Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hazatérés

Hazatérés

 

 

 

Most újra az angyalokról lesz szó. Nem azért, mert nincs más témám, hanem azért, mert ezen az őszön a szokottnál nagyobb intenzitással vannak jelen életünkben, vesznek részt sorsunk alakításában Angyal Testvéreink. Olyan nagy erejű energiák érkeznek újra és újra a Földre ebben az évben, hogy kiugróan nagy a változás és változtatás lehetősége most, így erre a segítségre szükségünk is van. Új korszak van születőben, mely áttörést hozhat azok számára, akik a tudatosság útjára lépve kezükbe veszik sorsuk alakítását. Asztrozófusként én, mint mindig, most is abban tudok segíteni, hogy felhívom a figyelmet az aktuális égi energiákra. Egyrészt, hogy tudatosabban használják, másrészt, hogy legmagasabb szintű lehetőségeit meg tudják lovagolni. Mindez ugyanis energia, s mint egy gyönyörű paripát lehet bátortalanul nézegetni messziről, sóvárogva utána egy életen át, vagy lehet bátran felülni a hátára, hogy messzire repítsen. Az álmaink felé.  A Tejút spirál-galaxisából hozzánk érkező isteni energiák működtetése viszont már Önökön múlik! A csillagok testvéreink, a Bennük táncoló bolygók az életünkre gyakorolt energiájuk révén mindig hatnak, s ha megtanuljuk uralni és tudatosan mozgatni ezeket az energiákat, akkor itt és most a legjobbat tudjuk kihozni minden időszakból.

Tehát szeptemberben már megjelentek az angyalok életünkben egy hétvégére, most október közepén egy újabb angyali hétvége vár ránk, lássuk hogyan!

A Nap október 15-n együtt áll a Spica csillaggal, mely az Angyal csillagkép kezdő csillaga, dimenziókapu az Égen, s egyben a megérkezés pillanata. Innentől pár héten át – amíg a Nap végig halad az Angyal csillagain – az angyalok ideje köszönt be, erőteljesen átszínezve, s megemelve hétköznapjainkat. Mit jelent ez? Ekkor könnyebben lehet kapcsolatba lépni Angyal Testvéreinkkel, jobban meghalljuk üzeneteiket, s gyorsabban tudjuk eljuttatni Hozzájuk kéréseinket. Sokszor megesik az is, olyan erősen érzékeljük egy ilyen időszakban a magasabb – angyali – dimenziókat, hogy szinte kézzel fogható módon JELEN van életünkben. Mindez azt jelenti, kiváló lehetőség ez a pár hét, hogy magasabb dimenzióba lépjünk fel! Elsősorban abban az értelemben, hogy magasabb minőségbe léphetünk életünk valamely területén, mely elsősorban egy emelkedett belső lelki állapotból születik meg. De úgy is érthető (élhető) mindez, hogy – továbbra is a nyári beavató időszak folytatásaként – magasabb rezgésszintre lépünk fel belül, s ezáltal teremtünk más minőségű valóságot a külvilágban magunknak. Kiválóan lehet erre használni ezeket a heteket tudatosan! Segítenek most az angyalok a „felhangolásban”, azaz, hogy belső öröm-forrásunkra rátaláljunk. Váratlan, kacagtató helyzetekbe hoznak, hogy tudjunk magunkon is nevetni. Megcsiklandozzák puha szárnyaikkal az orrunk hegyét, hogy mosolyt csaljanak az arcunkra – hisz tudják, az egyetlen szintemelkedési lehetőség az önfeledt nevetés és a vidámság. Aki túl komolyan veszi önmagát, az nem tud a Belső Forráshoz csatlakozni, hiszen elfelejt játszani. És teremteni csak játszva lehet. Görcsösen nem. Az angyalok most játszani hívnak! Aki kinyílik rá, azt magasabb dimenziókba repítik, s fontos titkokat súgnak a fülébe. Angyali titkokat az előrelépésről, a szerelemről, a jó megoldásokról, a bőségről, a káprázatos lehetőségekről. 

