Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Szeretet Mágusai

A Szeretet Mágusai

 

-  Avagy a varázslatos szívnyitás  -

 

 

 

Egy átfogó témáról lesz ismét szó, amely nem csak egy rövid időszakról szól, hanem az egész nyárról, s amely hosszú távon lesz nagyon meghatározó mindnyájunk számára. Azért fontos beszélni róla, mert aki tudatosan éli meg ezt az időszakot, az kivételes lehetőséget kap az Égtől arra, hogy egy új minőséget, új életet, új jövőt teremtsen magának tiszta lappal, méghozzá a Szeretet és a Szerelem Szentségének talapzatán. Akár még arra is lehetőséget kaphat, hogy egy úgynevezett „dimenzióugrással” a szívén keresztül egy magasabb rezgésszintre hangolódjon rá, amely aztán fel is emeli egy magasabb minőségbe, azaz magasabb életminőségbe lelkileg, mint ahol eddig élt. Nem utópisztikus dolgokról van szó, hanem olyan kézzel fogható átalakulásról, változásról, amely a nyári napfordulóval vette kezdetét, augusztus 24-25-n fog kikristályosodni, s lényegében végig kíséri az egész nyarunkat, majd még ősszel is érződik. Finomhangolás zajlik, rezgésszint emelkedés van alakulóban. Érdemes felkészülni rá, mert lesz vele feladata annak, aki meg akarja ugrani!

Csak ismétlésképpen: a nyári napfordulóval egy egészen különleges energia-hullám érkezett a földre, amit Áldásnak is nevezhetünk. (Érdemes hazai szinten a nagyon is földi vetületére a foci EB-n elért sikerekre, s az ebből megszületett szeretet-hullámra gondolni. Óriásit emelt a nemzeten lelkileg!) Ebben az áldott állapotban vannak most június 22. óta mindazok, akik tudatosan odafigyeltek és a nyári napfordulón megnyitották a szívüket. Mert a szívnyitás a kulcs! Minden itt dől el. A legmélyebb szeretet és szerelem tör a felszínre a mélyből, ezt segít átültetni a gyakorlatba a Szaturnusz, s ha jól vizsgázunk a Szeretet Mestereivé válhatunk. Olyan tudásra tehetünk szert illetve olyan mély érzelmi életre, amellyel az egész életünket meg tudjuk tartani utána – méghozzá máshogy, mint ahogy eddig éltünk. Az egész nyárnak ez a legfontosabb feladata és lehetősége!

 

 

„Tudnod kell kedvesem, hogy amikor a Jóisten a világot megteremtette, és már mindennel készen volt, összehívta négy legkedvesebb angyalkáját, hogy szétossza közöttük a világ kincseit. Az igazi kincseket. Egyiknek a jóságot adta, hogy szálljon le vele az emberek közé, és mindenkinek a szívébe tegyen belőle egy darabkát. A másodiknak a szeretetet adta, a harmadiknak a békességet. Láthatod: igazi kincseket osztott szét angyalkái között a Jóisten. Az angyalok pedig leszálltak a kincsekkel a földre. Odamentek sorra minden emberhez. Az emberek azonban lezárták szíveiket nagy súlyos lakatokkal. Gyűlölet, irigység, rosszindulat, kapzsiság őrizték a lakatokat, és Isten angyalkái hiába mentek egyiktől a másikig: a szívek nem nyílhattak meg, s ők nem tehették beléjük a Jóisten ajándékait. A Jóisten pedig, aki mindent lát, nagyon elszomorodott. Mert tudta, hogy baj lesz ebből. Háborúság, nyomor és pusztulás. Gyűlölet lakozik majd az emberek házaiban, és jajgatásaiktól lesz hangos a föld.

