Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Teremtő Hétvége

Teremtő Hétvége

 

 

 

Szeptember második hétvégéje egy érdekes lehetőséget tartogat számunkra. Ritka helyzet adódik, hiszen a Jupiter pénteken (szeptember 9.) jegyet vált és belép a mérleg jelébe, másrészt másnaptól teremtő (kvadrát) fényszögbe lép az Al Nasi csillagával, amely a Nyilas csillagkép nyilának a hegye. Ez az a csillag melyet, ha képzeletben meghosszabbítunk, akkor a Tejút spirálgalaxis lüktető szívébe jutunk! Azaz Isten Szívéhez vezet. Vagy máshogy megfogalmazva: az isteni teremtő erők legsűrűbb pontjához. A szeretet és a szerelem esszenciájához. Nos, ezzel léphetünk közvetlen teremtő kapcsolatba szombattól öt napon át!

Ennek legerősebb hatása szeptember 10-n szombaton 14-15 órakor van, amely időpont egészen kiválóan alkalmas meditációra is. Mégpedig olyan meditációra, mellyel elsősorban a szívből született vágyainkra, terveinkre helyezzük a hangsúlyt, úgy, hogy mindezt egy meditációban megéljük – ezáltal lényegében megteremtjük! Azért is fontos ez a hétvége ismét a teremtő erőink konkrét használata szempontjából, mert párhuzamosan az Al Nasi csillagának aktiválódásával két másik teremtő fényszög is életre kel! Szintén 10-n lesz szoros a harmadik Szaturnusz-Neptunusz kvadrát (ennek első felvonása a nyári napforduló volt), valamint a Vénusz és a Plútó fényszöge (kvadrát) vasárnap. Szinte minden a jövőről szól! Hogy milyen jövőt írunk magunknak, most maximálisan a mi kezünkben van!

A jövőről, amit persze a MOSTBAN teremtünk. A Neptun a Vízöntő csillagkép jövő vízénél halad, a Vénusz a Szűz csillagkép jövőbe lépő lábánál, az Al Nasi csillaga pedig szintén arról szól, hogy itt tudom belőni a hosszú távú célomat. De a szellemi tanítások mind arról szólnak, akárhova nézünk, az idő fura földi dimenziójában egyetlen lényeges pont van: a MOST. Minél inkább benne él valaki a jelenben, a most pillanatában, minél inkább jól érzi magát, boldognak éli meg magát a most-ban, minél inkább ÉLI mindazt a jelenben, amire vágyik - ha mást nem fejben, lelkében, rezgésében, gondolataiban – annál inkább képes megteremteni ezt a jövőben is. Aki ezt tudja, az lényegében képes uralni az időt. És ez az igazi mágia.  

Tehát a hétvége lehetősége és feladata jelen lenni, s a jelenben működtetni a teremtő erőinket a megvalósítandó - szívbeli - célra fókuszálva. Pozitív, örömteli vágyképekkel és tervekkel feltölteni magunkat és azt nem kihelyezni a jövőre, hanem átemelni lelkünkben a jelenbe. Fürödni a boldogságban. Lélekben megélni itt és most a megteremtett boldog vágyképeket és hálát adni érte. Megköszönni már előre! (Ahogy Wass Albert is tanítja a Hagyatékban.) Örömtevékenységeket végezni. Nevetni. Elmerülni a belső boldogság forrásban. Legalább erre a két napra lerakni a terheket és tudatosan nem teret adni neki. Meríteni a belső forrásból – ehhez segít elvezetni az Al Nasi! A Tejút szíve tulajdonképpen egy soha ki nem fogyó forrásenergia is, hiszen Isten szeretete kiapadhatatlan. És mivel Istenemberek vagyunk, ezért ez a kiapadhatatlan Teremtő Szeretet Forrás mindnyájunkban benne van. S ez a szeretet nem kint van, hanem belül. Ezért mondják, hogy a teremtés szívből indul!  

A Vénusz és a Plútó racionalizáló fényszögének köszönhetően mindezen túl ezen a hétvégén egy határozott, akár radikális lépést tehetünk előre. Rendezetten. A részletekre is odafigyelve. Vagy arra is időt szánhatunk, hogy a részleteket jobban kidolgozzuk.

Ez elsősorban megint „belső lépés”, tehát azt segítik a csillagok, hogy önmagunkon belül lépjünk egy nagyot – talán olyan nagyot, amihez eddig nem volt erőnk – mert ez aztán később a külvilágban is manifesztálódik majd, ha eljön az ideje. Segítséget kapunk az égi energiákból, hogy átlépjünk valami olyan magas „falat” magunkban, ami eddig korlátozott. Az előrelépés elsősorban anyagi vagy érzelmi téren mutatkozik most meg, illetve kiemelten az emberi kapcsolatok terén. Nagyon jó lehetőség átminősíteni egy kapcsolatot, vagy egy nehéz helyzetet teljesen átfordítani az ellenkezőjére. Az anyagiak terén is kedvez a minőségi változásnak – mely előtte lehet, hogy egy radikális döntést kíván. A Plútó impulzív lüktetése mindehhez nagyon nagy erőt ad a kezünkbe. És bátorságot. Most nem a megfontolt tettek segítik a megvalósítást, hanem pont az az állapot, amikor azt érzi az ember, hogy mentőmellény nélkül ugrik fejest a mélyvízbe. Egy kis vakmerőség persze kell hozzá. De a Plútónak tipikusan az a jelmondata: „A legjobbat akarom kihozni belőled, nem érem be kevesebbel!”  Ezért hozhat ez a hétvége akár egy belső sorsfordulatot is azoknak, akiknek van elég bátorságuk fejest ugrani az ismeretlenbe, és akikben van elég erő szembemenni a félelmeikkel. Akikben van elég hit elhinni végre, hogy Isten a saját képmására és hasonlatosságára teremtett minket, így mindannyian kivétel nélkül Istenemberek vagyunk. Ugyanolyan teremtő erővel felruházva, mint Isten. Tehát a világot nem „külső tényezők” teremtik, hanem mi magunk.

