Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nimród Koronája - 2017.

2017.06.12

Nimród Koronája

A sorsuralás művészete 

 

 

 

Ritkán fordul elő velem, hogy nehezen kezdek bele egy írásba. Most mégis ez történt. Napok óta tervezgettem, hogy leülök, elkezdem. De nem sikerült. A pénteki Telihold adott végül erőt ahhoz, hogy nekiüljek.

Hiszen mit is lehetne írni mindarról, ami ezen a nyáron történik? Mit lehet írni arról a táncról, amit a Szaturnusz, a Mars, a Nap, a Merkúr és a Vénusz párosai lejtenek el nyáron Nimród Koronájánál és a Kígyótartóban? Hogy lehet földi szavakkal mindezt megfogalmazni? Nem is beszélve arról, ami még júliusban vár ránk a Plútó, a Mars és a Nap újabb szédületes tangójában az Ikrek szívénél? Nem tudom. Most csak megpróbálom.  Hátha sikerül átadnom valamit mindabból a döbbenetes Égi Energiából, amit ezen a nyáron a kezünkbe ad az Úr, hogy lépjünk egy óriásit Istenemberi minőségünkben, s hogy társteremtői helyünket elfoglaljuk végre az Univerzumban. Hogy megértsük végre a leglényegesebb titkot: nincs kint, csak bent! Minden belőlem, belülről indul ki és soha nem fordítva! Nincsenek körülmények. Csak belülről kifelé ható energiák, melyeknek kizárólagos ura én vagyok. Vége az ujjal mutogatás és az önsajnálat korának. Sajnos, többet nem kapunk felmentést senkitől azért, amiben élünk és ahogy élünk. Új idő veszi kezdetét. Hamarosan új kör indul. (No, ezért ez még nem ezen a nyáron, majd 2018-ban, de az előkészítése, az alapozása most zajlik.)

Legyenek hát résen! Ezen a nyáron bármi megtörténhet – és az ellenkezője is. Az tudja győztesen – királyként vagy királynőként – zárni a nyarat, aki az egóját háttérbe tudja szorítani, s az egó feletti uralmat képes átadni Isteni Énjének! S az, aki lehúzó erőit és félelmeit teljes mértékben képes uralni. Teljesen. 

Hát akkor vágjunk bele a mesébe …

Egyszer volt, hol nem volt, túl az Óperenciás tengeren is túl, élt egyszer egy Nagy Király. Ereje, tudása nem e földi világból származott, az Égből hozta a Teremtőjétől. De mivel a szívében őrizte, így elvenni Tőle soha senki nem tudta. A szíve erejével tartotta királyságát, melyben – ahogy az ősök emlékezetében él – a Menny a Földdel összeért. Ő volt a föld első koronázott királya, a Nagy Nimród, vagy más néven Nimrud. Tökéletes királysága természetesen szakrális királyság volt, annak is a legszebbike. Nem tudjuk pontosan mikor kezdődött és meddig tartott ez a csodálatos korszak – hisz azok, akik a sötétség szolgálatába álltak minden nyomot, minden írásos emléket megsemmisítettek Róla, hogy utódai véletlenül se emlékezzenek tudására és világokat megtartó titkára – de egyet biztosan tudunk. Sőt: látunk! A Teremtő, hogy az árulókat kicselezze, Nimród Királyt halála pillanatában felrajzolta az Égre, s a nyomaték kedvéért olyan fényesre alkotta meg csillagait, hogy a földkerekség minden pontjáról lássák, értsék, felismerjék. Így emlegetik most sok helyen: Orion. A mi szívünkben Nimród. Téli éjszakákon ott ragyog a Kárpát-haza felett mutatja, üzeni a megoldást: „Válj a sorsod királyává! Ne engedd, hogy mások uralkodjanak feletted Testvérem! Ne engedd ki a hatalmat a kezedből! S akkor, hamarosan, amikor eljő az Idő, eljövök újra. Hogy a Menny a Földdel újra összeérjen.” …

 

De minden látszat ellenére a mese azóta sem ért véget. És még sokáig nem is fog. Mindaddig, amíg nem válunk mindnyájan, egyesével sorsunk urává. Istenemberré. Újra. Nimród türelmes, tud várni. Hisz több ezer éve vár. Mit számít már ez a nyár vagy a következő?

