Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Regulus tangója

Regulus tangója

 

 

Regulus csillagának varázslatos dallama augusztus közepétől hetekig fog fülünkbe muzsikálni. Először csak lágy, andalító húrokat pendítve meg, aztán egyre átütőbb, lüktetőbb, szenvedélyesebb ritmusra vált majd. Szeptember elejére a szívünk olyan káprázatos táncba kezd égi muzsikájára, amit rég nem látott ez a föld nevű bolygó. De épp ideje, hogy lássa! Épp ideje, hogy Regulus szédítő csillag-tangója belépjen az Égi Táncparkettre. Szívnyitó hetek következnek - ismét.

 

„A tangó két test – két lélek összehangolódása. Szenvedély, amely magával ragadja a táncost, a nézőt. A tangó nem olyan, mint az élet, a tangó maga az élet. Hallgatni, figyelni másra, együtt lüktetni, lélegezni a másikkal. Eggyé válni. Ez a tangó – maga a harmónia.”

 

Miért ismét? Emlékeznek a tavalyi nyárra? Akkor is a szív, a szeretet, s egy szív-csillag körül forogtak a szavak. Hiszen tavaly nyáron meg a Kígyótartó csillagai alatt található Skorpió csillagkép szívénél, az Antares csillagánál találkozott a Szaturnusz és a Mars. Új dimenziókat nyitottak meg. A szeretet, a szerelem időn túli erejére figyelmeztettek. Szinte hihetetlen, de ez a kör fog folytatódni augusztus közepétől! Egyértelműen egymást támogató, egymással összefüggő folyamatról van szó. Isten azon tervéről, melyben visszatérő üzenetekkel akarja tudatosítani: egy igazság van, a Szív Igazsága. Egy királyság van, a Szív Királysága. Egy sorsuraló eszközünk van, a szeretet ereje. Egy világokat megtartó és (meg)teremtő hatalom van, a szerelem hatalma. Ha tavaly esetleg elmentünk volna mellette – vagy tán megijedtünk volna egót pusztító mindent elsöprő erejétől -, hát nincs mese, idén visszatér. Nyilván, mert még dolgunk van vele. (Emelje fel a kezét, akinek nincs.)

A tavalyi szívnyitó nyár idén káprázatos módon a Regulus királyi csillagával folytatódik, hogy megkoronázza mindazt, amit ez idáig elindított bennünk.  

Hogy jobban megértsék, tudni kell egy fontos dolgot. Az Égen négy Világoszlop van, ezek azok a kiemelt fényű és erejű csillagok, melyekkel az ősi hagyományok szerint az Emberek Világát lehet megtartani. Ezek a következők: Antares, Regulus, Fomalhaut, Aldebaran. Jól látható, hogy ebből az első, az Antares tavaly nyáron jutott főszerephez, a második, a Regulus pedig idén nyáron. És itt van a titok. Az Antares sajátossága ugyanis, hogy Tejut- és Világoszlop is egyben, azaz ún. dimenziókapu. Az emberi szint és az isteni szint között segíti az átjárást (belül!). Tehát a tavalyi nyár a szíven keresztüli dimenzióugrást segítette. A Regulus pedig királyi csillag, a belső királyságunk megteremtését segíti. Az idei nyáron tehát abban segít, a szeretet és a szerelem erejével tudjunk sorsunk királyává, királynőjévé válni. De a titka, hogy CSAK szíverőből lehet megcsinálni, a „királyi erő” csak így születik meg! Ehhez viszont meg kell tudni nyitni a szívünket, képessé kell válni a feltételek nélküli szeretetre, amihez elengedhetetlen az egót háttérbe állítani.  Szükségeltetik hozzá még csipetnyi bátorság, némi kockáztató kedvvel és életörömmel fűszerezve. De ezeket mind ismeri az Oroszlán csillagkép, ahova a Nap hamarosan belép, így nem kell aggódni, az égi energiák lassan megérkeznek hozzá.

Összegző üzenete a két szív-csillagnak és az idei nyárnak: királyi minőségben teremteni csak SZÍVBŐL lehet. Királyi életet élni csak az tud, aki a szívét megnyitja, s aki a szerelem energiáját be meri engedni az életébe. Persze ehhez bátorság kell.

