Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Júliusi sorsvarázslat

Júliusi sorsvarázslat

 

 

 

Július első napjai egyszerre lesznek szenvedélyesek és varázslatosak. Ez jó hír igaz?  Szerintem is. Olyan igazi nagybetűs, forró, szerelmetes nyári napok lesznek.

Július első hétvégéjén három különlegesen szép hatás is megjelenik egyidejűleg, mély belső változásokat és felismeréseket hozva. Olyan mély lelki élményekben is lehet részünk, ami akár sorsfordító erővel ruház fel. A Vénusz és a Neptun is uralmi helyzetben halad, azaz saját „hazájukban” a lehető legkönnyebb megélni őket, s kihozni belőlük a legtöbbet. Szinte ajándékként kapjuk meg kettejük táncát ezen a hétvégén. Méghozzá milyen tánc lesz! Szemet gyönyörködtető. Szívet bizsergető. Ámulatba ejtő. Elvarázsoló. Titokzatos megsejtésekkel és misztikus megérzésekkel, megélésekkel tarkított.  Mágikus. A Vénusz és a Neptun ugyanis a mágusok fényszögével, kvintillel kapcsolódik össze július 1-n és 2-n. Mintha csak a mágusok táncolnának örömükben most.  

A szerelem mágiája ez. Méghozzá a mennyei szerelemé. Hiszen ha a Vénusz a szerelem, akkor a Neptun a mennyei szerelem bolygója. Most ők ketten egy gyönyörű varázslattal, egy titokzatos lehetőséggel ajándékoznak meg minket. Mi ez a lehetőség? Vagy egy konkrét érzelmi élmény, amiben a szerelem varázsa, mint bűbájos aranyfonál fonja körbe a szívünket. Vagy egy szavakkal megfoghatatlan, minden logikának ellentmondó titokzatos megsejtés képében jelenik meg, mely a jövőről üzen, s halk suttogással nyitogatja lelkünket. De különleges képességre is bukkanhatunk magunkban most.

A Neptun a Vízöntő csillagkép jövőbe ömlő vízében hátrál már ekkor, ráadásul feltöltekezve az Achernar csillaggal, azaz a Feltámadás Fényével. A semmiből feltámadó érzelmek napjai. S a feltámadó művészi alkotó erő napjai is egyben, melyben mágikus erejű alkotások születhetnek. Kifejezetten érdemes megint meditálni! Hiszen meditációban olyan megérzéseket, olyan isteni sugallatokat kaphatunk, melyekkel a jövőnket szeretné jó irányba alakítani Fensőbb Énünk. Nagyon jól lehet használni ezt az energiát anyagi biztonság vagy bőség meghívására is, hiszen a Vénusz a Bika csillagaiban jár. Érdemes tudatosan használni az öt érzékszervet hozzá, mert a kvintillel való teremtésnek ez a nagy titka. Azaz lásd, halld, ízleld, tapintsd, szagold is az élményt mindahhoz, amit megvalósítani szeretnél. A titokzatos megérzések, átsuhanó megsejtések művészi tevékenység közben még könnyebben utolérhetnek minket. Segíthetnek akár párkapcsolati, akár anyagi kérdésekben.

Ez a varázslatosan szerelmes fényszög nagyon nagy segítség az ego háttérbe szorítására is! Szinte azt is lehet mondani, minél inkább képes valaki az egoját lerakni erre a két napra, annál inkább ráérez a varázslatra, s főleg saját mágikus teremtő erejére. Tehát, amit el kell engedni: a görcsös akarás. Az ego akar. Most hadd vezessen az Isteni Én! Ő úgyis jobban ismeri az Égi Tervet, mint én. Aki képes az önátadásra, az elengedésre, a feltételek nélküli szeretetre, aki képes belesimulni az energiákba és csak átadni magát a szárnyalásnak minden biztos „ígéret” nélkül, az kap varázspálcát ezen a hétvégén a kezébe. Mert itt Isten vezeti a táncot. És Ő a legjobb táncos a Tejút Parketten, ezt mindenki tudja.

