Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Plútó tüzes paripája

Plútó tüzes paripája

 

 

Február utolsó két hete az átlagnál impulzívabb, dinamikusabb, lendületesebb lesz. A Mars főszerepet kap az Égi Térképen és földi életünkbe is tüzesebb napokat hoz. Jól jön ez ilyen hideg, rideg borús tél után. A Plútóval karöltve hamarosan sorsfordító erőt ad a kezünkbe! Érdemes meglovagolni ezt az energiát.

 

Nézzük részletesen milyen lehetőségeket jelent mindez?  

Február 22-n a Mars teremtő fényszöget alkot testvérbátyjával, a radikális fordulatkért felelős Plútóval. (Mars – Plútó kvadrát) Kettejük összeadódód teremtő energiája ahhoz ad nagy erőt, hogy meg tudjunk tenni olyan dolgokat is, amelyekhez eddig esetleg nem volt elég erőnk vagy bátorságunk! Érdemes épp ezért a hét közepére (vagy pont szerdára) időzíteni azokat a dolgokat, amelyeket régóta halogatunk, vagy amelyektől valamiért tartottunk. A sorsfordító döntések és a sorsfordító lépések napja lesz ez. Ez megjelenhet egy jelentős külső változásban is, de elsősorban most is az lényeges, ami belül zajlik. Tehát egyfajta belső sorsfordulat is benne van!  Olyan változás, olyan átfordulás mehet végbe bennünk, amely segít majd egy magasabb minőségű élet megteremtésében. Hiszen, ami bent az kint. Épp ezért érdemes most is elsősorban belülre figyelni, s meríteni abból a hatalmas belső erőből, ami ezekben a napokban felszínre jön vagy megszületik bennünk. Ha képesek vagyunk erre koncentrálni és tudatosan megőrizni az ekkor felbukkanó óriási energiahullámot, akkor később is tudunk meríteni belőle, ha szükség lesz rá.  Ez a titka és a magas szintű lehetősége a szerdai Plútó – Mars kvadrátnak. Ráérezni a bennünk élő sorsfordító erőre! Hiszen ez mindenkiben ott szunnyad. (Szerves része az isteni minőségnek.) És aztán akkor és ott működésbe hozni amikor szükség van rá.

A Mars nem csak lendületet ad a kezünkbe, de egyben a tudatosság és az önmagunk felett aratott győzelem szimbóluma is. Ha próbatétel elé kerülnének esetleg szerdán, akkor annak magas szintű megoldása az önfegyelem, valamint az adott helyzet tudatos megközelítése. Aki a kitörni vágyó energiákat erős kézzel – tudatos önlegyőzéssel – meg tudja fogni, az át tudja alakítani ezt az erőt saját céljai megvalósításához!  Ami például azt jelenti, hogy az esetleg felbukkanó dühöt vagy indulatot tudatosan megtartjuk – uraljuk – és átirányítjuk egy másik területre. Életünk azon területére, amelyen mostanában nagy változásra van szükség. Ugyanezt a vulkánszerűen kitörő energiabombát, ha tudatosan arra fordítjuk, amihez eddig nem volt erőnk, akkor építünk és nem rombolunk a belső Plútóval! (Ez egyébként már az energiák tudatos mozgatását jelenti, ami a Plútó esetében transzformáló erővel is bírhat.)

Természetesen a Plútó törvényszerűen elviszi életünkből azokat a dolgokat, melyek életképtelenek, így szinte kikényszeríti a radikális változást. Ha okosak vagyunk, ezt a változtatást mi magunk tesszük meg önként. (A belülről indított folyamatok mindig könnyebben megélhetőek, mint a kívülről „becsapódó” hatások.) A kulcsa a gyökeres átalakulásban rejlik, ezáltal tud magasabb szintre emelni. Azaz ezek a napok nem a langyos vízről, a kompromisszumokról, a diplomatikus megközelítésről, hanem - az akár szélsőségesnek tűnő - radikális megoldásokról szólnak. Itt megint érdemes megjegyezni, hogy ez belső változást is jelenthet! Hiszen segít végleg megszabadulni azoktól a rossz szokásoktól vagy rossz tulajdonságoktól is, melyekkel régóta küzdünk - vagy amivel régóta gátoljuk saját magunkat. A Plútó és a Mars fényszöge a belső korlátok átugrásához is jelentős erőt ad a kezünkbe.  Így vezet el a sorsfordulathoz. Sőt, sokszor pont ez maga a sorsfordulat.