De addig is, kicsit, minden nyáron új életre kel, hogy szívünkben felélessze az emléket. A Tudást. Hisz aki ezt ismeri – hát még ha ÉLI – az mindent tud. Mindent. Az királyságot teremt az életében. Belső Királyságot, ami aztán – a törvény szerint – kint is életre kel. Ugyanis a Nap minden évben éves útját járva elhalad Nimród csillagai felett! Újra és újra elhozva számunkra a sorsuralás mágikus titkát! (Ez az az aprócska momentum, amiről a nyugati asztrológia megfeledkezett az elmúlt időkben, ezzel a sorsuralás mágikus tudásától zárva el az embereket.)

Nézzük mi az asztrozófiai háttér. A Nap június 16. és 19. között halad el minden évben Nimród Koronája felett (a pontos dátum évente egy-egy napot tolódhat a Nap éves haladási ritmusa miatt, idén ez: június 17-19.). Ez a pár nap minden évben kiemelten jó időszak, hogy életünket megkoronázzuk, hogy sorsunk királyává váljunk. Hogy mindenki az a „királyfi” és az a „királylány” lehessen végre, akinek óvodás korában álmodta, játszotta, élte magát. Ebben a három napban tehát érdemes a déli órákban a Nap felé fordítani homlokunkat (harmadik szem csakra) és oda képzeletben felhelyezni azt a vágyképünket, amit szeretnénk megvalósítani. Ez lényegében az imagináció alkalmazása.

Fontos már a megelőző napokban készülni rá tudatosan. Oda figyelni mi zajlik bennünk, s a felmerülő kételyeket, félelmeket tökéletesen URALNI. Így tud csak a tiszta (vágy)kép a maga tökéletességében realizálódni, lejönni az anyagba! Hiszen Nimród ismeri és üzeni azt az ősi titkot – amit nem csak elzártak, de tudatosan ellenünk is fordítottak – hogy a félelem a teremtő erő legnagyobb akadálya! Semmilyen „ellenségünk” nincs a külvilágban, egyetlen ellenségünk van: a félelem. Az meg belül van, nem kívül. A félelem gyakorlatilag blokkolja azt az isteni teremtő erőt, amivel születésénél fogva mindenki rendelkezik, hiszen mindenki Isten Gyermeke, atyai öröksége, ősi jussa a teremtés képessége. Aki ezt zsigeri szinten megérti a következő hónapokban – márpedig az Ég minden erővel arra törekszik most, hogy megértsük – az döbbeneteset fordíthat a Sorsán!

Ez a Tudás – azaz a teremtés és sorsuralás képessége - érkezik vissza hozzánk egy ideje, illetve kezd egyre inkább tudatosodni (hisz mindig is ott volt, csak elfelejtettük, elfelejtették velünk). És ezt az Égi Tudást erősíthetjük fel magunkban még jobban június 17-19. között Nimród csillagainak segítségével Nimród Koronázásának misztikus, beavató idején. A Nimród csillagkép ugyanis az egyik beavató csillagkép az Égen. Párja, társa a Kígyótartó. Az idei nyár különlegessége pedig nem más, mint az, hogy ez a két, hatalmas erejű, beavató csillagkép tökéletesen kiegészül egymással, azaz a Nimród és a Kígyótartó teljes egységet alkotnak most a bolygók összehangolt keringője révén! Így kettejük tudása egyszerre adatik a kezünkbe! Rendkívül ritka pillanat. Valóban elmondható, hogy különleges időket élünk. Itt a soha vissza nem térő alkalom, hogy nagyot fordítsunk sorsunkon és félelmeinket, egónkat tökéletesen megtanuljuk uralni. Cserébe nem csak titkos kapuk nyílnak meg előttünk, nem csak misztikus szent beavató pillanatokat kapunk, hanem egy királyi élet lehetőségét. 

Nimród üzenete szerint ehhez belső lehúzó sötét erőinket kell „lelőni” magunkban, azaz végleg véget vetni működésüknek. A Kígyótartó üzenete szerint pedig félelmeinket és ösztöneinket kell tökéletesen kézben tartani. A kettő együttes működtetése hozza meg a királyi eredményt. Méghozzá hosszútávon. Akár örökre stabilizálódhat ez a képesség bennünk! Ez a legnagyobb lehetősége az időszaknak!

