Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Adventi csillagok

Adventi csillagok

 

 

Most ismét egy átfogó írást olvashatnak az adventi időszakról és a Karácsonyt meghatározó alaphangról. Olyan hatásokról lesz szó, melyek hosszú hetekig – sőt némelyek hónapokig – érezhetőek mostantól év végéig, s aztán még egészen 2017. első feléig. Az Adventi Angyalok idén kicsit visszafogottabbak lesznek, de csak azért, hogy január közepétől aztán utat engedjenek azon Angyal Testvéreiknek, akik varázslatos módon januártól öt héten át rég nem látott közelségbe kerülnek a földdel, s velünk emberekkel. A hazavezető angyali hívó szót főleg jövő év elején lehet majd meghallani, de nem kell csüggedni most decemberben sem, hiszen pont azért kell most egyedül végig mennünk az úton, hogy a próbákat kiállva méltók legyünk átlépni majd januárban a Spica meseszép Kék Égi Kapuját, mely egy magasabb dimenzióba vezet. Ennek a „magasabb dimenziónak” – mint belső lelki élménynek – az előkészítője lesz a Karácsony.

December első hetében már érezteti a hatását az a két háromszög az Égen, ami lényegében a Karácsony fő üzenete is lesz, illetve az egész adventi időszak alapját adja.  Ebben négy lassú mozgású bolygó vesz részt, méghozzá úgy, hogy csodálatos módon szinte az összes fényszöget felvonultatják benne. Lesz benne teremtő erő (kvadrát), emelő, lelkesítő hatás (trigon), erőteljes inspiráló energia (oppozíció), valamint megértést és kompromisszumot segítő lehetőségek is (szextil). Mindezt Karácsonyra még egy kvintil is kiegészíti, amely a mágusok titokzatos, varázshatalommal bíró fényszöge. Látható, hogy olyan belső átalakulások zajlanak ezekben a hetekben legbelül, amely akár radikális lépésekre is inspirálhatja az embert. És a kulcs – vagy a fő irány – a gyógyulás és a titkokba , egy magasabb világba való beavatás. Hiszen mindkét háromszög csúcsán gyógyító szimbólumok vannak! (Egyrészt a Szaturnusz a Kígyótartó csillagaiban, másrészt a Plútó.) A gyógyulás és gyógyítás nem csak konkrét fizikai tünetek esetén érezhető, hanem mélyebb szintekig is képes hatolni: a lélek gyógyulását is kiválóan segítik ezek az energiák, valamint karmikus körök is rendeződhetnek, s az itt szerzett „sebek” is gyógyulhatnak most.

Kiemelten jó időszak továbbá arra is, hogy megtanuljuk uralni az erőinket, a lehúzó félelmeket, a függőségeket - s így uralni a sorsunkat! Kivételesen nagy erőt adnak most Fentről ehhez a kezünkbe. Aki tudatosan ráhangolódik az égi energiákra – lényegében ebben segíteni az asztrozófia célja – és ezt a decemberi időszakot befelé fordulásra, belső lelki rendezgetésre, s a mélyből felbukkanó gócok gyógyítására használja fel, annak nem nehéz, hanem sokkal inkább felemelő, inspiráló lesz az idei Advent. Ugyanis minél nagyobb rendet teremt – kint és bent együtt – annál nagyobb lendületet kaphat új tervekhez, s azok megvalósításában az előrelépéshez! 