A kígyó üzenete is visszatér. Hiszen roppant érdekes, hogy az Oroszlán ugyanúgy tapos az Égen egy „kígyón” (ez a Hydra), ahogy a Kígyótartó meg a kezében tart egy kígyót. A kígyó üzenete tehát szintén összekapcsoló üzenet a tavalyi és az idei nyár között. Mit jelent ez? A kígyó szimbolikusan a bennünk lévő lehúzó félelmek, illetve még nem uralt indulati vagy ösztön energiák (harag, düh, bosszú, féltékenység, kishitűség, stb.). Utóbbiakat belül átminősítve rombolás helyett teremtésre használhatjuk! Az előbbit pedig belül uralva és kézben tartva szintén teremtésre fordítjuk, hiszen tudjuk, a teremtő folyamat egyetlen gátja a félelem. Vagyis. A Kígyótartó is, az Oroszlán is sorsuraló csillagképek, s mindkettő arra tanít két nyáron át: ember, tanuld meg végre teljesen uralmad alá vonni lehúzó kísértéseidet és félelmeidet! És abban a pillanatban, amint ezt megteszed, világokat alkotó, isteni teremtő erő szabadul fel a kezedben – a szíveden keresztül! Ennek birtokában már a lealacsonyított szolga létben szunnyadó, „másoknak” kiszolgáltatott, rettegő, depressziós kis emberkéből felléphetsz sorsát uraló boldog Isten-emberré. Ennek egy kulcsa van – mondta tavaly az Antares, s üzeni idén a Regulus – és ez a szívben van elrejtve.

Nézzük akkor most konkrétan a Regulus nyári vérpezsdítő tangóját.

Augusztus 13-n a Merkúr az Oroszlán csillagkép nemző részénél megáll az Égen és - a Földről nézve - hátráló mozgásba kezd. Mint mindig, most is van egy konkrét célja, ahova vissza akar térni, amiért (!) visszafordul. Ez most a Regulus csillag, az Oroszlán szíve. Ugyanis ide megy vissza és szeptember 5-n pontosan itt fordul direktbe. Méghozzá nem is akárhogy, hanem a Marssal szorosan együttállva! (Épp úgy, ahogy tavaly nyáron tette a Szaturnusz az Antaresnál.) A Mars szerepe az, nyomatékosítani a szív teremtő üzenetét. Tudatosítani, ami a szívünkben van. Erőt adni a szívbe rejtett titkok, kódok elmondásához. Erőt adni, hogy miután megértettük, merjük élni. Bátorságot adni, hogy tudjunk beszélni legmélyebb érzéseinkről, a mélyben, addig rejtve lüktető szerelemről. Tudatosítani a szerelem királyi hatalmát.

Tudatosítani a teremtő erők szíven át való megnyitását.

Ez elsősorban a következő napokat jelenti: szeptember 2. és 3., illetve szeptember 5. De az igazság az, idén nyáron a Merkúr hátráló, égi mozgásában majd másfél hétig együtt áll a Regulus csillaggal, végig gondolataink középpontjába állítva a szív titkait. (Augusztus 29 - szeptember 10.)  

Mivel a Titkok Tudója, a Merkúr az Oroszlán nemző részétől fordul vissza, így lényegében összekapcsolja a nemző részt a szívvel! Az üzenet tehát az, ahhoz hogy varázslatosan – akár a semmiből! – tudjunk teremteni, ahhoz vissza kell nyúlnunk a szívünkhöz. Vissza kell térnünk a szívünkbe írt titkos kódokhoz. Ahhoz, hogy valamit létre tudjunk hozni, hogy királyi dolgokat tudjunk alkotni, ahhoz meg kell nyitni szívünket. A szerelemnek. A szeretetnek. Arra figyelmeztet ez az égi tánc, máshogy nem megy.

Próbálkozhattunk más utakkal, megnézhettünk más megoldásokat – ez zajlik sokaknál egészen augusztus 13-ig. De miután a Merkúr beavató varázspálcáját – ami döbbenetes módon ugyanaz a Caduceus, mint amit a görög-szíkta mitológiában Aszklépionhoz, a Kígyótartó csillagkép istenségéhez is kötnek! - visszafordítja az Oroszlán szíve felé, szépen lassan elkezdünk kicsit máshogy gondolkozni. (Augusztus 13-tól.) Minden logikát és ész érvet félretéve. Minden „földi” magyarázatot félresöpörve. Égi irányban. Olyan erővel kezd el hívni, húzni a szívünk, hogy semmi nem állhat utunkba. A földi logika biztos nem. Egyszer csak azon vesszük észre magunkat, bár nem akartuk, bár másról beszéltünk, mégis lábunkra húzzuk díszes báli cipőinket és becsukott szemmel, csak szívdobbanásainkra figyelve, bátran fellépünk a nagy Égi Táncparkettre. Táncolni. Szenvedélyesen szeretni. Örülni. Élvezni az életet. Mert szeptember első napjaira világosan megértjük, alkotni, egy csodálatos életet megteremteni csak tűzből, szenvedélyből, csak szerelmetes szíverőből lehet!

