Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mágikus ősz - 2017.

Mágikus ősz

 

 

Varázslatos ősz elé nézünk! Nem csak azért, mert a Jupiter beér az Angyal csillagaiba, s egészen december közepéig ott marad, hanem azért is, mert egy olyan kvintil-sorozat kopogtat be az ajtónkon idén ősszel, amelyben két igazán varázslatos csillagkép érintett: a felemelő Angyal és a gyógyító Kígyótartó. És hát, mint tudjuk, a kvintil az ötszög titokzatos ereje, a mágusok fényszöge. Eljön hát a nagy sors-varázslás lehetősége, méghozzá fokozott angyali energiákkal támogatva. Épp ezért most kivételesen nem az aktuális időszakról lesz szó ebben az írásban, hanem egy összefoglaló következik október, november és december hónapokra kifejezetten ezen varázs-energiák fényében. Először a folyamat egészét nézzük meg, s a benne rejlő lehetőségeket. Majd külön a Kígyótartó és az Angyal csillagkép mágikus energiáit. Végezetül az írás alján megtalálják a konkrét időpontok felsorolását is.

A kvintil olyan energia (fényszög), mellyel az öt érzékszervet tudjuk mágikus módon használni, együtt működtetni, segítségükkel lelkünk a valóság mélyét érzi meg! Az ősz ezért sok olyan mágikus pillanatot hozhat, amikor meghallunk a zenében egy titkos üzenetet, amikor meglátjuk az igazságot a másik szemében, amikor megérzünk egy titkolt érzelmet egy kézfogásból, vagy titokzatos módon egy illatból érezzük meg kérdésünkre a választ. S mindez most akár sorsfordító hatással is lehet életünkre!

A kvintilre azt szoktuk mondani, a "mágusok fényszöge". De mit is jelent ez a gyakorlatban? A mágia lényege az, hogy valamit működtetsz! Valamely erődet. (Na, az már nem mindegy hogyan és mire. Erre kell tudatosan - sőt, szív-tudatosan - figyelni.)

Az illatoknak, a hangoknak, az érintéseknek, a zenének, az ízeknek misztikus tánca kezdődik el hamarosan, s olyan varázserővel ruházza fel az őszt és a karácsonyt, hogy emberi részünk szinte beleszédül. Javaslom, nyugodtan használják tudatosan az öt érzékszervüket, figyeljenek rá, tudjon fejlődni! Lehet bátran játszani az ízekkel, illatokkal, hangokkal, anyagokkal, színekkel, az érintésekkel. A láthatatlan világ a kvintileken keresztül üzen, súg, segít, és most ezt - különösen a lenti időpontokban – fokozottan érezhetjük. Varázslatos angyali jelenlét és ép ésszel szinte fel nem fogható angyali közbeavatkozás van kilátásban. Varázslatos módon tudunk ráérezni most, hogy kell erőinket jó irányba működtetni. 

Kiemelten jó lehetősége az időszaknak, hogy a kvintillel hatalmas segítséget kapunk önmagunk alacsony szinten működtetett aspektusainak meghaladására! Abban is, amiben eddig esetleg nem sikerült. Ráadásul ebben ősszel kifejezetten Angyal Testvéreink működnek közre. (Ide értve a Felemelkedett Mestereket is, s minden fensőbb dimenzióban élő Égi Segítőt.)

A kvintil egyben a szer-elem, azaz az Ötödik Elem. A szerelem misztikus dimenziói nyílnak meg annak, aki az alacsony nívót képes meghaladni önmagában és ezáltal Isteni Énjével „rákapcsolódik” magas, tiszta éteri rezgéseire. A férfi – nő kapcsolatok világában ez az ősz komoly előrelépést hozhat, de ezen túl az Ötödik Elemmel isteni teremtő erőnket is könnyebben életre hívhatjuk magunkból. Varázslatos alkotások születhetnek!

Akár pont az hozza a sorsfordulatot, hogy misztikus módon ráérzünk kézzel nem fogható, de mégis működő érzékelési képességünkre vagy egy eddig rejtőző tehetségünkre.

