Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nimród Teliholdja

Nimród Teliholdja

 

 

Az év legragyogóbb Teliholdja köszönt be ránk december 14-n éjjel 1 órakor, s persze érezhető lesz már Luca Napján este is! Édestestvére annak a csodálatos, misztikus erejű Teliholdnak, amely a nyári napfordulót varázsolta át, s amely a Teremtő Négyzettel megnyitotta az utat az Égi Energiáknak, segítve, hogy új időket írjon magának aki akar.

Minden évben egyszer felragyog az Égen Nimród Teliholdja, mindig decemberben. Társa, a másik beavató Teliholdnak a nyárinak, mely vele szemben a Kígyótartó csillagaiban kel életre júniusban. Az egyik a téli, a másik a nyári napfordulat előkészítője vagy kísérője. Miért olyan különleges? Mert ilyen beavató Telihold csak kétszer van egy évben, s a legnagyobb átminősítő és varázserejük nekik van!

Minden Teliholdra igaz, Nimród Holdjára is, hogy elsősorban belső élmény! A hatását is elsősorban bent kell keresni, persze azzal, hogy ami ilyenkor megszületik a lelkünkben, az aztán majd idővel kívül is látszódni tud. Kiemelten fontos pillanat a magyarság számára is ez a Telihold, hiszen Nimród Atyánk üzenetére világít rá teljességében: Mindig Veletek vagyok! Erőt adok Nektek! Utat mutatok, amit szívetekben követhettek! Ha eljön az ideje, visszajövök újjászületve, hogy újra a Tejút felé emeljelek Benneteket!

Amíg Gyermekei – Hunor és Magor – szívében él ez az üzenet, amíg emlékeznek a Föld első koronázott királyára Nimródra, aki „Nagy vadász vala az Úr előtt ” … addig nincs nagy baj. Az Égbolt legfényesebben ragyogó csillagai itt találhatóak a Nimród csillagképében (Betelguse, Rigel), valamint az Ő egyik Vadászebénél a Nagy Kutya csillagképnél (Szíriusz). Szinte az egész világon ismerik Orion néven, mert minden más csillagképtől különböző fényességével nem lehet Őt nem észrevenni az Égen. És nyilván a Teremtő pont ezt akarta, mikor a Nagy Nimródot ilyen ragyogó fényűre alkotta: hogy vegyék észre mindenhol és mindenhonnan! Hogy soha ne lehessen elfeledni a belső királyság (a sorsuralás) jogosultságát, mely minden embert megillet a földön. És soha ne lehessen elfelejtetni a magyarsággal sem valódi eredetét: hogy királyi népnek született. Amint Hunor és Magor testvéri szeretetben, vállvetve küzdve egymásért – és nem egymás ellen – ismét összefog, a Magyar Szent Korona isteni ereje békét, biztonságot, szeretetet és bőséget teremt a Kárpát-medencében. Vagy talán egyszer az egész világon…

 

December 13-ról 14-re virradó éjszaka Nimród tehát különleges mágikus varázserőt ad a kezünkbe. Főleg azáltal, hogy a szabad akarat törvényét tiszteletben tartva (ami a fehér mágia alapelve), minden szívből született terv megvalósításához belső lelki erőt ad. S rávilágít arra, milyen útra kéne rálépnünk ahhoz, hogy felvállaljuk a sorsfeladatunkat. Fontos pillanat – és lehetőség! – általában is a felvállaláshoz. Legyen szó akár egy (sorsszerű) döntésről, akár egy lépés megtételéről, mellyel akár egy teljesen új irányba is indulhatunk. Olyan irányba, ami talán szembemegy a logikus földi gondolkodásnak. Hiszen Nimród csillag-lábával (Rigel) rálép az Eridánuszra, mely az egyik leghosszabb folyó az Égen. Egy beavató belső út, amelynek a végén – aki végig járja – a feltámadás vár, hiszen az Eridánusz végén ott repül az Égen a Főnix madár! De a döntést, és az ezzel járó felelősséget – a sorsunkért vállalt felelősséget – itt, a Nimród csillagaiban hozzuk meg! Nimród a Tejútat tartja meg a vállával (Betelguse csillag), tehát itt nem csak a fel-vállalás a kérdés, hanem egy szinte földöntúli erő jelenléte is érezhető. Olyan isteni erővel töltekezhetünk fel ezen az éjszakán, amely minden feladat, minden nehéznek tűnő élethelyzet magas szintű megoldásához segítséget nyújt.

Nimród Teliholdja segít, hogy sorsunk királyává és királynőjévé váljunk. Elsősorban arra érdemes figyelni ezen az éjszakán és Luca Napjának estéjén, hogy elcsendesedve, befelé figyelve a lelkünket töltsük fel Nimród fényes csillagainak erejével. A lelki és szellemi töltekezés órái ezek! Segít tisztán rálátni mit kell megtennünk még ahhoz, hogy életünket teljes mértékben mi uraljuk és ne a „körülmények” rabjai legyünk. Amik persze nincsenek, hiszen minden belülről indul ki, belülről teremtődik körénk. Ugyanakkor Nimród figyelmeztet arra is, hogy vannak olyan „sorscsomópontok” az életünkben, amiket leszületés előtt mi terveztünk el magunknak (tehát ennyiben van is végzet, és nincs is). Ezeknek a fontos - előre betervezett – helyzeteknek, feladatoknak vagy találkozásoknak a felvállalására is rávilágíthat december 14. éjszakája.

