Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Boldogság Madara - 2016.

2016.04.02

A Boldogság Madara

 

 

 

 

Van egy nagyon szép tibeti népmese. Egy fiúról szól, aki elindul megkeresni a Boldogság Madarát a népe számára, mert a nép boldogtalan, bajban van, s úgy hiszik, ha a Boldogság Madara újra rájuk találna, akkor ismét örömben, békében élhetnének, s minden jóra fordulna. A fiú elindul a hosszú útra, ahol sok veszély leselkedik rá, és sok próbatételt kell kiállnia az út során. Különféle szörnyek kísértik meg, s arra buzdítják, kövessen el szörnyű tetteket, árulja el szeretteit, s váljon szívtelenné, hogy elérje célját. Hamis szavakkal vagy fenyegetéssel próbálnak a démonok célt érni a fiúnál, de ő egyiknek sem dől be. Nem fordul szerettei ellen, nem árulja el barátait, nem követi el azokat a galádságokat, amire rá akarják venni. Pedig egyre reménytelenebb a helyzete. Nem csak a kenyerét veszik el tőle, az utolsó démon a szemét is kitépi, mert a fiú ellenszegül szörnyű kérésének. A fiú tudja a helyes irányt, mert végig a szívét követi, és kiállja a próbákat. A legmélyebb ponton, amikor már úgy érzi semmije sem maradt, és már teljesen reménytelen a helyzete, akkor is csak az Igaz Utat követi, őrzi magában a Boldogság Madarának reményét, és nem válik gonosszá a gonosz körülmények között sem. Ezért végül, sok nélkülözés után, váratlanul egy hegy tetején rátalál a Boldogság Madarára. A színes tollú óriás madár azonnal szárnyai alá veszi, megeteti, megitatja, szeme világát vissza adja, így még élesebben lát mint előtte. A fiú kérésére pedig rögtön útnak indulnak abba a kis országba, ahonnan a fiú elindult, hogy népéhez haza vezesse az elveszettnek hitt Boldogság Madarát.

Ez a Boldogság Madár mindnyájunkra vár, csak észre kell venni! Mindenkinek más színű a madara, mindenkinek máshol él, más tájakat kell bejárnia érte, hogy hazavihesse. De a Boldogság Madara nélkül nincs teremtés! Mert csak Ő tud segíteni abban, hogy egy magasabb rezgésszinten tudjunk élni, létezni itt és most a jelenben, s csak ebből az emelkedett érzelmi állapotból tudunk magunk körül boldog, örömteli világot teremteni. Hiszen a belső boldogság szüli meg a külső boldog körülményeket is, ennek a felelőssége alól senki nem vonhatja ki magát. Így ha megtaláljuk és megőrizzük a Boldogság Madarunkat, azzal válunk igazán istenhez méltó Teremtő Emberré! Érdemes már most elindulni, s megkeresni – magunkban megtalálni – a Boldogság Madarunkat. Mert nyáron nagy szükségünk lesz rá! A nyári napforduló ugyanis kivételesen nagy fényteremtő pillanat lesz. S aki lelkét feltölti addigra örömmel, vidámsággal és szeretettel, azt semmilyen külső hatás nem tudja lehúzni, s a „külvilágtól” függetlenül teremthet meg egy boldog világot magának. S mi lesz a kis néppel? Megkeresi, elhozza -e valaki számukra is a hőn áhított Madarat? Én azt gondolom, a keresők már útnak indultak. 

 

        

  

Április eleje nagy tisztulással és megújulással indul. És egy próbával. Tudunk –e fordítani a sorsunkon? Képesek vagyunk –e változni, változtatni?

Április 6-án a Nap teremtő fényszögbe lép a Plútóval, majd április 9-n együtt áll az Uránusszal. Elsöprő hatással lehet ránk ez a három bolygó, hiszen átlagon felül nagy erőt kapunk a terhek letételéhez és a felszabaduláshoz.

Valamint arra is kiváló lehetőséget ad, hogy megtegyük azokat a radikális lépéseket, amiket eddig nem volt erőnk vagy bátorságunk meglépni. Épp ezért egy újabb sorsfordító lehetőség rejlik benne! Lényegében a sorsfordításhoz szükséges erőt kapjuk a kezünkbe. Ilyenkor persze mindig az a kérdés, élünk –e vele? Az Univerzum mindenesetre megadja hozzá a támogatását ekkor. Kicsit olyan érzésünk lehet közben megint, mintha egy zabolázatlan vad paripa hátára ülnénk fel nyereg nélkül. Kell hozzá bátorság! És fontos végig észnél lenni, erősen tartani a gyeplőt! Mert Plútó Paripa újra száguldani fog, és ha jól ülünk a lovon, akkor az egekbe repít, de ha gyávák és sorskerülők vagyunk, akkor vadul levet a hátáról. Ez a pár nap, tehát nem ismer középutat. Nem a diplomatikus megoldások ideje. Sokkal inkább a radikális megoldásoké. A szenvedélyes cselekedeteké. És tudják miért? Mert most csak ez visz előre!

