Adventi Koszorú Csillagokkal

Adventi Koszorú Csillagokkal

Az ősi hagyományok szerint, ha a Csillagos Égbolt  kozmikus rendjét követve készítjük el Adventi Koszorúnkat, akkor a csillagok fényéből megszőtt Koszorú egy varázslatos belső utazáson visz végig bennünket. Olyan utazáson, mely nagyon mélyre visz, de amelynek, ha bátran, őszintén, nyitott szívvel átadjuk magunkat, akkor Karácsony Estéjére megérkezik életünkbe emberi részünk és isteni énünk teljes és sziklaszilárd egységélménye. Mert az Advent lényegében a bennünk élő isten – az Isteni Én – felfedezésének, felébresztésének és megerősítésének szent időszaka. Hatalmas varázslat.

Ha a négy Tejút Oszlop – mint négy ragyogó csillag – színét visszük be az Adventi Koszorúba, s ezt gyújtjuk körbe az adventi vasárnapokon, akkor ezzel a Tejút erejét visszük be, hívjuk be otthonunkba. A Tejútét, mely a bennünk ragyogó Isteni Fényről szól. Arról, hogy gyönyörű testet öltött Isteni Fénysugár vagy! Erre emlékeztet. Ide vezet vissza.

A négy Tejút Oszlop az Égen a Tejút egy – egy szélén helyezkedik el.  Régen úgy tartották, a Tejút az istenek útja, de úgy is mondhatom, az isteni energiák útja, azaz még időszerűbb megfogalmazásban: az isteni energiamező. (Dr. Joe Dispenza ezt hívja kvantummezőnek.) 

Nézzük hát sorban a négy Tejút Csillagot.

Az Antares (vörös) a Skorpió csillagképében található, a Vega (kék) a Lant csillagképében, a Capella (sárga) az Auriga csillagképben, a Szíriusz (fehér) a Nagy Kutya csillagképében. 

Ezekben a napokban a Nap haladása által az egyik legkülönlegesebb csillag ereje érződik leginkább, mely egyszerre Tejút Oszlop és Világ Oszlop is, ez az Antares vörösen ragyogó csillaga, a Skorpió szíve. A Nap december 1-2-n áll együtt ezzel a Szeretet és Szerelem Csillaggal. A hagyományok szerint tehát nem csak az istenek világát tartja, hanem az emberi világot is! Ezért neki van a legnagyobb ereje, hiszen lényegében egy dimenzió kapu, mely a két világ között átjárót képez. Az emberi világból ezen keresztül juthatunk el az isteni világba – a dimenzió ugrás (szintemelkedés) egyetlen titka tehát a Szívbe van rejtve. A Szeretet a kulcs. Illetve a Szerelem. 

Az első gyertya, amit november 29-n, első advent vasárnapon meg lehet gyújtani az Égi Rendet követve – és otthonunkba emelve – az Antares csillaga szerint tehát a vörös (piros). A legerősebb, a feltételek nélküli, az Isteni Szeretetet, az Isteni Szerelmet hívjuk meg, éljük meg vele. 

Üzenete azért nagyon aktuális az idei adventi időszakban, mert mostanában sok szó esett arról, hogy a jelen időszakban zajló „dimenzióváltásnak” is egyik kulcsa a SZERETET. A Szív Kapu megnyitása. Az tud emelkedni – és csak az – aki megnyitja magában ezt a Kaput. Aki felhangolja magát erre a magasabb rezgésre. 

Ezután az Égi Ritmust követve az a jó, ha az Ekliptika útját járjuk tovább.

A következő csillag így a Vega, a kéken ragyogó, a Lant csillagaiban. A második adventi gyertya. Vele a Szférák Zenéjét hívjuk meg otthonunkba.  A Lant mágikus égi erejével védelmet hívhatunk, s kaphatunk az otthonunk számára, magunknak, szeretteinknek. Vagy akár egész hazánk részére. Ez lényegében a dal, a zene, az éneklés varázsereje! Egyszerű, de nagyszerű ősi titok ez. 

Utána a következő Tejút Oszlop a Capella, az Auriga csillagkép legfényesebb csillaga, a sárga fényű. Ha a harmadik adventi vasárnapon a sárga gyertyát gyújtjuk meg, akkor a Capella égi erejével kinyílik egy misztikus Égi Kapu számunkra. Belül, a szívünkben. Egy varázslatos pillanatban vagy meditációban. Ha jelen vagyunk neki, ha észre vesszük – hiszen a csodák mindig jelen vannak, körülöttünk léteznek, csak az a kérdés, észre vesszük -e, lehívjuk -e figyelmünk erejével a fizikai síkra.

A jelen-lét így válik varázseszközzé a kezünkben a teremtés szent folyamatában. Hiszen, ha a figyelmeddel hosszasan oda fordulsz valami felé, az előbb – utóbb testet ölt az anyagban (lényegében te „hívod be”). Ezért is válik ismét különösen fontossá, egész Advent idején fokozottan, hogy mire irányítod a figyelmed. minek adsz energiát! Légy résen, légy tudatos. A Fény felé fordulj. A szépre, a jóra, a szeretetre fókuszálj.

