Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Adventi Angyalok

Adventi Angyalok

- Capella Angyala  –

 

 

 

A Négy Angyal ismét a hegytetőn állt, szorosan egymás mellett. Nemrég érkeztek. Jöttükre a Szent Hegy Szíve nagyot dobbant. Nimród boldog mosollyal nézett le rájuk Égi Birodalmából, mely egyre jobban közelített a föld felé.

A Négy Angyalt minden Advent idején elküldi az Úr, segítsék az embereket azokban a hetekben, mikor a sötétség rövid időre átveszi az uralmat a hétköznapok felett. A Négy Nagy Csillag színében pompáznak, jelezve ezzel is Égi Küldetésüket: sárgában, fehérben, pirosban és kékben. A Tejút négy égi oszlopának isteni erejét hordozzák. Hogy mindenki, akivel találkoznak meríthessen ebből az isteni erőből. Az első, a sárga angyal az Auriga csillagképéből érkezett, Ő Capella Angyala, a csillagkép legfényesebben ragyogó csillaga után. A második, a fehér a Nagykutya csillagaiból érkezett, Ő Szíriusz Angyala. A harmadik, a vörösen pompázó a Skorpió csillagképéből szállt alá, Ő Antares Angyala, a szívek őrzője. S végül a negyedik, a kék fényű angyal, Vega angyala, akit a Lant csillagképéből küldött Isten. Idén az Ő küldetése lesz a legkülönlegesebb, hiszen közvetlenül a Szent Este előtti órákban fog felcsendülni Mennyei Muzsikája a negyedik adventi gyertya lángjában.

Mindegyik angyalnak más-más a küldetése, bár mindegyiküknek van egy közös Szent Célja. Felkészíteni az embereket a Fény születésére, Karácsony misztériumára. Segíteni az adventi beavató heteket erővel, hittel, békével, derűvel, szeretettel végigvinni. Hogy Szent Estére minden otthonban új erőre kaphasson a Béke és a Szeretet Fénye.

Idén Capella Angyalával nyitotta meg Isten a sort. A sárga színnel, az Auriga csillagkép fénye hozza most az Adventi Kör nyitását. Hiszen az Auriga a Bika szarvaitól indulva az Északi Égbolton Szent Kaput jelez! Tejút Kaput. Ezen a kapun ömlik le az Égből a földre a Tejút, az isteni erő. De ez a Kapu csak annak nyílik meg, aki önmagát legyőzte. Hisz alatta Nimród csillagai ragyognak, aki a belső királyság, az önlegyőzés és a sorsfelvállalás hirdetője. Capella Angyala tehát ennek a lehetőségét és feladatát hozza el Advent első hetére. Nem egyszerű folyamat ez. Az adventi hetek próbája mindvégig abban rejlik, nézz szembe a sötétebbik oldaladdal – ami benned nem szép, nem jó, nem fény – és tedd le! Számolj le vele! Lépj eggyel közelebb Istenhez, illetve Isteni Önvalódhoz. Capella Angyala most ehhez nyitja meg az Égi Kaput, azt üzenve, íme itt van az isteni erő, az isteni tudás, ha akarsz élhetsz vele, hozzáférsz. Meríthetsz belőle. De a Kapu csak akkor nyílik meg, ha lehúzó erőidtől képes vagy megválni. Ha a kishitűséged, hazugságaid, önáltatásod, önzőséged, ridegséged, önmarcangolásod nem takarja el előled. Készen állsz rá? Be akarsz lépni a Szent Kapun, mely a Tejúthoz vezet? Csak rajtad áll - üzeni Capella Angyala.  Hát gyújtsd meg az első gyertyát - ha úgy érzed, a sárga színűt - az Adventi Koszorúdon, s közben csendben, a szívedet megnyitva kérd az Angyalt, segítsen a belső küzdelemben. Segítsen földi részedet Isteni Énedhez emelni.

A Négy Angyal ott áll már Nimród Hegyén. Látod színes fényüket? Hallod égi muzsikájukat? Érzed mennyei illatukat? Érzed, ahogy hideg éjszakákon puha szárnyukkal megérintik arcodat, erőt adva a következő naphoz? Még nem? Hát nyisd meg a szíved és érezz! Mert már itt vannak. Egész közel. Segíteni jöttek. Mert nagyon szeretnek minket.

