Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az Ötödik Elem átminősítő ereje, avagy a második Plútó-Uránusz kvadrát 2012.

 Az Ötödik Elem átminősítő ereje

(Avagy a második Plútó-Uránusz kvadrát)

 

Mélyreható átminősülés az emberi kapcsolatok világában

 

 

  

A második Plútó-Uránusz kvadráttal kapcsolatban túl sok újat nem tudok mondani, hiszen úgy hiszem, már minden lényeges üzenetet átadtam az első fényszög idején júniusban. De mivel egyrészt nem teljesen ugyanaz lesz a hatása – csak nagyon hasonló – másrészt sokan kértek ezzel kapcsolatban segítséget, ezért most összefoglalom mindazt, ami ebben a témában korábban már elhangzott, s mindazt, ami új vonulatként megjelenik a szeptember 19-i második, korszakalkotó Plútó és Uránusz racionalizáló fényszögében. 

 

A lényege egy mondatban: az emberi kapcsolatok, de főleg a párkapcsolatok világában elsöprő erejű tisztulás és mélyreható átminősülés várható. Korszakalkotó módon alakítja át kapcsolatainkat! 

 

Az első fényszögre tehát június 25-én került sor, de a szoros hatása azokban a hetekben végig érezhető volt. (S persze a hatása közvetve évekig eltart!) Most a júniusi eseményekhez hasonlóra lehet készülni azzal, hogy vagy valamit újra ismételtetnek velünk az Égiek, vagy második lehetőség érkezik azért, hogy ezúttal jobban, még magasabb szinten oldjuk meg, mint júniusban, okulva abból a radikális megértésből, ami érzelmileg most ér minket.

Azaz mindez egy nagyon komoly fejlődési lehetőség, mintegy feljebb léphetünk a Sors Létrán, ha megértettük és megtanultuk a leckét – elsősorban emberi kapcsolatainkban, s főleg a szerelemben, a párkapcsolatban. Óriási léphetünk feljebb, nem is egy, de több lépcsőfokot! Hiszen ami az egyik fontos különbség a júniusi változásokhoz képest, hogy most a Plútó jóval nagyobb erővel vesz részt a táncban, hiszen szeptember 18-án hajnalban direktbe fordult és így, ezzel a mindent elsöprő vehemenciával sétál bele az Uránusz kvadrátjába!  A Plútó az elmúlt hosszú hetekben retrográd, hátráló mozgást végzett, a napokban pedig megállt (stácioner), teljesen lelassult, most szinte áll az Égen, így sok tekintetben érezhettük úgy, hogy akadályoztatva vagyunk bizonyos dolgokban, miközben komoly belső feszültséggel küzdünk.

A Plútó (földi szemmel nézve) „hátrálása” azért hozta az akadályokat, hogy valamit gondoljunk újra az életünkben, valamit tisztázzunk le ismét – kicsit máshogy - magunkban. A komoly belső feszültséget, a szinte „szétfeszítő” belső vulkánt pont ez okozta (okozza a napokban), hogy mindaz, amire rájöttünk, amit megértettünk, mindaz, ami letisztult bennünk nagyon mélyen az nem biztos, hogy a legegyszerűbb megoldást jelenti életünkben. Az – valamiért – talán a nehezebb út. Mert az a sorsunk útja. És épp ezért komoly feladat van vele. Hiszen a Plútó a bakban jár, szaturnuszi uralom alatt, s a Bölcs Mester szigorúan világított rá ezekben a hetekben (főleg szeptember elején) sorsunk kikerülhetetlen irányára, s egyúttal arra mi jelentené a tökéletes – bár nehéz, mert munkás - megoldást. Rávilágítanak most az Égiek arra is ezzel a gyönyörű fényszöggel, hogy miben kell még fejlődnünk, miben kell dolgoznunk magunkon azért, hogy tökéletesebb, szeretetteljesebb kapcsolatban élhessünk.   

Sok hibánkat, tévedésünket vagy téves viselkedésünket érthetjük meg elsöprő erejű tisztulás formájában a múlttal kapcsolatban a Társunkkal vagy egy barátsággal összefüggésben. Azért, hogy itt és most mélyrehatóan átminősítsük és meggyógyítsuk (ha mást nem magunkat).  