Nézzük mi a konkrét csillagképi háttér?

A Szaturnusz jelenleg hátrálva halad a Kígyótartó csillagaiban. S olyan különleges helyzetben, hogy pont Nimród Koronájával alkot látens oppozíciót. Azaz kivételes módon, hosszú ideig pontosan szemben áll Nimród Korona csillagaival, így szinte folyamatos energetikai kapcsolatban van vele! Ezzel szinte egész nyáron arra inspirál bennünket, hogy elkezdjünk egyre erősebben kapcsolódni Isteni Énünkhöz és uraljuk egónk rettegésből fakadó pusztító játszmáit.

Átvitt értelemben az egó és az Isteni Én vív élet-halál küzdelmet most. Ki fog győzni bennünk? Ez a nagy kérdés. És ez a tét. Ugyanis a királyságot csak az Isteni Én tudja megvalósítani. Sors-királyság csak félelmek nélkül, erőink tökéletes kézben tartásával hozható létre. Úgy viszont minden képzeletet felülmúló hatással és ilyen energiák mellett akár örök időkre képes megvalósulni életünkben. A Szaturnusz ugyanis az Idő Ura! Ez a másik nagy titok. A szaturnuszi energetikát használjuk a kristályprogramozásnál is azért, mert időn túli eredményt érünk el vele. Azaz az a program, amit a hegyikristályba egyszer beleteszünk az örökre ott marad, sőt még azon is túl. A Szaturnusz tud összekötni minket társainkkal is nem csak ebben az egy életben, hanem életeken át. Tehát ebből az következik, hogy azt a Tudást, amit ezen a nyáron megértünk, megérzünk és kitartó munkával magunkévá teszünk, azt soha többé senki el nem veheti tőlünk! Ezért olyan fontos ez a pár hónap.  És tudjuk jól, a tudás hatalom!

Ezért volt olyan hosszú ideig titkos ez a két beavató csillagkép – a Nimród és a Kígyótartó – mert olyan hatalmas tudást ad a kezünkbe, amit ha alkalmazunk, akkor soha többet senki és semmi nem tud uralkodni felettünk. Se külső hatalom képében, se belső félelem formájában. Vagyis hatalmat ad a kezünkbe. Saját életünk felett.

És most azt kérem, kicsit álljanak meg ezen a ponton és ne olvassanak tovább. Kérem, gondolják át alaposan ezeket a sorokat. Emésszék meg, ízleljék meg, próbálják mélyebb üzenetét is megérezni. Ne fogadják el feltétel nélkül. Soha senkitől semmit ne fogadjanak el csak úgy! Tőlem se. Csak, ha a szívükben egyetértenek mindezzel, akkor olvassák tovább. Különben ne…

 

Nézzük részletesen, melyek azok a kiemelten fontos időpontok, amelyekben a nyáron átlagnál nagyobb összpontosított tudatosságra van szükség, amikor különösen sorskérdéssé válik erőink, félelmeink tökéletes kézben tartása. Június 15., június 18., július 24. Ezen belül: június 12-től, 19-ig végig erőteljesen jelen lesz, illetve július 21-től, 26-ig.

Azért tud kivételes módon ilyen sokáig hatni, mert a Szaturnusz hátrálva mozog benne, így nagyon le van lassulva. Hozza a tanításokat, a próbatételeket is persze. Vizsgáztató időszak. A vizsgatételek a következők: tudod –e uralni a félelmeidet? Tudod –e uralni a haragodat, dühödet, az ösztöneidet? Tudod –e uralni kishitűségedet, kételyeidet, esetleg önbizalomhiányodat? Tudod –e uralni a helyzetet, amiben korábban megborultál volna?  Tudod –e szíved erejével uralni a másiktól - egóból érkező - támadásokat? Mindezek bizonyos szempontból már nem hétköznapi próbák, ez érezhető. Annál sokkal magasabb szintűek. Az Istenemberré válás próbái. Ezért is hívjuk beavató időszaknak. És ezért lehet ezt kizárólag az Isteni Magból megoldani, az egó ugyanis garantáltan elbukja.