Az Égi Terv előtti főhajtás más szempontból is fontos lesz. Július 2-n vasárnap ugyanis a Mars az Ikrek szívénél inspirációs kapcsolatba lép a nagy sorsfordító Plútóval. Ez egyrészt tudatosíthatja a hazánkkal vagy a családunkkal kapcsolatos sorsfeladatunkat. Másrészt óriási erőt ad megtenni minden olyan lépést, amihez eddig esetleg nem volt bátorságunk. Szinte hegyeket megmozgató erőt kapunk a kezünkbe! Magas szinten azt jelenti, arra használjuk, hogy a halott, életképtelen helyzeteket magunk mögött hagyva kitörjünk a béklyóból. Akár saját béklyónkból. Aki képes egy radikális döntést meghozni ekkor, s valamit, ami már nem része a sorsának végleg maga mögött hagyni az minőségit tud változtatni az életén! Méghozzá az örök, a múlhatatlan felé! De a Plútó semmilyen kompromisszumot nem visel el. Nincs középút. Amit befejezünk, amiről itt lemondunk, aminek ekkor hátat fordítunk, azt teljesen kell megtennünk. A gyökeres változtatások napja. Csak ez tud ugyanis utána felfelé emelni, hogy egy új világ épülhessen – bennünk vagy körülöttünk.

Roppant érdekes a csillagképi helyzet hozzá. Az Ikrek Pollux része – illetve Szíve – és a Nyilas csillagképek alkotnak egységet. A magyarság számára is üzenetet rejt: itt az idő megérteni, hogy csak akkor indulhat el a Fény útjára a Kárpát-hazában, ha a magyar testvérek a szívükkel összekapcsolódnak! Itt az ideje szívtudatosan élni. Egyénileg és nemzeti szinten is. Erre figyelmeztet az Ikrek szív csillaga. Aki megérti – megérzi – annak kivételesen nagy erőt ad, hogy szívéből fordítson egyet a sorsán. Aki még nem érti, annak pedig figyelmeztetést küld (hiszen a bak jele sokszor tanító üzenet), hogy ideje van a szívtudatosságot élni a gyakorlatban is! Ez a fényszög kifejezetten arról szól: ültesd át a gyakorlatba a tudást, amit eddig elméletben megszereztél! Hiszen az Ikrek a hétköznapi ismeretek, a Nyilas pedig a magas szellemi törvények. Amit tehát hoz számunkra magas szinten július első hétvégéje az a teljes tudás alkalmazásának képessége. Ezt úgy kell elképzelni, mint amikor az istenember hirtelen ráébred isteni származására, s az összes isteni képességét, amit hozott magával erre az életre elkezdi itt a földi életében konkrétan alkalmazni. 

Tanító ereje igen jelentős ennek a pár napnak. Mivel a Plútó az Ikrek halhatatlan, Pollux felét inspirálja, csak az örök minőségek elindítását segíti, minden mást radikálisan elvesz. Így hát most arra kapunk egy határozott jelzést, hogy ami nem isteni annak semmiféle helye nincs az életünkben. A mérce magas. Nem enged utat a langyos megoldásoknak. A Plútó, mint mindig most is arra törekszik: a legtöbbet hozza ki belőlünk, nem éri be kevesebbel. Sorsunk szempontjából a maximálisan legjobb, legistenibb megoldásra inspirál! Így a hétvége tanítása: ha valamit most nem kapunk meg vagy valami már nem működik, az csak azért van, mert nem az isteni megoldás.

És most jön a ráadás! Július 2-n vasárnap a kora délutáni órákban egy rövid időre egy kereszt áll fel az Égen. A Mars és Plútó inspiráló fényszögét keresztezi pár órára a Hold és az Uránusz inspiráló fényszöge. (Dupla oppozíció.) A szépsége a történetnek, hogy a Hold az Angyalban jár, az Uránusz pedig a Felfelé úszó halaknál! Na, ez egy igazi kuriózum. Ugyanis ezzel pár órára belekóstolhatunk abba mit jelent az, amikor a szintemelkedést, illetve a karmától való megszabadulást angyali dimenziókból segítik. Lényegében egy angyali emelő erő érkezik a földre! (Egészen pontosan 15 órakor érződik, illetve előtte, utána egy órával.)