Október harmadik hétvégéje tehát ismét angyali visszatérést jelez. Október 16-n hajnalban (de már szombat este érezhető) varázslatos, nagy erejű Telihold ragyog fel az Égen a Visszaúszó halak csillagaiban, ezúttal egészen kivételes módon a Spica angyali csillagától megvilágítva! A Hold ráadásul együttáll az Uránusszal mindeközben, azaz ezúttal nem két, hanem három bolygó alkotja a Teliholdat! Egy olyan különleges Teliholdról van tehát szó, mely három dolognak is kedvez angyali erők támogatásával.

Az egyik lehetőség, amiben segít, az a megtisztulás, teherletétel. Nagy tisztító és felszabadító ereje van! Hangsúlyozom, hogy nagyon ritka pillanat az Égen, hogy egy ilyen tisztító Telihold pontosan az angyali Spica „dimenziókapujától” kapjon Fényt! Szinte konkrét „dimenzió-ugrásra” is alkalmas ez a hétvége. Úgy is értve, hogy belül ugrunk egy olyan hatalmasat magunkban angyali segítséggel, amire korábban nem voltunk képesek. Megugrunk valamit magunkban. Felszabadító, önfeledt pillanat.

A másik lehetősége a teljes lelki megújulás. Illetve bármely életterületen képes megújulást hozni, mely által a megérkezés – hazatalálás – élményét élhetjük meg. Ez a Telihold haza vezet. Mégpedig felszabadultan, terhek nélkül, könnyedén. Ha mást nem lelkünkben tisztán rávilágít, merre van a hazatalálás iránya. Angyali Útjelző Táblát rak elénk Isten ezen az éjszakán. Nem lehet nem észrevenni olyan ragyogó fénnyel világít be szívünk kapuján. 

Harmadrészt kedvező időszak az angyali visszatéréseknek is, legyen szó akár szerelemről, akár előző életből hozott mágikus képesség vagy tudás visszaéréséről. Október 15-n először a Nap a Spica csillagával együtt állva kerül inspirációs kapcsolatba az Uránusszal, majd 16-n hajnalban a Hold besétál az Uránusz mellé a Visszaúszó halak csillagaiban és felragyog az év egyik legmisztikusabb Teliholdja. Aki új életet szeretne kezdeni, aki tiszta lappal akar tenni egy lépést előre és ehhez angyali áldást kér, feltétlen számíthat a Telihold inspiráló erejére. Hisz pont abban is segít, hogy amihez eddig esetleg nem volt erőnk, ahhoz új lendületet ad. Minden felesleges, fullasztó batyu letehető, amiben már nincs szeretet!

Bizonyos esetekben karmikus megtisztulást is hozhat, karmikus terhektől való megszabadulásra is nagyon jó alkalom, méghozzá úgy, hogy egyúttal egy új – visszatérő - lehetőséget ad. Kérdés, észrevesszük –e?

A hazatalálás állapota természetesen nem csak külső, hanem belső élmény is lehet. Amikor hosszú, hosszú keresgélés után végre megérkezünk a belső békébe vagy a szeretetbe. Amikor megérkezünk a belső boldogságba. Vagy amikor megérkezünk egy hivatásba, egy hobbiba, egy dalba, egy ízbe, egy érzésbe. 

