Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Felszabaduló lelki energiák

Felszabaduló lelki energiák

 

 

Jövő héten köszönt be ránk annak a nyári folyamatnak a harmadik állomása, amely a lelkünk legmélyének – a tudatalattinak – a tudatosításáról szólt, egy nagy tisztulási és felszabadulási hatással összekapcsolódva. Ehhez adott különösen jó lehetőséget a nyár, s most így az ősz első napjai.

Érdemes hát még ezt a pár napot (szeptember 18-19-20. és szeptember 25-26.) tudatos jelenléttel arra fordítani, hogy szembenézzünk mindazzal, ami lelkünk legrejtettebb zugaiban, legmélyebb titkos világunkban, szinte „hozzáférhetetlen” régióinkban megbújik, s teremti, alakítja világunkat, formálja sorsunkat – sajnos nem mindig úgy, hogy abban örömünket leljük. Ezen lehet változtatni most.

Az égi hatás a következő. Szeptember 18-19-n a tudatosító, lendületes Mars a Bak csillagkép fejénél - együttállva a leszálló holdcsomóponttal! – harmadszor is teremtő fényszöget alkot (kvadrát) a nagy tisztítóval, az Uránusszal, aki még a Kos csillagkép fejénél hátrál. Az érdekesség ebben, hogy ismét aktiválódik két „fej-csillagkép”: a Mars révén a Bak feje, az Uránusz révén a Kos feje! Ez fokozottan hívja fel figyelmünket arra, bizony ezekben a napokban valamit nagyon fontos lenne már meglátnunk, valami nagyon szükséges lenne már, hogy tudatosodjon bennünk. Valami, ami sorsunk szempontjából igazán lényeges! Akár egy eddig rejtett érzés is, ami most tisztulhat le.

Ez a harmadik fényszög – akár ismétlődő jelleggel – most újra arra ad lehetőséget, hogy olyan dolgokra, titkokra lássunk rá a múltban, amire eddig nem láttunk rá, mert nem fértünk hozzá ehhez a „titkos ajtóhoz”. Akár magunkban, akár másokban.  Akár nagyobb összefüggésben is: egész eddigi utunkra, egész sorsunkra, s annak is legrejtettebb összefüggéseire kaphatunk rálátást eddig soha nem sejtett módon vagy eddig még soha nem megmutatkozó megvilágításban. Erős lelki, érzelmi színezettel.

Különleges pár nap lesz, hiszen látható, hogy a két fej-csillagkép miatt egyszerre jelenik meg benne a múlt és a jövő látása! (Erre egyszer már volt lehetőség a nyáron.) A Bak a fejével ugyanis a múltba tekint, a Kos a fejével pedig előre, a jövőbe, méghozzá a Tejútra néz, s egy távolabbi célt pillant meg. Ritka pillanat, hogy ez a két teljesen más irányba tekintő, más minőséget meglátó csillagképi környezet egyszerre legyen érezhető, méghozzá úgy, hogy egy plusz erőt adnak a kezünkbe. Ez ráadásul teremtő erő, mely abban segít – ha használjuk - hogy a múlt béklyóit letéve, sorsunk eddigi gátló blokkjaitól felszabadulva valami teljesen újat hozzunk létre, s indítsunk  most útjára. (A múlt itt is lehet akár előző életből hozott gátló hatás is, mint családi karma is.)

Tehát a nagy titka a következő pár napnak, hogy miközben meglátjuk a jövőben rejlő isteni lehetőséget, egyúttal arra is rálátunk ahhoz, hogy EZT elérjük milyen ördögi körből kell még kiszállni a következő hónapokban - vagy: kihez kell visszatalálni, akivel egyek vagyunk. Utóbbi úgy is megjelenhet, azt tudatosítja most velünk az Ég, hogy kibontakozó csodálatos jövő képünkhöz előbb még saját belső egységünkbe, az Isteni Énnel való egységbe vissza kell találni. 