S ahogy a jóisten ott szomorkodott, egyszerre csak elébe lépett a negyedik kicsi angyalka, akiről bizony meg is feledkezett volt, és ezt mondta: - Hallgass meg engem, édes jó Istenem! Lám, odaadtad angyaltársaimnak a jóságot, meg a szeretetet, meg a békességet, de ők bizony nem érnek velük semmit, amíg az emberek szíve zárva marad! Add nekem az erdőket, és megnyitom velük az emberek szívét! …”  (Wass Albert: Mese az erdőről)

 

Wass Albertnek. talán ez az egyik legszebb meséje. Jövőbe látó mese. 2016. nyaráról üzen. Úgy tűnik, Isten nem tudja tovább nézni, amit művelünk, és segítséget küldött a nyárra, hogy szívünk megnyíljon végre az Isteni Szeretet felé. Hogy megnyíljunk az Igaz Szerelem felé, s ezzel a Férfi és a Nő kapcsolódása újra helyreálljon. Az egyensúly szempontjából ez ugyanis rendkívül fontos lesz! De mivel Isten tudja, nem lesz egyszerű, hiszen az egó vad tiltakozásba és dühödt harcba fog kezdeni a túléléséért - a feltételek nélküli szeretetbe és az igazi szerelembe ugyanis ő „belehal” – ezért nem csak Szaturnusz Nagy Mestert indította útnak, hogy Marssal, a Hadak Urával egyesítve erőit szívós munkával szétüsse a szívünk köré zárt lakatokat, hanem egy mágikus varázslatot is életre hív. Mert tudja, hogy olyan nagy a feladat és olyan nagy a tét, amihez már varázslat kell. Mindez ugyanis a Föld szív-csakráját is érinti. A folyamat tehát szorosan összefügghet Dobogókővel. (Szaturnusz = kő, Mars = lüktetés, dobogás, Antares = szív.) 

 

Lássuk hát, mi is történik az Égen hosszú hónapokon át?

Június elejétől, október végéig a Szaturnusz kivételes módon végig együtt állásban van a Skorpió csillagkép szívével az Antares csillaggal! Ezen belül kiemelten fontos pillanatok a szívnyitásban a nyári napforduló június 21-22., augusztus 24-25., és a szeptember 10.  De nem csak a szívnyitásban fontos időpontok ezek, hanem abban is, hogy szeretetünk erejével új jövőt teremtsünk magunknak tiszta lappal. S abban is, hogy a Szeretet Mestereivé váljunk.

Tabula rasa. Olyan lehetőség adatik, amely a múlt terheitől megszabadítva új, tiszta jövőt segít létrehozni. De fontos hozzá egyrészt, hogy tudatosan használjuk a teremtő erőinket (azaz ne csak sodródjunk, hanem belső erőből tudatosan teremtsük az életünket), másrészt, kulcsfontosságú, hogy korlátainkat átlépve minden eddiginél mélyebben megnyissuk a szívünket. A szeretet minősége változik meg tehát, nem a mennyisége! Harmadrészt fontos, hogy letegyük a félelmeinket. Teljesen. Nem lehet tovább vinni őket, mert akkor rossz irányba kódolhatják a jövőt. Hogy van ezzel feladat? Hogy néha talán hoz nehéz pillanatokat? Hogy küzdelemmel jár? Igen persze. És akkor mi van? Nincs se helye, se ideje nyafogásnak, önsajnálatnak. A panaszkodás helyére szeretetet és hitet ültessünk. Csak egy dolognak van ideje: kitartóan kiállni a próbákat és minden áron megtartani a középpontban magunkat! S ez a középpont a SZÍVÜNK. Minden nehéz helyzetet, minden próbatételt csak szívből lehet megoldani. A feltételek nélküli szeretet és a legmélyebb szerelem erejével. A legnagyobb teremtő ereje ugyanis a szeretetnek van! Csak ez tudja átírna és felülírni az esetleg eddig félelemből teremtett élethelyzeteket is.

Az Antares különleges csillag az Égen, hiszen nem csak Tejútoszlop, hanem Világoszlop is! Azaz az egyetlen csillag, mely egyszerre képes megtartani az emberek és az istenek világát. Ezért egyben „dimenziókapu”, hiszen összeköti az Eget a földdel. Egyfajta átjáró az emberi és az isteni világ között. Mit is jelent ez? Azt, hogy a dimenziókapu bennünk van! Isten oda rejtette a szívünkbe! Nem kint kell keresni, nem valami misztikus külső esemény, nem egy misztikus külső hely, hanem BELSŐ út és belső minőség. Ezért nem érdemes bejárni a fél világot, hogy megtaláljuk a nagy titkot, vagy hogy megvilágosodjunk, csak egy irányba kell elindulni a dimenzióugráshoz - befelé.

