Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A szerelmetes nyári napforduló 2018

2018.06.21

A szerelmetes nyári napforduló

- A szeretet testet ölt –

 

 

Nézzük, miért is olyan különleges az idei nyári napforduló?

Azért, mert a Fény-ünnep idején egy másik „Fény-ünnep” is megjelenik az Égen egy időben! A Vénusz ugyanis inspirációs fényszöget alkot június 21-n poláris párjával a Marssal, miközben pontosan a Rák csillagkép Jászol részében áll, szinte a kis kör közepén. A Jászol pedig egyrészt Jézus szimbolikus születési helye az Égen – tehát itt jelenik meg leginkább a feltételek nélküli szeretet megtartó, tápláló ereje – másrészt az Égen itt születik a Fény! Mindezt felerősíti, hogy a Vénusz egyúttal együtt áll ezekben a napokban (szorosan június 19-n) a felszálló holdcsomóponttal, s persze így a Mars pedig együtt áll a leszálló holdcsomóponttal. A Nő és  Férfi násza, közös varázslatos Fény-tánca ez a pár nap, melyből valami különlegesen szép születik most.

A Jászol egyben a Családi Kör, a nyári napforduló segít tehát felismerni kikkel alkotunk a szó legszentebb értelmében egy családot. Kik tartoznak életünkben a Családi Körhöz? Akár vér szerinti, akár lelki családi kötelékről legyen szó. A Rák - Bak csillagképi tengelye egyúttal a Család Szentségére, illetve a családdal, hazával kapcsolatos (kikerülhetetlen) sorsfeladatunkra hívja fel a figyelmet, ennek felismerését segíti.

A holdcsomópontok üzenete kicsit misztikusabbá, titokzatosabbá teszi ezeket a napokat, s ezt a Nap-ünnepet. Őket hívjuk a „mitikus sárkányoknak” is – mely így akár a belső sárkánnyal folytatott küzdelem feletti győzelem ünnepévé is teheti a napfordulót idén! S ebből a győzelemből születik most valami csodálatos, valami varázslatos a szívünkben. Valami, ami egyúttal testet ölt, megjelenik az anyagban is. Hiszen a felszálló holdcsomópont a testet öltés, a születés szimbóluma az Égen. Testet ölthet egy érzelem vagy maga a szerelem (aminek eddig talán nem voltunk tudatában, most jön fel a mélyből). De testet ölthet egy csodálatos alkotás is, mely a szívünkből születik meg. Az is lehet, most születik meg bennünk az igazi szeretet (talán maga a szerelem, mely új utakra visz majd), illetve most születik meg a Nő. Vagy most születhet meg egy művészi erő, egy fényes művészi alkotás.

Érdekes a leszálló holdcsomópont és a Mars kapcsolódása is, hiszen így ezek egyúttal a tudatalattiból feltörő érzelmi felismerések fajsúlyos napjai is most, melyek segítenek a Fényt győzelemre vinni életünkben. A sorsunk szempontjából nagyon lényeges felismerésekről van szó. A Mars ezen útja szinte egész nyáron át tart aztán, s hatására mélyen a belső világunkban megy végbe egy átalakulás. Ennek lényege: eddigi tapasztalataink, s mi az, amit át tudunk ültetni a gyakorlatba, mi az, ami kézzelfoghatóan jelen van. Aztán július második felétől majd egyre inkább a múltra enged rálátni, ezúttal egy egészen más szemszögből, s feltétlen a sorsunk szempontjából igazán lényeges dolgok tekintetében. Főleg akkor, ha elindulunk  befelé, ha elcsendesedünk! Azt is mondhatjuk, a tudatalatti tudatosítása zajlik. Ritka szép folyamat ez.

Mindezen túl érezhetjük úgy ezekben a napokban, hogy válaszúthoz érkezünk. Hogy az útkereszteződésnél jobbra vagy balra forduljunk –e ezt csak a szívünk tudja megmondani, illetve még valami. Mivel a Mars a Bak csillagképéből inspirálja a születő Vénuszt, így fontossá válnak a részletek, és fontossá válik a helyes döntésben a „kézzelfoghatóság törvénye” is. A Bak ugyanis nagyon gyakorlat-orientált csillagkép és rendkívül fontos nála az, hogy konkrétan meg tud –e valami valósulni vagy nem. Megjelenik –e az anyagban kézzel foghatóan vagy nem. (Utóbbit elveti.) A kézzelfoghatóság törvénye és a gyakorlatba való átültetés törvénye az egész nyárnak az egyik alapdallama lesz (a bak-minőség visszatérő üzenetei miatt), s most a nyári napforduló pillanatában felerősödik a hatása. Mégpedig akként, hogy ha válaszúthoz érünk, akkor azt az irányt érdemes követni, amely a kézzelfoghatóság törvényének MOST megfelel az életünkben. (Azaz nem a jövőben valamikor majd, egyszer, hanem most.)

