Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szeretetnyelv

Szeretetnyelv

 

Március első hétvégéje igazán szép, érzelmes lesz. A szeretet, a szerelem körül forognak majd a gondolataink. Elsősorban az elmélyülésnek kedvez, s annak, hogy felhozzuk magunkból rejtett tartalmainkat, mély érzéseinket, esetleg láthatatlan félelmeinket. S ha felhoztuk lehet tiszta lappal, felszabadultan új jövőt teremteni, hívni, élni!

Március 4-n vasárnap a Vénusz fog együttállni a Merkúrral a Visszaúszó halak csillagai alatt, s mellette a Nap a Neptunnal a Vízöntő csillagkép jövőbe ömlő vízében. Ezt előzi meg, mintegy vezeti fel pénteken (március 2-n) hajnalban egy gyönyörű Telihold az Oroszlán csillagaiban. Ez a hétvége különösen kedvez tehát a mély érzelmi munkáknak, a lelki rendezésnek, annak, hogy a lelkünk mélyén csendben, láthatatlanul szunnyadó dolgokat helyre tegyük. A csendes, belső összegzés ideje. A lelki munka során megszületett megértéseket aztán főleg vasárnap tudjuk elmondani társainknak, persze csak, ha akarjuk. Hiszen sokszor a megértés maga az, ami fontos! Talán most értjük meg lelkünk mélyén mit kell lezárni ahhoz, hogy egy új csodálatos dolog elindulhasson.

A vasárnap nagyon jó alkalom továbbá spirituális gyakorlatokra, titokkutatásra vagy akár terápiás módszerekre is, hiszen olyan rétegekre, olyan mélységekre is ráláthatunk ekkor önmagunkban – vagy társunkban – ami ritkán nyílik meg. Az eddig eltitkolt érzésekre is rálátást nyújt, akár magunk, akár más elől titkoltuk el. Ezek a tiszta, világos meglátások pedig azonnal elhozzák a megértést! Ezért is különösen fontos ez a hétvége, mert az említett négy bolygó együtt segíti, támogatja ezt a folyamatot.

A szeretetteljes beszélgetések ideje, és semmiképp nem a felületes fecsegések szintjén, hanem kifejezetten zsigeri szintig mélyre hatoló, nagy tisztázó beszélgetésekről van szó.  A szeretetnyelv napjai ezek! Segít, hogy szeretettel, békével tudjunk lelkünk legmélyebb sérelmeiről, félelmeiről, titkainkról beszélni az érintettel vagy azzal, aki segítőként ebben a folyamatban mellettünk van. A Hetedik Szoba ajtaját nyitja meg.  

A tudatalattiba rejtett titkok, blokkok, félelmek gyógyítására kiemelten jó az előttünk álló pár nap! Sokkal könnyebben jönnek a felszínre, s ezzel egyidejűleg a Vízöntő csillagkép gondoskodik arról, hogy meg is tudjunk tisztulni tőlük.

Természetesen annak az ideje is lehet, amikor érezzük ki kell mondani mit érzünk a másik iránt. A teljes őszinteség különben is előtérbe kerül, hiszen március első két napján (csütörtök, péntek) a Vénusz-Merkúr együttállással emelő kapcsolatba kerül az igazság planétája a Jupiter. Az égi energiák ezzel azt segítik, hogy fel tudjon jönni a mélyből az igazság!

Március első két napja ezentúl nagyon jó lehetőség kibékülni, megbékélni is. A Jupiter segít elsimítani minden nehéz, feszültséggel teli helyzetet. Békével, bölcsen tudjuk megbeszélni most.

A Merkúr poláris helyzetében van még a halak zodiákusi jelében, így kicsivel több energiát kell még mindig fektetni a kommunikációba. (Ez március 3-ig tart még.) Ez persze igaz a vasárnapi nagy beszélgetésekre is. Ugyanakkor, ha nem hátrálunk ki, akkor a maximumot hozhatjuk ki belőle, sokkal többet, mint korábban esetleg sikerült! És a Vénuszban mindig varázserő van! Egyúttal tehát a varázslatos beszélgetések napjai is ezek. Különlegesen jó alkalom hiszen a gondolatainkkal varázserővel alakíthatjuk át, tervezhetjük meg a jövőt.

Nagyon termékeny, alkotó napok következnek. A Vénusz nem csak a szerelem felelőse az Égen, hanem termékenység bolygó is. Azaz most felhozza a mélyből – rejtett dimenzióinkból is! – a termékenységünket, az alkotó kedvünket. Érdemes rá nagyon odafigyelni! Mindkét együttállás érintett az északi égbolton szárnyaló Pegasus csillagképpel, így egész hétvégén érkeznek az isteni sugallatok. Arról üzennek, miben vagyunk – miben lehetnénk - igazán termékenyek. Mit tudunk létrehozni, ha akarjuk. A bennünk szunnyadó isteni teremtő szólal meg!

De a Pegasus paripa hátán az isteni villámok - mint égi segítségek a Teremtőtől – akkor tudnak megérkezni hozzánk, ha szellemileg tiszták vagyunk. Másrészt kiváló lehetőség, hogy most rátaláljunk a forrásunkra (feltéve, ha eddig még nem találtunk rá). A forrást meditációban is megtalálhatjuk! De akár lehet ez a forrás egy baráti beszélgetés is, egy előadás vagy egy olvasmány, amiben meg tudunk merítkezni, s így feltöltődve már könnyen rátalálunk majd a megoldásra.

