Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Szív Szava

A Szív Szava

 

 

Szeptember első hétvégéje erőteljes, lendületes energiákkal ajándékoz meg. A fő téma most még jó egy hétig a szívünkbe rejtett titkokról, a mélységesen mély érzelmekről szól. Mivel az Oroszlán szíve, a Regulus csillag körül táncol a Mars és a Merkúr is, így átlagnál többet gondolkozunk arról, mi van a szívünkben, kit szeretünk úgy igazán, minket szeretnek –e, illetve egyáltalán mit is jelent SZERETNI. De ugyanígy központi téma, mely gondolatainkat kitölti, a szerelem. S persze a szerelmetes teremtő erők! Mivel – ahogy a korábbi írásban jeleztem – a Merkúr augusztusban az Oroszlán „nemző” részétől fordult vissza, s így áll együtt most a Regulus szív-csillagával, ezért azt segít megérteni ez az időszak, mit tudunk igazán szívből megteremteni. Mert - a tanítás az - csak ezzel válunk sorsunk urává!

Szeptember 3-n a Mars együtt áll a hátráló (retrográd) Merkúrral, s így együtt szorosan hozzásimulnak a Regulus csillagához, mely ún. Világoszlop is az Égen. Ez azt jelenti, olyan nagy ereje van, mellyel világokat lehet megtartani, elsősorban itt az Emberek Világára utalva. Tehát azt tudatosítja ez a hétvége, valami olyan nagy szeretet, szerelem lakik bennünk a mélyben – a felszín alatt! – amelyet, ha felszínre hozunk, egy hatalmas erőt kapunk a kezünkbe, mellyel az egész világunkat meg tudjuk tartani! De tudatosíthatja azt is, ideje van felszínre hozni!

Újra szeretném jelezni ez a hatás egyértelműen a tavaly nyári üzenetre kacsint vissza, amikor a másik „szív-csillagnál”, az Antares-nal állt együtt a Mars a Szaturnusszal. Van még bőven dolgunk a szívünkkel, a szeretet képességünkkel, jelzi a Teremtő. Olyannyira, hogy teremteni is máshogy tudunk, ha használjuk!

A hétvégének van azonban egy olyan érdekessége is, mely kifejezetten a kiemelkedésről szól! Ugyanis miközben a Mars együtt áll a Merkúrral és a Regulus csillaggal, közben emelő (trigon) fényszögbe lép azzal az Uránusszal, aki még a kör végén a Felfelé úszó Halacskánál jár. Mivel mind a Merkúr, mind az Uránusz – földi szemmel nézve – hátrálva halad most, így kifejezetten az égi irányban segít megérteni, tudatosítani valamit életünkben. Komoly segítség érkezhet az Égből, mely mutatja a megoldást. Illetve érdemes oda figyelni arra, hogy nem feltétlen a földi logika szabályait követve kapjuk meg a megoldást, vagy értjük meg az alagútból kivezető utat. A racionális gondolkodást kicsit háttérbe kell szorítani ezen a hétvégén, ha emelkedni szeretnénk, s a kozmikus irányt kell követni. Ugyanígy nagyon jó időszak arra, hogy a magasabb szinten megszületett Égi Tervünket megértsük vagy azzal kifejezetten összhangba kerüljünk!

Egy váratlanul bevillanó gondolat vagy sugallat formájában érkezik segítség, mely mutatja a megoldást vagy az ördögi körből való kilépést olyan problémás helyzetből, mellyel talán régóta küzdünk. Akár karmikus körökből is segíthet kilépni – a megértés vagy egy nagy beszélgetés ereje által - melyek életek óta húzódnak, gabalyodnak, bonyolódnak, de kibogozni ez idáig nem sikerült.

A Regulus csillag és a Felfelé úszó halak kapcsolódása azt jelzi, az ördögi körforgásból való kilépéshez vezető út a SZÍVÜNKÖN át vezet! Ott van a kulcs. Csak szíverőből találhatunk rá a helyes megoldásra. Arra, ami emel. Felfelé. Ami kiemel.