Ez a Nagy Titok. Azaz a dimenzióváltás a Szaturnusz segítségével – mely a gyakorlatiasságáról híres – ezen a nyáron kézzel foghatóvá tehető mindenki számára, aki képes megnyitni a szívét, s aki tud igazán, stabilan, kitartóan, mélyen szeretni. Mélyebben, mint eddig. Aki át meri adni magát a legmélyebb szerelemnek. Aki megugorja a félelem-korlátait. Aki fel tud nőni a Szaturnuszi Feladathoz. Isteni erőket nyit meg, s segít abban, hogy ezeket az isteni – Tejút! – erőket kézzel foghatóvá tegyük itt a földi síkon. Ez a nyár segít konkrétan átültetni a gyakorlatba az isteni szeretet, az isteni szerelmet és az isteni teremtő erőket.

Miért olyan fontos nem csak a szeretet, hanem a szerelem is ebben a folyamatban? Mert a legnagyobb tévedés (vagy tudatos butítás) az a mondat, hogy a „szerelem vak”! Aki ezt kitalálta semmit nem tud az Égi Törvényekről és Istenről. A szerelemben ugyanis csakis a másikban rejlő isteni szikrára – azaz legjobb tulajdonságára – figyelünk, s azt tápláljuk. És ez egyben a teremtés nagy titka! A szerelem állapotában olyan mágikus teremtő erő birtokába jutunk, amellyel a másikban a legjobb részt, legjobb tulajdonságait erősítjük fel, így válhat egyre jobbá és tökéletesebbé. Úgy nézünk rá, ahogy Isten néz ránk. És Ő tökéletesnek lát minket. Törvény, hogy amire leginkább koncentrál az ember, aminek leginkább energiát ad, az VALÓSUL. A szerelem tehát az igazi alkímia, mert ezzel lehet Valódi Aranyat – Istenembert – csinálni.   

Visszatérve az Antareshoz. Hozzáférni nem egyszerű feladat. A Skorpió csillagaiban helyezkedik el – annak a szíve –, pajzs védi, s felette a Kígyótartó és a Herkules csillagai ragyognak. Látható, hogy egy beavató út előzi meg, ami komoly belső munkát jelent. Az önmagunkkal folytatott küzdelmek és főleg: önmagunk legyőzése. Valamint még valami. Aki hozzá akar férni ehhez a varázslatos minőséghez, amit az Antares csillag őriz, annak le kell tennie előbb az egóját, tehát felül kell múlnia önmagát. (Ahogy Héráklész – Herkules - győzi le végül önmagát, így válik a nagy „bukása” után Istenemberré.)

A Skorpió csillagkép ugyanis annyiban „a halál birodalma”, hogy itt az egó meghal. Ez azt is jelenti, hogy eljött annak az ideje ezen a nyáron, hogy kíméletlen őszinteséggel kőkeményen szembenézzünk gyarlóságainkkal, hibáinkkal, tévedéseinkkel, rossz tulajdonságainkkal, dühünkkel, görcseinkkel és félelmeinkkel. Rosszabbik felünkkel. S azt letegyük! Mert a Skorpió az ollójával pont ahhoz ad erőt, hogy ezeket végérvényesen és kíméletlenül levágjuk magunkról.

Nem véletlen az, hogy a Skorpió csillagait úgy alkotta meg Isten az Égen, hogy az Ekliptika haladási irányát követve előbb az olló része következik, s csak utána jön a szíve, az Antares. Ebben nagyon fontos üzenet van elrejtve! Mégpedig az, hogy ehhez a titkos dimenziókapuhoz, azaz a legmélyebb szerelemhez, a legerősebb szeretethez CSAK az juthat hozzá, aki előbb belső munkával levágja magáról mindazt, ami benne nem Fény! Levágja mindazt, ami nem méltó a Tejúthoz. Ez a nyár másik legfontosabb tanítása. Ennek harmadik feladat-körét éljük augusztus 3. és 19. között, amikor a Mars harmadjára is áthalad a Skorpió ollóján. Kiemelten fontos tudatosan megélni és főleg megtartani ezt a pár hetet. Belül kell küzdeni nem kívül! Az erőket befelé kell irányítani, hogy az olló elvégezhesse bennünk sorsfordító munkáját és teljesen leszedjen rólunk minden sallangot, minden hamisat és rosszat! A nehéz pillanatokban is maradjunk erősek, semmilyen kísértésnek, indulatnak ne engedjünk. Azonnal irányítsuk a fókuszt BEFELÉ. Önvizsgálat, önvizsgálat.