 

 

Nézzük, milyen nagyobb, hosszabb távra is kiható, összefüggő folyamat részei leszünk az előttünk álló adventi hetekben és Karácsony napjaiban?

November végén belekezd különös évzáró táncába a gyermeki Merkúr és a mesteri Szaturnusz. Különös lesz, hiszen zárnak, de egyben nyitnak is valamit! Mélyre hatolnak. Ritka mélyre. Vajon mit üzennek?

Az egész idei esztendő alapüzenete az volt: tartsd kézben az erőidet! (Aki emlékszik, ezzel indult a 2017. esztendő, s most ezzel zárul). Ha ezt megteszed, akkor cserébe gyógyító – és varázserőt kapsz a kezedbe! A Merkúr ugyanis a Kígyótartó csillagkép kezét érintette többször is. Az érdekesség az, ez folytatódik most egy plusz megerősítést kapva a Szaturnusztól és egyben átívelve a 2018-as esztendőbe. Mintha a Nagymester nyomatékosítani akarná az egészet. Mintha azt üzenné, most erre helyezd a fókuszt, mert ITT van a lényeg. Itt van a kulcs.

Hol is? Az erők és energiák kézben tartásának képességénél. Hogy ebben mesterré váljunk. Azaz, év végén újra feladat lesz – próbatételbe ágyazva akár – megtanulni és a gyakorlatba átültetni azt a képességet, ami arról szól: minden erődet te uralod, te irányítod! A sorsodat te tartod kézben! Ha bármi ki akar billenteni, ha bármi meg akar zavarni ebben „kintről” csak próbára tesz, vizsgáztat. Ha a félelmek, ha a harag, ha az indulat, ha a kétség, ha egy függés esetleg más irányba vinne is, te akkor is csak állj meg, tartsd jó erősen a kezedben az energiákat!  Ne engedd, hogy lerántson, maradj te a főnök. Ne engedd, hogy ő irányítson téged – a félelem, a kétség, az indulat – te irányítsd őt! Mert nem az a gond, ha felbukkan egy ilyen érzés, csak az a baj, ha átveszi feletted az irányítást. Ha felbukkan, de észnél vagy és képes vagy megzabolázni magadban, képes vagy tudatosan más irányba átfordítani, az már jó. Szaturnusz Nagymester azt üzeni, most már nem elég ezt a tudást csak érteni elméletben - most már ÉLNI kell. Átültetni a gyakorlatba. Élesben.

Erről szól a következő hetek tanítása és fejlődési lehetősége. Erőink uralásában és azok magas szintű tudatos működtetésében nagy vizsga-helyzet. Mester-vizsga.

Zseniális lehetőség, hogy a Szaturnusz és a Merkúr november vége és január eleje között háromszor áll együtt az égen: november 28-n, december 6-n, végül január 13-n. Minden hármas együttállásnak kiemelt üzenete van (három a magyar igazság – a háromszori ismétléssel rögzülhetnek mélyebben a dolgok), de most a Szaturnusz részvétele és a csillagképi környezet külön nyomatékot ad a dolognak. Fajsúlyosabbá teszi – hiszen közben a Merkúr még poláris is, azaz több energiát kell belefektetni –, de egyben kiemelten jó lehetőséget ad ahhoz, hogy a legtöbbet hozzam ki az időszakból és megszenteljek vele valamit. Főleg a november 28-ra és a december 6-ra igaz, hogy jobban meg kell dolgozni vele, több energiát kell belefektetni ezeken a napokon a kommunikációba. Itt jöhet próbatétel, amiben ha jól vizsgázunk, akkor megerősödik bennünk a Tudás.

A folyamat érdekessége, hogy az első két együttállás a Skorpió és a Kígyótartó csillagképekben lesz, a harmadik viszont már nem itt, hanem a Nyilas csillagaiban. Azaz van egy szoros összefüggés a két csillagképi környezet között, mint isteni iránymutatás! A bolygók energetikáját is nézve (Merkúr poláris, Szaturnusz uralomba lép) úgy tűnik, az első két együttállás lesz a munkásabb, de a nagy fejlődési, kiteljesedési lehetőség is itt van! A harmadik szinte januárban, mint ajándék érkezik – az első két megoldás függvényében.