A Visszaúszó halak és a Szűz csillagkép jövőbe lépő lába hónapokig inspirációs energiával kapcsolódnak össze (a Jupiter és az Uránusz révén), amely két szinten hoz lehetőségeket. Egyrészt visszatérhetnek ezekben a hónapokban hozzánk váratlanul azok a társak (barátok, szerelmek), akikkel előző – vagy jelen - életünkben már találkoztunk, s most újra dolgunk lesz egymással. A szellemi szintű hívó szó itt arra irányul, hogy azért kell visszatérni hozzájuk, mert csak így tudunk előrelépni életünk egy fontos témájában. Másrészt visszatérhet hozzánk – ha kész vagyunk rá – előző életünk olyan képessége vagy mágikus tudása, amely anno a birtokunkban volt, de csak most értünk meg arra, hogy újra a miénk legyen ebben az életben. Főleg január közepétől mindez kiegészül kifejezetten a „hazatérés” vagy „hazatalálás” üzenetével. Sokan térhetnek haza ekkor akár külföldről magyar földre, vagy oda, ahol valóban lelkükben otthon érzik magukat. A hazatalálás élménye nem csak az emberi kapcsolatokban mutatkozik meg, hanem egy új hobbi, egy új munka formájában is.

A Jupiter és az Uránusz hosszú távú szemben állása magas szinten ragyogó inspiráló hatás, amely a visszatérő képességekkel vagy társakkal új úton való elinduláshoz adhat erőt. Magas szintű megélésének az alapja viszont a teljes rend megteremtése, azaz rend bent a lelkünkben és rend kint a környezetünkben! Feszültséget vagy idegességet csak alacsony szinten okoz, ha a rend egyik pólusa kibillen. Azaz ha akár a belső rend, akár a külső rendezettség hiányzik az életünkből. Érdemes tehát a következő hónapokban kis időt szánni időnként az elcsendesedésre, egy kis egyedüllétre, az összegzésre, s a belső rend megteremtésére. Az Uránusz ráadásul érinti a Cet csillagait is, amely kifejezetten egy kis visszavonulásra hív, mert csak a külvilág teljes kizárásával lehet teljes rendet teremteni belül és segíteni magunkon (legalább pár órára, vagy akár egy egész napra próbáljuk ezt megvalósítani – többet ér minden külső segítségnél!). Az jár jól most, aki tud kicsit egyedül lenni, aki le tud állni a pörgésből. Ugyanígy időt kéne szánni arra, hogy számot vessünk azzal, életünkben mi nincs a helyén, s az miért alakult így? Majd ezt követően helyre tenni nem csak belül, de kívül is ezeket a dolgokat. A párkapcsolatok terén is sok minden most kerülhet a helyére, méghozzá egy magasabb , szellemi síkról nézve. Ez jövő tavasszal akár a karma kerekéből való kilépés áldását is meghozhatja bizonyos esetekben.

A rendrakás szükségessége vagy a visszatérő helyzetek most radikális erővel is megjelenhetnek életünkben a Plútó révén, ami arra utal, a sors ki akar egy változást, egy döntést kényszeríteni belőlünk. Méghozzá egy jelentősebb előrelépést sorsunkban. Magas szinten - főleg ha a belső munkákat, az összegzést elvégezzük – ez az időszak kiemelten jó lehetőség, hogy életünkben teljes rendet teremtsünk, olyan kérdésekben is minőségileg előrelépve, melyben esetleg korábban nem tudunk. Valamint a lelki gyógyulás terén is a nagy előrelépések idejét jelentheti. Képességet szerezhetünk emellett arra is, hogy megtanuljuk uralni a függőségeket, a félelmeket vagy az ösztönerőket, s ezáltal ismét egy fokkal közelebb kerüljünk Héráklészhoz, az Istenemberhez. Radikális fordulatok és gyökeres változások robbanhatnak be életünkbe, melynek célja magas szinten, hogy a bennünk szunnyadó zsenit életre hívjuk és hogy tiszta lappal új életet teremtsünk.