Azt akarja tudatosítani a Mars, mik azok a külső és belső hatások az életünkben, amik eltérítenek a szeretetteljes teremtés útjáról.   

A belső átminősülés, a metamorfózis a lényeges itt. Ehhez fontos a külvilág okolását befejezni és a sorsunkat a saját kezünkbe venni. A Szaturnusz az Idő Uraként az Antaresnál, most ezt a belső munkát időszerűsíti életünkben, kikerülhetetlenül, azaz helyzetbe hoz. Semmiképpen nem tudunk elmenni mellette. Ha jól végezzük, akkor cserébe elhozza annak a Szent Idejét, hogy szívünk megnyíljon és a Szív Dimenziókapun keresztül fellépjünk egy magasabb minőségbe, amely közelebb emel az istenihez - amit magasabb rezgésszintnek is lehet nevezni.  

Ebből az következik, hogy két lehetőség van most. Akik képesek és hajlandóak rá (azaz megdolgoznak érte önmagukkal), azok lényegében egy rezgésszint-emelkedést élhetnek meg a következő hónapokban (mely akár emberiségszintű is lehet), mely a szív-csakrával van szoros összefüggésben. Ezzel egyértelműen „máshol” folytatják tovább az életüket, magasabb szinten a fizikai dimenzióban. Másrészt, akiknek ez valamiért sok (például idősebb koruk miatt a testük már nem tud ehhez az energiához csatlakozni ebben a létben) de szeretnének részesei lenni ők is a most zajló Nagy Változásnak, azok kiléphetnek a fizikai testből, majd hamarosan visszaszületnek, hogy új testben élhessék meg velünk együtt a bekövetkező Új Szív Minőséget. Harmadrészt kérdés, mi lesz azokkal, akiket nem érdekel, nem érint meg ez az egész? Akik nem nyitják ki a szívüket, s akik nem hajlandóak a belső változásra, azok meglátásom szerint lényegében „lemaradnak”. Azaz maradnak abban a rezgéstartományban ahol eddig voltak, nem érzékelnek mindebből a csodából semmit, pörögnek tovább abban a boldogtalan mókuskerékben, amiben eddig is mindhiába pörögtek. Az emelkedésért ugyanis meg kell dolgozni. És a szabad akarat törvénye érvényes itt is. Lehet emelkedni és lehet maradni.    

 

A Szaturnusz a stabilitás, a megbízhatóság, a hosszú távúság ereje. Együttállása az Antares csillaggal a szentség élményével ajándékoz meg. Azaz olyan, mint egy szívpecsét. Örökre rákerül a szívünkre, mint Isten Szent Pecsétje, s az ilyen pecsétek bizony időn túliak. Ezért is adják oda csak fokozatosan, lépésről, lépésre. A „halálosan” mély szerelmeket is Szent Pecséttel látja el Isten. (Halálos annyiban, hogy az egó meghal benne, meztelen lélekkel lehet csak belesétálni.) Az összetartozó szíveket végérvényesen, hosszú távon, akár örökre, összeköti, szent szövetségben egyesíti. (A Szent Szövetségre más is utal az Égen, erről alább lesz szó.)

