Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A mágusok ideje - 2015

A mágusok ideje

 

 

 

November utolsó hete – mely egyben az adventi időszak első hete – mély nyomokat fog hagyni a lelkünkben. De ez is a célja. A Belső Mester most felébreszt minket mély álmunkból és hangos riadót fúj a fülünkbe: „Átírhatod a jövőt! Ébredj Ember! Teremts! Ébredj! Szép jövőt teremts!”

November 25-én és 26-án lesz szoros a régóta emlegetett mágikus teremtő Szaturnusz-Neptunusz kvadrát. A november 25. szerda különösen erős teremtő nap lesz, hiszen ekkor a Merkúr beáll a Szaturnusz mellé, miközben ő is racionalizáló fényszögbe (kvadrát) lép a Vízöntő csillagkép jövő vízében fürdőző Neptunnal. November 25-én szerdán este a mágikus teremtő erők hatását tovább fokozza egy ragyogó Telihold is! Ha valamikor lehetőséget kapunk arra, hogy tiszta lappal megteremtsük a jövőnket, hogy egy új jövőt írjunk magunknak (vagy nemzetünknek), akkor EZ az a nap!

A kvadrát ugyanis az egyetlen teremtő fényszög az asztrológiában. Konkrétan, az anyag világában lehet vele alkotni, létrehozni, megvalósítani – azaz ahogy a Teremtő Atya megteremtett minket embereket, ugyanígy tudunk ezzel a fényszöggel mi magunk is TEREMTENI. És miért beszélek a jövőről? Mert a Neptun a Vízöntő csillagkép jövőbe ömlő vízében jár. A Vízöntő ráadásul a megtisztulás stációja, segít a múlt terheit letenni és mindent tiszta lappal kezdeni. A Neptun magas szinten a Mennyei Szerelem állapota és a vágyainkat, reményeinket szimbolizálja, valamint a Krisztusi Szeretetet. De ehhez le kell tenni az egót. (Vagy legalább háttérbe kell szorítani.) Minél jobban benne vagyunk ebben az időszakban a Tiszta és Önzetlen Szeretet állapotában, minél jobban le tudjuk tenni egy-egy hétköznapi pillanatban saját, önző érdekeinket és képessé válunk másokért önzetlenül cselekedni, minél inkább hiszünk az Isteni Gondviselésben, annál inkább magas szinten kezd el bennünk működni a Neptun.

Sokat segít a Neptun bolygó emelésében - ami ezen a héten különösen fontos! - az is, ha meditálunk. (Ehhez szívből ajánlom Paksi Zoltán gyógyító, relaxáló meditációs hanganyagát, mely ingyen letölthető a www.asztrozofia.hu oldalról, „reflax Cd” néven). November 25-én este a meditációt valamint a meditációban megvalósuló jövő teremtő erőket a Telihold is támogatja. A Telihold most a Bika csillagképében lesz, annak is a fej részénél. A lélek dolgaira vagy a saját lelkünkre segít magas szinten rálátni. S arra is, hogy mit kell levágni magunkról, ha egy magasabb minőségű istenes életet szeretnénk élni. Szerda este segítséget kapunk ahhoz is, hogy meglássuk azt, mi az ami a Tejút ereje az életünkbe, mi az, amit követni érdemes, mert magas minőség. Vagy mi az, amiben változnunk kell egy boldog jövő érdekében. A követendő célt, az Isteni Irányt mutatja meg. Meglátni akkor tudjuk igazán, ha meditálunk ekkor vagy, ha csak elcsendesedünk kicsit egyedül és befelé figyelünk, ha magunkba nézünk.

A csend és a külvilág zavaró hangjainak kizárása kulcskérdés egész héten! Mert csak így lehet ebben a mágikus teremtő energia mezőben meglátni, rálátni, megérteni, átminősíteni, s amire már nincs szükségünk azt levágni. Csak így tudjuk magunkat meghaladni. A hét egyik nagy feladata és lehetősége, hogy átlépjük a saját korlátainkat. 