A Mars a Visszaúszó halak csillagképében halad ekkor. Erőt ad visszatérni valamihez vagy valakihez, méghozzá szinte „berobbantva” azokat a kapukat, amik eddig zárva voltak. Illetve, ha készen állunk rá, akár előző életünkből olyan tudás, olyan erő is visszatérhet hozzánk, mellyel akár sorsfordulatot tudunk majd végig vinni. Mint belső élmény egy visszatérő tudás (vagy lehetőség) átütő erejű tudatosodását is megélhetjük.

Itt álljunk meg azonban egy szóra. A Visszaúszó halak csillagképről ugyanis egy fontos dolgot tudni kell, mert szinte az egész évet kiemelten meghatározó csillagképről van szó. (Az Uránusz, a Vénusz és a Merkúr mozgásai révén.) Sokszor elhangzik az: visszatérő társak vagy visszatérő tudás, lehetőség. Akár jelen akár előző életben gondolkozunk, mindenképpen fontos, hogy a visszatérésnek van egy feltétele: hogy készen álljunk rá! Azaz nem csak úgy az ölünkbe pottyan, hanem Fentről a Mesterek (illetve a Belső Mester) előbb megnézik, készen állunk –e, alkalmasak vagyunk –e már a tudásra, a társra, a lehetőségre?

 

Visszatérve a jelenlegi időszakhoz. A plútói energiabombát megelőző este (február 21.) kiváló alkalom lesz a meditációra (a Nap fog együttállni a leszálló holdcsomóponttal a halak zodiákusában, a Vízöntő csillagkép jövő vízében). Ez most azért is fontos, mert nagyon jó lehetőséget ad a kezünkbe, hogy a sorsfordító döntések vagy lépések előtti estén magunkba szálljunk (!) és a Belső Mesterünktől kérjünk segítséget. Olyan meditációs pillanat is egyben, melyben a jövőre is kaphatunk akár bepillantást. Ezt azért is érdemes figyelni, mert itt egy egymást támogató, kiegészítő égi hatásról van szó! Azaz. Kedden meditációban – vagy a keddről, szerdára virradó éjszakán álomban – ráláthatunk arra, milyen sorsfordító döntésre vagy milyen radikális lépésre van szükség most ahhoz, hogy egy jövőbeli tiszta minőség, egy új lehetőség megjelenhessen az életünkben.

Mivel közben – február 21-n kedden – a Merkúr egy háromszöget alkot a Spica csillagánál álló Jupiterrel és a Visszaúszó halakban járó Uránusszal, ezért a keddi nap kiemelten kedvez nem csak a tisztító meditációnak, hanem a tisztázó beszélgetéseknek és az angyali kommunikációnak is! Váratlan üzenetek, sugallatok is érkezhetnek Égi Testvéreinktől, érdemes rájuk nagyon oda figyelni! Segítenek megérteni, hogy valamivel – vagy valakivel – olyan visszatérő dolgunk van, ami mellett nem mehetünk el, s melyet, ha jól megoldunk, akkor új utak nyílhatnak meg előttünk hosszú távon. Olyan utak, melyeken egy magasabb minőségbe léphetünk, akár egy magasabb „dimenzió” érzése is megérinthet. Ez a keddi megértés - vagy égi sugallat – abban nagy segítség, hogy kijelöli az irányt, amit követni érdemes, ha életünk valamely területén gyökeres változást akarunk elérni. Sorsunk lényeges kérdéseit érthetjük meg, s közben múltból hozott terhektől szabadulunk fel. Hosszú távú terveinket úgy gondolhatjuk át vele újra, hogy akár új lehetőségek vagy új megoldások is megjelenhetnek.

Mivel az év első részét alaposan meghatározó Jupiter – Uránusz szembenállás már önmagában is megújulásra, merészebb lépésekre sarkall most mindenkit, így az új lehetőségek, új megoldások felé kifejezetten érdemes megnyílni február elkövetkező napjaiban is! A kedd esti meditációban – vagy csendes befelé figyelésben - ehhez kaphatunk új ötleteket, zseniális sugallatokat. Hosszú távú terveink újragondolására is sarkallhat ez a nap, talán egy új megvilágításban, ami más, mint ahogy korábban gondoltuk.