Lelkünk a mágikus időpontokban úgy tud kapcsolódni a kozmikus erőkhöz, úgy tud kozmikus tervére hangolódni, mint addig soha, hiszen a sorsfordító Plútó és az Angyal csillagkép energiái összeadódnak. (Ennek kiemelt időpontja november 3-4.) Ezért is nevezhetjük mágikus sorsfordító időszaknak, hiszen ebből merítve a legmagasabb szinteken lehet alkotni vagy földi létezésünket átvarázsolni, sorscsomóinkat megoldani.

Az ősz nagyon segíti továbbá, hogy különleges képességeket, illetve valami iránt egy tehetséget fedezzünk fel magunkban (figyeljék itt is a konkrét időpontokat). A kvintil a mágusok fényszöge, ha odafigyelünk megmutatja, mi miben vagyunk mágusok?

Szeretném azonban hangsúlyozni, hogy a láthatatlan angyali világ segítségét csak az fogja érezni, aki képes meghaladni önmagát és az alacsony szintű megnyilvánulási pozíciókból fellép egy magasabb szintre. A kvintilre ugyanis éretté kell válni. Sors-mágussá válni nem mindig egyszerű út.  

     

Nézzük akkor az egyes bolygók segítő szerepét mindebben. A radikális Plútó lesz az, aki misztikus táncba hívja az Angyal csillagait, a megfontolt Szaturnusz pedig az, aki a Kígyótartó csillagait. Ebből rögtön az következik, a varázserők behívásához egyrészt kitartásra és gyakorlásra, másrészt radikális döntésekre lesz szükség. A varázslatos hatások akár gyökeres változásokat is hozhatnak (esetleg felforgathatják addigi életünket), másrészt lassú, de konkrét haladásra késztetnek. A két ellentétes energia tehát együtt hat, aki igazán okos igyekszik is együtt működtetni a kettőt! S mivel két ún. sorsbolygóról van szó, ezért akár sorsvarázslásra is használható az időszak.

Az égi segítség átlagnál nagyobb! Rég nem látott közelségbe jönnek az Angyal Testvérek a földhöz ősszel, s minden erővel segítenek minket, hogy a minőségi változást végbe tudjuk vinni.      

Aki tudatosan és a jóra nyitottan éli meg az őszi hónapokat most, az nagyot léphet előre nem csak a benne rejlő varázslatos képességek működtetése terén, hanem isteni teremtő erejének örömteli konkrét megélésében is. Hiszen a kvintil a legnagyobb teremtő erő, az ötszög ereje! Úgy mondjuk, birodalmat lehet építeni vele.

A kvintil-sorozat október 3-n veszi kezdetét és Karácsonnyal zárul. Mindezt megtetézve a téli napforduló időszakában feláll egy mágikus fényszög a két Mágia Bolygó, a Szaturnusz és a Neptunusz között úgy, hogy a Szaturnusz ráadásul együtt áll az Al Nasi csillaggal, ami Isten Szívéhez vezet! Bevallom, ha nem lenne semmi más varázslatos hatás az idén ősszel csak ez, már akkor is nyugodt szívvel a fenti címet választottam volna ennek az írásnak. Hiszen azt mondjuk, a Mágikus Tudásnak – ami mindenkiből felhozható - két kikerülhetetlen ösvénye van: a fókuszált figyelem, a koncentráció (Szaturnusz) és a belső csend, a meditáció (Neptunusz). Ha ezt a két utat tudatosan és kitartóan elkezdjük járni magunkban (!), akkor olyan varázserő szabadul fel a kezünkben, mellyel könnyű szerrel teremthetünk boldog, békés, szerelmetes életet magunk körül. Bármit. Bőséget is. Lényegében ezt a belső varázserőt erősíti fel most a köztük létrejövő mágikus fényszög december második felében (december 15. és 21.), mintegy megkönnyítve működtetésüket a gyakorlatban.  