Az okkult praxisnak két útja van. A meditáció – ez a Neptun – és a koncentráció – ez a Szaturnusz. November 25-én és 26-án ez a két mágikus erő kapcsolódik össze egy nagy, közös teremtő energiamezőben. Mágikus teremtő erő nyílik meg! (De ez kizárólag a fehér mágiának ad teret, mert a Vízöntő vize mindent tisztára mos.) És elárulok egy titkot: mágikus teremtő erő MINDENKIBEN van. Mindenkiben, akit Isten teremtett. Nem kell hozzá „kiválasztottnak” lenni vagy beavatottnak. (A beavatásokat úgyis mindenki megkapja akinek szüksége van rá a saját Mesterétől a hétköznapi kis és nagy sorshelyzetekben.)  A mágus mindenkiben benne él!  És az a mágikus teremtő erő jön fel a mélyből most, aki hisz!

A fent említett két okkult gyakorlat azonban azért fontos, mert segít magas szinten tartani a bennünk élő Szaturnuszt és Neptunt. Segít a blokkok felszabadításában is. Ez kétféle gyakorlatot jelent, melyet főleg erre a hétre szívből ajánlok mindenkinek váltakozva végezve. Az egyik a meditáció, a másik a koncentrációs gyakorlat. Azaz a 7 napból 6 napon át érdemes végezni így: egy nap meditáció, egy nap koncentráció. A koncentrációs gyakorlatot elég 5- 10 percig végezni rákészüléssel együtt. Fontos ezt is csendben, gyertya mellett. Sok féle gyakorlat van, én a piramisokkal végzett gyakorlatot és a gyertya lángjával végzett gyakorlatot ajánlom, kinek melyik tetszik. Az első esetben csukott szemmel kell egy piramist magunk elé képzelni. Először fehérben, majd sárgában, majd kékben, aztán pirosban, végül a piros átalakul arany színű piramissá, és ezt tartsuk meg pár percig képzeletben. (Semmi nem terelheti el a figyelmünket, ez a koncentráció lényege!) A másik, hogy a gyertya lángját nézzük ugyanígy pár percig és a színeit váltogatjuk.

Ha minderre nincs időnk vagy erőnk, akkor is érdemes november utolsó hetében az alábbi néhány dologra fokozottan oda figyelni. Annál is inkább, mert megkezdődik az adventi időszak, mely idén mágikusabb, beavatóbb, elmélyültebb lesz, mint eddig.

Az első segítség az, hogy ha november utolsó hetében minden függőségünket le tudjuk rakni. Mindet. Ugyanis a Neptunt alacsony szintre viheti, az meg a bolygó alacsony szintű hatását erősítheti fel, a félelmeket, a hazugságokat, a csalást vagy a csalódást. Alkoholt fogyasztani például kifejezetten nem ajánlott ezen a héten végig, de persze más függőségek is vannak. Minél szigorúbban meglátjuk magunkban – ebben is segít a szerda esti Telihold – mi az, amitől függünk, amit nem mi uralunk, hanem az ural minket (internet, FB, telefon, televízió, hírek, sorozatok, cigaretta, kávé, vásárlás, csoki, stb.) annál tisztább teremtő erő szabadul fel a kezünkben. De az ellenkezője is igaz. Ugyanis aki a függőségeit nem lesz képes most uralni és megfogni (legalább pár napra), annak Isten nem ad teremtő erőt a kezébe ebben a kivételes mágikus időszakban. (Vagy ne adj' isten pont a félelmeit teremti meg.) A belső lehúzó erők, s így a függőségek uralására a Kígyótartó csillagai is felhívják a figyelmet, mely alatt a Szaturnusz halad.

