szó: a szívünkre. A szeretetre.

Három jelentős ún. szív-csillag van az Égen, az Antares, a Regulus és az Ikrek szíve.  Ebből érdekes módon kettő is főszerepet játszik a nyári csillag-színpadon. Az Ikrek szívét a Nap, a Mars, a Merkúr, a Vénusz hívják életre a Plútó szenvedélyes inspirációjában. A Regulust pedig a Merkúr és a Mars táncoltatják meg. Ebből még előttünk áll a Vénusz és a Plútó mindent elsöprő szív-energia robbanása augusztus 15-n Nagyboldogasszony napján, mely egyúttal a női szeretet varázserejére is figyelmeztet. A Merkúr üzenete az Oroszlán szívénél, a Regulusnál, pedig a napokban indul és szeptember elején csúcsosodik ki majd.

Már csak egy kérdés maradt. Vajon megértjük végre mi van a szívünkbe kódolva? Megértjük végre, hogy semminek sincs értelme, csak és kizárólag a szív-erőtérből való működésnek? Isten tudja mit jelent, hogy a mindent átformáló Plútó közelíti a földi világ tengelyét, az Ekliptikát. Tudja jól, azt a mélyreható átalakulást magas minőségben megélni csak szív-erőtérből lehet. Szeretet-kört alkotva azokkal, akikkel szívünkben össze vagyunk életeken át kapcsolódva. Rengeteg segítséget küld ezen a nyáron, hogy azok is meg tudják nyitni a szívüket, akiknek eddig esetleg nem sikerült. Mert ez lesz az egyetlen titka és mágiája az elkövetkező éveknek!

 

Nézzük először a Regulus nyári üzenetét röviden. Július 25-26-n a Merkúr együttáll az Oroszlán csillagkép szívével, a királyi Regulus csillaggal. Közben július 25-n együttáll a Holddal is, s egyúttal emelő fényszöget alkotnak a Halak Felfelé úszó fonalánál haladó Uránusszal. Ez a keddi nap így arról szól, váratlan sugallatok, megérzések formájában üzen a szívünk a megoldásról. Arról, hogy tudnánk az ördögi körből kilépni. S persze arról is, a szeretet erejével tudjuk igazán királyi módon uralni az életünket. Ez a gyorsan múló hatás azonban visszatér majd augusztus utolsó napjaiban és szeptember elején. Ugyanis a Merkúr augusztus 13-n majd megáll az Égen az Oroszlán nemző részénél és innen visszahátrál szép  lassan a szívéhez (Regulus), hogy ott együtt álljon vele a Marssal karöltve szeptember 3-n. Úgy tűnik augusztus második felében újra kell majd gondolnunk valamit szívügyekben. A szeretet terén. Ha esetleg el akartunk volna menni amellett, mi van a szívünkben, hát nem lehet. A Merkúr, a kis csintalan gyermek visszavezet. Nem hagyja annyiban a dolgot. Játszik, kacag rajtunk, huncutkodva nézi botladozásainkat, de akkor is rávezet a megértésre, a szívünk igazságára. S főleg arra, teremteni, alkotni, termékeny életet élni csak szeretetből, csak szívből lehet! Szív-erőtérből.

 

