Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Május mágiája - 2017.

Május mágiája

 

 

A május hónap arra ad kiváló lehetőséget, hogy megtanuljuk varázserőnket tudatosan jó irányba használni és csodálatos dolgokat teremteni! Arról a fényszögről van szó, amely a verőcei Teremtő Napnak egyik főszereplője volt (épp ezért), a kvintil, azaz a mágusok fényszöge. Úgy tartják nagyobb teremtő ereje van, mint a nyugati asztrológia által is sokat emlegetett kvadrátnak (a négyszög ereje), mert a kvintil több ennél, ő az ötszög ereje. Birodalmat lehet építeni vele. Saját kis birodalmunkat.

De van egy titka, melyről már volt szó korábban is. Fontos mégis újra leírni, emlékeztetőül, mert egész májusban szem előtt kell tartani, ha pozitív irányban akarunk teremteni vele! A titok, hogy nem érzi meg mindenki. Nem nyílik meg mindenkinek, csak annak, aki tudatosan ráhangolódik, s tudatosan elkezdi használni. Aki már érett rá és hajlandó némi áldozatot is hozni érte.

A kvintil mágiája azt is jelenti, hogy az öt érzékszervünket elkezdjük tudatosan összehangolni és együtt működtetni. Ez a látás, hallás, ízlelés, tapintás, szaglás. (Ajánlom szeretettel figyelmükbe a verőcei előadást a Teremtő Napon, melyen részletesen szó esik minderről. A linkjét a hírlevélben találják.)

Tehát nézzük milyen mágikus energiát küld az Ég májusban?

A Szaturnusz és a Jupiter között jön létre május első hetében egy kvintil fényszög, mely kivételesen egész hónapban hat! Ugyanis két lassú mozgású bolygóról van szó, melyek még hátrálnak is közben, azaz még jobban be vannak lassulva. ((Ezen belül a legerősebb hatása május 2-7. között.)

Egy nagyon egyszerű – de lényeges - tanácsot tudok adni erre a hónapra. Mindenki vonuljon vissza amennyire csak tud a belső világába és onnan teremtsen, és kizárólag a lényegre fókuszáljon! Ne szórják szét az energiáikat! Csak a lényegi céljaikra koncentráljanak most! Különben ez a mágikus fényszög szinte egyáltalán nem tud megnyilvánulni! Egy dologra kell nagyon oda figyelni májusban: minden felesleges és főleg idő-rabló tevékenység, találkozás, csevej, levelezés, tevékenység törlendő. Nyomják meg a Delete gombot. Persze csak ha TEREMTENI akarnak valami igazán csodálatosat ezzel a különleges energiával. A szelektálást illetően persze nem kell messzemenő következtetéseket levonni. Azt kell kicsit háttérbe szorítani most - erre a pár hétre legalább - ami a sorsunk szempontjából nem lényeges. 

A Szaturnusz ugyanis a koncentráció! Tehát az egyik titok, ha minél több időt szánnak a vágyaikra, minél több fókuszt adnak annak, amit valósítani szeretnének. Minél inkább és minél többet koncentrálnak arra az egy dologra, amire vágynak, annál inkább lehet varázslatos erőkkel megteremteni. Ha viszont szétszór a figyelem, akkor a kvintil lényegében mintha nem is lenne. Az ezerfelé ágazó, szétáradó figyelem ennek lényegében a halála. Akár az egész napot – vagy annak egy bizonyos részét – szánják a vágyaikon, terveiken való gondolkodásra, ezt helyezzék fókuszba. Elnézést, hogy ilyet mondok, de most kicsit ne másokat akarjunk megmenteni, most ne a másik ember problémáival, panaszaival töltsük meg a gondolatainkat, mert ez rossz irányba viszi el a Szaturnusz varázslatos teremtő energiáját. (Ráadásul a másikban is csak a probléma erősödik nem a megoldás.) Legalább május első hetében legyünk kicsit önzők és most csak magunkra koncentráljunk, és csendben alkossuk, tervezzük, lássuk a saját pozitív filmünket.

Persze ennek van egy másik lényeges feltétele is. Első lépésben érdemes megfigyelni az, amit most valósítani szeretnének az egó játéka vagy Fensőbb Énünk valós, égi terve? (Előbbi inkább zavaros, szertefoszló érzés, utóbbi az önkéntelen mosolygás emelő érzése, amikor az emberi szívből érzi a jó irányt.)

Ráadásul a Szaturnusz a Kígyótartó csillagaiban hátrál, ez tipikusan az ősi titkokhoz, ősi gyógymódokhoz - vagy ősi titkos szövetségekhez - való visszatérés ideje. Tehát a csillagképi háttér egy plusz varázserőt tesz hozzá. De egy plusz feladatot is. A Kígyótartó üzenete ugyanis az is, hogy tartsd kézben az erőidet! Ez fontos, mert e nélkül szintén nem lép működésbe a kvintil teremtő-mágia. Tartsd kézben, TE urald az erőt (vagy esetleges belső ellenerőt) mindenáron. Minden helyzetben urald! Ne engedd kicsúszni soha a kezed közül! Légy résen! (Ha el akarják most téríteni a figyelmed, ha el akarják szívni az energiád akkor is!)