Tehát. Az tudja ezt használni, aki a két bolygót magas szinten éli meg: rendelkezik a koncentrált figyelem képességével – vagy ezt koncentrációs gyakorlatokkal tudatosan erősíti magában! – illetve elindul a belső úton, azaz rendszeresen meditál. (Képes uralni a gondolatait.) Ennek a két útnak a tudatos – ha lehet napi szintű – alkalmazása az idei decembert különlegesen varázslatossá teszi. (De újra jelzem, ha ezen két Mester Bolygó nem kapja meg a magas szintű energiákat, akkor lényegében ez a kvintil fényszög mintha nem is lenne. Észrevétlen marad. Tehát feladat van vele. Ezt az írás alján foglaltam össze.)

A jelentősége a mágikus ősznek elsősorban belül óriási! Tehát megint fontos, ne kintre figyeljenek, hanem a varázslat belül menjen végbe! A múltból hozott – de elfelejtett – varázserő felkeltése kifejezetten jó lehetősége az időszaknak. Ez a varázserő bármely témában megjelenhet – főzésben, varrásban, virágkötésben – nem kell kifejezetten valami „halálosan komoly” spirituális témának lennie. Az egyszerű a nagyszerű. Ennek egyik kiváló példája Wass Albert Hagyaték című műve, melyben a zseniális író a Táltos Mágusok ősi sorsvarázsló tudását írja le úgy, hogy azt bárki képes legyen alkalmazni. Bárki, bármikor. Hogy lehetsz mestere az életednek, ha Istennel – Isteni Éneddel – közvetlenül összekapcsolódsz, ezt tanítja meg.

 

Itt fontos külön megemlíteni a magyarság témáját. Hiszen a Plútó a Nyilas csillagaiban halad ekkor. Azaz a magyarság ősi tudása rég nem látott mértékben jöhet a felszínre mágikus sors-alakító hatalmat adva ezzel a magyar nép kezébe! Ez ráadásul két oldalról is megerősítést kap, mert nem csak a Plútó halad a Nyilas csillagzatában, hanem ide lép be a téli napforduló idején a Szaturnusz is, együtt állva a Nyilas kezdő csillagával, az Al Nasi-val! Egyben egy új korszak lehetőségét hozva el ezzel nemzeti szinten is. Mintha új időszámítás indulna útjára. Káprázatos, igaz? Ez azt jelenti, a Nyilas csillagkép és az alatta lévő, Szent Koronát szimbolizáló, Déli Korona csillagkép szinte mágikus erővel új életre kel – ezzel együtt elhozva azt a varázslatos Égi Tudást, amiből az isteni megoldás, a sors-varázslás elindulhat a nemzet életében. Minél több magyar ember ébred fel tehát, minél több magyar ember talál vissza ősi gyökereihez, minél többen válnak egyéni szinten sorsuk mesterévé, annál gyorsabban, annál átütőbb erővel következhet be a felemelő mágikus átalakulás a Kárpát-hazában. (Ami lehetőség, azaz kell tudni élni vele.)

De lássuk csak, miről is szól az Al Nasi csillag, ahol a Szaturnusz jár a decemberi kvintilje idején? (December 21. téli napforduló, december 25. Karácsony)

Ő a Nyilas csillagkép kezdő csillaga, a nyíl hegye. Két fontos üzenete van. Egyrészt azt mondjuk, ha ezt az ember képzeletben meghosszabbítja, akkor eljut a Tejút Szívéhez, azaz Isten Szívéhez. Azaz, az Isteni Teremtő Forráshoz. A Szeretet-forráshoz. Másrészt, itt a nyíl hegyénél veszi célba a Nyilas visszafordulva a Skorpió szívét, az Antares csillagot. Jól látszódik hát, két szív-üzenet is megjelenik itt az Égen.