Augusztus 24-25. mindennek kiemelt napjai, mert ekkor a Mars is együtt áll az Antaressal és a Szaturnusszal, kettejük erejével lehet teljesen áthozni a földi síkra ezt a misztikus szeretet-energiát! A Mars ráadásul bőven Ekliptika alatt jár, szinte fizikailag is egyesül az Antares csillagával úgy megközelíti, mintha kézen fogná. Hihetetlen mélységek nyílnak meg! Átlagon felül nagy erőt kapunk ezekben a napokban ahhoz, hogy megnyissuk a szívünket és hogy átlépjük a korlátainkat, félelmeinket! Valamint ahhoz is átlagnál nagyobb erőnk lesz, hogy megszenteljünk egy szerelmet, sziklaszilárdan átültessük a gyakorlatba mélyből fakadó érzelmeinket.

Sorsfordító erő! Hiszen megkapjuk azt a különleges "pluszt", ami eddig hiányzott terveink, álmaink konkrét megvalósításához! A sorsuraláshoz.

A Mars nem csak plusz erővel tölti fel szívünket, hanem egyben felpörgeti az eseményeket. Roppant érdekes hatás, hogy két szinte teljesen ellentétes energiájú bolygó egyesül az Antaresnál! (Egzakt augusztus 24-25., hatásfoka azonban hosszabb, augusztus 14 – szeptember 03.) A Szati lassú, megfontolt, kimért, türelmes, óvatos. A Mars pedig gyors, rohanó, vakmerő, türelmetlen. Vajon mit alkotnak ők ketten közösen a szívünkkel? Azt szoktam mondani, ez az egyik legjobb bolygókapcsolat, hiszen az erő, az elindulás lendülete, a bátorság, valamint a megbízhatóság, a stabilitás, a kitartás egyesül benne. Azaz olyan dolgokat lehet szívből bátran elindítani vele, amik stabilak és hosszú távon is életképesek! Amik kiállták a nehézségeket is, tehát alapozhatunk rájuk az elkövetkezendőkben. Minderről most bizonyosodunk meg.

Amihez a Szatinak nem volt eddig bátorsága egyedül, azt a Mars most bátran megteszi – viszont amihez az impulzív Mars nem volt elég kitartó korábban, azt a Szaturnusz kitartóan végigviszi hosszú távon is. Nincs ennél jobb páros az Égen! És most mindez a Skorpió legszentebb helyén, a Szívénél összpontosul.

Ennek a minőségnek eléréséhez hozza Herkules csillagkép a küzdelmeket és az önlegyőzés erejét, a Kígyótartó csillagkép pedig a félelmek teljes uralásának képességét és tudását! Igazi beavató nyár.

Látható, Isten valamiért különleges erőket mozgósít a szívünk érdekében. Vagy talán azért, mert tudja, hogy a legnagyobb erő ezen a világon – mely világokat képes megtartani – a szerelem. Hiszen a Skorpió mégis csak az Örök Szerelem állomása. A legmélyebbé, mely az Igazit hozza el. De ugyanígy megjelenhet persze ez a szenvedélyes erő a szerelemmel végzett alkotásainkban is, mindenben, amit szerelmetes szeretettel csinálunk.

Az életképtelen dolgokat viszont kíméletlenül elveszi, hiszen az Örök Értékek nagy próbája is a nyár! Azt is megmutatja, át lehet –e ültetni a gyakorlatba? Ha nem, véget ér.

Kis kitérő.

A Mars különleges utat járt be. Volt már róla szó, hogy április 17-n pontosan az Antares csillagának Tejút erejével feltöltekezve fordult meg és hátrált vissza a Mérleg csillagaiba. Itt június 30-n fordult ismét direktbe, ezzel mintegy belevitte a Mérlegbe a Tejút erejét, ami alapvetően nem volt benne (mert a Mérleg nem Tejúttal érintett csillagkép). Azaz ezen a nyáron feltölti valami plusszal, isteni erővel (Tejút) a párkapcsolatokat! Lényegében isteni erőt ad a párkapcsolatok teljes, mélyreható átminősítéséhez, magasabb szintre emeléséhez, annak, aki akar vele élni. Fontos az elmélyülés üzenete, amit a Skorpió már eleve hoz, hiszen a legmélyebb érzelmek birodalmában járunk. Ez a szentséges elmélyülés élmény főleg párkapcsolati téren nyílik meg, de persze más életterületre is kivetülhet. Nehéz erről földi szavakkal írni.