Érdemes itt még kis kitérőként megemlíteni az Uránusz üzenetét is. Hiszen most már egy jó ideje együtt áll az Al Risha csillaggal, az egység csillagával, a Halak Felfelé úszó fonalánál. Aki letette terheit, aki megszabadult korlátaitól és félelmeitől az megérezhette most az EGYség erejét! Mind az Isteni Énjével való egység erejét, mint a társaival való egység misztériumát. Az Uránusz már majdnem belép a Kos csillagaiba. De csak majdnem! Mert még nincs itt az ideje, hogy elkezdje mindazt, amit majd jövő tavasszal el fog kezdeni. Mintha már kilépnénk az ördögi körből, úgy érezzük kezünkben a megoldás kulcsa… És a kezünkben is van. Félig. Még nem teljesen. Még valami hiányzik. Vagy valaki. Ugyanis az Uránusz augusztus 3-n majd megáll az Égen és a Felfelé úszó halaktól visszafordul. Bár azzal még egészen szeptember végéig együttáll, de utána ősszel és télen visszatér a Visszaúszó halakhoz. A kiemelkedés, az ördögi körből való kilépés ereje így egészen szeptemberig a kezünkben lesz! De kicsit új színezettel. Mert egy olyan plusz hangzat is megszólal majd bennünk: ha végleg ki akarok lépni egy helyzetből vagy egy karmikus körből, ha végleg szintet akarok emelkedni, akkor előbb még vissza kell fordulnom egy percre és belül rendet kell tennem. Még egyszer összegeznem kell. Talán azért fordulok vissza mert van, amit újra és végleg le kell zárnom. Vagy talán azért, mert van valaki, aki nélkül nem léphetek fel a magasabb dimenzióba. Visszafordulhatunk társakért is, de akár tudásért is. Vagy azért, hogy végérvényesen és mélyrehatóan elrendezzünk még néhány dolgot magunkban, magunk körül.

 

 

No de haladjunk tovább a mostani napok üzenetével. Hiszen ezek is a megnyílásról szólnak!

Július utolsó napjai abban segítenek, hogy megnyíljunk a Fény felé. Nagy erőt ad ahhoz, hogy meg tudjuk nyitni magunkat a családi körnek, az otthon melegének, a szeretetnek.  Hogy meg tudjunk nyílni a családalapítás vagy az anyaság előtt. Segíthet új otthont találni vagy - kicsit más értelemben - azt a belső otthont megtalálni, ahol a Fény születhet majd meg lelkünkben. A hazatalálás idejét is jelzi, ezért küzdünk, illetve ebben vár ránk nagy áttörés. A Mars és a Nap állnak együtt ugyanis július 26-27-n a Rák csillagkép megnyíló ágánál, erősen közelítve a Jászol kör alakú csillaghalmazához.

A Jászol szent hely az Égen. Itt születik a Fény, a Szeretet. Hiszen itt, a Jászolban született kétezer éve Jézus Mester, aki a Szeretet Törvényére tanította a világot. S persze sok minden másra is, aminek egy részét aztán tudatosan megmásították, másik részéből pedig évezredekig nem értettünk meg semmit. Most kezdjük csak kapisgálni miről is beszélt. Mit is próbált elmondani nekünk. A bőségről, a teremtésről, a szerelemről, a gyermeki lélek (földi) mennyországot teremtő erejéről, a hitről, istenemberi mivoltunkról. Ez az üzenet válik világosabban érthetővé minden évben mikor a Nap belép a Jászol ragyogó csillagaiba. Idén kicsit átütőbb erővel, hiszen a Nap most a Marssal együtt áll be a fénykörbe. Valamit nagyon tudatosítani akar!

Átütő erővel segít megérteni nem csak a jézusi tanításokat, hanem a családi kör óriási erejét is. A szeretet-kör óvó, védő, emelő erejét! Segít tudatosítani kivel, kikkel vagyunk „egy körben”, elválaszthatatlan szeretet-szövetségben és összetartozásban.   

Az együttállás, ha nagyon pontosan nézzük, a Rák csillagkép megnyíló ágához van közelebb, ami elsősorban a megnyílás üzenetét erősíti. Tehát amit most kifejezetten tudatosítani akar bennünk az Ég, az a következő. Itt az ideje, hogy megnyissuk a szívünket! Minek? A Jászol szerint a Fénynek, a Szeretetnek. Ugyanakkor a Rák felett a Hiúz csillagai ragyognak, aki közben figyelmeztet, légy éber! Légy résen! Csak a Fény, csak a tisztaság, csak az igazi szeretet felé nyisd meg magad! Csak annak a szent körnek nyisd meg magad, akikkel igazán összetartozol. Minden mást zárj most ki tudatosan.