Amin változtatni érdemes tehát májusban – ha teremtő erőinket a legjobb irányba szeretnénk használni – az két dolog. Egyrészt, kizárni mindent, ami nem igazán fontos, ami szétszórja az időnket, az energiánkat. A kulcs az időben van. Minek szánunk most időt? Minél több időt – újra és újra, újra és újra, aztán újra és újra, kitartóan – kéne szánni a pozitív, teremtő ötletekre, képekre. Másrészt a széthúzó belső erőket, a kételyt, s főleg az egót teljes uralom alá kell vonni. (Ide tartoznak a felesleges időt-rabló tevékenységek, felszínes emberi kapcsolatok, felületes csevegések, udvariassági beszélgetések, a FB, az internet előtt töltött idő is.)

Mit tesz bele a Jupiter? Ő a Szűz jövőbe lépő lábánál halad. Na, ez a másik kiváló hely! Lehet hatalmasat előrelépni, de kifejezetten égi irányban, nem feltétlen a földi logikát követve. Illetve, a Jupiter felteszi a kérdést újra és újra, a hosszú távú terveim életképesek? Megállják a helyüket a valóságban is? Ha nem, most kell újra tervezni és ehhez kapunk varázslatos ötleteket, megérzéseket. Ha igen, akkor ki lehet dolgozni nyugodtan a részleteket még jobban. Persze a Jupiter is visszafordul valamiért. A múltba, ahogy a Szaturnusz is (és amúgy harmadik üzenetként mindemellett május 4-ig most a Merkúr is retrográd, azaz a múltból akar meríteni valami fontosat.) Azt üzenetet erősítik fel most így hárman együtt május első napjaiban, van valami a múltban, ami mellett esetleg elmentünk, és ami talán hiba volt. Most lehet érte visszafordulni és - egész májusban - varázslatos erőkkel "átvarázsolni", meggyógyítani, s utána majd máshogy újra elindulni: immár gyógyult, rendezett, elképesztő varázserőkkel feltöltött alapokon. 

Óriási tanulási és fejlődési lehetőség a május! Hiszen mindkettő bölcsesség bolygó. Kifejezetten a gyógyító, a mágikus és a teremtő képességünkben tudunk most nagyon nagyot ugrani. Mindennek a gyümölcsét pedig elsősorban júniustól, s nyáron lehet majd learatni - s persze utána is tovább. A fejlődés része, hogy tudunk –e változtatni? Hiszen bizonyos dolgokat meg kell lépni hozzá önmagunkban. Képesnek kell lenni hozzá ráérezni életünk igazán lényeges pontjaira, s a felületes, értéktelen vagy lényegtelen dolgoktól megszabadulni. Szükséges a koncentrált figyelem képességében fejlődni és figyelmünket kihegyezni egy témára - aminek erőt, energiát akarunk adni.

Fontos még az Istennel való szoros, egységes kapcsolat, a Belső Isten Lényemmel, illetve a Teremtővel. Az imádság is nagy segítő erő, s kifejezetten plusz varázsereje van. (szeretném jelezni én nem a könyörgő, rimánkodó imádságra gondolok, hanem amikor egyenrangúan beszélgetek Istennel, tudva, hogy egyek vagyunk.)  

 

A Merkúr üzenetéről már volt szó fent. Fontos kiegészítő hatása a május elejei időszaknak. Ő április 10-n állt meg az Égen a Kos csillagkép fejénél és egészen május 4-ig hátrál a Visszaúszó halak csillagaiba. Azt üzeni, ha valami magas, isteni minőséget megláttunk áprilisban (kint vagy bent), akkor azt érdemes követni, de ehhez még előbb valamit belül el kell végezni. Összegezni és változtatni kell. Illetve az is lehet, valamit le kell zárni ahhoz, ha azt a magas minőséget – amit az Égiek április 10. fele megmutattak nekünk - el szeretnénk érni. Talán a gondolkodásunkon kell változtatni vagy a szokásainkon. Vagy pusztán nagyobb belső rendre van szükségünk. (A Halak az összegzés, rendezés, lezárás stációja.) Talán egy egész korszakot hagyunk magunk mögött – ha nem is kint, de belső hozzáállás vagy érzelmi minták témájában akár. Nagyon jó lehetőség ez is terveink megvalósítása szempontjából, hiszen a Kos fejével a Tejútra a tekint, azaz nem csak az isteni utat mutatja meg, de a jövőt is. Viszont azt kell most megérteni, az Isteni Élethez meg kell tanulni máshogy gondolkozni.

 

Összefoglalva, a hosszú távú tervek mágikus megteremtésére tehát kiváló lehetőséget kínál a május! Csak fel kell hozzá nőni és bölcsen, tudatosan, kellő kitartással és koncentrált erővel pozitív teremtésre használni, a lényegtelen dolgoktól megszabadulva. Ne feledjék, kulcskérdés az idő! S persze most is kiemelten fontos a szíverőből való teremtés.

Lényegében azt is mondhatnám, amire májusban legtöbb időt szánnak (belső időt főleg), amire leginkább fókuszálnak, azt fogják megteremteni. Az Önök kezében van a varázspálca. Eldöntötték már mit teremtenek vele?

 

 

Varázslatos, szerelmetes májusi napokat kívánok!

 

 

Szeretettel,

Veres Mónika

2017. május 2.

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.