Megértjük a Szív Igazságát, a szeretet mindent elsöprő teremtő erejét életünkben. És az Univerzumban. Azt, hogy csak a szív képes a láthatatlanból (a látszólag semmiből) láthatót teremteni! 

Szeretném hangsúlyozni, hogy itt egy nagyjából négy hétig tartó folyamatról van szó, melynek kiemelt időpontjai: augusztus 13., 21-22., 26.,  szeptember 3., 5., 9. Ebben a közel egy hónapban még annak is kinyitja Isten a szívét, akinek addig vaslakattal volt elzárva életeken át.

Mindezen túl elárulom, a Merkúr útjának van egy külön misztikája is, ami már a látható és láthatatlan közötti összefüggésről szól a teremtés folyamatát tekintve. A Merkúr hátráló mozgását augusztus 13-tól ugyanis az Ekliptika alatt kezdi meg és itt mélyen az Ekliptika alatt fog együttállni majd szeptember elején a Marssal! Majd ezt követően szeptember 9-n egész pontosan a Regulus csillagánál jön a felszínre, s itt éri el az Ekliptikát! Döbbenetesen szép plusz üzenet van itt elrejtve. (A bolygó térbeli mozgása ugyanis mindig egy titkos plusz jelentéssel színezi az Égbolt kódjait.)

Arról van szó, egyértelműen felhozza a mélyből azt, ami a szívünkben van, s így láthatóvá, tapinthatóvá teszi a földi síkon is. Ez lehet egyrészt a szerelem, lehet a szív-tudás, illetve lehet egy konkrét alkotás. Az Ekliptika a fizikai világ szimbóluma, tehát szeptember elejére nagy erőt kapunk ahhoz, hogy a hétköznapok világában kézzel foghatóvá tegyük mindazt, amit addig a szívünkben őriztünk. A Merkúr persze beavató utat is választ számunkra mindehhez, hogy kinek mit, ez már egyéni. A beavatás során az addig láthatatlanul a mélyben munkálkodó szeretet-erő válik láthatóvá szemünk előtt. És a teremtés misztériuma. Annak, aki a beavató utat hajlandó végigjárni.

A fenti időpontok közül főleg az augusztus 31. és szeptember 10. közötti időszak szól a bátor, nyílt kommunikációról, mely elsősorban a szívügyek, a szeretet és a szerelem királyi ereje körül forog. Átlagnál mélyebb beszélgetések várnak ránk, elmélyültebb gondolkodásmód mutatja meg magát, felszín alatti titkokat is érintve. Még azok is őszintén elmondják mit éreznek, akik korábban talán sosem beszéltek szívügyekről, mert erőt és bátorságot ad hozzá Regulus királyi csillaga. (Ezen belül főleg szeptember 3., 5. és 9.) Pergősebb, impulzívabb, lendületesebb napokat hoz a kommunikációban és szellemi téren ez az időszak. Nem mondható elsősorban „harcosnak”, de azért érdemes tudatosan oda is figyelni: ha a legjobbat akarjuk kihozni belőle, ha kifejezetten a szeretet és a szerelem királyi erejét akarjuk megélni benne, ha alkotni akarunk vele, akkor figyeljünk szavaink súlyára, élére és a kimondott szó átlagnál erősebb teremtő erejére! (Gondoljunk csak bele a Merkúr nemző erőkkel van feltöltve!)

A szívtudatosság fokozott szerephez jut a verbalitásban, érdemes végig észben tartani. Gondolataink átlagnál nagyobb erővel öltenek – akár szinte azonnal – testet, ami pedig az elme uralására tanít! Érdemes az időszakot arra is használni, hogy fejben megteremtsük mindazt, amit a közeljövőben létrehozni, megalkotni szeretnénk.

Tehát a lényeg: az Oroszlán királyi szív-csillagának nagy áldása az lesz szeptember elejére, hogy megértjük, a semmiből valamit létrehozni, teremteni csak szívből lehet. Királyi életet élni, sorsunkat uralni csak szenvedélyes, szerelmetes teremtő erőkkel lehet.

 

Itt meg kell említeni a nyár másik fontos vonulatát, mely szintén szívügyekről szól: az Ikrek csillagkép szívének aktiválódását, melyet júliusban a Nap, a Merkúr és a Mars, augusztus 15-n pedig majd a Vénusz hív életre a Plútó szenvedélyes, sorsfordító inspirációjára. És természetesen a Merkúr augusztusi 13-tól induló „másként” gondolkodása és a Vénusz augusztus 15-i sorsfordító érzelmi energiája szorosan összefügg (erről a következő írásban lesz majd szó).

