Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A szerelem hete 2019.

2019.07.14

A szerelem hete

 

 

Rég beszéltünk a szerelemről. Persze minek róla beszélni? Elég, ha körülvesz. Ha él, lélegzik, lüktet, dobog, forr, pezseg, zakatol bennünk. Vagy máskor csak szép csendben kitölti a sejtjeinket. Biztonsággal megsimogatja lelkünket. Lágyan beburkol, átmelenget, erőt ad a hétköznapokhoz. Felemel és kiemel. Mondhatjuk, hogy nem érdekel, mondhatjuk, hogy már nem hiszünk benne, mondhatjuk, hogy sose voltam, sose leszek … mégse menekülhetünk előle egy életen át. Mert előbb, utóbb szembejön velünk. Kikerülhetetlenül elénk áll, csípőre teszi a kezét, s nem mozdul az útból. Toppant egyet mérgesen a lábával, dacosan a szemünkbe néz, s ránk kiabál a szenvedély tüzével: „Megőrültél?! Minek futsz előlem? Mitől félsz ennyire?”

Hát pont Tőled – mondjuk erre halkan. (Vagy inkább gyáván.) Mert leszakítasz rólunk minden felesleget. Minden hazug sallangot, minden álarcot. Mert romba döntöd oly keservesen felépített vaskos védő-bástyáinkat, amik mögött olyan jó kis biztonságban kucorogtunk évtizedeken – vagy évszázadokon – át. Mert miattad értelmüket vesztik addigi szabályaink. Mert megmutatod igazi arcunkat. Mert hirtelen mindennél fontosabbá válsz. És ez nagyon ijesztő, hisz olyan mintha elveszítenénk szabadságunkat. Mindettől persze úgy érezzük, kicsúszik kezünkből az irányítás. Az irányítás, amire egész addigi életünket magabiztosan felépítettük. Mert innentől Te irányítasz. Mi meg nem tehetünk mást, mint először dacolunk, tiltakozunk, kifogásokat keresünk, menekülünk, sírunk, kiabálunk, hogy nem!, nem!, nem! … de aztán elfáradunk …  veszünk egy nagy levegőt … aztán még egyet … s végül belefáradva az Ellened folytatott küzdelembe csukott szemmel lassan elengedünk mindent. Mindent. Ön-magunkat is. Főleg azt. (Cssss!! Ezt fel ne olvasd az egódnak!)

Isten szerelemből teremtette a Világot. El ne feledd! S mivel Benned is ott él az Isten, Te is csak akkor tudsz ÉLNI (nagybetűvel, nem kicsivel), csak akkor tudsz csodákat teremteni, ha benne élsz a Szerelemben … Szent Tüzében … Teremtő Tüzében… hullámozva, ringatózva …  lesz, ami lesz …. a semmi lesz … a minden lesz … EGYség lesz…

 

Az előttünk álló hét a szerelem hete. A Teremtő újra előveszi ezt a lapját és úgy teszi le elénk az asztalra, hogy nem tudjuk nem felemelni és így vagy úgy – boldogan vagy fájón, nevetve vagy sírva, a mennyekbe emelkedve vagy a mélybe alázuhanva – farkasszemet nézni vele. Július harmadik hetében szinte minden nap aktiválódik egy-egy fényszöggel a Vénusz! Ritka szép jelenség. Le a kalappal a Teremtés Rendje előtt. Ismét.

Beszéljünk hát újra a szerelemről...

Azzal kezdődik, hogy július 16-n hajnalban a Hold táncol egy inspiráló keringőt a Vénusszal, az érzelmi teljesség élményével ajándékozva meg. Ha mást nem, álmunkban üzenve róla. S mivel Hold Istennő feltöltekezik a vénuszi energiákkal, így 16-n este a nagy gyógyító szárnyaló Teliholdba kicsit magával viszi a Vénuszt!

A júliusi Teliholdat ismét részleges holdfogyatkozás kíséri. Tehát valamivel nagyobb a mágikus ereje. Mivel kicsit bele áll a Plútó is, ezért egy gyógyító, átminősítő Teliholdról van szó. Lelki erőt ad belül egy helyzetet átfordítani. Megemelni. A Sas és a Nyilas csillagképében lesz, tehát a magyarság szellemi munkájában ismét egy fontos pillanat. Szárnyaló ereje a megoldások felé emel. Lelkünkkel érezhetünk rá.