Mivel a vasárnap kivételesen jó lehetőség az egó háttérbe szorítását gyakorolni – illetve arra ráérezni! – így természetesen kivételesen jó alkalom meditálni is! Ezt az időpontot most azoknak is szívből ajánlom, akik eddig nem tudtak meditálni, mert esetleg nehéznek találták. Most olyan energiát nyújt az Ég, amely segíti, könnyebbé teszi a befelé indulást, az egó rövid időre való sarokba állítását, a meditációt. Segít elérni és megélni azt  az állapotot, melyben a gondolatok lassan leállnak, az elme lecsendesül és egy pillanatra visszatalál az ürességbe. Ez az egyik legjobb út ugyanis ahhoz, hogy Isteni Énünkkel közvetlen kapcsolatba tudjunk kerülni! (Ismét szeretném jelezni, hogy ez a téma az idei esztendő központi feladata  és lehetősége lesz.)

Ha meditációra szánjuk a vasárnapot, akkor nem csak az elme lecsendesítésének mágikus lehetősége van benne, de e mellett a jövőre való varázslatos rálátás is. Megmutathat Fensőbb Énünk nekünk egy lehetőséget a jövőből. De azt is jelezheti – s ne feledjük ez nagy segítség – hogy mi az a félelem esetleg bennünk, amire eddig nem láttunk rá, de ami elválaszthat ettől a pozitív jövőbeli lehetőségtől. A csillagképi környezet kiváló ehhez, hiszen a Vízöntő csillagkép jövőbe ömlő vize pont a felszabadulásról szól. Tehát március első napjai így a teherletételt is segítik, amely után könnyebben, szabadon – azaz félelmektől megszabadulva! – mehetünk tovább.

A Vénusz és a Merkúr szerelmetes tánca a Visszaúszó halak csillagképben lesz, s egy sorozat első állomását jelenti (erről később lesz még szó). Üzenhet azokról a múltból (akár előző életből) hozott kötődéseinkről vagy kötéseinkről, amellyel így vagy úgy de dolgunk van. Azaz megoldásra várnak, nem lehet kitérni előle. A visszatérő lehetőségek előtérbe kerülhetnek, s most jobban meg is tudjuk érteni ezeket. Akár egy visszatérő társról, egy visszatérő helyzetről is üzenhet a hétvége. S hol találunk rá e helyes megoldásra mindehhez? A Pegasus paripa hozza el számunkra. Azaz a forrásnál! Ide kell elmenni – akár ténylegesen, akár képzeletben.

Március 5-6-n aztán a Vénusz és a Merkúr együttállása majd együtt éri el a tavaszpontot, a kos nulla fokát! A korszakot záró, összegző halakból lépnek át kéz a kézben az új kezdetet jelző tavaszponthoz (továbbra is a Visszaúszó halak és a Pegasus szellemi vezérlete alatt). Ez azt jelzi az emberi kapcsolatok - vagy a kreatív alkotások – világában új időszámítás veheti kezdetét. De ennek az új kezdetnek van egy feltétele: le kell zárni minden életképtelen dolgot, minden halott kapcsolatot vagy helyzetet. Mint belső munka is megjelenhet, azaz üzenheti, hogy csak akkor tudunk elindulni egy új időszak felé, ha az eddigi életképtelen érzelmi mintákat végleg magunk mögött hagyjuk. A kezdet és a vég tehát március első hetében összeér. Érdemes március első napjait (március 6-ig) még kicsit arra fordítani, hogy minden befejezetlent fejezzünk be, legyen szó akár egy beszélgetésről, akár egy könyvről. Az apróságok is számítanak, hiszen minden energia. A március 4-i első Vénusz-Merkúr együttállás a halak jelében érdekes módon megismétlődik majd március 20-n pont a tavaszi napéjegyenlőség idején újra, de akkor már a lendületes kosban. Úgy tűnik most inkább még összegzünk, csendben átgondolunk dolgokat, lezárjuk ami belül véget ért, s pár hét múlva majd ennek alapján lehet elindulni valami új felé - de erről később lesz majd szó részletesen ...   

Viszont ahogy már fent írtam, érdemes fokozottan oda figyelni a teremtő erők átlagnál erősebb jelenlétére ezen a hétvégén! És főleg a gondolatok fokozott teremtő erejére! Ha mást nem legalább szombaton és vasárnap figyeljünk nagyon tudatosan oda arra, mi jár a fejünkben.

A péntek hajnalban felragyogó Telihold tulajdonképpen ennek az érzelmes, elmélyülős, megtisztulós hétvégének az előkészítője. Ráhangolja a lelkünket. S mivel az Oroszlán csillagképben tündököl, így sorsunk uralásához visz közelebb. Teljességében láthatunk rá lelkünkre, eddig meg nem értett érzéseinkre, szinte kimondhatatlan titkokra.  A kimondhatatlan válik kimondhatóvá ezen a gyönyörű hétvégén. 

 

Áldott márciusi tavasz-váró napokat kívánok!

 

 

Szeretettel, szeretetnyelven:

Veres Mónika

2018. február 28. 

 

  

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.