Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Karácsonyi varázslat

Karácsonyi varázslat

 

 

 

Vannak percek, amikor olyan nehéz írni. Egyrészt mert mindaz, amit a lelkemmel letapogatok a csillagok fényüzenetéből, az szavakkal szinte megfoghatatlan. Másrészt, mert mindig, minden Karácsony egyetlen szó körül forog: szeretet. És ezt tovább ragozni értelmetlen.

Igen, minden Karácsonykor arról írunk, s írnak mindenhol: megszületik a szeretet a szívekben. Jobb esetben nem azért, mert „kell”. Hanem magától. Hiszen, aki ilyenkor lélekben rákészül az ünnepre, aki megmosdatja és felöltözteti a lelkét Szent Estére, annak a szíve valóban megnyílik és csordultig töltődik Istennel. Azaz szeretettel. Miért írok mégis a Karácsonyról? Egyrészt, mert a szeretetről nem lehet hallgatni, mert olyan fontos a mai világban (is), mint egy falat kenyér. Vagy fontosabb. Másrészt, mert az idei Karácsony hoz egy nagyon szép plusz ajándékot magával. Egy titokzatos varázspálcát kapunk a kezünkbe. Olyan varázspálcát, ami földi szemmel láthatatlan, csak a lelkünkkel lehet érezni, esetleg finom kis csápjainkkal letapogatni. Ez a varázspálca kivételes annyiban, hogy idén adatik meg, az elmúlt években nem volt elérhető Karácsony estéjén, ettől lesz idén kicsit más az Ünnep. Mi is ez a titok, ami megnyílik azoknak, akiknek van szeme a látásra?

Szent Este és Karácsony napjaiban végig párhuzamosan két kvintil fényszög is lesz az Égen! (Nap-Jupiter, Szaturnusz – Mars) Korábban már volt róla szó, hogy a kvintil fényszög a mágusok fényszöge! Az öt érzékelés titkos együttműködtetését jelenti, vagyis amikor ezeket az érzékszerveinket úgy tudjuk működtetni, hogy valami plusz képességhez, erőhöz vagy üzenethez jutunk. A tulajdonosának szinte mágikus hatalmat ad a kezébe, ezért csak az kapja meg az Égi Törvények szerint, aki nem él vele vissza és kellő alázattal kizárólag csak a szeretet jegyében működteti.

Mit is jelent ez a mágikus energia? Amikor kihalljuk a szavak mögöttes – valódi - értelmét egy egyszerű mondatból. Amikor megérezzük a másik szívének titkát egy kézfogásból. Hirtelen meglátjuk a másik szemébe pillantva az őszinte álarc mögötti hazugságot. Megérezzük a reggeli frissen főtt kávé illatában sorsunk nagy kérdésére a választ. Vagy szánkba véve az első kanál levest megérezzük anyánk főztjében azt a mérhetetlen sok szeretetet, amivel évtizedek óta összetartja a családot, de közben azt is, amit eddig nem vettünk észre: a sok kompromisszumot, amit megkötött emiatt. Megérezzük a barátunk vidáman csengő hangja mélyén megbúvó eltitkolt szomorúságot. Megérzünk, megsejtünk olyan dolgokat, amik a felszín alatt vannak, szemmel nem láthatóak, de most ez a titkos kapu varázsütésre kinyílik Karácsony Fényében. Az illatok, a hangok, a zene, a fények, az árnyékok, a hanglejtések, a titkos szemvillanások misztikus játéka van benne elrejtve, mely - ha kicsit is megnyílunk varázslatára – gyógyírt hoz a lelkünkre, erőt ad sorsunk uralásához vagy üzen a jövőről.

A varázslatos gyógyító erő az egyik legnagyobb ajándéka az idei Karácsonynak, melyről a Szaturnusz kvintilje fog gondoskodni, aki a Kígyótartó csillagaiban jár ekkor. Minden nehéz helyzetet képesek leszünk vele átvarázsolni és felemelni. Titkos kulcsa a türelem. Annál inkább kezünkbe kapjuk ezt a kézzel fogható gyógyító és varázserőt, minél inkább képesek vagyunk uralni az erőinket és az adott pillanatot. A terhektől, gondoktól való felszabadulás varázslatát a Mars varázspálcája hozza el, aki a Vízöntő csillagkép jövő vízéhez közelít már ekkor, így még titkos üzenet is lehet benne elrejtve a jövő lehetőségeiről. Az ima és a hit varázslatos erejéről a Jupiter Atya kezében lévő varázspálca fog gondoskodni, aki a Szűz csillagkép jövő lábánál halad (nagyon közel a Spica angyali csillagához). Ő egy varázslatos előrelépés, vagy akár a csodával határos hazatalálás érzésével is megajándékozhat minket. Megjelenik benne a haza hívó szó mágikus ereje. Hozzá a kulcs az Isten felé tekintés. De ugyanígy varázserőt szabadíthat fel kezünkben az is, ha kitartóan hiszünk magunkban és teremtő erőinkben.