párkapcsolatok megoldása kulcskérdés! Mert ez a nyár az Örök Párokról is szól. Hamarosan a Kehely csillagkép is belép a történetbe mágikus erővel …

Az biztos, ilyen mély érzéseket még nem nyitott meg bennünk Isten. Talán mert eddig nem voltunk rá készen. Mert ehhez más emberré, más minőséggé kell válnunk. Olyan mély szerelem, olyan mély szeretet születik és szentelődik meg a szívünkben, melyet előtte még nem tapasztaltunk. Ez a magas szintje a nyárnak. (Aki pedig lefagyasztja a szívét, az a Szaturnuszt a lehető legalacsonyabb szinten működteti.)

 

A szaturnuszi hatásnak vannak még jelei, melyekről szintén érdemes szólni az augusztus végi időszakot tekintve.

A Szaturnusz a hetedik bolygó, a Küszöb Őre az Égen, utána már csak a messianisztikusok következnek. A Világ Határát őrizte a hagyományok szerint. Ha ezt a küszöböt átlépjük más dimenzióba érkezünk! Talán kockázatos vállalkozásnak tűnik először átlépni ezt a küszöböt. Ugyanis az eddigi biztonságosnak vélt világunk határát kell átlépni, s ez félelmetes lehet először, hiszen ismeretlen világ vár ránk mögötte. De most pont EZ a feladat! Az eddigi „biztonságosnak” vélt határokat átlépni. Viszont aki ezt a misztikus küszöböt át tudja lépni önmagában, annak minőségi változást hoz az életébe a nyár. Persze épp ezért - mivel itt már magasabb dimenziókba érkezünk - a méltatlanokat Szaturnusz Mester nem engedi át a küszöbön. Éretté kell válni rá, ki kell állni hozzá a próbákat.

A Szaturnusz ugyanígy alacsony szinten a korlátainkat is szimbolizálja, azokat a belső falakat, amiket mi húzunk fel magunknak – félelemből, kishitűségből, vagy a múlt fájdalmas emlékei miatt. Kívülről soha senki nem korlátozhat minket, csak a belső korlátaink tükröződnek vissza a külvilágban! Jó hír, hogy augusztus végén a Mars és a Szaturnusz találkozása pont ahhoz ad átlagon felül nagy erőt, hogy magas szinten megélve az időszakot a korlátainkat átlépjük! Valami olyan dolgot kell megugrani önmagunkban, olyan falakat kell átlépni, amihez eddig nem volt erőnk vagy bátorságunk. Most megkapjuk az impulzív löketet hozzá, ami hatalmas lehetőség!

A Szaturnusz akár kényszeríthet is erre – ha máshogy nem értjük.

Az időszak további jellemzője, hogy kikristályosodik, ami a szívünkben van. Minden sallang lehull, s kizárólag a Kincs marad a szívben. Mi a mi Kincsünk? Ez is kiderül a nyár végére. Mindez egy tanítást is hordoz arról, hogy mi a lényeges az életben? Az egyetlen lényeges dologra irányítja a figyelmünket: szeretetre, s a világokat és új életet teremtő szerelemre.

A nyár üzenete, hogy az egyetlen lényeges dolog a SZÍVBEN van. A többi felesleges ócska papírfecni csupán, amit kidobhatunk a szemétbe. Ezért is nagy szortírozó ez a nyár.

Érdekes lehet megfigyelni azt is, mi az, amire leginkább fókuszálunk. A Szaturnusz koncentráció is, így amire most elsősorban irányul a figyelmünk az jó iránytű arra nézve, amiről a szívünk akar üzenni. Ha valaki vagy valami újra és újra beúszik a gondolatunkba annak oka van! Olyan oka, ami sorsszerű és legmélyebb érzelmeinkről üzen.

Érezhetjük úgy is, hogy a szerelmünket vagy a szeretteinket óvni, védeni kell. A védelmező erő szintén megjelenik, s kifejezetten legmélyebb érzéseinkről árulkodik.

