Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Aphrodité ideje

Aphrodité ideje

 

 

 

Május harmadik hetében visszatér egy áprilisi üzenet, hogy magunkba építsük és segítségül hívjuk. Május 17-18-n a Merkúr ismét besétál a Kos csillagkép fejéhez! Április 10 fele már járt itt egyszer, de akkor megállt az égen és a Kos fejétől visszahátrált a Visszaúszó halak csillagaiba (május 4-n fordult itt újra előre). Azt üzente ez a pár hét: az a magas minőség, amit megláttunk az április 10. körüli napokban csak akkor érhető el, ha előbb visszamegyünk kicsit a múltba és belül rendet teszünk magunkban. Ennek alapján a május 4-ig tartó belső összegzésből két dolog születhetett meg: egyrészt megértettük, valamit be kell fejezni, ha azt a magas isteni minőséget el akarjuk érni. Másrészt megérthettük azt is, máshogy kell megközelíteni a dolgot, mint ahogy először gondoltuk. Az időszak legfőbb üzenete végső soron az volt, gondolatainkat rendezni kell, ha kitűzött célunkat el akarjuk érni!

Most május közepén viszont kicsit máshogy lép be újra a Kos fejéhez a Merkúr, hiszen ezúttal az Ekliptika alatt jár! Ezekben a napokban tehát (május 17-20.) mélyebben láthatunk rá korábban kitűzött célunkra, illetve az isteni útra. Mélyebben érthetjük meg az összefüggéseket a követendő isteni minőség megvalósítása szempontjából. A lehetőségeknek egy mélyebb, eddig nem látott aspektusa is feltárulhat. Segíthet megérteni (meglátni), milyen folyamatok zajlanak a felszín alatt, amire eddig nem láthattunk rá, de ami fontos egy magasabb rendű – isteni - cél szempontjából.

Emellett Aphrodité kecses lábai nyomán ismét kapunk május harmadik hetére egy csodaszép mágikus fényszöget, hogy varázserőnket használjuk a hétköznapokban. Vagy, hogy megtanuljuk, hogyan is kell használni!  A Nap lép kvintil fényszögbe a Bika csillagképében a Neptunnal, aki a Vízöntő jövő vízében jár ekkor. Aphrodité istennő szíveket megnyitó szépséges báját, a szerelem varázserejét hívhatjuk segítségül.

Miben segít ez a hatás? Kiváló alkalom újra, hogy az öt érzékszervünkre hangolódjunk és megtanuljuk tudatosan együttműködtetni őket. (Látás, hallás, szaglás, tapintás, ízlelés.) A bennünk élő ötszög teremtő erejét segít működésbe lendíteni és alkotásra használni a hétköznapokban. Viszont érdemes megjegyezni, hogy tipikusan olyan fényszögről van szó, amit nem érez mindenki. Alapvetően az érzi, aki a tudatosságban már előrébb jár, illetve, akiben a mágikus képességek születésénél fogva erősebbek. Na de mi lesz a többiekkel? Természetesen ők sem maradnak ki a jóból. Hiszen az élet egyik célja maga a fejlődés! Tehát, mindenki képes ezt a varázserőt felfejleszteni magában. Azaz annak a képességét, hogy öt érzékszervét felhasználva csodálatos alkotásokat hozzon létre, illetve terveket varázslatosan valósítson meg.

A titok a gyakorlás, a türelem, a kitartás, az állhatatosság, az önbizalom és a hit. Azt szoktuk mondani, éretté kell válni rá. És fordítva is igaz, soha nem szabad visszaélni vele! Soha nem szabad mások befolyásolására használni. A szabad akarat törvényét minden körülmények között maximálisan tiszteletben kell tartani. Ez a Fehér Mágusok alaptörvénye. (Ezen törvények be nem tartása esetén ugyanis hatása hosszú távon ellenhatásba fordul át, esetleg beláthatatlan következményekkel. Az egót tehát kordában kell tudni tartani hozzá.)

Május 19-20-n aztán újra két egymást támogató égi hatás jelenik meg földi világunkban. (A Szaturnusz és az Uránusz között egy emelő fényszög, a Vénusz és a Jupiter között pedig egy inspiráló energia.) A felszabadulás és megújulás idejét jelzi. Kiváló lehetőség, hogy megértsük, milyen módon tudunk meggyógyulni vagy egy kapcsolatot meggyógyítani. Jelzi azt is, ideje van átültetni a gyakorlatba a gyógyító energiákat, mert most lehet kilépni az ördögi körből segítségükkel. A megoldások felé emel, akár egy váratlan sugallat vagy egy váratlan helyzet formájában. Figyelmünket koncentráltan a kiemelkedés üzenetére irányítja. Akár a varázslatos megoldások napjai is lehetnek, ha képesek vagyunk kizárólag a lényegre fókuszálni.

Épp ezért egy feladat is van benne! Erőinket, szétszóródásra hajlamos energiáinkat – vagy félelmeinket – most koncentrált figyelemmel kézben kell tartani, ez segít a megoldás és az ördögi körből való kilépés felé!

A párkapcsolatok világában kifejezetten megjelenhet a karma-körből való kilépés lehetősége, tiszta lappal, múltból hozott terheinket letéve.  A Vénusz már az Ekliptika alá ért, tehát olyan napokról van szó, amely kedvez az érzelmi elmélyülésnek, illetve sorsunk igazságaira mélyebben érezhetünk rá. Érzelmi téren vagy az emberi kapcsolatok világában a teljes igazság mutatkozik meg, s ez hosszú távú terveink életképessége szempontjából válik fontossá.

A Nap május harmadik hétvégéjén a Bika hátán elér a Plejádok csillagkép alá. Ez a hétvége különösen kedvez annak, hogy szerelmetes isteni teremtő erőnket felfedezzük magunkban, s lehozzuk azt a hétköznapokba! A Bika olümposzi védnöke Aphrodité istennő, így jó időszak akár Vele is kapcsolatba lépni meditációban. Az istennő segíti, hogy megérezzük magunkban miben vagyunk igazán termékenyek, mit tudnánk szerelemből létrehozni, hol és hogy tudunk bőséget teremteni. Természetesen különösen kedvez ez a pár nap a szerelem megélésének is, méghozzá a hétköznapinál egy magasabb minőségben. Mint ahogy fokozottan kedvez a gyermekáldásnak is, hiszen a hagyományok szerint a Plejádok (Fiastyúk) csillaghalmaz az istenek szerelmi fészke, mely szerelmeskedésből aztán istenek, illetve isteni minőségek születnek. És ez a lehetőség mindenkinek megadatik május harmadik hétvégéjén.

 

Áldott, szerelemben megélt májusi napokat kívánok!

 

 

Szeretettel,

Veres Mónika

2017. május 15.

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.