Ugyanekkor július 16-n este és 17-n a szigorú, kimért Szaturnusszal kerül szembe a kacér Vénusz. Érdekes kettőség. Olyan, mintha az érzelmes Telihold szenvedélyes Lélek Tüzét kicsit türelemre intené valamiért még az Idő Ura. Már felsejlik valami a mélyben, de még – a fejlődés miatt - várni kell.

A kedd és a szerda mindenképpen az időtálló, az Igazi Értékek üzenetére emlékeztet a szerelem, a párkapcsolatok témájában. Érzelmi téren a lényegre mutat, valami fontosra sorsunk szempontjából. Talán egy olyan korlátra, amit még át kéne ugrani magunkban. Egy próbatétel is benne lehet vagy egy tanítás, ha épp erre van szükségünk ahhoz, hogy nagyot tudjunk most fejlődni. A szerelem szentségét is megtapasztalhatjuk benne, vagy teljes bizonyosságot kaphatunk egy érzelem tekintetében.

Az Idő misztikus üzenete most is megjelenik, talán egy időn túli (volt, van, lesz) érzelem lehetőségével. Ezen a napon a szerelem inspirál korlátainkat átlépni vagy jobban felelősséget vállalni. Mindemellett azt üzeni: csak lassan, óvatosan! Mintha valamiért még behúzták volna a kéziféket.

Az egész hét közös üzenete érzelmi téren népmeséinkre emlékeztet. A próbát ki kell állni. És a hét megmutatja, melyek azok a kapcsolatok melyek a Nagy Próbát kiállva együtt maradnak, s melyek azok, amik ezen elbukva életképtelennek bizonyulnak, s véget érnek. Ami most Egy-ben marad az viszont minden bizonnyal időtálló lesz.   

Július 18-n hajnalban a Vénusz együtt áll a felszálló holdcsomóponttal (úgy tűnik a Sárkányfej is szerelembe esik, egyúttal segít megszelídíteni a sárkányt). Az Ikrek csillagkép Pollux részében találkoznak Ők is, s az Örök Szerelem felismeréséhez akarnak hozzá segíteni. Egy érzelem vagy egy kreatív alkotás testet öltésének, felszínre hozatalának szent pillanata is.

Ezen a napon a Vénusz és a holdcsomópont együttállása a legmélyebb érzelmeket szimbolizáló Neptunnal is kapcsolatba kerül (trigonnal, azaz emelő erővel). Ismét egy szép nap a Mennyei Szerelem megélésére, kifejezetten könnyen, lelkesítő, emelő erővel hathat ránk. Oldja az előző szaturnuszi kimértséget. Ez a nap nagyon kedvez az érzelmi elmélyülésnek, akár új kapcsolatról van szó, akár meglévő szerelemről. S persze segít az egót kicsit háttérbe szorítani, elhallgattatni.

Másrészt ez a pár nap megint egy fontos pillanat lehet egy múltból hozott szerelem vagy érzelmi helyzet átírására. S ha esetleg a múltban elrontottunk valamit most itt az idő máshogy csinálni, itt az idő új jövőt írni tiszta lappal! A múlt és a jövő misztikus üzenete ugyanis egyszerre aktiválódik és kap megerősítést a szaturnuszi pecséttel. Azt is mondhatjuk, a karma kerekén lehet egy nagyot fordítani. (A leszálló és a felszálló holdcsomópontok aktiválódnak, a Vízöntő jövő vízében járó Neptunnal társulva.)

Talán az egyik legfontosabb üzenete a hétnek, hogy minőségi változásra ad lehetőséget érzelmi és párkapcsolati téren! A múlt nehéz karmikus tapasztalatainak átfordításával. Fontos is figyelni arra, hogy semmiképp ne a múltban megélt tapasztalatok alapján csináljunk most valamit, hanem új érzelmi mintát megélve, MÁSHOGY.

