Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Antares Angyala

Antares Angyalának varázslata

 

 

December második hetében a mágikus energiák ismét felerősödnek. December 13-n szerdán Luca Napját ünnepeljük, a varázslás éjszakáját, s szinte ugyanekkor lesz szoros az ősz és a tél legfontosabb mágikus fényszöge a Szaturnusz és a Neptunusz közötti kvintil (december 15.). Külön szépsége a hétnek még ezen felül, hogy Luca Napján újra felerősödnek az angyali erők, így ez a nap kiválóan alkalmas angyal-mágiára! Ezen belül a 13 óra és a 20 óra a legjobb időpont arra, hogy Angyal Testvéreink felé forduljunk kéréssel, s gyertyát gyújtsunk kérésünkért cserébe  áldozatként.  Másrészt ez a két időpont szerdán arra is különlegesen jó, hogy Isteni Énünket megszólítsuk, útmutatást kérve – persze lehet, majd Ő szólít meg minket. 

A harmadik adventi angyal, a vörös színben pompázó Antares Angyala, a szerelem tüzének őrzője. December 17-n érkezik, ő hozza el a harmadik adventi gyertya lángjának lobogását, ahogy Ő kelti életre szívünkben is a lobogást. December második hete - a harmadik Adventi Vasárnapot felvezető hét – a szerelem varázslata. Egyrészt a fent említett mágikus fényszög miatt, másrészt a Nap, a Merkúr és a Vénusz igéző tánca miatt, melyet a szenvedélyes Skorpió csillagaiban lejtenek. December 13-n a Nap áll együtt a Merkúrral, 15-n pedig a Vénusz áll együtt a Merkúrral, illetve ezekben a napokban folyamatos együttállásban haladnak ők hárman a mágia és a szerelem szent birodalmában, a Skorpió csillagképben. Varázsolódjunk bele nyugodtan. Nincs mit veszíteni. Legfeljebb csak az egonkat.

A Skorpió csillagkép az egyik legtitokzatosabb égi környezet. De egyben ő visz a legmélyebbre is. Orfeusz és Eüridiké halálon túli szerelmének története ez. Egy olyan szerelemé, melyre szíve mélyén mindenki vágyik – akár bevallja, akár nem – de csak kevesen merik megélni. Mert ez valóban halálos. Önző énünk halálához vezet, s csupaszon, védtelenül mutatja meg magát az Isteni Én. Félelmetes. Ezért a kis én ezer érvet sorol fel szorongva ellene, a bennünk élő Isten viszont csak pár érvet tud felhozni mellette. De az a pár érv mindent visz. Ráadásul az Égi Birodalom ad a kezünkbe egy különleges plusz varázserőt is itt a Skorpió csillagaiban, olyan hatalmas erőt, amellyel úgy tartják, még az istenekre is lehet hatni. Orfeusz Lantja pendíti meg ezt a mágikus erőt, s elvarázsolja vele a nagyhatalmú Hádészt. Hiszen mikor Orfeusz halott kedvese, Eüridiké után elindul az Alvilágba egy lantot visz magával. S olyan gyönyörűen játszik rajta, hogy nem csak az alvilági szörnyeket, de a nagyhatalmú Hádészt is elbűvöli vele, aki ezért teljesíti a kérését. Misztikus pillanat ez. Hiszen a halottak birodalmába földi halandó nem merészkedhet. De Orfeusz nem csak lemegy, még egy istent is megszólít, sőt, a maga oldalára állítja. Orfeusz bátor útja azt üzeni, nincs lehetetlen. Ha van erőnk elindulni az ismeretlen felé, ha beindítjuk a varázslót magunkban Isten mellénk áll és teljesíti álmainkat. És a nagy varázslót - szinte - mindig a szerelem tüze indítja be bennünk.

 

December második hetében olyan mély érzéseket, olyan isteni titkokat, olyan szenvedélyt is felfedezhetünk, amit korábban nem láttunk meg. Mélységes rétegek nyílnak meg lelkünkben, féltve őrzött kapuk tárulnak ki. Beavató napok továbbra is, hiszen a Kígyótartó csillagai is érintettek.

A megértés hete ez, de olyan szemszögből, olyan oldalról hozza a megértést, ami talán nem lesz logikus. Hiszen az égi irányba mutat, kozmikus vállalásaink felé. S épp ezért talán jobban késztet az ego feladására, mint bármikor. Most nem az észérveké a főszerep, hanem az Isteni Én súgása szerint a földi logikával ellentétes dolgoké.

A hátrálva haladó Merkúr ezen felül visszahozhat olyan helyzetet is, amit korábban esetleg ki akartunk volna kerülni. Most azonban megértjük, nem lehet elmenni mellette. Fajsúlyosabb annál. Ez lehet egy igazán elmélyült, őszinte beszélgetés, vagy egy felszín alatt addig csendben megbúvó titok megértése. De lehet egy halálosan mély érzelem is. Mindenképpen az elmélyülés kikerülhetetlen idejére figyelmeztet a hét, ezt segíti, ebbe hív. Hogy csupaszabb lélekkel élhessünk tovább. Hogy saját szívünkhöz is közelebb kerülhessünk. Hogy isteni varázserőnket jobban felszínre tudjuk hozni. Vagy, hogy magunkból az istent felszínre tudjuk hozni. (A következő hét pedig már a varázserő gyakorlatba való konkrét átültetésének ideje.)