A Capella által megnyitott Égi Kapu nekünk magyaroknak azért is különösen fontos, mert egy budhista legenda szerint az utolsó időkben megnyílik az Ég Kapuja, s ezen keresztül vágtáznak le Fentről az Égi Lovasok, hogy megtisztítsák a világot. Ezt a Szent Kaput – szól a legenda – Hunor és Magor nyitja meg, mely az Ikrek csillagkép, s amely épp az Auriga mellett helyezkedik el „véletlenül” az Égbolton …

De az Égi Kapun keresztül számunkra is kinyílhat egy misztikus világ, egy olyan láthatatlan isteni energia-mező, mellyel szívünkben tudatosan összekapcsolódva megteremthetjük a fizikai világban legszebb álmainkat, szívbeli vágyainkat. 

Végül az utolsó adventi vasárnap gyertyája a fehér, a Szíriusz csillagával, mely a Nagy Kutya csillagképében ragyog, s egyben az Ég legfényesebb csillaga a Nap után. Fényével a hűséget hívjuk meg életünkbe, családunkba.  Azt a hűséget, mely túlmutat a földi „hűség” fogalmán. Életeken átívelő, nem ismer időt és teret. És sokszor földi szemmel nézve érthetetlen, mert bizony gyakran szembe megy a földi logikával. Itt már isteni a mérce. 

Mint láthatod tehát, a négy Tejút Oszlop kozmikus erejéhez hangolt négy Adventi Gyertya meggyújtása egyben egy belső beavató út is. Ahogy egész Advent az. Ha elindulsz rajta, s minden vasárnap úgy gyújtod meg a gyertyákat, hogy csendben kicsit ráhangolódsz a Csillagok üzenetére, eggyé válsz Velük belül, akkor csodálatos változások indulhatnak el benned. S mivel a Tejútra emel, így az Advent legfontosabb ősi beavatásához visz közelebb, hiszen ez a négy hét lényegében annak felismerése, annak tudatosítása magadban, hogy nem csak ember vagy, hanem ISTEN is.

A négy Tejút Csillag titkos segítségével, ősi erejével így születik meg benned Karácsony Fényünnepére az Istenember. Hiszen a Karácsony szentségében megélt Jézusi Születés lényegében a te isteni részednek megszületése is egyben. A csodák innentől kezdve pedig elválaszthatatlan részévé válnak az életednek. 

Az idei Adventnek különös plusz fényt ad, hogy pont első advent vasárnap (november 29.) fordul direktbe a mély-lélek, az egység és a Jézusi Szeretet bolygója, a Neptun. Aki egyben a képzelet ereje is! Így főleg az első vasárnapra igaz, hogy érdemes minél több időt szánni arra, hogy elképzeled, amire igazán szívből vágysz! Időzz el benne, adj neki sok, sok energiát, töltsd fel ezt a képet hittel és örömmel. Kiváló nap ismét meditációra is. Advent első ünnepén átlagnál nagyobb ereje lesz a meditációknak és a hála adó imáknak!

Ráadásul a Neptun egy különleges helyen fordul meg az égen, épp a Vízöntő csillagkép jövőbe ömlő vize és a Visszaúszó halak határán, átfedésében. Ez ritka kozmikus pillanat. Elhozza a lehetőségét, hogy lelked legmélyén is felszabadulj a régről cipelt terhek alól! A mély lelki felszabadulás pedig egyben egy új jövőt készít elő tiszta lappal. És ez a „tiszta lap” (a múltbeli terhek letétele) alapozza meg – tehát segíti elő -, hogy valaki vagy valami visszatérhessen az életedbe. Ez lehet egy szerelem, egy barát, egy érzés, egy lehetőség vagy egy előző életből hozott varázserő, tehetség is. Most visszatérhet, ha készen állsz rá, ha már nincs benned félelem, azaz ha teljesen tiszta, szabad a lelked – üzeni az Advent! 

December 1-n a Nap fellép a Tejútra, így sokkal könnyebben élhetjük meg magunkban az isteni erőt, az istent, hisz sokkal könnyebben tudunk kapcsolódni az isteni energiamezőhöz. De csak a belső utat járók fogják ezt érezni. A külső utat járók nem. 

Az idei esztendő nagy sorsfordító, korszakváltó, erőteljes átminősítő energiáinak sűrűjében most különösen nagy szükség van arra, hogy Advent idejére tudatosan kivonulj elméddel a csatamezőről, s – ha kell erős önfegyelemmel –  minden energiádat Belső Világod felépítésére és újjáépítésére szenteld! Az Isteni Éneddel való biztos szövetségre. 

Tudod jól, eszközeid hozzá a meditáció, a képzelet és a hit ereje, az ima ereje.

Vagy János Vitéz Útja, melyben elérkeztünk az utolsó küzdelemhez, a sárkány legyőzéséhez. De győzni fogsz! Emlékszel? A téli napfordulón megérkezik a Betlehemi Csillag, s Karácsony Szentségében együtt áll a győzelem csillagával, a Nyíl csillagkép legfényesebb csillagával. Az Utat azonban hozzá neked kell végig járnod, senki nem végzi el helyetted. De a Fény ott ragyog az alagút végén, ne feledd!

Benned ragyog. 

Szeretettel kívánok áldott Adventi Heteket, varázslatos beavató belső utazást!

Veres Mónika

csillagtitkok

2020. november 28.

Ha tetszett az írás, kérlek támogasd egy megosztással:

Facebook
Email