Persze ugyanígy arra is felhívom a figyelmet, hogy a fókuszunkat tudatosan is tartsuk meg, s örömteli, boldog szép dolgokra, érzésekre, gondolatokra koncentráljunk! (Hiszen aminek energiát adunk az valósul.) Azért fontos, mert a Szaturnusz-Mars-Antares együttállása teremtő fényszöget vet augusztus 24-26-n a Vízöntő csillagkép jövő vízében haladó Neptunnal! (De szinte egész nyáron folyamatosan hat.) Elhangzott sokszor: új jövőt írhatunk most tiszta lappal! De csak akkor, ha nem félelmeket rakunk bele ebbe az energiába, hanem kizárólag szeretetet, azaz ha szívből teremtünk. Lényegében a nyár nagy lehetősége, amit ki kéne hoznunk magunkból magas szinten, hogy a teremtés és a szeretet mestereivé váljunk! 

A szeretet a legnagyobb teremtő erő, ne feledjék! Vágyainkat töltsük fel szeretettel!  

A próbatételek szinte megkerülhetetlenek. Nem csak Szaturnusz, de Héráklész miatt is. Milyen próbákra lehet számítani? A türelem és a kitartás próbája, a hit próbája, az önértékelés próbája, a belső korlátok átugrásának próbája, a felelősség próbája, s persze a szeretet próbája.

Nagy ajándéka az időszaknak, hogy lépésről, lépésre válhatunk bizonyossá abban, mi van a szívben. A szeretet vagy a szerelem bizonyosságának érzését nem azonnal, csak fokozatosan kapjuk meg, kell hozzá türelem és kitartás, de úgy lesz annál stabilabb, erősebb – s végül rendíthetetlen!  

A mérce magas. Szaturnusz Mester maximalista, nem éri be kevesebbel, mint azzal, ha a legtöbbet hozzuk ki magunkból. Nem éri be kevesebbel, csak ha tökéletes gyémánt születik meg bennünk. A Szív Gyémántja. A többi felesleges sallangot elveszi. Fokozatosan lépésről, lépésre visz végig minket ezen a beavató úton. Olyan úton, melynek végén, a próbákat sikeresen kiállva a Szeretet Mestereivé válunk majd. És a teremtő erők működtetésének mesterévé. Ez a mesteri tudás adja meg az ERŐT egy magasabb minőségű élet megteremtéséhez, s ahhoz, bármi is történjék a külvilágban később, mi minden körülmények között rendíthetetlen pillérek maradjunk a szívünk ereje által.

 

Meg kell említeni még egy káprázatos jelenséget!

Augusztus 24-26-n a Mars-Szaturnusz-Antares együttállás kvintil – azaz mágikusfényszöggel kapcsolódik a Jupiter-Vénusz-Merkúr együttállásához, mely a Szűz múlt lábánál és a Kehely csillagaiban halad.

Ez azt jelenti, öt bolygó és a szív-csillag erejével elindul egy mágikus energia, mely varázslatos erővel nyitja a szíveket. A nehezen nyílókat is. A kvintil egy titkos plusztudás, a mágusok fényszöge, de csak annak nyílik meg, aki éretté válik rá (akárcsak a Küszöb Őrzőjénél). Az öt érzékszerv együttes működtetésének titokzatos képességét jelöli, mellyel teremteni is lehet.

Ez a mágikus időszak annak varázslatos megértését és megélését (!) hozhatja, hogy az Élet Örök! Hiszen a Kehely csillagaiban az Örök Élet Italát őrzik. Jézus Urunk szimbóluma is. Ez a titkos tudás segítség lehet a nagy „átminősülésben”, ami augusztusban zajlik a Skorpió csillagaiban. Akár azoknak, akik földi testüket elhagyva új inkarnációba készülnek, akár azoknak, akik itt a fizikai síkon mennek át a nagy metamorfózison, s születnek „új emberré”. Mindenképpen varázslatos erővel meríthetünk az Öröklét Italából, mint egy Forrásból, hogy új erőre kapjunk a próbák megoldásához, s ahhoz, hogy legyen erőnk szeretni olyan mélyen, ahogy eddig nem mertünk vagy nem tudtunk. Varázslatos gyógyító hatása is van! De ugyanígy meríthetünk csodával határos módon egy múltban őrzött titkos tudásból is, átemelve azt azonnal a jövőbe.