A csillagképi vándorlás azt jelzi, ha megtanulod az erőidet teljesen kézben tartani, ha ennek már mestere vagy, akkor januárban hosszú távon indíthatsz el valami csodálatosat. Ami akár hosszú távon ad stabil alapot az életedben. Vagyis, a decemberi erő-próba és beavatás azért kell, mert januárban hosszú távra dőlhetnek el a dolgok. Ugyanis a harmadik együttállás a Nyilas csillagkép nyilánál lesz, a Déli Korona (Magyar Szent Korona) felett, azaz itt indulhat útjára a Fény! Sőt. Minél inkább kézben tartom a dolgokat (bent), annál inkább tudok elindítani valami nagyszerűt isteni minőségben. Mindez természetesen nem csak egyéni, de nemzeti szinten is igaz! 

A szómágiának kiemelten nagy ereje lesz november 28-n és december 6-n (amíg poláris a Merkúr), ahogy a teremtő erejű gondolatok is ismét főszerephez jutnak. Ezeken a napokon kifejezetten érdemes figyelni arra milyen gondolatok járnak a fejünkben, milyen szavak jönnek ki a szánkon.  

Nézzük a hátteret. A Merkúr a Szaturnusszal való első együttállása után (november 28.) december 3-n megáll az égen és elkezd ismét hátrálni, ez okozza a többszöri együttállást. A Kígyótartó kezénél állnak együtt először, innen fordul a Merkúr vissza, s szépen vissza araszol Karácsonyra a Skorpió csillagaiba. Itt fordul majd újra direktbe pont Szent Este előtt – december 23-n – hogy felhozzon a mélyből valamit. Visszamegy az Isteni Tudásért, az Isteni Titkokért. Meríteni akar belőle! Tudja, e nélkül nem tudjuk uralni az erőinket.

 De visszamegy egy mélységesen mély érzésért is, az Isteni Szerelemért. A Lélek Tüzéért. Ami lobog, lángol, éltet, emel. Ami Életet ad! De nem csak amolyan ímmel-ámmal életet, nem felszíni látszat-világot. Hanem igazi szerelmetes, szívet-lelket melengető, felölelő, átölelő, bizsergető, Való Életet.

Mert mi a Merkúr küldetésének titka? Fel akar hozni valamit a mélyből. Szívünk mélyéről. Legtitkosabb, legrejtettebb hetedik szobánkból. Olyan mély érzelmi húrokat pendít meg Advent heteiben, amit rég – vagy tán soha – nem éreztünk. Olyan Isteni Titkokhoz vezet el, melyekről eddig nem is tudtunk. Vagy olyan titkos, halálosan mély érzelmeket hoz fel, amiről eddig nem akartunk tudomást sem venni. Talán mert féltünk? (Azt most már nem lehet. Nincs rá idő.) De persze ugyanígy tudatosíthatja a halott érzelmi helyzeteket, élettelen – azaz gátló - kötődéseket is, súgva zárjuk le végleg magunkban.

 

Összegezve tehát. A Merkúr és a Szaturnusz adventi tánca azt üzeni, csak az Isteni Titkok, illetve az Isteni Szerelem birtokában tudjuk stabilan és magabiztosan kézben tartani életünket. Csak ezek birtokában tudjuk az eljövendőkben sziklaszilárdan uralni erőinket. Ezek birtokában viszont, s ha a három próbát kiálltuk, az erők kézbentartásának mestereivé válhatunk januárra. Ami fontos is lesz. Tekintettel a következő években előttünk álló mélyreható változásokra. A Szaturnusz megerősítő üzenete szerint tehát már nem elég elméletben az erők uralása, ez most már teljesen stabil képességgé kell váljon bennünk a hétköznapokban. Most válhat azzá!

Az adventi hetek – mikor a Nap a legmélyebben jár a Skorpió csillagképében - sokszor pont azért hoznak nehezebb pillanatokat, mert ilyenkor derül ki, van –e belső fény, vagy csak a külső fényből táplálkozunk? Ilyenkor szembesülhet az ember azzal, itt komoly változtatni való lenne. Az igazi nyertese az időszaknak az, aki rátalál a Belső Fényre és megtanul meríteni belőle.

 

 

 

Áldott adventi hangolódást kívánok! Az első adventi vasárnap december 3-ra esik idén, ezért kivételesen nem négy, csak három hetünk lesz a belső lelki felkészülésre. Ezért indítottam el ezen a hétvégén az első adventi írást, hogy ezt kicsit pótolni lehessen.

 

Szeretettel,

Veres Mónika

2017. november 24.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.