A Szaturnusz azt jelzi tehát mágikus üzenetekkel a téli napfordulat és Karácsony idején, erre helyezzük a fókuszt, mert itt van a lényeg! Ezzel lehet varázsolni! A szívvel. Isteni Középpontunkból. Most tudja igazán megérteni az ember, miért is volt olyan fontos két éve lezárni az ország határait tudatos – magasabb szellemi szinten született – bölcs döntéssel. Hiszen itt a válasz. Most jön el az ideje, hogy megértsük ennek isteni segítő erejét, fontosságát konkrét tapasztalati formában. Egyrészt ez Nimród üzenete: a Pilisben lüktető Szív Csakra – Dobogókő. Másrészt a Nyilas is erre mutat, ide vezet Égi Nyilával: az Antares Szív Csillagára és a Tejút Szívére. A Szaturnusz jelzi, Szent Feladat ezt védeni. A múltban, a jelenben, s a jövőben is. És ez a magyarság küldetése (Nyilas). Mert nem kisebb a tét, nem kevesebb múlik rajta, mint a világ sorsa. A Szaturnusz falakat húz. De nem csak korlátozó falakat tud húzni, hanem magas szinten szent falaival védi az Örök Értékeket, ami az Élet megmaradásának feltétele. Hiszen ha nem dobog a szív, nincs élet! Ha a magyar nép nem védi a Föld Szívét, nincs élet tovább. A határok fizikai lezárásával tehát szellemi szinten a Föld Szívét védtük meg, mely az Élet fennmaradásának feltétele volt – van – lesz. A Szaturnusznak óriási a védelmi ereje. Ideje van megvédeni, óvni, őrizni azt, ami Örök üzeni. Méghozzá úgy, hogy most már nyomatékot is ad üzenetének. Ez a védelmi feladat nemzeti szinten csak tovább erősödhet az év végétől, a Szaturnusz Nyilas csillagképbe lépésével.

Egyúttal a Magyar Szent Korona (Déli Korona csillagkép) fölé érve mintha bekapcsolna egy időkódot. Elsősorban szellemi szinten, de akár konkrét gyakorlati téren is. A Neptunnal alkotott decemberi kvintilje révén egy plusz mágikus segítség is érkezik hozzá, ami azért is fontos, mert a Neptun a Vízöntő csillagkép jövőbe ömlő vízében halad. A jövő lesz tehát a tét, ezt jó ha megjegyezzük. Egy új tiszta jövőt teremthetünk vele és általa mágikus képességeink birtokában! Akár úgy is értelmezhetjük az üzenetet: a tiszta jövő lehetősége a Szent Koronában rejlik. Mind egyénileg, mind nemzeti szinten. De jelezheti a Szent Korona mágikus sorsfordító erejének konkrét időszerűségét is. Így pedig felelősségteljes őriző munkánk már az egész világ sorsára alakító hatással lehet, ha varázserőinket elkezdjük magas szinten megélni. Ha elkezdünk végre bízni magunkba. Ha felnövünk.    

Az önbizalom mindenképp kikerülhetetlen üzenete a szaturnuszi mágiának! Kulcsfontosságú a működtetéséhez. De nézzük tovább a nemzetin túl az általános egyéni hatást.

Mivel a Szaturnusz ősszel még a Kígyótartó csillagaiban jár – miközben már erősen közelít a Nyilas Al Nasi csillagához -, így a benne rejlő mágikus lehetőség elsősorban a gyógyulásban, gyógyításban rejlik. Ez lehet konkrét fizikai gyógyulás, lehet lelki, vagy megjelenhet az emberi kapcsolatainkban is. Át lehet varázsolni vele bármit. A Szaturnusz ráadásul a Kígyótartó kezénél jár már ekkor, ami kifejezetten a kézben tartott erők üzenete. Azaz: elhozza az idejét, hogy erőinket teljesen kézben tartva konkrét (tehát „kézzel fogható”) gyógyító - és varázserő jelenjen meg életünkben. A Szaturnusz mesteri ereje decemberben segít átültetni a gyakorlatba a bennünk szunnyadó isteni varázserőt, akkor, ha a próbát kiálltuk és képessé váltunk az energiákat mi uralni.

Tehát. Valaki minél inkább kézben tudja tartani az életét, vagy egy – egy kritikus pillanatot (az indulatait, félelmeit is), annál érezhetőbbé válik az az élménye, hogy bármely helyzetet képes átvarázsolni! Képes. Mindezt csak nyomatékosítja a Merkúr éves mozgása, amely szintén a Kígyótartó kezére, az erőink kézbentartására figyelmeztet.