Miért írtam fent az újról? Az Uránusz hozza el ebben a hatásban ezt a lehetőséget, ő a nagy megújító, a minden tehertől megszabadító, a forradalmár. Ő felel most azért is, hogy a bennünk élő - eddig rejtve szunnyadó – zsenit tudatosítsuk és felszínre hozzuk a mélyből. A következő hét közepe tehát kiemelten segíti azt, hogy mindazt az újító erőt, mindazt a zseniális ötletet vagy késztetést, ami eddig szunnyadt bennünk felismerjük és használni kezdjük.

A nagy megújulás hete vár ránk! Akár, mint lehetőség, akár, mint megoldandó feladat. 

„Én miben vagyok zseniális?” erre a kérdésre is választ kaphatunk szeptember következő hetében, ha tudatosan figyelünk a belső hangra (!), ha tudunk kicsit csendben lenni. A csend azért fontos, mert a holdcsomópont is szerepel a hatásban, s ő a belső út, kifejezetten belső világunk felé indít el, ott kell most dolgoznunk. A külső zajokat tehát minél jobban ki tudjuk kapcsolni szeptember 18-19-20. napjaiban, annál több zseniális lehetőséghez vagy zseniális megoldáshoz juthatunk hozzá – persze hangsúlyozottan nem kívülről, hanem belső erőből merítve. A Mars révén persze megélhetünk belső küzdelmeket is, mély lelki hatásokkal társítva. Ezek a küzdelmek talán pont a múltban meglátott dolgokkal vannak összefüggésben, olyan lényeges üzenetekkel, melyek mellett semmiképp nem mehetünk el – figyelmeztet a Sors.

Az önlegyőzés a Mars magas szintje, tehát minél jobban sikerül magunk felett győzelmet aratni (beleértve a belső démonokat, félelmeket is), annál tisztábban megmutatkozik a jövőnkben rejlő lehetőség, méghozzá: az isteni lehetőség! A Bak csillagkép ugyanis a sorsuralás csillagképi környezete, s ez egyrészt az anyag feletti uralmat, másrészt a félelmek teljes uralását jelenti. Tehát bizony szembe jöhetnek velünk most akár olyan tudatalatti félelmek is, amikről eddig nem is tudtunk. Nem visszanyomni kell őket, hanem a Mars és az Uránusz nagy tisztító erejét felhasználva végre letenni, felszabadulni - felszabadítani magunkat - béklyójuk alól. (Hiszen a félelem mindig lebénít, gúzsba köt.) Ez a megtisztulás, a tudatalattiba rejtett blokkok, félelmek, sérülések letétele ad ismét új erőt ahhoz, hogy igazán sorsunk urává váljunk.  

Az Uránusz bár még a Kos fejénél halad, de már erősen közelíti a Halak csillagkép Felfelé úszó fonalát. (Hamarosan vissza is ér ide.) Ezért a jövő heti égi hatásban nem csak a váratlanul bevillanó megoldásokat, de az ördögi körből való kilépés lehetőségét is megélhetjük. Mindkettőt szállítja az Ég kedden és szerdán. Mi segít abban, hogy valóban észrevegyük? Az Uránusz révén az, ha valami újat tudatosan beemelünk ebben a pár napban az életünkbe. Ez lehet egy új könyv, egy új útvonal reggel, egy szokatlan, meglepő helyzetbe való bátor belelépés. Minden új, minden szokatlan a sorsunkat érintő nagy megoldások felé visz most! Az energiák úgy működnek tehát: ha mondjuk ilyenkor egy váratlan helyzetnek valaki ellenáll, akkor akár el is mehet úgy emellett a fent leírt lehetőség mellett, hogy észre sem veszi mi van az Égen. A hétköznapokban felbukkanó legegyszerűbb váratlan, meghökkentő helyzetekre is felhívom a figyelmet – most is igaz: az egyszerű a nagyszerű.

