Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Levél a Boldogsághoz - 2017.

2017.03.30

Levél a Boldogsághoz

 

 

Kedves Boldogság!

 

Ma reggel úgy ébredtem, nem bírom tovább, tollat ragadok és megírom Neked, kérlek, hagyj egy kis pihenőt nekem! Csak egy pár perc szünetet kérek! Többet nem, de ennyi olyan jól jönne már. Nehogy félre értsd, isten ments, hogy megsértselek, s örökre elüldözzelek magamtól! Hiszen hogyan is élhetnék nélküled?! Szóval, szögezzük le előre, ne vedd a szívedre, amit írok – így a reggeli kávétól felbátorodva – mert pusztán egy rövid, apró kis szünetecskére gondolok, semmi többre. De értsd meg kérlek, ez már igazán sok nekem! Olyan őrült erővel robbantál be az életembe, olyan vad, félelmetes energiákat kavarsz bennem, hogy néha szinte beleszédülök. Túl sok a jóból. Az örömből, a nevetésből, a bőségből, a vidámságból, a szerencséből, a lehetőségekből. Az emberek jóságából, szeretetéből. A szerelmetes pillanatokból. A varázslatos fordulatokból. Néha már meg kell kapaszkodnom az ajtóban, a Kislányom kezében, vagy ha épp más nincs a kormánykerékben, mert különben úgy érzem, egyszerűen beleszédülök. Mintha kiszállnék a Naprendszerből. Nem is beszélve a színekről, az érzésekről, az illatokról, a hangokról, a fényekről, amiket szállítasz nekem nap, mint nap. Hát kibírja ezt szusszal?  

Kérlek, engedd meg nekem, hadd üljek fel pár pillanatra a délután érkező Csillagfény Expresszre. Gondoltam elmegyek a Fiastyúk Állomásig és ott az Istenek Szerelmi Fészkében kicsit újra feltöltekezek Isteni Erőkkel. Akkor aztán holnap reggeltől újra bírni fogom a tempót! Ígérem! Ugye kibírod addig nélkülem? (És ne mond, hogy nem. Kis hamis. Tudom, hogy másokkal is puszipajtások lettetek az utóbbi időben! Tudom ám, hogy nem fogsz unatkozni nélkülem.)

Tehát, szögezzük le még egyszer. Holnap reggelig kérek csak haladékot. Gondoltam kicsit megnyugszom, lehiggadok, megállok és megpihenek. Mert ilyen vágtató tempóban, csak a Pegasos Táltos Paripa bírja megállás nélkül, én biztosan nem. Én még csak nemrég kezdtem meg tanulmányaimat a Tejút Iskolában, ne feledd. (Tudod, én vagyok az a csillogó szemű ott az első sorban, aki minden órán lelkesen figyel, s bár néha még összekeveri a jó varázspálcát a rosszal, azért kitartóan gyakorol éjjel, s nappal, és makacsul újra és újra megkérdez mindent egyenként, ha valamit nem ért. Amúgy, erről jut eszembe, ugye nem idegesítelek a sok kérdéssel? Bocsásd meg nekem kérlek, de a születésem pillanatában bekacsintott az ablakon a Kiscsikó, és láthatod, nem enged teljesen felnőni.) 

Tudod, múltkor próbáltam kicsit visszahívni a jó öreg félelmeimet. Olyan fura volt nélkülük élni. Gondoltam megiszunk együtt egy teát, vagy egy csésze jó erős feketét. Közben rémisztgetnek megint egy kicsit. Már úgy hiányzott egy kis rettegés, egy kis jeges szorongás, egy kis szívszorító aggódás. Egy kis pánik a semmiért. De képzeld, szóba se akartak állni velem! Meg se akartak ismerni! A hűtlenek. Annyi együtt töltött év után. Felháborító nem? Azt üzenték, csak nem képzelem, hogy beteszik a lábukat oda, ahol Te is ott vagy?! Még a szagodat sem bírják. (No, ne aggódj, helyre tettem ám őket tüstént! Visszaüzentem, hogy Neked illatod van, méghozzá abból a mennyei fajtából, szóval ne sértegessenek itt nekem. Kikérem magamnak, a nevedben is.)

És hát, ha már itt tartunk, el kell árulnom még valamit. Erről eddig nem beszéltem Neked, de most eljött az ideje, hogy tudd. Kicsit fárasztó néha a sok furcsálló tekintet kereszttüzében élni. Mert hát, akárhová megyek mindenhol ott vagy velem, és valami számomra érthetetlen módon Téged nem szívlelnek mindenhol. Van, ahol nem hogy nem ismernek, de kifejezetten kínos vendégnek számítasz. Te tudtad ezt? Csak engem lepett meg? De olyan nehezemre esik már eljátszani, hogy nem ismerlek. Nem akarlak megcsalni többé! És magamat se. Ugye megértesz?  Ezért is kérlek erre. Talán ha kicsit máshová költözöl egy időre nem fognak Miattad olyan csúnyán nézni rám. (Tudod, azok, akik nem hisznek benne, hogy Jósággal minden átvarázsolható. Ma nincs erőm vitatkozni velük.)