A Plútóról az a mondás járja: olyanná tesz minket amilyennek lennünk kellene, kevesebbel nem éri be. Ezt az erőt tapasztalhatjuk meg most. Ez elsősorban egy belső átalakító erő. Épp ezért komoly, mély belső változásokat hozhat a hét. Olyan átalakulást, mely akár hirtelen, mint egy villámcsapás is megjelenhet az életünkben. Teljes átminősülésen is keresztül mehetünk vagy egy helyzettel (egy emberrel) kapcsolatban fordulhat át bennünk valami az ellenkezőjére. Önmagában így a változtatás lehetőségét hozza, hogy változtassunk magunkon vagy egy rossz helyzeten.  

Érdemes minden váratlan eseményre, meglepő üzenetre oda figyelni, hiszen az Uránusz hozza az isteni üzeneteket, mellyel a Teremtő segíteni szeretne, mutatva a helyes irányt. Talán épp a Boldogság Madarunkról üzen. Azonban ahhoz, hogy a Madarunkat észre vegyük, teljesen tisztának kell lennünk, illetve rugalmasan hajlandónak kell lennünk a változásra.

Miben segít még április első hete? A gyógyulásban, regenerálódásban, mind lelki, mind testi szinten. Legbenső - lelki - tartalékunkat tudjuk mozgósítani! Segít abban is, hogy a nehéz helyzeteket át tudjuk fordítani az ellenkezőjére, a dolgokat feketéből fehérbe.

Április 5-n a Vénusz is eléri a tavaszpontot, ezzel poláris minőségben halad, azaz az átlagnál nagyobb lehetőségek lesznek innentől pár héten át a szerelemben, az emberi kapcsolatokban és a kreatív teremtő energiákban. Nagyon termékeny időszak! A teljességet lehet megélni alkotó munkáinkban és az érzelmekben, s a lehető legtöbbet hozhatjuk ki magunkból ezen a téren. Viszont most kicsivel többet kell tenni, dolgozni érte (a poláris bolygóval mindig több feladat van, viszont cserébe a maximumot adja). Érzelmi téren kifejezetten kezdeményező időszak, nagyon kedvez az elindulásnak, akár új kapcsolatról legyen szó, akár a meglévőben új minőség, új korszak elindításáról. Kifejezetten hosszú távú terveket szőhetünk, főleg ha tudatosan hozunk érte egy áldozatot. (A kosban az áldozat-áldás törvénye jelenik meg.) Ha pénzügyi terveink vannak, abban is lehet új ötleteket elindítani, vagy bátran új utakra lépni, ha tudunk többet dolgozni érte vagy áldozatot hozni érte.

Nem kizárt, hogy mindez a Plútó és a Nap által elhozott – április 6-9. között megjelenő - sorfordító helyzettel függ össze. Vagyis a sorsfordításhoz szükséges erő elsősorban az emberi kapcsolatok világában vagy az alkotó munkában jelenik meg, illetve azt készíti elő.    

Kivételesen szeretném felhívni a figyelmet a Hold egyik hatására, mert bár csak pár óráig tartó fényszögről van szó, mégis fontosnak tartom. Április 11-n 10 órakor a Hold szembe kerül a Szaturnusszal, mely kiváló pillanat koncentrációs gyakorlatok végzésére vagy bármely más koncentrált tevékenységre. Azért is kivételes pillanat, mert a Hold a Nimród csillagaiban halad, s így a Szaturnusszal inspirációs fényszöget alkotva kiváló lehetőség védelmi programok készítésére kristálymágiában, vagy általában védelmet kérni az Égi Segítőktől családunkra, otthonunkra, magunkra. Kifejezetten azt javaslom, hogy a kérésen túl egyúttal koncentráljunk arra, hogy védelem VAN rajtunk, azaz kijelentő módban, jelen időben, létező valóságként. Fókuszáljunk a teljes biztonság tényére mind szeretteink, mind otthonunk, mind önmagunk tekintetében. Lényegében egy nagyon szép védelmi energia mezőt lehet létrehozni ebben az órában, s mivel időtálló szaturnuszi hatásról van szó, hosszú távon is tartható!

 

Elöljáróban annyit, hogy április 17-n egy nagyon érdekes hatás lesz majd az Égen, ugyanis a Mars megáll pontosan az Antares csillagnál, a Skorpió Szívénél és feltöltekezve erejével hátrálni kezd! Mivel ezt a marsikus fordulatot április 12-n egy Vénusz-Mars emelő fényszög előzi majd meg, miközben a Mars már együttáll a Skorpió Szív Csillagával, ezért ez érdekes hatással lehet a férfi-nő kapcsolatok világára is.  Egyben a nagy nyári átalakulást készíti elő. Ennek az üzenetéről a következő írásban lesz szó bővebben.

 

A Boldogság Madara szeret egyszerű dolgokból is töltekezni: a napfényből, az aranyeső sárgájából, a mandulafa rózsaszínjéből, a hófehér cseresznyevirágok könnyed tavaszi táncának látványából, egy dalból, egy tál friss salátából, egy csésze tejszínhabos kávéból, egy ölelésből, egy kacajból. Az Életből. 

 

 

Áldott napsütéses tavaszi napokat kívánok! 

Szeretettel,

Veres Mónika

2016. március 31.   

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.