Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vega Angyala

Vega Angyala

 

 

Az utolsó Adventi Angyal, Vega Angyala december 24-n varásnap délben érkezik, a kék színű gyertya lángjával. A Mennyei Dallamot szólaltatja meg lelkünkben. A Lant csillagkép vezérlő csillaga a Vega csillag, Orfeusz mélységes, dimenziókon túli szerelmére emlékeztet és a zene varázserejére. Olyan varázserőt ad a kezünkbe, mellyel még az istenekre is tudunk hatni! A negyedik adventi gyertya meggyújtásakor tehát érdemes szívünknek kedves zenét hallgatni, így hangolódni. 

A téli napforduló december 21-n 17 órakor köszönt be ránk, ezzel a sötét átfordul a világosságba. Innentől nő a világos órák száma. Erről részletesen beszéltem a hétfői előadáson, ezért most itt hosszan nem szeretnék rá újra kitérni, mindössze röviden.

A lencsemágiát ezen a napon érdemes elkezdeni - 17 óra után feltétlen! - és utána 22-n és 23-n lehet folytatni, három napon át. Első nap a testi, fizikai életre (ide értve az egészséget és az anyagi bőséget is), második nap a lelki életre, harmadik nap a szellemi szintre hoz áldást. Mindehhez hét kanál lencsét érdemes fogyasztani, gyertyát gyújtva, csendben imádkozva. 

Az idei téli napforduló tehát korszakalkotó jelentőségű, hosszú távú változásokat hozhat! Ami most elindul az akár örök érvényű is lehet. Hiszen a Szaturnusz és a Nap szoros együttállása a bak jelében, a Nyilas csillagkép kezdő - Al Nasi - csillagánál mágikus fényszöget (kvintil) alkot a Vízöntő csillagkép jövő vízében fürdő Neptunusszal. Ezzel a két mágia bolygó (Szaturnusz, Neptun) által elhozott új jövőt író pillanat egyben olyan kozmikus pillanattá válik, melyben a bennünk élő varázserő könnyűszerrel ültethető át az anyag világába és könnyedén tehető kézzel foghatóvá a hosszú távú, varázslatos erejű változás. Mindaz, amit elterveztünk fejben, a napforduló Tejútas energiájával isteni erővel beindítható, kézzel foghatóvá tehető. Persze jelzem, a Szaturnusz azért egyben próba is! Azaz, arra is ráláthatunk teljességében holnap az, amit eddig célba vettünk, az életképes -e? Ha igen, beindulhat a varázslás a Belső Mester segítségével (legjobb módszere a meditáció!). Ha nem, akkor pedig ezt el kell engedni és a napforduló isteni stabilizáló erejét arra használni, hogy új, életképes, értékes, fényességes célt tűzünk ki magunk elé - s ezt indítjuk el képzeletben (vagy konkrétan is) útjára. Célba venni valami igazán értékeset, ez a lényeg.

A Nap és a Szaturnusz együttállásával - a Nyilas kezdő csillagai felett - a Tejút szívével kerülhetünk közvetlen (energetikai) kapcsolatba! Erről küldtem a képet ebben a hírlevélben, mert ez egyben az a "boldogságforgás" is, amiből isteni dolgokat lehet TEREMTENI. Csak innen lehet igazán teremteni! Benne van a szívünk és Isten szíve! Tehát holnaptól egészen Karácsony végéig tartsuk a fókuszt azon, amire szívünkben vágyunk - s persze. ami a szaturnuszi próbát kiállta - és legyünk boldogságforgásban, azaz  boldog örömben.

Az anyag felfényesítésének mágiája történik! (Melyben a magyarságnak kiemelt szerepe van, lesz.) Ez lényegében egy olyan (belső) alkímia, aminek eredménye már anyagi síkon könnyen kézzel foghatóvá tehető. És amellyel hosszú távon valósíthatjuk meg céljainkat.

Úgy is fogalmazhatok, amit most energetikailag létrehozunk a lelkünkben az könnyebben kézzel foghatóvá válik, mint korábban. A szív-teremtés kiemelt napjai december 21., 24-25., s főleg annak nyílik meg, aki teljesen leteszi a félelmeit.

Mivel a Merkúr és a Szaturnusz is ezen a télen fokozottan feltöltekezett a Kígyótartó csillagkép kezének üzenetével, így az a beavató pillanat is főszerephez jut életünkben most, amikor megtanuljuk az erőinket nem csak kézben tartani, hanem működtetni is! 