Február 27-n ismét a Marsé a főszerep. Miközben együttáll az Uránusszal szinte azonnal szembe is kerül a Jupiterrel, alaposan felerősítve ezzel egy-két napra a fent már említett angyali Jupiter-Uránusz hatást. Erős inspirációt érezhetünk meglépni vagy elkezdeni olyan dolgokat is, amiket régóta tervezgetünk, de még nem volt elég bátorságunk hozzá. Ismét olyan varázslatos pillanat lesz, amely hazavezet! A Spica csillagánál üldögélő angyaltestvérek ugyanis a hazatérés felé húznak, hívnak, csalogatnak mindenkit.  Valaki felé, aki mellett otthon vagyunk, vagy valami felé, amiben otthon érezzük magunkat.

Mindemellett ez is lehet a nagy visszatérések napja. Akár múltbeli társak, akár visszatérő lehetőségek formájában. De nem csak egy előző életből ismerős társ, hanem múltból hozott képesség is nagy erővel robbanhat be életünkbe.  (Talán pont ezt segítette elő az előző heti sorsfordító felismerés.) Bár a tavasz pár hetet még várat magára (ennyit már fél lábon is kibírunk), ez a pár február végi nap mégis nagyon kedvez új dolgok elindításának, új tervek megvalósításának. Újult erővel tudunk belevágni olyan tervekbe is, melyeken régóta gondolkozunk, vagy esetleg korábban akadályokba ütköztünk. Új lendületet ad! Mintha csak a tavasz előhírnöke lenne! A Mars kifejezetten segít áttörni a falakat. De ne tévesszék szem elől most se, hogy elsősorban a belső falakról van szó! Azaz olyan napok lesznek, melyek elsősorban abban segítenek, hogy belső korlátainkat egy nagy lendülettel átugorjuk, önmagunkat meghaladjuk. Cserébe a teljes megújulás és a friss, tiszta életerő élményével leszünk gazdagabbak.

Február utolsó napjaiban a Mars és az Uránusz közös energiája erőt a felszabaduláshoz is, hogy régről cipelt terheinket letegyük, és szabadon, tisztán menjünk tovább. Természetesen ebben a szabadság élményben magas szinten a félelmektől való megszabadulás állapota van benne.

Jól látható, hogy most szinte minden a változásról, az intenzív (belső) átalakulásról, a teljes megújulásról, az új lehetőségekről szól! Épp ezért egy dolgot nem visel el ez az időszak: az új dolgokkal szembeni ellenállást, a változásoknak való konok ellenszegülést, a lelki vagy szellemi merevséget. Jó tudni, ha esetleg korábbi terveink valamiért váratlanul felülíródnának annak egy magasabb – sorszerű – oka van. A rugalmasság, az új felé nyitottság épp ezért lesz segítségünkre.   

 

Összességében elmondható, hogy február előttünk álló napjai az erő napjai lesznek! Lényegében az erők tudatos mozgatásának elsajátítását jelenti! Átlagnál nagyobb erőt kapunk kitörni nem csak a félelmek beszűkítő falai mögül és a belső korlátokból, de a megszokásból, a hétköznapi rutinból is. A kockából. Ez azért is nagyon fontos lehetőség, mert a rugalmasság, a változás és változtatás képessége most kell, hogy kialakuljon bennünk, hiszen a következő években majd nagy szükségünk lesz rá. Érdemes hát ezeket a szenvedélyes energiákat tudatosan életünk azon területére átirányítani, amelyen a sorsfordulatra régóta szükség van és ott minőségi változtatásra felhasználni. Hiszen az, aki isteni minőségével tisztában van, nem pusztán ide-oda sodródik az energiák hatásában, hanem bölcsen és okosan felhasználja ezeket az Égből kapott lehetőségeket élete jobbá tételére. De a Plútó és a Mars transzformáló erejét természetesen minőségi belső átalakulásra, önmagunk megújítására is gyönyörűen lehet használni most.  

 

Idén tavasszal egy különlegesen szép aranyszálat engednek le az Égből az angyalok. Erről a következő márciusi írásban lesz majd szó.

 

Isten áldása van az első hóvirágokon. Isten áldása van mindnyájunkon.

Szeretettel,

Veres Mónika

2017. február 18.

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.