A hétvége energiáját tovább növeli, hogy a Telihold éjjelén rendkívül impulzív kommunikációs hatások is lesznek, hiszen a Merkúr a Szűz csillagkép jövő lábánál teremtő fényszögbe lép a szárnyaló Sas csillagai alatt haladó Plútóval. Az emelő, szárnyaló és sorsfordító beszélgetések ideje. Ez is azt erősíti, hogy miközben a múlt terheitől teljesen megszabadulunk, s lelkünk megújul, közben már szavaink és gondolataink egy jövő felé tett radikális lépés körül forognak. A nagy lelki beszélgetések ideje is – főleg éjszaka – amikor olyan misztikus mély dolgok is kimondásra kerülhetnek, amik addig a mélyben szunnyadtak. A Telihold önmagában is mindig felfokozott érzelmi életet hoz, most mindez kézzelfoghatóbban megjelenik érzelmes vallomásokban vagy radikális tisztázásokban. Mindenképpen a minőségi változtatás és változás lehetőségét jelenti - ha élünk vele -, mellyel új jövőt írhatunk. (Figyeljünk a csendben, belül megszületett nagy felismerésekre is.)

Erőt ad a Plútó ahhoz is, hogy el tudjunk mondani valami olyat, ami nagy előrelépést jelenthet sorsunkban, s életünk rendbetételében, de eddig nem mertük meglépni.

Érdemes figyelni ismét a váratlan üzenetekre, a meglepő fordulatokra vagy a váratlanul bevillanó sugallatokra. Aki elég tiszta állapotban van (szellemileg is, azaz nincs „tömegkommunikációs szennyezettségben”), ahhoz megérkeznek Isten sugallatai. Az intuíció ereje átlagnál erősebb ezen a hétvégén. A hirtelen ötleteket – még ha őrültségnek tűnnek is elsőre – le lehet írni, így később még hasznunkra válhat.

A gondolati teremtő energiák újra maximumon járnak. Lehet energiát fektetni az álmainkba, a részleteket kigondolni, tervezni a jövőt – fejben megélve már most a jelenben! Hiszen a legnagyobb teremtő erők a most-ban működnek.

Ez a hét mindenképpen az átlagnál impulzívabb verbális és szellemi hatásokat tartogat! Kiváló időszak tanulmányokban való jelentős előrelépésre is, hiszen október 13-n a Merkúr a Marssal is teremtő (kvadrát) fényszögbe lép, a Szűz jövőbe lépő lábánál. Ez a hét nagy áttörési és fejlődési lehetőség kommunikációs és szellemi téren. Sorsunkon akár jelentőset is fordíthatunk energiájával, ha - átlépve korlátainkat és félelmeinket - bátran élünk vele. Főleg a csütörtöki és pénteki nap ad nagy erőt az őszinte beszélgetéseknek, az előremutató rendezésnek. Olyan hatással, ami már hosszú távú változásokat jelezhet, új távlatokat nyithat – hiszen a Mars a Nyilas csillagaiban halad. Ezek a napok visszatérő – tehát egymást erősítő – üzenetként már kifejezetten a jövőről és távlati céljainkról szólnak, illetve akár új jövőképet jelölhetnek ki, vagy tudatosíthatnak belül. A cél meglátása és a hazatalálás élménye tehát egymást kiegészítve jelenik meg. 

A Nyilas csillagai révén nagyon jó energiát kapunk magas szellemi tanulmányokban való elmélyüléshez, mellyel akár teljes szellemi megújulásban lehet részünk.

Mindemellett a Szűz csillagkép jövő lábánál továbbra is aratunk, azaz eddig elvetett gondolati magocskáink eredményeit tapasztalhatjuk a fizikai világban. Ki mint vetett, most úgy arat. Érdemes ezt is megfigyelni, ha mást nem azért, hogy tanuljunk belőle és tudatosan jobban résen legyünk a jövőben, hogy milyen „magocskákat” vetünk el gondolatainkkal és érzéseinkkel!

Érdekes, hogy a következő héten mintha ez az angyali visszatérés görgetne egy szálat tovább bennünk. Október 20-án a Merkúr is felveszi a Spica-val a szoros kapcsolatot és szembe kerül az Uránusszal. Ez a nap ismét a nagy tisztázó beszélgetések ideje. És egy újabb fontos időpont a zseniális gondolatoknak és a váratlan sugallatoknak. Minden hirtelen vagy meglepő módon életünkbe lépő szellemi hatás közvetlenül angyali szintekről érkezik, így ez a nap kifejezetten az angyali üzenetek napja lesz. Magasabb dimenzióból érkezik felemelő segítség egy hír vagy egy új (akár forradalmi) gondolat formájában.