Abszolút jó este ismét a meditációra! A jövőtervezéssel egybekötve. Bármely művészi tevékenység segíti a meditációt vagy az érzelmi elmélyülést, illetve segít egy érzést a felszínre hozni vagy időtállóvá tenni. Zene, tánc, festészet…

Végül, az I-re a pontot ismét a nagyhatalmú, kompromisszumokat nem ismerő Plútó teszi fel. Érdekes, hogy újra vasárnap lép színre azáltal, hogy július 21-n ő is szembe kerül a Vénusszal (oppozíció). A hét legerősebb, legérzelmesebb, legszenvedélyesebb, legizgalmasabb, legtitokzatosabb napja. Itt már nincs behúzva a kézifék. Sőt.

A szenvedély, a szerelmi mámor, a Szerelem Szent Tüze ölt testet, s lüktet, izzik forrón. Kiváló alkalom egy kapcsolatot szenvedéllyel elmélyíteni, titkos dimenziókat a szerelem erejével megnyitni, szövetségünket megerősíteni a társunkkal. Érzelmi vagy párkapcsolati téren erőt kapunk ahhoz, hogy valamit – kívül vagy magunkban belül - átfordítsunk (esetleg feketéből, fehérbe), átminősítsünk, méghozzá úgy, hogy még a „legkilátástalanabbnak” tűnő helyzetek is megfordíthatóak. Mindössze egy radikális döntés kell hozzá.

A plútói elv a halott, életképtelen dolgokat viszont elviszi. Azaz a mindent vagy semmit elve alapján az életképtelen érzelmi helyzetek vagy halott kapcsolatok véget érnek, ellenben, ami valóban örök, ami széttéphetetlenül mély lelki szövetség, az egy minőségi ugrással magasabb szintre emelkedik.

Azt is mondhatjuk az derül ki ekkor, örök – e egy szerelem? A múlhatatlan érzelmekről, az életeken átívelő halhatatlan szerelmekről üzen, ahol nem számít az idő, nem számít a távolság, nem számít semmilyen nehézség, ahol hiába a próbák – akkor is ott VAN.

Az érzelmi dimenzió-ugrás lehetősége magas szinten ez a nap – de az egész hét.

De akár azt is hozhatja – mint feladat -, hogy magunkban belül kell valami „életképtelen” érzelmi hozzáállást a minőségi emelkedéshez végleg lezárunk. A szerelem inspirál erre.   

Azonban történik még valami ezen a szenvedélyes vasárnapon. A Nap együtt áll a hátrálva haladó Merkúrral méghozzá egy különösen szép helyen. Egyrészt összekötik egy pillanatra az Ikrek Örök üzenetét hordozó Pollux részét és a Rák csillagkép megnyíló ágát. Ezzel a vasárnap kifejezetten az Örök előtt való megnyílás kivételes napja is. Mint nagy lehetőség.

Másrészt az együttállásuk az Egyszarvú (Unikornis) csillagkép alfa csillagát is érinti. Tehát egyértelműen az EGY-ség üzenetét rejti magában. „Egyek vagyunk!” kiáltja, sóhajtja, suttogja a lelkünk. S talán pont ez ad erőt egy radikális – sorsfordító – változtatáshoz.

A tiszta érzékelés, a harmadik szemmel való látás képessége kinyílik. Érdemes rá figyelni! Mondanám, hogy „tudatosan”, de talán ez most nem lenne helytálló. Mert az Egyszarvú az egyik legérzékenyebb, s egyik legfinomabban érző jelenség az Égen. Tehát inkább azt mondom, a mély érzelmi átalakuláshoz, kapcsolatunk meggyógyításához vagy minőségi megemeléséhez ad segítséget ez a különleges finom, földi szavakkal nem igazán körülírható érzékelés. Itt megint nem az ész vezet – tehát ismét stop az egónak – hanem a homlokunkon található Harmadik Szem titokzatos sugallatai, megsejtései.

S milyen különös! Mivel a kommunikáció bolygója a teljesség fényét elhozó Nappal áll itt együtt, ezért most mégis lehetőséget kapunk világosan és tisztán megérteni és kimondani azt, amit addig csak a Harmadik Szemünkkel „érzékeltünk”. Talán pont azt, hogy valakivel nagyon mélyen, talán öröktől fogva EGY-ek vagyunk. Az Egyetlen Igazi üzenete is benne rejlik. S főleg a megnyílásé! Hisz most értjük meg tisztán és világosan, most látunk rá teljességében mit jelent az EGY-ség – akár a szerelemben, akár isteni énünkkel éljük meg. És most kapunk hozzá hatalmas – akár sorsfordító - erőt, hogy valóban meg tudjunk nyílni valaminek, ami Örök, és ami az EGY-séget hozhatja el életünkbe.