Ha jól csináljuk - magas szinten - a Szaturnusz segít megerősíteni, stabilizálni ezt a tudást bennünk, s ez vezet el végső soron a 21-i, és 25-i kiemelt mágikus hatáshoz. Mert ez csak annak működik, aki valamit le is tesz érte az asztalra. Tehát, ez az időszak azt a magas szintű képességet fejleszti ki bennünk, arra kiváló lehetőség, amikor az erőinket megtanuljuk kézben tartani és működtetni, s ezzel varázsolni kezdünk az anyagban.    

Azonban mivel a Szaturnusz a Küszöb Őre, így nem csak az életképtelen dolgokat veti el, hanem azokat is, melyekben nincs valódi érték. Ami múlandó, ami nem örök. A minőség előtérbe kerül mostantól a mennyiséggel szemben. Mind a fizikai síkon, mind emberi kapcsolatainkban, mind szellemi téren. (Ez egyébként nem csak a következő napokban, hanem az előttünk álló években szinte végig meghatározó fő elv lesz.)

December 23-n fordul direktbe a hetek óta hátrálva haladó Merkúr bolygó. A Kígyótartó és a Skorpió csillagaiban teszi ezt, így a szombati nap - esetleg még a Szent Este is - olyan kommunikációs helyzeteket hozhat, melyben sok minden, ami addig mélyen el volt dugva most a felszínre jön. Az önmagunkkal való nagy, kíméletlenül őszinte beszélgetés napja is. Illetve a nagy, mélyreható, lelkizős beszélgetéseknek kedvez általában, melyben mindaz, ami a napvilágra jön, mindaz amit megértünk erőink mesteribb kézben tartását segíti majd hosszú távon. Isteni titkokhoz is hozzá segít, mely szintén a bennünk élő mestert segíti még jobban működni, még szebb életet varázsolni. Erős késztetést érezhetünk, hogy az igazságot kimondjuk - azt, ami eddig rejtve volt a mélyben -, ami a gyógyuláshoz, az átminősüléshez vezető út. (Ha konkrétan elmondani nem tudjuk esetleg a másiknak, az is jó, ha csak leírjuk magunknak.) Kifejezetten jó, ha ezt a hétvégét az isteni titkokban való elmélyüléssel töltjük, s az ekkor nagy erőkkel feltörő kommunikációs energiáinkat ebbe fektetjük. 

December 24., vasárnap, mely idén kivételesen egyben utolsó Advent Vasárnap és egyben a Szent Este Ünnepe, angyali erőkkel támogatott. Délelőtt 10 órakor érdemes főleg Angyal Testvéreinkhez kéréssel fordulni, s gyertyát gyújtani ennek megerősítésére. Akár pont a negyedik - a kék - adventi gyertyát, s egyben Vega Angyalához kéréssel fordulni. (Hiszen ne feledjük, Ő a Lant csillagait hozz el nekünk, mely olyan erőt ad a kezünkben, mellyel még az istenekre is lehet hatni.) Ugyanígy kiváló pillanat Isteni Énünkkel a kapcsolatot felvenni vagy szorosabbra fonni. Mindenképpen érkezhet jelzés, üzenet is akár Fentről segítségként.

December 25-n Karácsony első napján a mágikus jövőt író energia újra felerősödik. Az Al Nasi csillagához - s így a Tejút Szívéhez - besétál ugyanis aranyszín tűsarkújában a bájos Vénusz és szorosan átöleli a szigorú Mestert, aki persze ettől a szerelmetes öleléstől már nem is lesz annyira szigorú. Ezen a napon ugyanis a Vénusz is belép a bak zodiákus jelébe és együtt áll itt a Szaturnusszal a Nyilas csillagkép kezdő - megcélzó - részében. A szerelem szentségéről üzen, a szeretetet időn túli erejét hozza el életünkbe, otthonunkba. Az örök érvényű, időn túli kapcsolatainkról  is szól (legyen szó akár szerelemről, akár barátságról). Nagyon jó lehetőség magunkat jobban szeretni vagy egyáltalán végre SZERETNI! A szeretet-erőnket magunkból árasztani, útjára indítani, s vele gyógyítani, varázsolni. Az emberi kapcsolatok világában kiváló pillanat az idei Karácsony isteni minőségben hosszú távú és időtálló helyzeteket létrehozni. Akár új célkitűzéssel is. 