Mindez az előző napon aktiválódó energia-bomba magas szintű megvalósulását segíti. Október 19-n ugyanis a Mars együttáll saját „fensőbb énjével”, azaz magasabb oktávjával, a Plútóval! Igazi csillagközi atombomba. Bármit megtehetünk vele! Határ a csillagos ég.

Egyik bolygó sem a visszafogottságáról híres, de így együtt olyanok, mint a kártyában a Jolly Joker, mindent visznek. A bak jelében találkoznak, szaturnuszi uralom alatt, így bizonyos tekintetben sorsfeladatunkra is kikerülhetetlenül emlékeztetnek. A Végzet Szava duruzsol benne. Persze lehet róla vitatkozni, vajon végzet van –e vagy nincs? Egy tekintetben biztosan van: a köztes létben saját magam által megírt Élettervben szereplő egyik fontos és fejlődésem szempontjából kikerülhetetlen állomás formájában. Viszont minden ilyen sors-csomópont megélhető alacsony és magas szinten is. Ezt már itt és most én döntöm el a jelenben. Na most, ha úgy döntenek, magas szinten élik meg, akkor a radikális döntéseket és kompromisszumok nélküli megoldásokat válasszák ezen a napon. Ez hoz átütő erejű és főleg minőségi változást! Ez hozhat olyan pillanatot ezzel a kirobbanó energiával, amikor minden korábban nehéznek vélt lépést isteni erővel tudunk azonnal megoldani. És nem is akárhogy. magasabb szintre emelve az adott helyzetet!

A Plútó nagy titka ugyanis az, hogy ha hajlandóak vagyunk a radikális változtatásra, akkor sokkal magasabb szintű erők birtokába jutunk! Vagy úgy is mondhatjuk: magasabb szintű energiákat tudunk mozgatni. Épp ezért ez a nap a sorsfordítás napja. Annak, aki él vele. És még egyszer: élni vele tudatos döntés eredménye! (Aki nem, annak azért nem írom le alacsony szintű megnyilvánulását, mert nem szeretnék energiát adni neki.)

 

Összegzés.

Káprázatosan szép üzenet, hogy a Visszaúszó halak csillagkép és az angyali Spica csillaga hamarosan összekapcsolódnak egy pillanatra az Égen! A visszatérés és a hazatalálás különös kettőse ez. Még sosem láttam ilyet. Az angyali dimenziókból inspirált Telihold arra világít rá gyönyörű tiszta fényével, hogy merre van a hazavezető út. Hogy hova, kihez kell visszatérnünk, hogy végre hazataláljunk. Haza oda, ahova oly régóta vágyunk. Isten Angyala elénk áll és vasárnap éjjel tisztán mutatja az irányt. A rákövetkező napokban pedig egy energiabombát is küld hozzá, hogy legyen erőnk elindulni hazafelé.

 

Nagy csibészek ezek az őszi angyalok. Huncutságra készülnek. Varázslatra. Akarnak Velük találkozni? Jó móka lenne igaz? Hát jó. Nincs akadálya. Akkor most csukják le egy percre a szemüket! Vegyenek egy mély lélegzetet. Aztán csak üljenek kicsit így csendben. Csendben.... Még mindig csendben ... Érzik a vanília illatot? Érzik a puha tollak érintését a kezükön? Hallják a vidám kuncogást? Hallják mit súgnak? "Gyere haza! Szeretünk." 

 

 

 

Áldott őszi napokat kívánok!

Szeretettel,

Veres Mónika

2016. október 13.

 

 

 

 

 

 

 

                    

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.