A Rák csillagképnek három ága van: a megnyíló, a tápláló, megtartó (itt a Jászol), és az elengedő. Az nem véletlen, hogy a két bolygó szoros együttállása a három ág közül véletlenül nem az elengedőnél van, hanem pont a megnyílónál. Mert most mindnyájunk életében ezen van nagyobb hangsúly, ez a fontosabb! A megnyílás képessége. (Egyben a küzdelmesebb is akár.) Mindez szintén összefügg persze mindazzal, amit fent leírtam a nyári szív-üzenetekről és a Plútó sorsfordító jövő évi energiájáról.

Rendkívül fontos energetikai pillanat ez az Égen. Hiszen pontosan az fog majd megszületni – testet ölteni – az életünkben, aminek most megnyílunk! A Jászol a születés szimbóluma, s így az anyagba segít hívni terveket, álmokat, vágyakat is. Teremtményeink – legyen szó gyermekről vagy alkotásról – itt születnek meg, kelnek életre a szent földi síkon.

A Mars hatására talán most kicsit többet küzdünk magunkban, magunkkal. A megnyílásért. Vagy a családért. Magas szinten magunkat vagyunk képesek most legyőzni – félelmeinket! Ez nagyon fontos. Hiszen a Marsnak két kísérő holdja van, nevük Deimosz és Phobosz, „Félelem” és „Rettegés”. A Mars tehát magas szinten olyan minőség, aki erőt ad ahhoz, hogy legnagyobb félelmeimet legyőzzem! (Alacsony szinten megélve viszont csak állandó külvilággal folytatott küzdelmeket hoz.)  A bölcs ember önlegyőzésre használja ezt az időszakot. Mert tudja, hogy csak így ölthet testet életében majd valami isteni.

Ez azt is jelenti, ez az időszak egy kiemelkedően jó pillanat ahhoz - hiszen nagy erőt ad hozzá -, hogy eddigi félelmeinken úrrá legyünk, s ezáltal meg tudjunk nyílni a Fénynek! (Hiszen az embert sokszor pont a rettegő kis énje, a félelmei zárják el a szeretettől, a szerelemtől, valami jótól!)

A Jászolban történő Fény-születés persze több módon is lefordítható. Megszülethet bennünk a szeretet, az anya, a társ. Megszülethet egy csodálatos alkotás. Vagy megszülethet lelkünkben a családi összetartozás érzése, szentsége. De megszülethet bennünk az isteni is. Önmagunk isteni része! Bármely oldalról közelítem, mindenképpen azt lehet mondani, egyfajta előkészületben vagyunk ezekben a napokban. Mint mikor a szülőszobán már várakozik a család, de az asszony még vajúdik, még küzd, hogy a gyermek felsírjon, hogy (e)világra jöjjön. Próbálják hát most befelé irányítani az energiáikat! Minden „külső” harcból tudatosan vonuljanak vissza és csak belülre figyeljenek.

A Mars-Nap együttállása ráadásul mágikus (kvintil) fényszöggel kapcsolódik a Szűz csillagkép előrelépő lábánál haladó Jupiterhez. Ez azt jelenti, aki most képes megnyílni, aki tud nyitottan szeretettel viselkedni, annak egy varázslatos előrelépést hozhatnak ezek a napok az életébe!  

 

Az Égtől kapott harcias energiákat (Mars) ezen a héten arra érdemes tehát használni, hogy „kísérő holdjainkat” – a félelmet és a rettegést – amik eddig megakadályoztak abban, hogy meg tudjunk nyílni a szeretet felé, a szerelem felé, a család felé (vagy isteni énünk felé), tudatosan legyőzzük! Belső hadvezérünket ne külső csatába küldjük, hanem régóta velünk élő mumusaink ellen irányítsuk erejét. Garantált a győzelem! Mert a Mars a győzelem üzenete is! És most ez a győzelem nagy ajándékot hoz. Valami egészen csodálatos ölthet testet életünkben, a mi Jászolunkban. Valami isteni.

 

 

További áldott nyári napokat kívánok!

Szeretettel,

Veres Mónika

2017. július 24.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.