No, nem is tartalak fel tovább. Ennyi lett volna csak, amit mondani akartam. Ugye nem vetted a szívedre?

De várj csak egy percet … most, ahogy megírtam ezt a hosszú levelet, hirtelen olyan furcsán érzem magam…  Drága Boldogságom! Tudod, mit? Felejtsd el az egészet! Ne menj el, kérlek mégse! Meggondoltam magam! Egy másodpercre se menj el! Inkább valahogy majd kibírom a szárnyalást. A boldogságos repülést. Még ha néha a Tejútig repítesz is. Legfeljebb majd sűrűbben találkozom Istennel. (Úgyis egyre inkább önmagamra emlékeztet.) Nem számít, ha sok lesz néha, nem számít, ha esetleg úgy érzem, majd szétfeszít a szívem. Hisz ismersz, valójában úgysem tudnék máshogy élni. És inkább vállalom azokat a tekinteteteket is! Inkább vitatkozom! Érted megéri! Előbb-utóbb úgyis meggyőzőm a kételkedőket, tudod milyen jó vagyok ha beszélni kell. (A titkokat Tőled tanultam.)  

De most látom .. Te már elindultál …  Ugye még nem késő?! Boldogság! Kérlek, gyere vissza! És maradj velem. Kérlek! Úgy megszerettelek. Ugye Te is szeretsz engem? Hisz tudod, sorsod van velem. Megbeszéltük ott Fent, velem leszel ebben az életben mostantól, mindörökre. És ne feledd, a Csillagok Fényében szőtt Nagy Terv Téged is kötelez. Nem csak engem.

Köszönöm, hogy megértesz! És köszönöm, hogy visszafordultál. Olyan jó újra ilyen közelről látni Téged. Nem engedlek el soha többé, megígérem.

 

Szeretettel Ölel:

Titkos Csillagod 

 

------------------------------------------

 

 

Nézzük, milyen lehetőséget tartogat számunkra március vége és április első hete?

Ezeknek a március végi napoknak a lehetősége a kiemelkedésről szól! A Merkúr most áll együtt a Halak csillagkép felfelé úszó fonalával, amely a hazatalálás üzenete az Égen. Segít megérteni - vagy kimondani - hogy tudunk hazatalálni, illetve magát a hazavezető utat is megérteti velünk. Valamint azt is, hogy mi a megoldás az ördögi körből való kilépéshez! Kivételesen jó pillanat ahhoz, hogy megtaláljuk a jó megoldást akár egy nehezebb helyzetben is, s ezt társunkkal megbeszéljük - vagy egyszerűen csak belül megértsük. Gondolataink most átlagnál jobban felfelé vezetnek, Isten felé és Szellemi Vezetőnk felé.

A Merkúr haladása itt a Halak felfelé úszó fonalánál kifejezetten olyan napokat hoz, amikor a (teremtő) gondolatainknak átlagnál nagyobb a kiemelő ereje! Érdemes erre megint kicsit tudatosabban oda figyelni. Pénteken a Merkúr együtt áll a Halak Al Risha csillagával, amely a két halacskát köti össze. Segít megérteni és jobban összefogni a "széthúzó erőket" - bent is, kint is. És segít megérteni az EGYség erejét, valamint azt, kivel vagyunk igazán EGYek. Kiváló alkalom ismét a meditációhoz.

A mai, csütörtöki nap - valamint április első hétvégéje - ezentúl hozhat még egy erőteljes tanítást is. A Jupiter, a bölcsesség és isteni terv planétája újra teremtő fényszögbe lép a szenvedélyes Plútóval. Fontos üzenetet hordoz szinte egész évre vonatkozóan. Azt gondoltatja át velünk újra, hogy hosszú távú terveink életképesek -e, jó irányba haladunk -e? Ha igen, akkor segít ez a fényszög átültetni a gyakorlatba sokat terveink közül. Ha nem, akkor el kell gondolkoznunk egy másik irányon, s rendezni kell sorainkat. Még mindig benne vannak a visszatérő lehetőségek is. Ha esetleg korábban elmentünk volna valami mellett, most újra előjöhet, s talán arról is szól a tanítás, hogy a jövőnket illetően az lehet a jó irány, ha visszatérünk valaki mellé vagy valamihez.

