Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tavaszi Varázspálca - 2017.

2017.03.20

Tavaszi Varázspálca

- Gyógyító varázsló év - 

 

 

Végre, végre, itt van! Beköszöntött! Megérkezett! Te jó ég, mennyire vártuk már Őt! A Gyönyörűt, a Varázslatost, az Illatozót, a Mindent Színekbe Öltöztetőt, az Új Életet Hozót! Most már visszavonhatatlanul, teljes bizonyossággal TAVASZ van!  Hála és köszönet érte a vidáman kacagó Tavasztündéreknek! Érzik mennyivel más korán reggel a Nappal kelni és napfényben fürödve kezdeni a napot? Rögtön mosolygósan indul minden. A reggeli tejeskávé is zamatosabb lett valahogy tőle. Az óvoda ajtaja is vidámabban hívogat és a munkakezdésbe is különös, bársonyos új illatok vegyültek. (Aki nem így érzi, az váltson munkát :))

Egyszóval, nincs mese. A mai nappal, a Tavasztündér babarózsaszín szárnyain elindult az Új Évkör! Visszavonhatatlanul. S a Kezdet Törvénye alapján most ebben a pár napban mikor a Nap eléri a tavaszpontot kifejezetten érdemes kicsit még tudatosabban jelen lenni (március 20-21-22.), hiszen ami - és főleg ahogy! - most elindul az meghatározza majd az egész előttünk álló év alaphangját. Itt főleg a belső érzések, a fejünkben lévő gondolatok fontosak! Tehát, amilyen érzésekkel, amilyen gondolatokkal éljük meg ezt a három kezdeti napot, olyan lesz az egész év energiája.

De ha esetleg, ne adj isten, mégis valami apró bosszúság érne minket ezekben a napokban, a mosoly, a nevetés minden nehéz percen átsegít! A nevetés, vagy ha egy apró mosolyra tudjuk húzni a szánkat olyan pozitív energiákat szabadít fel belül, ami rögtön segít kisöpörni a negatív gondolatokat. A mosoly az egyik legegyszerűbb és legnagyszerűbb varázspálca! És teljesen ingyen van. (Tehát senki nem hivatkozhat rá, hogy neki „nem telik ilyen drága dolgokra”. Persze aki szeretne továbbra is az önsajnálat vízében dagonyázni, az semmiképp ne vegye elő a Mosoly Varázspálcát a zsebéből. A végén még boldog lenne.)

De hogy még jobban induljon ez az új év, van egy jó hírem. (Bár szerintem az eddigiek se voltak rosszak.) Isten két plusz varázslatot is belecsempészett az idei napfordulóba! Kaptunk most két különleges tavaszi varázspálcát a kezünkbe.

Egyrészt, március 20-n pontosan 11 órakor, amikor a Nap eléri a tavaszpontot (azaz beköszönt a csillagászati tavasz) párhuzamosan együttáll a Hold a Szaturnusszal a Kígyótartó csillagaiban. Ez azért különlegesen szép üzenet, mert azt jelzi, ez az új év gyógyító energiával indul! Azaz a hétfővel induló új időszakban átlagon felül erős gyógyító és varázserők lesznek jelen! Szinte azt lehet mondani, ha pont a kezdeti energiamezőben így megjelenik a Kígyótartó ereje, hogy ebben az évben szinte bármit át lehet varázsolni, bármit meg lehet gyógyítani majd! (Ezt csak megerősíti a Szaturnusz retrográd mozgása áprilistól és a Merkúr két kiemelten fontos üzenete is idén.) Konkrét egészségügyi dolgokat is, de akár élethelyzeteket vagy kapcsolatokat is. Magunkat is. A mindig szomorkodó felünket is. A varázserő pedig nem elvont fogalomként értendő, ami csak a „nagy mágusoknak” adatik meg, hanem olyan varázserőről van itt szó, ami mindenkiben benne van! Mindenkiben, aki Isten Gyermeke. És hát azok vagyunk, nemde?! (Ennek a varázserőnek a tudatos működtetésében szeretnénk segíteni a Teremtő Nap rendezvénnyel is, melyről bővebb információkat a www.csillagtitkok.hu oldalon olvashatnak  "Teremtő Nap" linkben.) A varázslatos lehetőségek éve vár ránk tehát!