A jövő hét a felszabaduló lelki energiák hete is egyben. Nem csak rejtett érzelmek jöhetnek a felszínre váratlanul, de rejtett tartalékaink is felszabadulhatnak most, azaz hozzáférhetünk! Ez azért kiváló lehetőség, mert minél mélyebbre hatolunk most tudatalatti blokkjainkban, annál nagyobb lelki erőre tehetünk szert szeptemberben. Méghozzá akár mágikus lelki erőre – varázserőre – is, hiszen a Kis Róka csillagkép továbbra is érintett a Mars által. Mindezt összeolvasva az a lehetőség is benne van mindebben, hogy a lelkünk mélyéből felszabaduló varázserővel hirtelen rálátunk a jövőre vagy egy isteni irányra úgy, ahogy eddig nem. A női varázserő sorsformáló ereje most is fontos szerephez jut. 

 

Kis kitérő. Nekem asztrozófusként az a tapasztalatom, az egyik legfontosabb területe életünknek az a 12. ház a képletben, ami a „tudatalatti” birodalma is. Nagyon nehezen hozzáférhető, rejtett, zárt, nagyon kényes terület ez, a legtöbben még csak beszélni sem mernek vagy akarnak róla. Mert sok (ezeréves) fájdalom, szörnyű emlék, titkos fogadalom, bűntudat és zsigeri félelem van ide elrejtve. Vaslakattal zárva. Mégis, mégis foglalkozni kell vele! Igen, néha fáj, néha legszívesebben elmenekülnénk előle, de meg kell érteni, hogy ennek az életterületnek valami hatalmas az ereje! Öntudatlanul teremtjük vele a világunkat, vonzzuk be azokat a nehéz – néha tragikus - helyzeteket, amiket tudatos belső úttal akár ki is lehetne kerülni, s valami sokkal jobbal helyettesíteni. Ezért tartom hát annyira fontosnak, annyira jó lehetőségnek ezt a fényszöget most (Mars – Uránusz kvadrát), mert pont ezt a legmélyebb belső tartalmat segít három körben kipucolni a holdcsomóponttal karöltve. Talán pont azért, hogy az egész emberiség kollektív tudatalattija tisztuljon most kicsit, hogy mire a Plútó eléri az Ekliptikát addigra már ne olyan helyzeteket teremtsen, mint teremtett  egyszer rég.

 

Érdemes még kiemelni a szeptember 21-t, amikor a Nap áll együtt a Merkúrral a Szűz csillagkép múltból elrugaszkodó lábánál. Ez a péntek (de már a csütörtök is) nagyon kedvez a nagy beszélgetéseknek, hiszen tisztán, világosan és teljességében lehet megérteni és kimondani dolgokat. A világos rálátás erejével segít megérteni mi az, amin már tovább kell lépnünk, mert már semmi jó nem származik belőle. A múlt életképtelen dolgaitól, rossz szokásaitól segít elrugaszkodni szavakkal és tettekkel.  

 

Összességében a jövő hét tehát a nagy tisztuláson túl a meglepetések hete. Mondhatnám, hogy ne lepődjenek meg semmin, de nem teszem, mert egy uránuszi időszakban szinte lehetetlen felkészülni mindenre. Pont ez a lényeg! Hogy nem is kell. Mindez ugyanis próbatétel is: mennyire vagyunk rugalmasak? Mennyire fejlett a humorérzékünk? Mennyire merjük Lelkünk Szavát követni? Mennyire van meg bennünk a változás és változtatás képessége? Ez a képesség ugyanis kulcsfontosságú lesz a következő években. (Bár mindig is az volt az emberiség kozmikus fejlődése szempontjából.) Az tud nagyot emelkedni majd a következő években, aki képes továbblépni  merev szokásain, túlszabályozott életén, aki képes rugalmas lélekkel beleugrani a nagy változásba és bölcsen belesimulni a mélyreható átalakulásokba is. Aki beengedi a humort az életébe és tud nevetni. Az isteni létezés alapjai ezek. Most tanuljuk.  

 

 

 

Szeretettel,

Veres Mónika

2018. szeptember 15.

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.