Szeptember 5-n ráadásul a Merkúr pont itt, a Regulus csillagnál fordul direktbe, azaz átlagnál nagyobb erővel lesz feltöltve ekkor. Beindítja az addig esetleg pangó kommunikációt, felerősíti a megértéseket, felpörgeti a szívből született és szívünkről szóló beszélgetéseket. Ekkor könnyebben tudjuk átültetni a gyakorlatba mindazt, amit az előző héten megértettünk. Mivel közvetve még együtt áll a Marssal is, így lendületes, impulzív napokat hoz a verbalitás világában. Magas szinten erőt ad ahhoz, hogy bátran kimondjunk valamit addig csak terveztünk. Erőt ad ahhoz, hogy szeretettel – vagy szerelemmel – töltsük fel szavainkat. Sorsuraló döntések előtt állunk, s ezt csak így lehet megoldani jól!

 

A megoldáshoz vezető másik fontos kulcs most a tisztaság – szellemi értelemben főleg! -, s az, át tudjuk –e lépni a saját korlátainkat. Az Uránusz egy forradalmi döntésre hív. Aki meg meri lépni, illetve, aki be mer új dolgokat engedni az életébe, aki tud újítani magán, az tudja igazán ennek a hétvégének a csodálatos emelő erejét megtapasztalni.

Az elfogadó királyi szeretetnek hatalmas emelő ereje – tanítja ez a hétvége! Egy olyan kozmikus pillanatban vagyunk, amikor a szívünk legmélyére kell utaznunk, s onnan erőt meríteni, mert csak ezzel a tudással oldhatunk meg valamit. Csak így tudunk emelkedni. Nagy segítségünkre van a nyílt, őszinte kommunikáció - elsősorban önmagunkkal. És az önfegyelem.

Érdekes helyzet, hogy a Mars és a Merkúr együttállása az Ekliptika alatt következik be. Ez azt jelzi, a megértés talán olyan mélyen születik meg, érik be bennünk most, hogy még nem tudjuk a „felszínre hozni”, azaz kimondani vagy megbeszélni. Ennek az igazán jó időszaka majd szeptember 5-6. vagy 9-10. napjai lehetnek, amikor a Merkúr először direktbe fordul, majd a Regulus csillagon át feljön a felszínre (!). Ekkor tudja a felszínen is megmutatni magát a most megszületett „belső beszélgetések” eredménye. A mélységek megértése, valódi érzéseink, a felszín alatti szíverő működésének tudatosulása tehát ennek a hétvégének fő témája! Illetve az is, hogy megértsük, milyen alkotó erő van bennünk a mélyben, melyet ha felszínre hozunk, kifejezetten a szívünkből tudunk valamit létrehozni. Merjünk hozzá bátran a földi logikával szembe menve, kozmikus irányba,újszerűen gondolkozni!

Esetleg érezhetjük úgy most, mintha egy szeretettel kapcsolatos helyzetet nehezebben tudnánk megoldani, mint korábban. Gondolhatjuk azt is, "milyen kár, hogy korábban nem oldottam meg!" Sebaj. Csupán arról van szó, a hátráló bolygók gyakran hoznak egyfajta nehezítést vagy egy ismétlő feladatot. Most újra neki kell veselkednünk. De mindez csak földi szemmel nehéz. Égi szemszögből nézve így kell lennie. A fejlődés ugyanis átlagon felüli benne! 

Mindemellett nagyon jelentős szellemi erő jelenik meg ebben a pár napban! A szellemi emelkedésnek kifejezetten kedvez a hétvége. A Mesterek közelebb jöttek eggyel, segítenek, súgnak, vezetnek. A szívünk felé hívnak. 