Külön szépsége idén Nimród Teliholdjának, hogy a Hold ugyanekkor egy emelő fényszöggel kapcsolódik a Marshoz, amely a Vízöntő csillagkép múlt vízében halad, s felette magasan az északi égbolton ott ragyognak a Hattyú csillagai. A belső királysághoz vezető út most különösen összefügg azzal, hogy a múlt terheit lerakjuk! Minden emléktől, mind gondolati mintától, minden múltbeli kötéstől, ami eddig „gúzsba kötött” (tudatosan vagy tudatlanul) most fel lehet szabadulni. És ez a felszabadulás egyrészt a teljes belső egyensúlyban, másrészt sorsunk uralásában segít. Valamint képes felemelni ahhoz az Örök Szerelemhez, amely egy isteni minőségről üzen. (Isteni mindaz, ami magasabb minőségű a hétköznapi átlagnál.) A Hattyú csillagkép az örök, tiszta szerelem szimbóluma. Ahogy Csajkovszkij a Hattyúk tavában olyan gyönyörűen megmutatja a zene ereje által a különbséget a látható és a láthatatlan, a nemes és a rút, az ármányos hamis, s az Igaz Szerelem között. Persze a valóságban itt a földön mindez sokszor összekeveredik. A kereszt alakzatot formáló Hattyú csillagkép a Tejúton száll, ő mutatja meg a kivezető utat a lélek számára. Ő mutatja meg a helyes irányt, amely a nemes felé, az isteni felé, az Örök Szerelem felé vezet. Egy magasabb rendű érzelem felé. S azt is megmutatja, hogy válhatunk rút kiskacsából gyönyörű, kecses hattyúvá. Mint minden égi madár magas szinten megélve lelkünkben a szárnyalás élményével ajándékoz meg ezen az éjszakán. (De a Hattyú csillagait csak az érzékenyebbek fogják érezni, hiszen nem ekliptikai csillagkép.)

Látható, hogy sokrétű üzenetet hordoz idén is Nimród Teliholdja. Minél tisztábban lépünk bele, annál több lelki rezdülés és szellemi útmutatás lesz benne. Érdekes, hogy az igaz szerelem varázslata újra felbukkan benne, ahogy a nyári napforduló Teliholdjában is benne volt a szerelem mágiája. Mivel az Uránusz is mágikus fényszöggel kapcsolódik ekkoriban a Vénusszal, így ez a mágikus érzelmi erő még inkább felerősödik ezen a Teliholdas éjszakán. Jelezhet misztikus módon egy társunk visszatéréséről vagy egy előző életben már birtokunkban volt képesség, tudás is visszatérhet hozzánk varázserővel. Felfényesítő és sorsformáló ereje behívható a párkapcsolatok világába, a művészi alkotásokba, vagy akár a pénzügyi bőség terén is. Kifejezetten kedvez a teljes érzelmi megújulásnak, akár misztikus módon. Nagyon jó alkalom meditálni, de ha valaki egyszerűen csak nyugodtan átalussza ezt az éjszakát az is érezheti a hatását, hiszen éjjel álmunkban a Fensőbb Én nagyon jól tud dolgozni.   

Az Uránusz a Cet csillagai felett haladva viszont arra hívja fel a figyelmet, hogy fontos lenne legalább erre a két napra (december 13-14.) elcsendesedni, külvilág zaját kikapcsolni, kis időt egyedül tölteni. A végső válaszokat ugyanis csak ez képes megadni mindenkinek, egyénre szabottan élete jelentős (sors)kérdéseiben. A varázserő felszabadulását is ez segíti elsősorban elő.

Végezetül még egy érdekesség. A Telihold idén Nimród csillagain belül az övénél lesz. Nimród öve három csillagból áll, mely a három szent királyunk égi jele is egyben (Szent Imre, Szent István, Szent László). A Telihold az övcsillagok közül az első kettőt, az Al-Nilam és az Al-Nitak csillagokat fogja érinteni. A harmadik csillag neve itt Mintaka. Bizonyos elképzelések szerint itt, Nimród övénél van a Mennyország Kapuja. És ha a csillagok neveit összeolvassuk kicsit más színezetben, akkor azt látjuk, mintha itt lenn egy „nyílás”, amit ki lehet „nyitni”. Számomra az üzenete egy magasabb szinten a decemberi Teliholdnak épp ezért teljesen hasonló azzal, amit Isten a nyári napfordulón is felírt az Égre a júniusi Teliholddal: „Kinyitok Nektek egy Kaput a Mennyország felé. Aki akar beléphet rajta. De csak a szíveteken keresztül közelítsétek meg, mert aki nem tiszta szeretettel a szívében áll a Kapu elé, az semmit nem fog látni belőle, annak zárva marad.”

A lehetőség adott. A Mennyország Kapuját Nimród kinyitja. Akinek van szeme a látásra az lássa meg. De ha mást nem, kiváló lehetőség lelkünket feltölteni Nimród királyi erejével és a Tejút isteni szeretetével Karácsony előtt. És aki még a Kaput is meglátja vagy szívével megsejti ezen az éjszakán, az a szeretete erejével csodákat tehet. 

Azért szenteltem kivételesen egy külön írást ennek a Teliholdnak, mert aki tudatosan ráhangolódik most, az ráérezhet a benne rejlő lelki misztériumra és az erejére, s ezt az érzést át tudja vinni magával a hétköznapokba! Tehát átemelhető! Az a nagy titka, hogy mindaz, amit most lelkünkben megérzünk, amire rárezdülünk, az felidézhető máskor is, bármely élethelyzetben. Így lehet konkrét segítségként behívni később is életünkbe Nimród világokat megtartó varázserejét.     

 

Egy személyes vallomást engedjenek meg így év végén. Hozzám minden Telihold nagyon közel áll. De számomra ez az év legfontosabb Teliholdja, Nimródé. Mert a lelkem legmélyebb húrjait pendíti meg. 

 

 

Áldott Adventot kívánok mindenkinek sok szeretettel!

Veres Mónika

2016. december 12. 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.