(Jelzem újra: a nyár ennek a tudatállapotnak a felkészítő, beavató, kapunyitó időszaka volt!)

Mire jó tehát összegezve szeptember második hétvégéje?

Meditációra feltétlen. Egyrészt tisztító meditációra, másrészt képalkotó meditációra. Koncentrációs gyakorlatokkal tartani a fókuszt a lényegen és a Boldogság Forráson. Képzeletben elutazni a Tejút spirálgalaxis dobogó szívébe (segítségül csatoltan küldtem egy képet róla a hírlevélben). Itt felvenni Istennel a kapcsolatot – kívül a Teremtővel és belül, saját isteni önvalónkkal. Felvenni a Belső Teremtő Forrással a kapcsolatot, s ebből merítve itt és most a jelenben pozitív tiszta jövőt teremteni. Megszabadulni a félelmektől, s így szabaddá válva örülni a most-nak, a létezésnek, a belső boldogságnak. (Ezzel automatikusan emelkedni kezd a rezgésszintünk!) Érzés szintjén meglépni minden olyan lépést, amihez eddig nem volt bátorságunk, vagy amivel kapcsolatban eddig gúzsba kötöttek a félelmek. Megugrani mindazt belül, amit eddig nehéznek hittünk. Szívünk szavát figyelni, s a szívünkben mélyen szunnyadó vágyakat (Antares), s amire szívből vágyunk arra koncentrálni, arra helyezni a fókuszt (tehát a mágia két útja: a meditáció és a koncentráció a „teremtő technika” most). Erőinket teljes mértékben uralva (Kígyótartó), tudatosan kizárni ezekben a napokban minden negatív, lefelé rántó vagy rossz érzést keltő szomorú hatást. Kizárólag örömteli dolgokra és a szeretetre fókuszálni és arra, amit a szívünk üzen. Időt szánni arra is, hogy önmagunkat jobban szeressük.

Érdemes tudatosan oda figyelni arra az előttünk álló pár napban, hogy mindaz, aminek most energiát adunk – azaz figyelünk rá! – az válik valóra, az jelenik meg később az életünkben. Az életünkért való felelősségre is tanít tehát. De ha minden különösebb spirituális gyakorlat helyett pusztán csak szeretetben és boldogság hullámban éljük meg ezt a hétvégét, az is teljesen rendben van.  

A Jupiter a mérleg jelébe lép tehát pénteken – közben marad a Szűz csillagkép múlt lábánál és a Kehely csillagai felett – ezzel hosszabb távon egy békésebb időszakot és megbékélést hoz a párkapcsolatokban, s elősegíti a kompromisszum megtalálását. Ráadásul poláris minősége ezzel megszűnik, így minden jupiteri elvet – isten, hit, igazság, bölcsesség, megbocsájtás, kedvesség, humor – könnyebben tudunk majd megélni. Szeretetteljesebbek és bölcsebbek leszünk a társunkkal, s általában az emberi kapcsolatainkban. Az igazság mutatja meg magát és az isteni elrendelés ezen a területen. Nagyobb kedvet ad majd a párkapcsolatok törvényesítéséhez is. Szeretetünk, kedvességünk, lojalitásunk könnyebben áramlik embertől, emberig.

 

Szeptember 12-13-n egy újabb Nap-Merkúr együttállás köszönt be az Oroszlán csillagképben, mely egyúttal racionalizáló fényszöget alkot a Skorpió csillagaiban haladó Marssal. Ez a két nap kiválóan alkalmas a konkrét, tiszta, őszinte és mélyre hatoló beszélgetéseknek. A lélek mélyének nagy titkai, vágyai, mély érzelmek jönnek a felszínre. Segíti, hogy világosan ki tudjuk mondani mindazt, amin addig csak gondolkoztunk. Főleg mindazt, amit eddig lelkünkbe rejtettünk. Aktív, cselekvő napok lesznek, elsősorban olyan tettek megtételéhez ad erőt, amely egy múltból hozott feladattal függ össze, s egyúttal a jelenben sorsunk uralásához vezet. A múlt újragondolása vagy újrabeszélése szintén sorsuraló erőt adhat a jelenben kezünkbe. A megértés a kulcs! Mert mindaz, amit most világosan megértünk életünket segít örömtelibben irányítani.

Mindeközben zajlik a nagy teremtő hétvége, ne feledjék! Mindaz, amit most megértünk, amire világosan rálátunk - főleg a múltat illetően - a jelen uralását és a most örömteli megélését segíti.

 

 

Szeretettel kívánok továbbra is ilyen szép, nyár végi meleg napokat!

Veres Mónika

2016. szeptember 8.

Kisboldogasszony Napja

 

 

 

   

 

   

    

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.