Nézzük akkor tovább a Kígyótartó csillagképet érintő kvintil fényszögeket.

A Nap és a Merkúr október elején, a Vénusz október végén, a Mars november elején lép kvintilbe a beavató Kígyótartóban járó Szaturnusszal. Mindannyian a Szűz csillagkép előre lépő lábánál járnak ekkor. Illetve a Nap-Merkúr együttállása még erősen a Szűz közepénél lesz, azaz ők elsősorban a múlt és a jövő együttes meglátásának, megértésének varázslatos pillanatát hozzák el október első napjaiban (okt. 03-05.). De valamennyi esetben igaz az üzenet, hogy a kitartás és a türelem meghozza gyümölcsét! Akár úgy, hogy itt tudjuk majd csodálatos módon learatni mindazt, amit korábban elvetettünk. (A vetés felelőssége alól ez sem mentesít, s ez már most is folyik!) Illetve ezeken a napokon egy – egy mágikus előrelépést tehetünk meg segítségükkel, melyben minden addigi „akadály” vagy „nehézség” szinte csodával határos módon megoldódhat. Varázslatos módon érzünk rá az eddig „láthatatlan” felszín alatt megbúvó megoldásra és ez hozhat előrelépést. A tapasztalatok bölcsessége és a türelem segít benne, hogy úgy tudjuk megbeszélni, megoldani a dolgainkat, hogy varázslatosan rendeződjön el egy helyzet. A kezünkben lévő mágikus tudás itt az előremutató rendrakásban segít.

A Vénusz és a Szaturnusz kvintilje esetében (okt. 23.) elsősorban az emberi kapcsolatok és az érzelmi kérdések rendeződhetnek el könnyebben, s hatnak gyógyírként életünkre. Azért, mert ráérzünk olyanra is, ami addig nem volt nyilvánvaló. A nőiséggel vagy a termékenység témájában tudunk jobban varázsolni. Az örök szerelem időn túli varázshatalmáról is üzenhet. A zene, a tánc varázsereje mutatkozik meg benne. A Mars esetében (nov. 12.) pedig inkább azt mondhatjuk, erőt ad ahhoz, hogy addigi korlátainkat varázslatosan át tudjuk lépni ott is, abban is, amiben addig esetleg nem sikerült. Ez hozza meg a gyógyulást vagy rejtett mágikus erőnk felszabadulását.  

A varázslatos előrelépések mellett az ősz másik fő vonulata az Angyal csillagkép révén az átlagnál intenzívebben jelen lévő felemelő angyali segítség. A Plútó alkot tehát sorozatban kvintil fényszögeket az Angyalon átvonuló bolygókkal, a Nappal, a Merkúrral, a Vénusszal, a Marssal és a Jupiterrel. Ebből a legerősebb lehetőség sorsvarázslatra és egy magasabb minőségbe fellépésre november első napjai, amikor a Plútó a Jupiterrel alkot itt mágikus kapcsolatot (nov. 03-04.). Ez az időpont kifejezetten segíti az Égi Terv megvalósulását, mégpedig úgy, hogy ahol arra szükség van ott magasabb angyali dimenziókból „rásegítenek” a dolgokra. (Égi Terv alatt az erre az életre leszületés előtt betervezett élettervet értjük.) Akár radikális, átütő erővel is. 

Az ima és az isten felé fordulás csodálatos hatása megmutatkozik. Valamint az Égi Igazság átütő erővel való misztikus megjelenése is. Érdekes, hogy a Nyilas csillagkép duplán is részt vesz a mágia-sorozatban! Ez a magyarságra vonatkozó üzeneten túl azt is jelenti, eljön az ideje a következő hónapokban, hogy varázserővel indítsuk útjára a Fényt! Illetve, hogy elkezdjük árasztani csodálatos képességeinket. 