Másik segítség az, ha spirituális vagy lelki dolgokkal foglalkozunk, erről olvasunk vagy másokkal erről beszélgetünk. Harmadik segítség, ha magunkat kicsit „félretéve” önzetlenül társaink felé fordulunk és segítünk a rászorulóknak akár anyagilag, akár munkával, akár szeretetteljes beszélgetésekkel, vagy azzal, hogy a rohanós hétköznapokban is időt szánunk rájuk. Negyedik segítség, ha legalább egy hétig képesek vagyunk az igazán lényeges dolgokra, a szépre, a jóra, az örömökre, a szeretetre koncentrálni. Munka közben is, ha fáradtak vagyunk akkor is, ha szomorúak lennénk valamiért - akkor is. Mert a Szaturnusz mindenképpen működni akar és működni fog ezen a héten teremtő erejével! Csak az nem mindegy – és ez az, amit mi magunk dönthetünk el! – hogy hogyan. Alacsony szinten a félelmeket, a hamis illúziókat megteremtve, vagy magas szinten a szeretetet, a boldogságot, a szívbéli reményeket, a harmóniát, a békét megteremtve. Meg kell érteni, hogy az Univerzumban egy bizonyos szintig szabad akarat van. Most szabad akaratból dönthetjük el, hogy a bennünk élő Szaturnuszt és Neptunt HOGY működtetjük: magas szinten vagy nem. Egyértelműen látni fogjuk majd a jövőben, hogy ezzel MIT teremtettünk magunknak. Ezen a héten lényegében ebből vizsgázunk. Ez a vizsga hete.

És hogy sikeresen tettük –e le a vizsgát, az majd a jövőben fogja megmutatni magát. Persze kinek mi a jövő? Egy hét, egy hónap, egy nap vagy egy év. Ki tudja … De előbb-utóbb mindenki látni fogja milyen jegyet írt be az Úr a bizonyítványába.

A külvilág zaja, lármája, káosza, „őrülete” persze sokszor pont szándékosan azon dolgozik, hogy ne tudjunk koncentrálni. Hogy ne tudjunk elmélyülni. Hogy ne tudjunk elcsendesedni. Hogy féljünk. A félelemben tartott ember ugyanis egy dolgot biztosan nem tud: teremteni. A kvadrát fényszögnek van ugyanis egy nagy titka. Ha alacsony szinten ragad meg, akkor nem teremtő erő, hanem gátló hatás. A félelem tehát leblokkol. Lebénít. Ha ezen a szinten realizálódik valakiben most ez a fényszög, akkor nem tudja felhozni és megélni a benne rejlő csodálatos TEREMTŐ erőket. Ellenkezőleg: leblokkolja azokat. Így egy dolgot tehetünk, nagyon tudatosan oda figyelünk a Neptun magas szinten tartására egész héten!

A Szaturnusz a Skorpió csillagkép ollóját járja végig egészen december közepéig. Nagyon fontos üzenete van! A Nap és a Merkúr is beállnak mellé (a Merkúr szorosan november 25-én), ami azt jelzi idén itt koncentrált munkáink vannak. Magunkkal.

A Skorpió csillagkép az átminősülés és átalakulás, az elmélyülés stációja az év körén. Hatására minden évben mély belső munka előzi meg a Karácsonyt, a Fény születésének ünnepét. Ez lényegében az Advent időszaka, mely kifejezetten nem a vásárlási lázról és a karácsonyi bulikról szól, hanem az önmagunkon elvégzett mély belső munkákról és a belső átalakulásról. Önmagunk átminősítéséről a szeretet jegyében, a belső fényesülésről.

A Skorpió csillagkép ollója ezen belül az elengedés ideje. A Szaturnusz itt haladva azt jelzi, most ideje van elengedni a félelmeinket, vagy mindazt ami – vagy aki – már nem része a sorsunknak. És ugyanígy ideje van levágni magunkról a belső sötétséget is. A félelmeken kívül a haragot, az irigységet, a bosszút, az önsajnálatot, a keménységet, az önzőséget, a hamis illúziókat. Régi rossz énünket kell most magunk mögött hagyni. A Szaturnusz szigorú tanító, hiszen Ő a Belső Mesterünk. Ha önként nem végezzük el, akkor máshogy fordul felénk, akkor kényszerít. Ezért jobb inkább őszintén magunkba nézni, szigorú önvizsgálatot tartani és önként elengedni mindazt, ami nem Fény az életünkben - kívül vagy belül.