S végül nézzük a harmadik kiemelten fontos nyár végi – és hosszabb távú - hatást is.

Az Uránusz mindeközben augusztus 3-n megállt az Égen a Halak Felfelé úszó részénél, mégpedig szintén különleges helyen: szorosan együttállva a Halak Al Risha csillagával, mely az EGYség üzenete. Most csak az Al Risha üzenetére szeretnék kitérni. Az egység élménye, érzése ugyanis központi szerephez jut általa – nyilván szoros összefüggésben a szív-csillagok üzenetével!

Az Uránusz szintén egy érdekes változást indít el lelkünkben. Isten az egység élményét szeretné hangsúlyosabbá tenni életünkben az uránuszi mozgással ezekben a hónapokban. Fontos itt is tudni, az Uránusz egyrészt feltölti magát az Al Risha csillaggal - az egység élményével - másrészt nézzük meg mi a célja, miért fordul vissza? A Visszaúszó halakba tér vissza. Tehát azt üzeni ahhoz, hogy az egységet meg tudjuk valósítani életünkbe, ahhoz még vissza kell fordulnunk valakiért vagy valamiért. Ez persze abszolút egy belső, lelki út! Egy nagyon mély lelki út. Egy „utolsó” nagy összegzés és belső rendrakás vár ránk jövő év elejéig. Azt segített letisztázni az Uránusz ezekben a napokban, lássuk meg égi irányból (azaz akár sorsterv szintjén), hogy az Unio Mystica szent élményéhez – legyen szó akár szerelemről, akár egy belső lelki minőségről – meg kell szabadulnunk még pár félelemtől, pár rossz szokástól, vagy terhektől. Mindattól, ami akadályozott eddig az egységben! Másrészt, az Uránusz az egység üzenetével talán vissza akar térni valamihez vagy valakihez. Akár egy olyan társhoz, akivel most tisztult le bennünk, hogy EGYek vagyunk. Akár egy olyan tudáshoz, mely egyszer már a miénk volt, de most újra szeretnénk magunkénak tudni. Vagy talán annak a tudásáért, miért is jöttünk vissza erre az életre? Az újszerű megközelítések főszerephez jutnak, segítségünkre vannak! Úgy tűnik még egy belső forradalom vár ránk az ősszel.  

Nem kizárt, hogy lassan - de legkésőbb ősszel - vissza kell térni megoldani egy feladatot! Akár életek óta cipeltet. A jó hír, hogy a megoldást most a kezünkbe adják az Égiek! A megoldás pedig: az EGYség. Egyrészt ez lehet a társunkkal való egység, másrészt lehet az Isteni Önvalónkkal való egység állapota is. A lényeg, ami kulcskérdés lesz most: az egót minél jobban háttérbe tudjuk szorítani, annál inkább érkezik a megoldás   

Mivel az Uránusz sokáig, szeptember közepéig végig együtt áll az Al Risha csillagával, így az Unio Mystica üzenete, lehetősége - és feladata - most hetekig központi szerephez jut! Kiváló időszak tehát újra meditációra, mert segít sorstervünk megértésében, illetve lelkünk új irányú megtisztításában. Segít Isten felé fordulni, a Jézusi Tanításokból mélyebben vagy új formában meríteni.

 

Összegezve.

Az elmúlt nyár óta visszatérő üzenetek érkeznek az Égből a szív erejéről, s kiemelten fontos kozmikus szerepéről! Tavaly nyáron az Antares által, idén nyáron a Regulus és az Ikrek csillagkép szíve által. Ez nyilvánvalóan fontos útjelző tábla a Teremtőtől arra vonatkozóan, mire jövő évtől elindul a Plútó és az Uránusz által a mélyreható átformáló, „dimenzióváltó” új időszak addigra mindenki készen álljon a változásokra. Fontos lesz ugyanis tengelyben maradni. És egyetlen tengelyünk van: a szívünk. Mert a legnagyobb teremtő erő itt van!  Végső soron tehát az idei nyár a szív-erőtér működését – és működtetését – tudatosítja. Az Uránusz emeli be emellé – az ezzel szorosan összefüggő – egység üzenetét, tudatosítva az egy forrásból származó és egyként összetartozó lelki társak emelő erejét, mely akár kozmikus szinten is sorsfordító hatású lehet az emberiség jövőjére nézve.  

 

 

További vidám, boldog, szenvedélyes nyári napokat kívánok!

Szeretettel,

Veres Mónika

2017. augusztus 6.

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.