Aki tehát megoldást keres valamely „megoldhatatlannak” tűnő problémájára, az javaslom, használja fel ezt a pár órát meditációra vagy egy kis csendes befelé figyelésre. A csend azért fontos, mert a megoldás sugallatok formájában érkezik az Angyal Testvérektől. Ugyanígy az ördögi körből való kilépés inspirációja is halkan, puha angyalszárnyakon hull alá, hogy akinek van füle a hallásra az hallja meg. De ezt csak a Lélek Csendjében lehet.

Mivel az angyali segítség a karmikus vagy megoldatlan köreinkből szeretne kiemelni, így most közvetlenül összefügg a fent említett plútónikus sorsfordító erővel. Tehát július első vasárnapja arról szól, aki megnyitja a szívét az angyalok felé és behívja Őket az életébe segítséget kérve, az megkaphatja a választ, (az isteni) megoldást régóta – akár életek óta – húzódó megoldatlan sors-csomóira. Annak segítenek egy szinttel feljebb lépni.

--------------------------

De nézzük meg most kicsit átfogóbban miért is olyan jó lehetőség ez a vasárnapi nap (július 02.), mi a hosszabb távú háttere?

Ahogy korábban írtam már róla, egész nyáron visszatérő üzenetekkel szállítja az Ég a sorsfordító pillanatokat, s most július első hétvégéje is pont egy ilyen sorsfordító lehetőséget tartogat. És hát nincs is annál nagyobb mágia, mint amikor az ember kezébe veszi sorsának alakítását, s egy nagy lélegzetvétellel elindul valami más felé. Kicsit talán ijesztő elsőre, mert ismeretlen. Talán úgy hiszi, még senki nem járt arra, s azt gondolja, ott mi lesz vele, ki segít majd? Hova lesznek a korábbi kapaszkodók, hova lesznek a korábbi biztosnak hitt támpontok? Elárulom, nincs ok aggodalomra. Ezek csak az ego félelmei. Az Isteni Én pontosan, ezerszázalékos bizonyossággal tudja a választ. Tudja a megoldást. Ismeri az utat. Ismeri a támpontokat. Azokat, amik belül vannak! És épp ezért, soha senki nem veheti el tőlünk! Ezzel a tudattal már sokkal könnyebb felkapcsolni a Sors Főkapcsolónkat, igaz? Sokkal könnyebb változtatni. Sokkal könnyebb a nyár fő hívószavát bátor szívvel követni: újulj meg! Törd át a korlátaidat! Törj ki a megszokásból

És ha képes vagy a változásra, ha rugalmas a lelked, ha el tudod engedni a görcsös ragaszkodást és a rutint, akkor megkapod az egyik legnagyobb áldást: szintet emelkedhetsz! Kiléphetsz minden eddigi unalomig szenvedett ördögi körödből. Kiléphetsz mindabból a fárasztó körforgásból, amiről már azt hittél sose fogsz tudni megváltoztatni, mert „reménytelen”. Megkaphatod a megoldást minden olyan élet- és sorsproblémádra, amire ez idáig nem találtad akármerre is kerested. S ami még ennél is jobb hír, eljött az a kivételes lehetőség, hogy évszázadok súlyos, ezer szállal összekötözött karmikus terhei alól szabadulj! Hogy felszabadulj! A szabadulás nyara vár ránk. De van egy titka. És egy feladata. Mégpedig a következő.