November 25-én tehát a Merkúr a Szaturnusszal együtt állva éri el a Skorpió ollóját, s itt alkot racionalizáló fényszöget az új jövőt író Neptunnal. A Merkúr beavató bolygó. Egyben a kommunikáció szimbóluma. Ez a nap tehát kifejezetten kedvez a szómágiának. Az ősi tanítások úgy tartják, hogy a legnagyobb, legtitkosabb erejű teremtő erő a hangosan kimondott gondolat. (Egy másik tanítás pedig úgy szól, akinek tudod a nevét a felett uralkodsz. Ez azt is jelenti, ha nevén tudsz nevezni valamit, például egy legbelső félelmet, akkor tudsz felette uralkodni is.) A szómágia Teliholddal összeadódó hatását szeretnénk kihasználni a korábbi hírlevélben megküldött Teremtő Szer hangos felolvasásával is, mely nemzeti szinten is új jövőt képes írni, ha sokan, együtt, tiszta szívvel egy időben mondjuk ki hangosan. (November 25. szerda este 21 óra!)

Ez egyéni szinten is igaz, azaz a november 25-26. kivételesen jó napok arra, hogy leírjuk pozitív, szívből született jövőképünket és azt hangosan felolvassuk, ha kell többször is egy nap. Akár kis papírokat lehet gyártani előre erre a két napra, arról mit szeretnénk a jövőben megvalósítani, s ezt naponta többször elő lehet venni és elolvasni. Főleg akkor kapjuk elő segítő papirkánkat, amikor egy huncut kis félelem vagy kívülről támadó rossz hír be akarna férkőzni a gondolatainkba. Azonnal írjuk át saját pozitív teremtő gondolatainkkal!

A szerdai jövő teremtést persze feltétlen előzze meg november 23-24-én egy komolyabb elcsendesülés és befelé figyelés. Mert csak ebben az őszinte önvizsgálatban lehet szembenézni a félelmekkel és uralni azokat. Szembenézni a rossz tulajdonságainkkal és levágni azokat. Szembenézni a hazugságokkal, a hamis illúziókkal és magunk mögött hagyni. Szembenézni a halott kapcsolatokkal és búcsút mondani nekik.

Aki mindezt elvégzi most – akár csak spontán, a saját egyszerű módszereivel – az lehetőséget kap egy új életre, egy új és tiszta jövőre. Kicsit olyan, mint a „tabula rasa”. A múlt törölve. Lassan egy Új Kapu rajzolódik ki a távolban. S ez egy kivételes Szív Kapu lesz, melyet a Kapu Őre, Szaturnusz Mester nyit majd meg Szent Este az Antares vörösen izzó csillagánál. Azoknak, akik meghaladták önmagukat és minden nehézség ellenére megszülték magukban a Fényt Advent misztériumában.

Érdekes, hogy ez az intenzív belső munka és átminősülés most pont az első adventi hétre esik. Ez az Advent kicsit más lesz, mint a többi. Mélyebb. Intenzívebb. Érzelmesebb. Őszintébb. És emellett komolyabb is, több belső munkával és önvizsgálattal. Mindenkit ott fognak most meggyúrni az Égiek, ahol a gyenge pontja van. És az Advent idején letett vizsga alapján fogják szintén Fentről majd megnyitni a Kapukat is. Ugyanis idén csodálatos dolog történik Karácsony Ünnepén! A Szaturnusz miután elvégezte dolgát (bennünk) a Skorpió ollójánál, Szent Este szorosan együtt áll a Skorpió szívével, az Antares csillaggal, mely Tejút- és Világoszlop is egyben. Ő az egyetlen csillag, amely összeköti az Isteni világot az emberek világával. Vagyis Istent az emberrel. Ezen a Karácsonyon tehát kinyílik egy titkos Kapu azok szívében, akik Advent idején méltóvá váltak rá. Akik kiállták a próbát. Ez a Kapu egy magasabb minőségbe emel. Isten felé, a Tejút felé. Úgyis mondhatjuk egy magasabb minőségű élet felé, egy boldogabb, szebb, szeretetteljesebb élet felé. A szívnyitó nyár után egy még varázslatosabb szívnyitó Karácsony misztériuma vár ránk!   