Mágikus erőt ad a kezünkbe, hogy átugorjuk félelemből húzott falainkat, hogy meghaladjuk önmagunkat minden téren. Mágikus erővel léphetünk tovább a múlt fénytelen emlékein, berögzült rossz gondolatain is, ezzel írva új jövőt! Egyszerre lehet tehát vele átvarázsolni a múltat és a jövőt. A Jupiter a kiáradás szimbóluma, a szerelem, s a szeretet varázslatos kiáradását hozza.

Ezzel kapjuk meg szinte varázsütésre a plusz segítséget a feladat megoldásához! Igazán lélekemelő lesz a próbatételek után. 

A Kehely csillagkép a lélektársak szimbóluma is – csillagképi rajza két félkör, mely középen eggyé válik. Ez a misztikus kvintil az Örök Szerelem varázslatáról, s mágikus sorsfordító hatalmáról is szól. Az életeken átívelő, múlhatatlan Szent Szövetségekről, melynek újjáélesztő forrásában most újra mélyen megmerítkezhetünk. Ez hoz gyógyulást, ez ad reményt, ezzel írhatunk szinte csodával határos módon Új Jövőt. És örüljünk neki, hogy Szaturnusz Mester is benne van, mert így segít az anyag síkján kézzelfoghatóvá tenni!

Lehet, lesz egy pont ezen a nyáron, amikor a próbák legmélyebb sűrűjében azt érzik, már csak a csoda segíthet. Hát bízzanak benne bátran! Mert a Csoda érkezik. Isten legszebb angyalaival küldi el a Kelyhet az Örök Forrással, hogy falainkat, félelmeinket és kétségeinket átlépve megnyissuk magunkat a Szeretet és a Szerelem Új Életet író varázshatalmának. Ha sziklaszilárdan végigvitték a belső munkákat készülhetnek a varázslatra. Mert ez lesz a jutalom érte. Ahogy a Nagymamám mondta mindig kislánykoromban mikor szomorú voltam: csiribú-csiribá múljon el! S valóban szebbé varázsolta a legrosszabb pillanatokat is. Akkor azt hittem Varázsló. Ma már tudom, az is volt. A Szeretet Mágusa.

 

 

Áldás van rajtunk!

 

Szeretettel,

Veres Mónika

2016. augusztus 2.

 

 

 

 

A jobb áttekinthetőség és ráhangolódás érdekében az egyes konkrét időpontokon túl most az átfogó időszakokat külön is összefoglaltam:

Augusztus 03 – 19. Skorpió ollója: belső munka, elengedni a Tejúthoz méltatlan dolgokat!

Augusztus 14 – szeptember 03. Mars-Szaturnusz-Antares együttállása: a szívnyitás fokozott, átütő ereje. Ezen belül aug. 14 – aug. 19. között szorosan összekapcsolódik a Skorpió ollója és szíve, az Antares: kiélezett időszak abban, hogy csak akkor tudjuk megnyitni a szívünket, ha levágtunk minden fénytelent magunkról.  (Egzakt: aug. 24-26.)

Augusztus 17 – szeptember 05. Mágikus kvintil öt bolygó között! Kivételesen nagy varázserőt ad azok kezébe, akik éretté váltak rá. Ez a plusz varázslat segít minket abban, hogy a Szeretet Mestereivé váljunk. Ez a kvintil kivételes annyiban is, hogy mivel két lassú mozgású bolygó között jön létre (Szaturnusz – Jupiter), ezért két hétig hat, tehát sosem késő meríteni belőle.   

Ezen belül augusztus 29-30-n egzakt a Szaturnusz és a Jupiter közötti kvintil, valamint augusztus 27-28-n egzakt a Szaturnusz és a Vénusz-Merkúr közötti kvintil.

 

 

 

 

(Aki folyamatosan szeretné olvasni a csillagtitkok oldal asztrozófiai írásait, kérem iratkozzon fel a hírlevélre a w.csillagtitkok.hu oldalon, mert nem teszek fel mindig minden új írást az oldalra, sokszor csak a hírlevélben küldöm meg!)

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

        

 

  

 

 

 

 

 

 

 

          

 

  

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.