Kitűzhetjük magunk elé tehát Karácsony napjaiban, hogy érzelmi téren fellépünk egy magasabb - isteni - minőségbe, illetve azt is, hogy magunk mögött hagyjuk mindazt érzelmi téren, ami nem értékes, vagy aminek lejárt az ideje, s új távlatok felé indulunk el szívünkben. (Ehhez is érdemes a Tejút képét használni, s boldogságforgásban maradni.) A lényeg a Nyilas csillagkép nyilánál az, hogy valamit célba veszünk! Tehát Karácsonykor a vénuszi és szaturnuszi energiával érdemes célba venni valamit párkapcsolati téren, vagy egy érzelmi minőséget, s ezt a fókuszban tartani. Arra törekedjünk, bármi történjék is, tartsuk kézben erőinket és belül csak a célunkra koncentráljunk. 

magyarság kezébe kiemelkedő varázserőt ad a holnapi napforduló, és az előttünk álló esztendő! De a kulcs itt is a BOLDOGSÁG állapotának őrzése, tartása belül. Szomorú, kesergő, folyton haragvó, panaszkodó nemzet nem tud boldog, isteni erejű, új jövőt teremteni. A Nap- Szaturnusz, a Vénusz - Szaturnusz együttállása ugyanis érintett lesz a Déli Korona csillagaival is, mely a Szent Korona Égre írt üzenete. Olyan ez, mintha kinyílna a Szent Korona mágikus idő-kapszulája. Azt üzeni, a varázspálca akkor lesz a kezünkben, ha az Ő szellemi vezérletét követjük. Vele és az Isteni Szeretettel lehet új korszakot elindítani a Kárpát-medencében - illetve az isteni út felé törő változások kiinduló pontja is lehet maga a Kárpát-medence, a Szent Korona Hazája. Mert a varázserő itt tud testet ölteni elsősorban a magyar emberek szívén keresztül. Itt lehet legkönnyebben kézzel foghatóvá tenni a téli napfordulóban rejlő Mágikus Tudást. (Természetesen azért, hogy elinduljon majd innen az egész világba, felfényesítve azt, boldogságot, szeretetet hintve abba.) A belső feladat, amit el kell végeznünk egyénileg magunkban hozzá, az az önértékelés, a hit, az istennel való sziklaszilárd kapcsolat - kívül és belül is - és a szíverőből való működés. 

 

2018. január 01-02-n jön majd le a Nap a Tejútról, mely minden évben azt jelzi, ekkor lehet legkönnyebben lehozni az isteni tudást a földi világba. Ekkor tudunk legkönnyebben a bennünk élő istennel varázsolni, szeretetet adni, magunkat is feltölteni a szerelmetes szeretettel. Ezúttal ezt egy Telihold erősíti fel, január 2-n hajnalban az Ikrek csillagaiban. A teljesség megélését rejti magában, a lelki töltekezést segíti. Hogy magunkat is jobban szeressük. A magas tudást tudjuk vele lehozni a hétköznapok világába, s átadni társainknak. Egyben a felebaráti és testvéri szeretet Teliholdja is, mellyel minél jobban feltöltekezünk 2-n, annál nagyobb - isteni - erőnk lesz a következő esztendőben segíteni, hogy a nemzet életében is minőségi emelkedés következzen be, hogy az Égre írt lehetőségeket könnyen kézzel foghatóvá tudjuk tenni egyénileg - és nemzetileg is. 

 

Az idei varázslatos téli napforduló tehát a Fény, a szeretet és az isteni teremtő erő hosszú távú kézzel foghatóvá tétele. Minél inkább tovább tudunk lépni az idejétmúlt dolgokon, annál jobban. Minél inkább képesek vagyunk csak a lényegre, csak az értékekre koncentrálni, annál jobban. A belső út viszont nagyon fontos hozzá! Annál is inkább, mert az egész jövő esztendőnek az egyik fő üzenete az Isteni énhez való visszatalálásról és a belső megoldás erejéről szól.  

  

Áldott Karácsonyt kívánok sok szeretettel mindenkinek! Boldog bőségben, egészségben, szerelemben, örömökben megélt új esztendőt!

 

 

Szeretettel,

Veres Mónika

2017. december 20.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.