Az angyali kommunikáció idejét (okt. 20.) használhatjuk olyan beszélgetésekre vagy üzenetekre, melyek addig kudarcba fulladtak. Az írói képességek vagy egy új tanulmány mágikus erővel jöhetnek felszínre, akár csak kezdeti ötlet formájában. Az emberi kapcsolatok csodálatos átminősülését, felszín alatti érzelmekre való mágikus ráérzékelést, vagy a szerelem hegyeket megmozgató elbűvölő erejét pedig a Márton napi libák hozzák el (nov. 11.). 

Hát kell ennél több? Már csak fel kell hangolni rá magunkat.

Végezetül, nézzük tehát a kvintil varázserejének működéséhez - vagy úgy is mondhatnám, a Belső Mágus felébresztéséhez – mit kell tennünk?

  • Önbizalom. Hinni magunkban.
  • Koncentráció képessége, vagy koncentrációs gyakorlatok végzése.
  • Meditáció. Az elme uralásának képessége. A lényeg itt az, elérni a gondolatnélküliség állapotát, ha csak napi öt, tíz percre is.
  • Önuralom.
  • Türelem.
  • Életünk leglényegesebb területeire koncentrálni, amiben varázslatos változást szeretnénk. Minden másról tudatosan kivonni a figyelmünket, hogy a mágikus teremtő erő célba érjen.
  • Kitartás képessége. Gyakorolni szívósan. (Ismétlés a tudás anyja.)
  • Belső falak átlépése. (Tegyék fel a kérdést: mivel korlátozom magam?)
  • Félelmeket teljesen letenni.
  • Függőségeket letenni.

 

 

A sorsfordító mágikus pillanatok ősze előtt állunk hát. Most az is megtörténhet, amiről eddig azt hitték, na ez aztán biztosan nem fog, akkora csoda lenne … A csoda pedig létezik. Valójában a Belső Mágus felébresztésének egyenes következménye! Ebben az ébredésben igyekszünk segíteni a szeptember 30-i második verőcei Teremtő Nappal. (Bővebb információkat itt találnak: https://csillagtitkok.eoldal.hu/cikkek/teremto-nap-szeptember.html ) Az asztrozófiai előadás témája a mágikus erők működtetésén túl a második félév lehetőségei és feladatai, s kiemelten a jövő esztendő nagy kiugrási lehetősége, melyre most érdemes felkészülni. Ezen kívül Tihanyi Edit fog előadást tartani, „Te vagy a varázsló!” címmel, egyben megvásárolható lesz Varázsfelhő című csodálatos mesekönyve is, mely kicsiknek és nagyoknak is segít a varázserő felébresztésében. Balla Ede Zsolt ezúttal a Tündérkertek témáját hozza el nekünk a varázslatos Erdélyből. A napot pedig Kereszty András zárja, a „Párkapcsolatok 12 mesterfogása” témával. Várunk minden érdeklődőt szeretettel!

 

 

 

Kifejezetten jó tehát ez az ősz, hogy érzékszerveinket finomra hangoljuk, hogy varázslatos tehetséget vagy képességet fedezzünk fel magunkban, illetve, hogy az erők, energiák uralásának mesterévé váljunk. És jó ha tudjuk, hogy mindez, már a jövő évi kiemelkedési lehetőségre készít fel.  

 

Áldott őszi napokat, varázslatos illatos hétköznapi pillanatokat kívánok mindenkinek!

 

Szeretettel,

Veres Mónika

2017. szeptember 16.

 

 

 

A mágikus időpontok, amik gyógyító hatással bírnak és az előrelépést segítik:

(A Szaturnusz kvintiljei)

Október 03- 05.

Október 23.

November 12.

 

A sorsfordító mágikus pillanatok, melyekben fokozott angyali jelenlét érezhető. Itt az angyalok kifejezetten valamely érzékszervünkön keresztül üzennek:

(A Plútó kvintiljei)

Október 20.

Október 28.

November 03. (plusz – mínusz öt nap)

November 11.

December 29.

 

Az Isten Szívével való mágikus kapcsolat lehetősége új jövőt indító hatással:

December 15. (plusz – mínusz öt nap)

December 21.

December 25.

 

 

 

       

  

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.