A Mars a leszálló holdcsomóponttal a Bak csillagképében – érintve a Kis Rókát is – mindenképpen különleges utat jár be idén nyáron, de erre most nem térek ki, mert erről részletesen volt szó a júniusi előadáson. (Időpontjai: június 08., július 20., augusztus 27., szeptember 26.) Most csak annyit, hogy kiemelten az elmélyülésről szól, s arra figyelmeztet – azt tudatosítja - a hamis illúziókból kiszabadulva csak a jelenben konkrétan megvalósult, az  anyagban kézzel foghatóan jelenlévő dolgokkal (helyzetekkel, emberekkel) tudunk sorsunk urává válni. Az ebben a tudásban rejlő varázserőt segít jobban elmélyíteni bennünk, illetve ennek a varázserejét segít megérteni és mélyebben magunkba olvasztani.  

A nyári napforduló misztériumát tovább folytatja a pénteki nap (június 22.), amikor a Hold az Angyal csillagaiban jár, ezzel egy plusz emelő erőt adva kezünkbe. Itt jön el a pillanat, hogy a hétköznapi (emberi) szintről egy magasabb minőségbe lépjünk fel. Illetve ezen a napon sokkal könnyebben tudjuk felvenni az Isteni Énünkkel a kapcsolatot, s meghallani üzeneteit, követni jelzéseit. A napforduló üzenete szerint ez akár egy új korszakot is jelezhet. 

A napforduló harmadik napján ez egyrészt még délelőtt folytatódik tovább (különösen a 22-23-ra virradó éjszakán megjelenő álmokra érdemes nagyon figyelni, mert a jövőről üzenhetnek vagy egy új útra akarják talán felhívni a figyelmünket), másrészt a június 23. szombat a nagy, sorsfordító és átminősítő beszélgetéseknek kedvez. A Merkúr kerül inspirációs kapcsolatba a radikális, tüzes Plútóval. Így érezhetünk inspirációt arra is, hogy kimondjunk, megmondjunk vagy megbeszéljünk valamit, amihez talán addig nem volt erőnk. A Plútó nagy erőt ad ezekhez a - nehezebb - beszélgetésekhez is. S ez azért is jó, mert itt sorsszerű helyzetekről van szó, mely nem igazán kikerülhető, de egyúttal - jól megoldva - sorstervünk felé visz közelebb. Tehát fontos előrelépés! Kicsit szenvedélyesebb beszélgetések várhatóak. Nem a közép utas, hanem a radikális megoldásoknak kedvez, ami nem is baj, hiszen itt fontos átminősítő erő a tűz, a lélek tüze, ami a Plútó varázslata. A radikális döntések és megértések napja is egyben, mely talán pont egy jelentős (sors)fordulathoz segít majd  minket. S mivel a nyári napforduló is egy új kezdet, így ezek a radikális döntések és megértések is új időszámítás felé indíthatnak el!

A Mars majd június 27-n Szent László napján fordul meg, s (befejezve logikus földi haladását) kezd el hátrálni az Égen. Ezzel mindaz, amibe addig erőt fektettünk lehet, hogy kicsit megtorpan, mert „más” irányba akar vinni a Fensőbb Én, megharcolva az egó akaratával. A „más” irány pedig az Égit jelenti, mely leginkább megfelel az Égi Tervünknek, s melyet az egó sokszor elfelejt, mert kicsit talán nehéznek ítéli meg. Pedig csak ez a jó irány – erre figyelmeztet, ezt tudatosítja most a Mars június 27. és augusztus 27. között (bővebben a júniusi előadásban). Talán az is lehet, a nyári napforduló Fény-misztériumában a Mars felismer egy érzelmet, s ez állítja meg. Ez figyelmezteti, nem rohanhat tovább arra, amerre eddig annyira "akart", ez készteti majd megfordulásra. Más irányba. Az Égibe. 

Mindezen túl a Mars igazi célja pedig egy különleges varázslat, varázserő lesz majd, annak aki a Bak csillagaiban kiállja a próbákat. Főleg a kézzelfoghatóság próbáját.

 

 

Szerelmetes, áldott nyári napfordulót kívánok!

 

 

Szeretettel,

Veres Mónika

2018. június 21.

 

 

A július 15-i „Csillagképek és istenek” egész napos előadás szépen segíti az Isteni Énnel való erősebb kapcsolódást. Várok minden érdeklődőt rá szeretettel! Részleteket a csillagtitkok honlapon találnak.

  

  

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.