A Kígyótartó csillagainak azonban van egy titka. Az erők uralása. A gyógyító és a varázserő annak nyílik meg ebben az új korszakban, aki az erőit képes teljesen uralni! Főleg március 20-n hétfőn! A Kígyótartó beavató útja ugyanis az, hogy minden olyan lehúzó erő, ami belül felbukkan – félelem, bosszú, harag, düh, indulat, irigység – és lefelé rántana vagy eluralkodna rajtunk, azt mi fogjuk meg tudatosan (rögtön ahogy felbukkan!) és tartsuk teljesen kézben. Egy nehéz pillanatot is tartsunk mi kézben. Amint ez megtörténik – a kézbentartás mágiája – abban a percben a kezünkben megjelenik az erő! A varázserő vagy a gyógyító erő. És ezzel az energiával már nem rombolni fogunk – főleg magunkat – hanem élethelyzeteket, problémákat, kapcsolatokat varázslatosan megoldani és csodálatosan átminősíteni. Gyógyítani. Nos, ez az idei tavaszi napéjegyenlőség egyik különleges lehetősége idén. Az új év nagy lehetősége. Az energiák tudatos mozgatása! (Gyakorolhattuk már egyszer az idei évben a Plútó és a Mars fényszögénél is.)

A másik varázspálca pedig a következő.

A Hold március 20-n délután 16 órakor eléri az Al Nasit, a Nyilas csillagkép kezdő csillagát, mellyel közvetlenül Istennel – a Tejút dobogó szívével – tudjuk felvenni a kapcsolatot. De ez még hagyján, mert most jön a titok! A Hold ugyanebben a pillanatban teremtő fényszögbe lép itt az Al Nasi csillagánál azzal a Nappal, aki épp ekkor együttáll a tavaszponttal. Hát ez káprázatos évkezdet! Szó szerint. Hiszen lényegében két „kezdeti pont” találkozik teremtő erővel: az Al Nasi és a tavaszpont!

Az Al Nasi ugyanis a Nyilas csillagkép kezdő, indító csillaga az Égen. A hagyományok szerint ITT ennél a pontnál tudjuk kijelölni a CÉLT. A hosszú távú céljainkat. Mindazt, amit a jövőben szeretnénk elérni, megvalósítani, az ideák világából lehozni az anyagba. És most plusz üzenetként adódik hozzá a tavaszi nagy indító energia, mintegy plusz teremtő erővel feltöltve, beindítva hosszú távú Fényes Céljainkat. Ezzel segít minket Isten, hogy mindaz, amit terveztünk, amit célként magunknak kijelöltünk az idei új évkörben még nagyobb teremtő erővel tudjon VALÓSULNI, mint eddig. Ugye érzik ebben az időszakban rejlő csodálatos új lehetőséget?

Mit érdemes hát tudatosan tenni március 20-n hétfőn, elsősorban a délutáni órákban, 16 óra tájékában? Mi segít megvalósítani mindazt, amire vágyunk? Határozottan a célunkra kell gondolni. Ráfókuszálni. Akár arra az egyre, ami most nekünk a legfontosabb. Akár lehet többre is (de ezt csak azoknak ajánlom, akik már nagyon gyakorlottak vizualizáció terén.) Ezt a KÉPET behívni és öt-tíz percig (vagy ha van idő tovább) tartani magunk előtt, rágondolni, el nem engedni. Úgy, hogy tudatosan közben semmi rossz gondolatot, aggodalmat NE engedjünk a fejünkbe. (A Hold a Szaturnusz uralma alatt halad, tehát a koncentráció fontos.) Azonban van még egy lényeges dolog, ami nélkül nem tud működni a varázslat. A szívünket is tegyük bele a képbe! Fontos, hogy pozitív, boldog érzésekkel töltsük fel ezt a képet. Ha lehet mosolyogjunk is közben, vagy nevessünk nagyokat, miközben a célon gondolkozunk. Szinte teljes örömmel átélve azt, hogy valósult meg a tervünk! Lássuk, éljük már megvalósultnak és közben legyünk BOLDOGOK.