S mivel most tudjuk, hogy hosszú távon dőlnek el a dolgok, ezért érdemes ezen a nyáron kicsivel több időt és energiát fordítani arra, hogy az egónkat megregulázzuk és Fensőbb Énünkkel felvegyük a kapcsolatot! Erre mindenkinek más módszere van. Van, akinek elég egy csendes séta egyedül az erdőben, van, aki alvás közben oldja meg, van, aki jógázik, de mégis talán az egyik legjobb útja a meditáció. Ez képes ugyanis az egót leginkább háttérbe szorítani és a Fensőbb Énnel összehangolódni. Főleg a Szív Meditáció (ajánlom szeretettel Gunagriha ingyenes Szív-meditációját ebben a témában és Paksi Zoltán gyógyító reflax meditációját a www.asztrozofia.hu oldalon.)

A fent említett napokban (június 17-19.) tehát érdemes szívünkben élő vágyainkra koncentrálni. Kitartóan kizárólag erre. Minden mást ki kell venni a fókuszból! Minden mást, ami most lényegtelen. És nem csak konkrétan a Nimród Szertartás déli órájában, hanem egész nap, ha lehet minél többször a vágyott képre fókuszálni. Hiszen törvény, amire a figyelmed fordítod az naggyá nő! Ennek a törvénynek a gyakorlati alkalmazása is elsajátítható most.

A Kígyótartó csillagképéről még egy fontos dolgot tudni kell. A kézben tartott erőkből itt kézzel fogható gyógyító erő születik! Tehát a nyár másik kiemelten szép lehetősége a gyógyulás és gyógyítás ideje, akár fizikai, akár lelki, akár kapcsolati helyzetről legyen szó. De gyógyulni és gyógyítani is csak az tud, aki félelmeit, ösztöneit tökéletesen kézben tartja, s nem azok tartják kézben őt. (Mindig tegyék fel a kérdést: én irányítom vagy ő irányít?)  

 

Az időszak kiegészítő energetikai háttere, hogy pénteken a Telihold napján fordult direktbe a Jupiter a Szűz csillagkép jövőbe lépő lábánál és a Holló felett. Azt jelzi, eljött az ideje, hogy mindazt, amit eddig hosszú távú terveink megvalósítása szempontjából átgondoltunk átültessük a gyakorlatba. De lehet, hogy a hosszú távú előrelépéshez le kell zárni egy korszakot. Valami talán végleg véget ér az életünkben – ha mást nem belül, mint belső hozzáállás. A Holló Őrző Madár – nemhiába pálos szimbólum – azaz az új korszakba egyetlen dolgot lesz fontos átvinni. Azt a Kincset, ami Örök! Mert ez kell ahhoz (méghozzá nagyon), amivel majd az új korszakot fel tudjuk fényesíteni! Ezt érdemes átgondolni ezekben a hetekben. Ha le is zárul egy korszak, mi az, ami Örök volt benne? Azt fogjuk meg jó erősen, el ne engedjük és őrizzük, ahogy a Holló őrzi az egyetlen kis Fénycseppet a csőrében, miután átadta Apollónak a Kelyhet az Örök Élet Italával. Mert ez a kis Fénycsepp szükséges lesz majd ahhoz, hogy új korszakunk is fényes legyen.   

 

A nyári napforduló június 21-n hajnalban köszönt be. Méghozzá az sem akárhogy, hanem egy Nap-Merkúr együttállással. De erről lesz majd külön írás vagy a csillagtitkok oldalon a FB oldalon. (Hírlevélre technikai okok miatt most egy darabig új feliratkozókat nem tudunk fogadni.)

 

Ilyen energetikai környezetben, ilyen sorsfordító időszakban fontosnak tartottam, hogy a nyári napforduló idején legyen egy összefoglaló előadás is. Mert kivételesen nagy lehetőségek vannak mindebben, aki él vele. A fenti folyamatokról, s az azt kísérő egyéb jelentős égi hatásokról lesz tehát szó a június 20-i csillagtitkok előadáson a MagNet Házban. Részletes információkat a w.csillagtitkok.hu oldalon találnak a "Csillagtitkok előadás június" linkben. 

 

 

Áldott Nimród-i teremtő napokat kívánok mindenkinek! Szeretetben, tisztaságban, felszabadult örömben! Mert jó dolgokat teremteni csak így lehet.

 

Szeretettel,

Veres Mónika

június 12.

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.