Érdemes figyelni a részletekre (az ördög a részletekben rejlik), s a belső összegző munkák során arra is, hogy milyen magokat vetettünk a múltban, aminek eredményeit most „aratjuk”. A sorsunkért vállalt felelősségre is tanítanak ezek a decemberi hetek, főleg arra, hogy ha más életet akarunk élni, akkor itt és most a jelenben vessünk új magokat Fényből szőve, hintsünk több szeretetet magunk körül. És akkor a vetés-aratás törvénye alapján (Szűz) a jövőben már ezeket aratjuk majd le. Vagyis a jövőt csak a jelenben végigvitt belső átváltozásommal tudom megváltoztatni. De azzal megtudom! Ez az Istenember – Héráklész – felelőssége. És lehetősége.

A Jupiter 2017. január 22. fele éri el a Spica csillagot, mely a Szűz megérkező lába és egyben dimenziókapu az Égen, hiszen az Angyal csillagkép nyitó csillaga. Érdekessége az időszaknak, hogy itt nem is megy tovább, hanem megáll, feltöltekezik a Spica angyali erejével és visszatér a Szűz jövő lábához! Ennek köszönhetően – hogy a bolygó lelassul – egészen rendkívüli módon öt héten át együtt állásba kerül az angyali Spica-val! Hogy érezzék a súlyát, ez normál esetben mindössze öt, hat napig tartana. Most kivételes esélyt kapunk valamire az Égtől. Kivételes angyali segítséget és iránymutatást. Valahova elvezetnek minket jövő év elején Angyal Testvéreink. Hogy hová? Ez egyéni sorstervtől is függ. De hogy egy magasabb minőségű élet felé az bizonyos. Feltéve persze ha meghalljuk a hívó szót és megtesszük hozzá a szükséges lépéseket, hiszen a Szűz csillagkép lába mozgó alak, lendülete van, kifejezetten cselekvő energia. Úgy tűnik tehát mindebből, ha egy lépést készültünk megtenni idén ősszel vagy egy előrelépésre vártunk életünkben, de ez valamiért váratott magára, akkor jövő év első hónapjaiban angyali segítséget és égi vezettetést kapunk mindehhez. Fontos, hogy tiszták legyünk rá, hogy ne menjünk el a varázslatos angyali lehetőség mellett, mely talán, mint visszatérő lehetőség kopogtat be az ajtónkon. És fontos, hogy tenni, lépni kell érte! A passzivitást nem tűri a Szűz csillagkép láb része. Ne feledjék, hogy a Halak - Szűz tengelyénél járunk, így ezt az időszakot (2017. január közepe - február) az tudja leginkább kihasználni és előremutató inspiráló erőt nyerni belőle, aki előtte a lelkét rendbe teszi és a teljes rendet megteremti magában.

 

Ezen belül a második adventi hét (december 5-11.) fő üzenete a következő. A szombati nap kiemelt, hiszen ekkor fog együtt állni a Nap a Szaturnusszal méghozzá összekapcsolva a Skorpió és a Kígyótartó csillagképeket, s persze Héráklész erejét is felébresztve. A radikális változtatások napja, kifejezetten ennek kedvez, ehhez ad erőt! A Szaturnusz, mint idő bolygó egyúttal fel is hívja a figyelmet arra, ideje van a mélyreható gyökeres változtatásnak, mert ez kell ahhoz, hogy erőinket és sorsunkat teljes mértékben uralni tudjuk. Egyúttal jó pillanat rálátni igazi értékeinkre, s meglátni a mélyben olyan kincseket is, amiket eddig talán nem vetünk észre. Akár magunkban, akár társainkban. Talán pont ez a „kincstalálás” hozza meg a radikális döntést.

Ezeknek a heteknek a feladata még mindig a belső munka, hiszen a Nap a Skorpió és a Kígyótartó csillagaiban jár! Ez egészen a téli napfordulóig tart, amikor már átfordul a rendszer és a Fény újra legyőzi a sötétséget. Addig annak van itt az ideje, hogy befelé figyeljünk és a belső sötétségtől végleg megszabaduljunk!

 

 

Áldott Adventot kívánok mindenkinek!

Szeretettel,

Veres Mónika

2016. december 5.

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.