Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Nagy Varázsló Teliholdja

A Nagy Varázsló Teliholdja

 

Egy egészen különleges Telihold ragyog fel július 27-n (péntek) este az Égen! Több érdekessége is van, de az biztos, hogy átlagnál nagyobb az ereje. Főleg a mágikus ereje. Az egyik érdekessége, hogy ezúttal teljes holdfogyatkozás kíséri. A másik, hogy egy nagy fény-háromszög tartó pillére lesz, hiszen a Nap és a vele szembe kerülő Hold is teremtő fényszöget alkot benne az Uránusszal.  Átlagnál nagyobb teremtő energia jelenik meg tehát benne! Varázslatos teremtő erő. A harmadik, hogy a Teliholdba gyakorlatilag bele áll az a Mars, aki Szent László napja óta hátrál az Égen, s szinte egész nyáron együtt áll a felszín alatti, legmélyebb lelki világunkért felelős leszálló holdcsomóponttal. A nyár egyik fontos folyamata - a tudatalatti tudatosítása – tehát holnap este éri el az egyik csúcspontját! A negyedik pedig, hogy két „fej” csillagkép is megjelenik a holnapi mágikus Teliholdban. Maga a Telihold ugyanis a Bak csillagkép múltba tekintő fejénél lesz. Az Uránusz pedig a Kos előre - Tejútra - néző fejénél. Így tehát holnap délután és este (vagy éjszaka álmunkban) nem csak a lelkünkre láthatunk rá teljességében, hanem egyszerre láthatunk rá a múltra és a jövőre is! Ritka szép lehetőség.

Ez azt jelenti, hogy a péntek estét érdemes kicsit azzal tölteni, hogy átgondoljuk mi van mögöttünk, illetve milyen tapasztalataink vannak a múltat illetően (kifejezetten az Isteni Én mutatja meg, nem az egó), s ezen múltbeli tapasztalatok birtokában milyen lehet a jövő? Másrészt azt üzeni a Varázsló Teliholdja, hogy ha rálátsz holnap valami igazán lényegesre a múltban, ha megérted ennek a tanítását, akkor megmutatja magát egy új jövő, egy új út lehetősége. Méghozzá egy olyan jövő-képről van itt szó, ami kifejezetten magasabb minőségű a múltbelinél, hiszen a Kos a Tejútra, az Istenek Útjára tekint! De ehhez valamit meg kell érteni a múltban, valami most tud tudatosodni legbelül, nagyon mélyen.

Az esetleges "külső" harcok helyett tehát a pénteki napot inkább arra érdemes használni, hogy erőinket befelé irányítva önmagunkat győzzük le, s mély belső munkát végezve - a múltra kicsit máshogy visszatekintve - most tudatosítunk sorsunk szempontjából lényeges dolgokat életünkben. Új dolgokat, új lehetőségeket is beemelhetünk, ez is segíti a pénteki erőteljesebb, impulzív energiákat könnyebben, magas szinten megélni!  

A Nap a Rák csillagkép megnyíló ágától világítja meg a Holdat, tehát egy új lehetőség előtt való megnyílás üzenete is benne lehet a holnapi estében.  De azért légy éber, jelzi felette a Hiúz. Tanulj a múltbeli tapasztalatokból, tanításokból! 

Végül még egy fontos hatás a holnapi Teliholdat illetően. A dolog érdekessége, hogy pont ma fordult retrográdba az Oroszlán csillagkép fejénél az a Merkúr, aki augusztus közepére majd a Rák csillagkép elengedő ágához - ollójához - megy vissza! Tehát itt a harmadik „fej” üzenet az Égen, az Oroszlán feje! Úgy tűnik valamire nagyon, de nagyon rá kell látnunk most! S mindez összefügg a Telihold fokozottan nagy mágikus teremtő erejével.

Holnap este a Hold varázslatos ragyogó fényében tehát azt is teljesen meg lehet látni – vagy inkább sejteni, érezni – mi az, amit el kell engedni (kívül vagy belül) ahhoz, hogy eljussunk ahhoz a hosszabb távú isteni célhoz, amit a Kos a fejével megmutat. Méghozzá nem földi logika szerint, hanem az égi szemszögből! Érdekes, hogy mától a Merkúr és a Mars is hátrálva halad (azaz az isteni én irányát követi, szembe menve az egóéval), s mindkettő a rálátás, a múltba tekintés környezetében. Máshogy tudunk most rálátni a múltra. S ez sok nagyon mély lelki változást fog elindítani.

Lényegében egy csodaszép hosszú távú cél - vagy a isteni minőség - eléréséhez segít elengedni minden visszahúzó dolgot, minden visszahúzó, fojtogató kötést vagy köteléket. Hogy ezáltal is közelebb jussunk saját varázserőnkhöz. (A folyamatot valószínűleg ez a Telihold indítja be, de eltarthat akár augusztus 20-ig is.)

A Bak csillagai jelzik, hogy sorsfeladatunkra is nagyobb erővel, s máshogy láthatunk rá péntek este - olyan múltbeli összefüggéseket vagy olyan titkokat is meglátva, ami eddig kitakarva volt. Kicsit olyan ez a mágikus péntek este, mint egy pecsét. Szent Pecsét  a lelkünkön.

Különleges ez a nyár. Különleges ez a Telihold. Bizserget, cirógat, felébreszt, andalít, átölel, megcsókol és elkápráztat egyszerre. Kacéran hív, menj utána. Légy bátor. Azt üzeni, nincs határ! Vagy talán csak a csillagos ég.. Megmutat egy eddig láthatatlan világot. Talán magunkban is. Azt, amire eddig nem láthattunk rá, mert Titkos Őrzök őrizték ősi szent fogadalommal. Kérdés, rá mersz –e nézni? Bele mersz –e nézni a mélységekbe, a titkokba? Elég bátor vagy? Ha igen, most kapsz egy újabb eszközt, hogy a Sorsod Királyává válj.

 

A Nagy Varázsló felhúzta földig érő bársonyköpenyét. Majd kezébe fogta varázspálcáját, súlyos könyveit még utoljára végig simította, s boldog mosollyal arcán magához hívta hófehér Pegasus Paripáját. Készen állt.  

 

 

 

 

 

 

Áldott nyarat,

Veres Mónika

2018. július 26.

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.