Április hava nagyon szép üzenettel indul! Április 2-3-n éri el újra - másodszor! - a Vénusz a tavaszpontot, méghozzá ezúttal hátrálva. Ezzel poláris minőségéből kilépve a kosból visszatér a halak zodiákusi jelébe. Miközben valós égi környezetét nézve továbbra is a Visszaúszó halak fonalánál halad. Az Aranyszál mentén! Ismét emlékeztet múltbeli kötődéseinkre, s azokra az érzelmi szálakra, melyeket akár jelen, akár előző életből őrzünk magunkban, s most mindenképpen felhívja rá a figyelmet dolgunk van vele. Így vagy úgy. Ez már egyéni történet. Lesznek olyan szálak, melyek azért térnek vissza, hogy végleg lezárjuk. S lesznek olyanok is, melyek a halak misztikus környezetében csodálatos, szinte varázslatos elmélyülésen mennek keresztül,  s a Mennyei Szerelem üzenetére emlékeztetnek. Vagy kifejezetten azt hozzák el.

Fontos időszak a félelmekkel (és hamis illúziókkal) való szembenézésben is emberi kapcsolatainkat (vagy pénzügyi helyzetünket) illetően. Olyan hetek következnek, amikor ismét előtérbe kerül a belső összegző munka, az érzelmi rendezés, s amely arra figyelmeztet: valami újat elindítani csak az egót alaposan háttérbe szorítva és félelmek nélkül lehet! Ez a belső érzelmi folyamat kiemelten Húsvétig tart, aztán ennek eredményét a gyakorlatba átültetni, a fizikai síkra "lehozni" majd április végén és május elején lehet. Akkor ugyanis a Vénusz már újra direktbe fordulva varázslatos ívet rajzolva az Égre az északi égboltról letáncol egészen az Ekliptikáig, s azon haladva segít kézzel foghatóvá tenni a hétköznapok világában is a Húsvét heteiben megélt mély érzelmi átalakulást.

Mivel április első napjaiban a Vénusz az égi irányban – azaz hátráló mozgással – éri el a kezdet pontját, ezért itt egy olyan kezdet, egy olyan elindulás lehetősége merülhet fel, amely nem a földi logika szerint való, ami nem az egó játszmáját követi, hanem elsősorban a Felettes Én isteni tervét. (A következő napok különben is az egó „halála”, illetve háttérbe szorulása felé vezetnek mindenkit, így vagy úgy. Arra tanítanak, tudjunk még önzetlenebbül szeretni.) Tehát most lehet valamit újra elindítani, vagy máshogy elindítani, mint korábban. Egy érzelem újraindulása is lehet.

Mindezt kíséri még egy gyönyörű jelenség. A Merkúr is megáll az Égen a Kos csillagkép fejénél, Zsolt neve napján (április 10.) és egészen Mónika neve napjáig (május 4.) hátrál. A Kos fejével az Égen a Tejútra tekint! És egyben előre néz. Itt azt lehet tehát meglátni, megérteni április első napjaiban, mi a magasabb minőség. Mi az az égi minőség, amit hosszú távon követni érdemes, ha boldog, istenes életet akarunk élni. Mi a földi érdekeken túlmutató, magasabb cél. Az érdekesség azonban az, hogy valamire ő is figyelmeztetni fog! Hiszen a Kos fejétől nem megy tovább, hanem megáll és ő is visszafordul - akárcsak a Vénusz. És titokzatos módon, ő is a Visszaúszó halakba megy vissza! Vajon miért olyan fontos ezen a tavaszon a Visszaúszó halak? Majd kiderül május végére ... Vagy később..

A Merkúr üzenete azonban mindenképp külön is említésre méltó. Arról szól, április első napjaiban már halványan meglátunk egy magasabb minőséget. Talán, valami elkezd derengeni. De! Ahhoz, hogy igazán tisztán meglássuk a Tejútat (azt az isteni minőséget, azt a boldogságot, amit élni tudnánk itt a földi világban) ahhoz még vissza kell lépnünk kicsit a múltba! Mert valaki vagy valami vissza kell, hogy térjen hozzánk előbb. Vagyis visszafordulunk – ha mást nem gondolatban – egy múltbeli társért, vagy egy múltból hozott képességért, mert nélküle nem indulhatunk el a Tejút felé.  

Visszatérünk hát a múltba, mert az Égiek ebbe az irányba viszik gondolatainkat, mert ott van valaki vagy valami, ami segít meglátni az Isteni Irányt. S persze május közepétől aztán majd követni azt. A Vénusz párhuzamos hátráló mozgásával mindezt egybevetve ez elsősorban a párkapcsolatok és az emberi kapcsolatok világában jelenhet meg. Főleg érzelmi hatásokat, megértéseket hoz. De mindemellett természetesen érdemes figyelni azon érzéseinkre is, mi az amit a múltban nagyon szerettünk csinálni? Van –e ilyen munka, hobbi vagy más alkotó tevékenység? Mert a Merkúr és a Vénusz visszatérése a Visszaúszó halak csillagaiba arra is jó alkalom, hogy megértsük, mik azok a szeretetből fakadó tevékenységek bennünk, amik a múltban ragadtak, de amelyeket most visszahozva életünkbe az Isteni Irányba indulhatunk el.

 

Áldott, szerelmetes tavaszt kívánok mindenkinek!

Szeretettel,

Veres Mónika

2017. március 30.

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.