Nos, ennyi a nagy tavaszi titok. Ez a mágikus Tavaszi Varázspálca. Teljesen új minőséget lehet idén behívni vele az életünkbe. A gyógyulás időszaka következik. A varázslaté. A kulcs a mi kezünkben van.

De nézzünk csak fel egy percre még az Égre. Azt már tudjuk, hogy március 20-n 11 órakor a Nap eléri a kos nulla fokát – a tavaszpontot – de azt még nem, milyen csillagképi környezetben következik be mindez? Természetesen akárcsak az elmúlt több száz évben, most is a Visszaúszó halak csillagaiban. (Ezért nevezzük az emberiség jelenlegi korát – minden más híreszteléssel ellentétben - a halak korszakának és nem vízöntő kornak!) A Visszaúszó halak összegző csillagai és a kos kezdő lüktetése a következő üzenetként jelenik meg március előttünk álló napjaiban.

Akkor lehet valami újat MÁSHOGY – azaz az eddiginél magasabb szinten – elindítani, ha mindent, aminek már lejárt az ideje életünkben lezárunk! Kívül is, belül is. Ha renddel a fejünkben kezdjük el az újat. Ez a szintemelkedés feltétele és lehetősége. Így adódik össze a kezdet és a vég üzenete. Ez a lehetőség minden évben megadatik. Most is. Viszont aki nem tud lezárni, aki viszi magában tovább ugyanazokat a „köröket” a fejében (halott kapcsolatokat, halott érzéseket, rossz szokásokat, félelmeket, negatív gondolkodásmódot) az minden évben újra és újra pusztán csak ugyanazt az ördögi kört indítja útjára az életében márciusban. Pedig micsoda lehetőségek vannak itt! Csak egy kis áldozatos belső munka, egy kis tudatos rendrakás szükségeltetik hozzá.

Tehát, az előttünk álló tavaszi hetekben egy magasabb szellemi szinten tovább folytatódik az összegzés, a belső rendrakás a Halak csillagképi vezérlete által. (Ez egészen Sárkányölő Szent György Napjáig tart majd.) De a tavaszi napéjegyenlőséget követően a hétköznapok síkján már lehet elkezdeni, elindítani, meglépni új dolgokat! Minél nagyobb a rend a fejünkben, minél inkább összegezzük, amit kell és kidobáljuk az életképtelen dolgokat, annál inkább megjelenik a minőségi változás is mindenben, amibe belekezdünk tavasszal.

Március utolsó és április első hetei a hétköznapok világában tehát a lendületről szólnak, a kezdeményezésről, az új ötletekről, a bátor lépésekről. Újult erővel láthatunk neki dolgainknak. Most lehet új utakra lépni, új dolgokat bátran kipróbálni. A kos zodiákusi időszaka erőt ad ahhoz is, hogy önmagunkat legyőzzük és korlátainkat átugorva megtegyünk olyan lépéseket is, amihez talán korábban nem volt bátorságunk. Új Élet indul! Új korszak veszi kezdetét. S hogy meglovagoljuk –e ezt az új energiát, élünk –e az új lehetőségekkel csak rajtunk áll. Főleg azon mi van a fejünkben. S azon, mi van a szívünkben. Öröm vagy más. Hiszen soha ne feledjék: teremteni, bármit létrehozni CSAK ÖRÖMBEN lehet! Nevessenek hát minél többet! Az élet szép. Tényleg az. Minden ellenkező híreszteléssel ellentétben …

 

Áldott tavaszi napéjegyenlőséget, boldog tavaszt kívánok mindenkinek!

Gyógyító, varázsló év vár ránk! 

 

 

Sok szeretettel,

Veres Mónika

2017. március 20.

 

Aki szeretne a csillagok csodás világáról tanulni nálam egy bátor lendülettel, várom szeretettel a most induló új kezdő asztrozófia kurzusra! (Kezdés: március 29-n szerdán, részletek a www.csillagtitkok.hu  honlapon az alábbi linken: https://csillagtitkok.eoldal.hu/cikkek/asztrozofia-tanfolyam.html Jelentkezni az a következő címen lehet: veresmonika09@gmail.com.)

 

 

  

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.