Ez most nagyon jó időszak legmélyebb érzéseinkről tisztán, világosan beszélni. A nagy érzelmi megértések ideje. A felszín mögé hatoló mély beszélgetések gyógyító erőket szabadítanak fel és varázserővel hatnak. Az időszak kiemelten arról szól, nem lehet megállni a felületes dolgoknál! Mélyebbre kell – és lehet – most ásni. Mert van ott valami fontos. Egy titok.  

Az erők kézben tartása továbbra is fontos téma (és feladat). Ezt tanuljuk még mindig. S aki most elsajátítja ezt a képességet, megérti működését, az olyan mesteri tudásra tesz szert az erők uralásának és irányításának terén, ami örök életre szólhat! De mindenképpen hosszú távú hatása van. Ehhez kapcsolódó üzenet újra, hogy lapul egy isteni titok a mélyben, amit ha most megértünk, ha rálátunk, még tökéletesebben tudjuk kézben tartani az életünket! S mindez így vagy úgy, de hosszú távon kihat az életünkre.   

Mindaz, amire most teljességében rálátunk világosan kimondhatjuk - a kimondhatatlant is. Továbbra is a legmélyebb önvizsgálat napjai, most azonban elsősorban érzelmi témában és az emberi kapcsolatok világában. Ha valamit eddig titkoltunk mások vagy magunk elől, most könnyen napvilágra jöhet. Ha eddig homály fedte valamiben életünket, a Nap tisztán rávilágít, nem lehet nem meglátni. A Merkúr pedig a világos megértés lehetőségével segít. A Merkúr a Kígyótartó csillagkép kezétől hátrál visszafelé, s közben a Szaturnusz is a Kígyótartó kezénél lép varázslatos kvintil fényszögbe a Neptunusszal pénteken, ami arra utal, ezek az érzelmi mélységek, illetve a titkokra való ilyen világos rálátás ahhoz kell, hogy életünket jobban kézben tudjuk tartani a jövőben.

Ha egy mély érzelem, egy végzetes szerelem lát napvilágot vagy kerül szóba egy beszélgetés során, az beavató helyzetbe visz. Kikerülhetetlen, s nagy erővel ragad magával, mint minden Hádész Birodalmában. Elsodor. Az egonk szeretné kiszorítani főszereplő helyzetéből, ha kell hát darabokra töri. Ez a Skorpió egyik specialitása. Hiszen a „halál” birodalmában járunk, mely nem más, mint az ego halála. Azért, mert az erők uralásának és a sorsvarázslásnak a mestere bennünk nem az ego, hanem az Isteni Én. Ezt üzeni, ezt tanítja az időszak. Lesz, akinek a szerelem által, lesz, akinek egy misztikus beavató élmény által.

A Nap, a Vénusz és a Merkúr hármas égi tánca rávilágít arra is mi munkál bennünk zsigeri szinten. Milyen vágy, milyen rejtett késztetés. Milyen varázsló lakik bennünk, s mit teremtünk vele? Jót vagy rosszat? A zsigeri szintű hajtóerőnkről és zsigeri kötődéseinkről üzen. Félelmekre, fájdalmakra is rávilágíthat, melyek még nincsenek levágva és a mélyből – jórészt a tudatalattiból – irányítják tetteinket.

Mély utazás ez a hét, nagyon mély! Munkás, fajsúlyos. Néha nehéz, mert szembesít. És mert nem a megszokott földi logikát követi. Viszont aki bátran elindul az önvizsgálat és a gyógyulás beavató útján annak egyben varázslatos is. Mert csodálatos eredményeket lehet kihozni belőle hosszú távon. Misztikus, szavakkal leírhatatlan pillanatokkal, megérzésekkel. Új, tiszta jövőt lehet varázsolni most! A Neptun ugyanis a Vízöntő csillagkép jövő vízében lép mágikus kvintilbe a Szaturnusszal. Épp ezért fontos ezen a héten álmainkra fókuszálni, pozitív vágyképet alkotni és tartani, s ha lehet minden más lehúzó dolgot tudatosan kizárni a figyelmünkből. Átlagnál erősebb a teremtő erő most. Így minél többször hívjuk be ezeket a képeket naponta, annál jobb. Ennek kiemelt időpontjai: december 13-16., december 21. és 25. Utóbbi elsősorban párkapcsolati varázslás vagy az anyaggal való varázslás. (Erről bővebben a következő héten lesz majd szó, illetve a december 18-i csillagtitkok előadáson.)

 

 

Áldott, varázslatos harmadik Adventi Vasárnapot kívánok!

 

 

Szeretettel,

Veres Mónika

2017. december 12.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.