 

A másik jelentős eltérés a második Plútós hatásban, hogy most egy nagyon szoros (egzakt) háromszöggel együtt fog realizálódni, hiszen nyáron csak ketten szerepeltek a fényszögben (Plútó – Uránusz), addig viszont besétál ebbe a Merkúr akként, hogy szeptember 21-én hajnalban egzakt szembe kerül az Uránusszal (oppozíció) és kvadrátba a Plútóval! Elképesztően lehengerlő, kirobbanó, vulkanikus erejű kommunikáció várható ezekben a napokban! Maximalizmusra fogunk törekedni az emberi kapcsolatainkban, mindent, amit eddig esetleg elfojtottunk, eltitkoltunk vagy halogattunk azt most teljesen nyíltan és kristály tisztán, teljesen egyértelműen, konkrétan, feketén-fehéren kimondjuk. (Ugyanez rákövetkező hétvégén majd konkrét cselekedetek képében fog ugyanígy testet ölteni.) Ilyen vulkán erejű mély lelki megértés, szellemi tisztulás, beavató erő és átütő kommunikáció nagyon régen nem volt! Az eddig felszín alatt lappangó érzések, szenvedélyek, impulzusok (esetleges elfojtások) most mind a felszínre törnek, s megállíthatatlanul átformálják életünket, átformálják kapcsolati rendszerünket. Sorszerűen.  

Érdemes hát ezeket a napokat (s magát a Plútó-Uránusz kvadrátot) a nagy titkokban való szellemi elmélyülésre, gyógyulásra, gyógyításra és szeretet-képességünk elmélyítésére használni. A múlt tiszta megértése segít a jövő felé való magasabb szintű elindulásban Társunkkal vagy társainkkal. Segít a mély belső harmónia megteremtésében. 

 

Összességében úgy látom, a fő hatása ennek a második Plútó-Uránusz (Merkúr) fényszögnek kifejezetten az emberi kapcsolatok, s főleg a párkapcsolatok világában mutatkozik meg, ott hoz átütő erejű tisztulást és átminősülést. Miért? Mert a Merkúr a mérleg zodiákus jelében sétál, amelyet a Vénusz ural! Rövid idő alatt és teljesen váratlanul tisztulhat le a kép előttünk Társunkkal kapcsolatban, a múlttal kapcsolatban, az elindulás lehetőségével vagy egy visszatérő lehetőséggel kapcsolatban. Letisztul az is, s radikális fordulatot hoz, hogy kivel van igazi sors utunk (kivel nincs). Épp ezért a kommunikációs vulkán főleg érzelmi téren, a férfi-nő kapcsolatok világában fog kitörni, s mélyreható tisztító erejével új utakon elindítani minket. Mivel az Uránusz a kos jelében jár (a Visszaúszó halak csillagképében), így az elindulás, az új kezdetek közvetve benne rejlenek ebben a hatásban. Tudni kell azonban, hogy az Uránusz most még retrográd (decemberig), tehát kisebb fajta hátráltatás még benne lehet ebben az időszakban, ami azonban úgyis megjelenhet, hogy valamit „újra” kell – lehet - indítani, persze most magasabb szinten, más minőségben, mint korábban, tanulva a múlt hibáiból.  Mert ez komoly tanulási időszak. Hatalmas isteni erőt kapunk mindehhez, hiszen a Plútó a Tejúton jár, itt fordul 18-án direktbe!  

Átütő erejű tisztulással kísért radikális megértésben lehet részünk párkapcsolati téren: a társunkkal vagy önmagunkkal összefüggésben. Nem kizárt, hogy ez főleg a múlt dolgait érinti, hiszen a Merkúr a Szűz csillagkép múlt lábánál jár. Talán a múlt dolgait most lehet helyretenni vagy elrendezni érzelmileg illetve egy beszélgetéssel. Az erejét mutatja a fényszög hármasnak, hogy akár korszakalkotó hatása is lehet életünkben, sorsfordító erővel is megjelenhet emberi kapcsolatainkat és a férfi-nő kapcsolatokat illetően (társadalmi szinten is hatva)! Miközben a múltat radikálisan megértjük és helyretesszük, közben – ezzel a letisztult tudással – már új úton indulhatunk el egy magasabb minőségbe emelve kapcsolatunkat, illetve általában a párkapcsolathoz való hozzáállásunkat.  

A Plútó a Tejúton járva racionalizáló hatásával az Ötödik Elemet, azaz a Szerelmet hozza le kézzel fogható módon a férfi-nő kapcsolatába! Ez segít a múlt megértésében, majd az abból való gyógyulásban és átminősítésben.