 

Ezen belül a vasárnap délután (szeptember 03.) különösen érzelmesnek ígérkezik. Délután 17 óra fele ugyanis a Hold is inspiráló kapcsolatba lép a Vénusszal, aki a Rák csillagkép megtartó ágánál jár ekkor. A vasárnap délután tehát az érzelmi harmónia, a belső béke megélését segíti magas szinten. A sorsszerűen jelen lévő, eltéphetetlen szeretet-szálakról üzen. A megtartás feladatáról és szépségéről. A szerelem égi dallama csendül fel ebben az órában. (De egy más szinten üzen nem csak a társunk, hanem önmagunk szeretetétől is. Aki esetleg feszültséget él meg ekkor, főleg önmagába nézzen, s vizsgálja meg szereti –e magát úgy, ahogy kell? Békében él –e önmagával?)

A hétvége egyik legfontosabb feladata viszont a következő! Érdemes odafigyelni arra, ne menjünk bele harcokba, illetve a kommunikáció világában kerüljük a konfliktusokat. Ha esetleg belekerülnénk tudatosan, magunkat fegyelmezve (!) térjünk ki előle! Az önfegyelem ugyanis szintén témája - és tanítása - a hétvégének. Most elsősorban a gondolatainkat és a szavainkat kell uralni! Ez a magas szintű megélése a Mars és a Merkúr nászának, s ez vezet el a Szív Szavához. Ez hozza fel rejtett szívbeli képességeinket a mélyből. Csak ez. Ugyanis ez is energia. Azaz, ha (alacsony szinten) ezt a nagy erejű energia-mezőt "háborúzni" visszük, akkor rossz irányba csap ki, s nem fog tudni magas szinten megnyilvánulni és segíteni minket. Miben is? Hogy megértsük mi van a szívünkbe rejtve. Hogy megértsük mit jelent a szív-erő, s hogy lehet vele és általa teremteni. Hogy megértsük a szerelem hatalmas, világokat megtartó erejét. Hogy megértsük, királyi szinten teremteni csak szívből lehet!

Végső soron, hogy megértsük, csak akkor tudunk sorsunk teremtő uraivá válni, ha megnyitjuk a szívünket, s teljesen átadjuk magunkat a szívből való létezés varázshatalmának.

 

Jövő hét elején érdemes figyelni még arra, hogy a keddi nap, illetve a szerdai Telihold esetleg felhozhat a mélyből félelmeket. Ez persze csak az alacsony szintje a kedden megjelenő Nap-Neptun inspirációs hatásnak (mely a Teliholdat is átszövi most), de azért nem árt észnél lenni. Magas szintre emelni bennünk az segít, ha kerüljük az alkoholt, ha kivonjuk pár napra életünkből a médiát, s ha meditációra, lelki életre vagy szellemi elmélyülésre szánunk több időt. Magas szinten ugyanis az EGYség élménye, a szerelem varázslata, illetve az Isteni Énünkhöz való közvetlen kapcsolódás misztériuma élhető meg benne. 

 

Összegezve. A hétvége üzenete tehát a Regulus csillagon keresztül, hogy egy régóta húzódó problémás helyzetből a szíverő segít kilépni! Illetve figyeljünk arra, a mélyben mire vágyunk, miért vagy kiért dobban a szívünk. Ez vezet el a megoldáshoz. Legyen szó akár szerelemről, akár a felszín alatt szunnyadó szívünkbe rejtett alkotásainkról, melyeket ideje van felhozni a mélyből és teremteni vele. Mindenképpen a belső királyság, a sorsuralás újabb eszközét kapjuk a kezünkbe ezzel szeptember első hétvégéjén, mind érzelmileg, mind az anyag síkján. Ha nem a kakaskodásra, hanem a szerelmetes teremtésre fókuszálunk.

S főleg ha megértjük, hogy sorsunkat uralni csak szíverőből lehet.

 

 

Áldott színekben, illatokban, örömökben gazdag szeptemberi napokat kívánok!

 

Szeretettel,

Veres Mónika

2017. szeptember 2.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.