Érdekessége, hogy három bolygó is olyan égi környezetben mozog, amely a jövőről szól. Egy új jövő kereteit rajzolhatja fel akár varázspálcájával szobánk falára, melyet a karácsonyi gyertyák lángjában az fog megérezni, aki képes elfogadni azt, hogy létezik egy láthatón túli láthatatlan világ, melyben az angyalok boldogságunkért munkálkodnak. Ez a Karácsony kiválóan alkalmas tehát új terveket szőni a jövőről vagy egy magasabb minőségben célba venni mindazt, amit tiszta szívből el szeretnénk a közeljövőben érni. A mágusok fényszöge pedig majd segít, hogy akár csodával határos módon sikerüljön is terveinket megvalósítani, ha eljön az ideje. A Szaturnusz a Kígyótartóban viszont figyelmeztet is valamire, vagy próba elé állíthat, ha jónak látja. Arra, hogy egy nehéz pillanatban, amikor a belső lehúzó erők felülkerekednének, meg tudjuk –e fogni őket vasmarokkal és képesek vagyunk –e maximálisan uralni az energiáinkat? A másik a türelem próbája. Aki kiállja ezt a két próbát, annak varázserőt ad az Idő Ura a kezébe. Akár a Karácsonyt, akár a jövőbe vetett terveit szeretné átvarázsolni a szaturnuszi mágiával, amely az egyik legfontosabb, hiszen a stabil és hosszú távon is életképes dolgokat hozza el az életünkbe.   

Ahogy arról korábban volt már szó, Karácsony estéjén egy gyönyörű fény-háromszög áll fel az Égen a Szaturnusz, a Jupiter és az Uránusz szereplésével. (Érdekes, hogy ebből ketten is részt vesznek a kvintil-mágiában.) Nagyon szép emelő erővel ajándékoz meg! Segít kiemelkedni a hétköznapi rohanásból, rutinból és varázslatos perceket megélni. Segít meggyógyítani a sebeket, melyeket a múltban ejtettek a szívünkön. De van valami, amire szeretném felhívni a figyelmet! Ha a feszültséget vagy a váratlanul felbukkanó idegességet el akarják kerülni, akkor érdemes egy kis időt egyedül eltölteni csendben és belül a lelkünkben rendet tenni! Ha mást nem csak egy órát kiszakítani. A fényszög magas szintű megéléséhez ugyanis szükséges a teljes rend! (Halak – Szűz tengelye.) És mivel az Uránusz a Cet csillagai felett jár, ezért ez most kizárólag egyedül, belső munkával érhető el. Egy fél órás elvonulásban nem csak lelkünket tudjuk elrendezni, hanem a váratlan sugallatokat is varázslatosan meghallhatjuk, mellyel Isten a megoldáshoz akar segíteni minket.

Sok munka van mögöttünk ebben az évben. A Szaturnusz néha fajsúlyos helyzeteket és próbákat hozott a Skorpió, a Kígyótartó és a Herkules csillagait járva. Az istenemberré válás folyamata bizony nem mindig könnyű. A Karácsony lesz érte az ajándék. S bár a Karácsony mindig ajándék, hiszen a legnagyobb ajándék ilyenkor érkezik meg hozzánk: Jézus Mester – mégis ezzel a dupla mágus-fényszöggel kivételesen szép áldás van idén rajta. A mese, melyet szívünkben őrzünk, csodával határos módon életre kelhet, s a Betlehemi Jászol fényében megérinti szívünket az égi üzenet: ha hiszünk benne minden lehetséges.   

A nagy titok mindig az egyszerű dolgokban rejlik. Csak adják át lelküket a mesének, a varázslatnak! Engedjék, hogy Jézus Mester egy pillanatra leüljön az asztalukhoz, s mosolyogva megsúgja a titkait. Azokat is, amelyekről nem szólnak a könyvek. Amelyek még rejtve vannak a mélyben. A teremtés, a szerelem, a szeretet, a hűség, a tisztaság, a sorsuralás csodáiról. Adják át magukat az ízlelés, a hallás, a látás, a tapintás misztikus csodájának. Mert új kapukat nyithatnak meg.  És ha egy picit közelebb hajolnak most egy pillanatra, így év végén, megsúgok egy titkot. (De, psszt! Egyenlőre maradjon köztünk!)  A kvintil az ötszög ereje, a legnagyobb teremtő erő! Nagyobb az összes többinél. De csak azoknak nyílik ki, akik éretté váltak rá. Az idei Karácsonyon ez Isten misztikus ajándéka számunkra. Aki ráérez erre a szemmel nem látható, kézzel nem megfogható energiára az különleges teremtő és gyógyító erőt kap a kezébe. Varázspálcát. Olyat, amivel akár sorsát tudja átvarázsolni és meggyógyítani. Mert meggyógyítani nem csak a lelkünket vagy a testünket lehet, hanem akár az egész életünket is.

Érdemes figyelni Karácsony napjaiban az apró részletekre, mert a titokzatos átminősítő erő oda van elrejtve. Megláthatják a gyertya lángjában, a megérezhetik a diós kalács ízében, meghallhatják társuk nevetésében, megkaphatják egy kézfogásban. Az illatoknak, az ízeknek, a zenének, a fényeknek különös jelentése és mágikus varázshatalma lesz.

   

Jövőre egyes évünk lesz. Most zártunk egy nagy kört a kilencessel, jövőre új kör indul. Felkészültek? Ha még nem, most töltekezzenek fel varázserővel. Az öt érzékszerv titkos együtt működtetése ugyanis a teremtés csodájához vezet. Jézus Urunk a szeret csodáján kívül ezzel a titokkal ajándékoz meg minket idén Karácsonykor. A bennünk rejlő varázserőre emlékeztet! És aki most a Fény Ünnepén elkezd emlékezni, az szépen lassan át tudja majd ültetni jövőre a hétköznapjaiba is. 

 

Áldott, boldog, mesés Karácsonyi Ünnepet kívánok mindenkinek!

 

Szeretettel,

Veres Mónika

2016. december

 

 

 

 

 

(Jövő áprilisban egy egész napos rendezvényt fogok szentelni a Karácsonyt felfényesítő kvintil fényszögének, azaz a bennünk rejlő mágikus teremtő erőnek. Az ötszög energiája ugyanis a Szeretet szolgálatába állítva csodákra képes.)  

 

 

   

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.