Épp ezért nem kizárt, hogy ez a fényszög alapjaiban rengeti meg a szerelemhez, a társunkhoz, a barátainkhoz vagy általában az érzelmekhez való viszonyunkat. Felszínre hozhat olyan érzéseket, olyan blokkokat, olyan vágyakat, amiket eddig mélyre temettünk magunkban – talán hosszú életek óta. Felszínre hozhat téves múltbeli viselkedés mintákat párkapcsolati téren. Így tehát én azt látom, ebben a varázslatos Égi Hatásban, hogy lényegében korszakalkotó változást jelenthet a párkapcsolatok terén. (S persze bármely emberi kapcsolatunkban.) Ha magas szinten működik az ereje, ha megértjük a múltat és a gyökerekig hatolva helyretesszük azt, mélyebben és máshogy fogunk tudni szeretni, mint korábban. Vagy az tisztul le épp bennünk, hogy mit is jelent igazán szeretni, s eddig ezt az utat jártuk –e? Ha nem, most lehetőséget kapunk a második Plútó-Uránusz kvadráttal a gyökeres változásra, az igazi, Isteni Szeretet és az Igaz Szerelem realizálására! Mindennek oka, hogy a Lélek Tüzét szimbolizáló, radikális Plútó az istenek útján, a Tejúton fordul direktbe. 

 

A második fényszögben is benne van természetesen az átlagon felüli gyógyulási lehetőség! Ugyanígy a radikális tisztulás, mely egyben karmikus terhektől és a múlttól való átütő erejű megtisztulást is jelent. De emellett most a Kígyótartó ereje főleg a párkapcsolatok világában fejti ki gyógyító hatását és egyúttal segít megteremteni a békét és a harmóniát. De alaposan meg kell dolgoznunk érte, mélyre hatolva önmgunkban.    

A mostani Plútó-Uránusz kvadrát Merkúrral karöltve tehát ahhoz ad átlagon felüli nagy erőt, hogy érzelmi életünket átminősítsük, s ezáltal a férfi-nő kapcsolatok (és általában az emberi kapcsolataink) gyökeresen és korszakalkotó módon megváltozzanak, magasabb szintre lépjenek.  

Sokat gondolkozunk ezekben a napokban a békén és a szereteten. Lehet, hogy egy konkrét (múltbeli) kapcsolat körül járnak sokat a gondolataink. Most kerülhet a helyére sok minden a múltból, amely megértés segíti a tisztulást és a gyógyulást. Segít önmagunk átminősítésében.  

 

A Visszaúszó halak vagy egy visszatérő társ, egy visszatérő lehetőség esetleg egy visszatérő feladat üzenetét jelzi, erről beszélünk vagy ezt mondjuk ki szenvedélyesen. Mindez a helyretétel lehetőségével. Illetve előző életünkből most térhet vissza hozzánk egy csodálatos varázserő, egy mágikus képesség is.  

 

A Plútó a Nyilas csillagkép nyilánál jár, a Déli Korona csillagai felett, az Uránusz pedig a Főnix madár felett halad. A magyarság számára ez egy visszatérő lehetőség a teljes újjászületésre, arra, hogy „hamvaiból” keljen végre új életre.  Ahhoz, hogy a saját lábára álljon. Mert csak így tud újjászületni, s betölteni ősi küldetését: elindítani a Fényt a Kárpát-medencében.

  

Ha kevésbé spirituálisan akarom megfogalmazni, azt is mondhatom, ebben az időszakban a régi rendszerek leomlanak mind gazdaságilag, mind társadalmilag, mind az emberi kapcsolatok (s főleg most a szerelem) világában, azért, hogy a helyén egy jobb, egy új, egy tisztább, egy magasabb minőségű szülessen meg. Olyan, ami az Isteni Akaratnak és az Égi Rendnek igazán megfelel. A radikális tisztulás tehát nem csak kiemelten emberi kapcsolatainkat érinti, hanem globális szinten is tud hatni. Gyökeresen átalakíthatja a gazdaságot, a társadalmi viszonyokat és a természeti erőket is komoly tisztító munkára készteti. Mindez a Tejút erejével támogatottan egy magasabb minőségű élet megteremtését segíti elő itt a Föld nevű bolygón. És nem csak most szeptember közepén, hanem még hosszú éveken át kezünkbe kapjuk ezt a mindent átminősítő, felfényesítő Isteni Erőt, az Ötödik Elem erejét!

 

 

 

Szeretettel,

Veres Mónika

2012. szeptember 19.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.