Az Uránusz bolygó hozhatja el a kiemelkedést és a felszabadulást életünkbe ezen a nyáron – s aztán jövőre majd újra, ha esetleg most nem tudnánk élni a lehetőséggel. Az Uránusz ugyanis már elérte a Halak csillagkép Felfelé úszó fonalát, s egészen nyár végéig ott halad, miközben sokáig együttáll az Al Risha csillaggal, mely a Halak összegző és összefogó csillaga. Az egység szimbóluma. Az Uránusz közben a kos zodiákusi jelében halad, tehát itt van a nagy titok. A csillagkép mindig a magasabb szintű szellemi vezérlő elv bennünk, azaz ezt a szintemelkedést és karmikus terhektől való felszabadulást csak az érzi, aki az Uránusz bolygót magas szinten működteti önmagában, s ezzel a csillagkép energiájára rá tud hangolódni.

És mit jelent az Uránusz magas szintű megélése? Amit már fent írtam: ha valaki képes most a teljes megújulásra (főleg belül, de akár kívül is), képes új, szokatlan dolgok felé elindulni vagy azt az életébe beengedni. Képes egyfajta „forradalmat” az életében végigvinni, s minden olyan gondolatot, ötletet meglépni, ami elől korábban mereven elzárkózott. A merevség ugyanis az Uránusz egyik halála. A lazaságot szereti és a humort. Ha tudunk magunkon is nevetni, vagy bármin bárhol. A lényeg, hogy most azt kéri, lépjük át saját korlátainkat, romboljuk szét tudatosan belső merevségünket, s engedjük be az ÚJAT életünkbe! És ha ezt megtesszük, akkor a Felfelé úszó halacska emelő energiáját azonnal átadja. Akkor szinte varázslatos módon megkapjuk a megoldást és a kiemelkedést! Olyan felszabadulás élményt hoz, ami a lebegő, boldog szárnyalás állapotához hasonlítható leginkább.  No, és ebben a szárnyalásban már valóban komoly esély lesz fellépni egy magasabb dimenzióba, s a karmikus terhektől megtisztultan majd egy teljesen Új Kört elindítani!

Mivel a nyár ennek a folyamatnak elsősorban előkészítője, így az időszak a következő hosszabb távra is kitekintve. Mindez a hatás elindul most nyáron, már lehet érezni, lehet meríteni belőle. Aztán kis szünet után majd 2018. tavaszától indul újra, s onnantól évekig folyamatosan jelen lesz, de akkor már kifejezetten az Új Kör elindítása lesz a lehetősége és a feladat azoknak, akik fel tudtak most lépni egy magasabb szintre. (Csak azoknak. Bár ha sokan megugorják akkor a kozmikus törvények alapján húzhatják magukkal felfelé társaikat is. De ez még senkit nem ment fel a munka alól!)

…………………………..

Összegezve tehát július első napjainak energiáit.

Ami most zajlik a bolygók össztáncában az egy bizonyos szinten sorsfeladatunkra emlékeztet, méghozzá ha kell radikális módon. Egy másik szinten pedig az életünkben jelen lévő isteni és nem isteni, halandó és halhatatlan kérdésére, ha kell átütő erővel. Átlagnál nagyobb erőt kapunk most a minőségi változtatáshoz és ahhoz, hogy a legtöbbet hozzuk ki magunkból. Hatalmas erőt kapunk ahhoz is, hogy mély belső változást vigyünk végbe magunkban, mely sorsunkat alakítja majd egy jobb irányba. A Plútó mindemellett figyelmeztet, itt az ideje felismerni mekkora erő rejlik abban, ha az ember engedi, hogy a Szíve mutasson utat!  

 

 

Áldott, napfényes nyári napokat kívánok! Feltétlen érdemes a nyarat minél mélyebben megélni, s a napfény, a víz, a szél, a föld energiájával - mint négy elem - alaposan és tudatosan feltöltekezni. Segít a tisztulásban, az erősödésben, segít visszatalálni szívünkhöz.

A nyár mottója: "Bocsáss meg gyorsan. Csókolj lassan. Szeress úgy, mintha sohase bántottak volna. (Graffiti)

 

 

 

Szeretettel,

Veres Mónika

2017. június 30.  

     

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.