Akár úgy, hogy végre megnyílunk az Isteni Énünknek.

Július harmadik vasárnapja egyúttal a nagy családi és érzelmi beszélgetések napja is. Olyan verbális helyzetekről van szó, melyben az ész helyett a Tiszta Szív vezet. Az intuíció. S hagyjuk is, hogy vezessen! Mindazt, amin addig csak gondolkoztunk most világosan ki tudjuk mondani. A Plútó nem is fogja hagyni, hogy csendben maradjunk. A családban és a párkapcsolatban felmerült nagy (akár kardinális) kérdéseket segít tisztábban megérteni és a társunkkal megbeszélni. Hogy egy magasabb szintre léphessünk. S nem csak világosan megérteni, egyúttal valamit megtenni is segít. Akár pont a megnyílás felé.

Ha kicsit ki akarnám élezni ennek a hétvégének az üzenetét – amúgy plútósan – akkor azt mondanám, ez a két nap mutatja meg feketén-fehéren, melyek azok a kapcsolatok, melyek életképtelenek, s melyek az Örök Szerelmek, amik széttéphetetlenek. Ennek talapzatán lehet akár a Család akár más Isteni felé megnyílni. A Merkúr ráadásul hátrálva áll bele ebbe a fényszögbe, tehát ismét kapunk egy nagy segítséget ahhoz, hogy ne az egónkat (azaz ne a félelmeinket) kövessük, hanem MEG TUDJUK hallani szívünk szavát és az isteni én súgását. A félelmeket félretéve.

 

Egyébként nagyon érdekes, hogy ez a mély érzelmi kommunikáció nem ér véget ezen a vasárnapon. Ugyanis az égi irányt követő Merkúr majd július 24-25-n a Vénusszal is együtt fog állni az Ikrek Pollux részében (látszik, hogy a nyár főszereplője valóban az Örök, a Halhatatlan Pollux). 

Sőt. A szerelem kiemelt üzenete sem ér véget. (Hogy is érne? Hiszen, „ S ki viszi át a fogában tartva a Szerelmet túlsó partra…?” Nagy László)

Július 29-től ugyanis majd egy teljes hónapon át a Nap és a Vénusz folyamatos együtt állásban halad az Égen! Így már jobban érthető miért lett a július a megnyílás hava. Mert az augusztus meg a szerelemé és a termékeny alkotó erőé lesz, de ehhez előbb ki kell állnunk a próbát, s meg kell nyílnunk - egy magasabb szinten. A szívnyitás csúcspontja majd az augusztus 20-i hét, amikor a Nap, a Vénusz és a Mars hármas együttállásának csodáját élhetjük meg az Oroszlán királyi Szív Csillagánál! De erről később …

Előbb nyíljunk meg jobban - az Isteni felé.

A megnyílást és a vénuszi energia megélését hétköznapi szinten nagyon segíti, ha az életörömöket beengedjük az életünkbe. Egy Balaton körüli biciklis túra például fenséges panorámájával, mámorító badacsonyi boros pincéivel mindenképpen ide tartozik. Egy áttáncolt fülledt nyári éjszaka – a kedvenc tűsarkú cipőben aztán persze mezítláb – szintén. És felesleges álszenteskedni. A spirituális tudatosságnak és a meditációnak is meg van a maga ideje – de ilyenkor nyáron különösen ideje van a színes lampionoknak, a kerti asztalon táncoló gyertyáknak, a borozásnak, a kerti sütögetésnek, a napozásnak, a nagy baráti összejöveteleknek, a csónakkal vízen lebegésnek, a totális pihenésnek. Annak, hogy néha ébren találjon minket a nyári hajnal, s a varázslatos madárcsicsergést Balatonnal, tánccal, borral, csókkal, szerelemmel szívünkben köszöntsük. 

 

Boldog, felszabadult, szerelmetes nyári napokat kívánok!

 

 

 

Veres Mónika

2019. július 13.

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.