November utolsó hetének jelmondata a csodálatos lelkész Dr. Gyökössy Endre gondolata: „Minden legyőzött félelem felfelé emel.”

Szeretnék egy kis kitérőt tenni a mesék varázslatos ősi kód-rendszeréről, mert a mostani fényszögekkel kapcsolatban kulcskérdésnek tartom! Régen nem véletlenül olvastak olyan sok mesét a gyerekeknek. Fejből, szájhagyomány útján is. Mert a gyereket ezzel készítették fel az Életre. Hogy királyfivá és királylánnyá váljon (és ne rabszolgává).  Egy mesékkel foglalkozó tanulmányban olvastam nemrég a következőket:

 

„Ha el merem képzelni azt, ahova el szeretnék jutni az már fél siker! Mert csupán az valósulhat meg kívül, amit belül már képes voltam megteremteni.”   

„Egyetlen mesehős sem azt képzeli el, amitől fél, hanem elsősorban arra koncentrál, amit el szeretne érni és bízik abban, hogy jó dolgok fognak vele történni.”

 

Hát ennyi. Ez a két mondat a Szaturnusz-Neptun kvadrát – és így az egész adventi időszak – kulcsa és magas szintű megoldási lehetősége. A teremtő képzelet mágiája. Nagy titok ez. S aki tudja működtetni az most igazi varázspálcát kap a kezébe, hogy megteremtse vele saját királyságát. A magunkban elkép-zelt pozitív „vízió”, pozitív vágykép előbb-utóbb kint is élni fog! (Ezért nagy ellensége mindennek a „tele-vízió-zás”, mert lenullázza ezt a belső képalkotó képességet. Nemhiába mondják Erdélyben rá, hogy az „egyszemű ördög”.) 

Összefoglalva.

Ha mást nem is, egy mondatot érdemes megjegyezni a hétre:

AMIRE KONCENTRÁLOK AZ VALÓSUL.

Szó szerint az történik, hogy ami most belül bennem van, illetve amit engedek (!), hogy belém kerüljön, mint gondolatot, mint érzést, AZ fog valósulni a jövőben számomra, a sorsomban. És nem lehet kifelé mutogatni, mert senki más nem lesz felelős érte csak én! Azt tanítja ez a hét, hogy tetszik, nem tetszik, felelős vagyok a sorsomért. Aki ezt megérti – és megéli – az november utolsó hetében szó szerint át tudja írni a sorsát, át tudja írni a jövőjét. Pozitív minőségben. Ehhez a következő egy hétben szinte folyamatosan „résen kell lenni”. Nyakon kell csípni a félelmeket, a negatív gondolatokat, a rossz szokásokat, a rossz híreket (mely tudatos figyelemelterelés a teremtésről), a szeretet nélküli pillanatokat vagy gesztusokat. Ne engedjük, hogy eltereljék a figyelmünket! Fel kell tölteni a szívünket békével, örömmel, mosollyal, hittel, szépséggel, s főleg: Istennel. A tudatosság próbája lesz ez a hét. És a szeretet próbája. S annak a vizsgája, mennyire ébredt fel bennünk a teremtő Belső Mester.

 

 

Áldott Adventi Misztériumot kívánok mindenkinek sok szeretettel!

 

 

Veres Mónika

2015. november 23. 

  

 

 

     

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.