Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Aphrodité végzetes pillantása 2019.

2019.02.17

Aphrodité végzetes pillantása

 

 

Különös táncot lejt több, mint egy héten át a káprázatos szépségű Aphrodité a tüzes Hádésszal és a visszafogott bölcs Nagy Mesterrel. Különös azért, mert ők hárman amúgy nagyon más ritmusban táncolnak az Égen. Hádész, az Alvilág Ura, a szenvedélyes, a tüzes, aki most magával viszi titokzatos, mélységes birodalmába Aphroditét, halálos szerelemre lobbantva szívét, az elmélyülés üzenetével fűszerezi az Égi Tangót. Vénusz, azaz Aphrodité, a gyönyörű, mindig csábító, kicsit kacér szépség, aki uralja és kiválóan működteti a női energiák szerelmetes szent tüzét bűbájos mosollyal vonul a csillagfényes tánc parkettra. És beáll melléjük az a Szaturnusz, a Mester, aki visszafogott, lassan halad, kimért, bármeddig képes várni, nem számít neki az idő, aki végtelenül  türelmes, de néha hideg és zárkózott, hogy falait megvédje. Kissé ellentmondásos tánc lesz ez. Negyedik társat is kapnak a tánc végére majd, a Hold kishúgát, a leszálló holdcsomópontot, aki február utolsó napjaiban majd együttáll a Vénusszal, s ezzel, ha lehet még jobban felerősödnek az érzelmek, a titkok, a misztikus kötődések és a Lélek Szava. Látszik, hogy olyan szenvedélyes és káprázatos Égi Tangó készülődik Fent a Csillagok Birodalmában, mely itt lent a földön maximumra kapcsolja az érzelmeinket, s mélységesnél is mélyebben megérinti lelkünket. Talán úgy, ahogy egyszer valamikor a múltban már megérintette. .. Mennyire a múltban? Réges rég, talán több száz vagy több ezer évvel ezelőtt egy másik életben… Hirtelen elkezdünk emlékezni erre a titokzatos, mély kötődésre… vagy egy ősi szövetségre… Miért jönnek fel az emlékek? Valami dolgunk van vele, figyelni kell rá (ezért vonja ide figyelmünket a Szaturnusz), hisz átminősítő erők szabadulnak fel általa (ezt hozza a Plútó), mellyel akár a sorsunkon is fordíthatunk most egyet. De a múlt sérülésein, rossz emlékein vagy be nem fejezett történetein mindenképp. Titokzatos kötődések és emlékek, s egy varázslatos érzelmi utazás vár ránk a következő napokban. Már csak az a kérdés, elég bátrak vagyunk -e, hogy belemenjünk a táncba? Mert kell hozzá bátorság.

Február utolsó hete tehát – ahogy a természet mutatja magát - már a bizsergető tavaszt idézi szenvedélyes, s mélységesen mély érzelmeivel. Mintha minden felbolydulna bennünk, s körülöttünk, olyan érzelmi kapuk nyílnak meg, melyek előtt csak döbbenten állunk. Olyan érzelmi tapasztalatok kopogtatnak be ajtónkon (főleg a múltból), melyeket logikával vagy ész érvekkel nem fogunk tudni megközelíteni. Nem is szabad. De van vele feladat! Most csak dőljünk hát kicsit hátra, küldjük szabadságra az egónkat (ezt ő nem tudja megoldani), vegyünk egy nagy lélegzetet, s adjuk át magunkat annak az érzelmi hullámnak, ami jó esetben az Istenek Útjára emel.  De nem adja magát ingyen, most csak a gyakorlott vitorlások evezzenek ki a nyílt tengerre, a többiek inkább maradjanak a part közelében, ott biztonságosabb. Mert az előttünk álló napok komoly próbatétel elé is állítanak. Felkészültek a nagy kihívásra?  

 

Kifejezetten jó lehetőség arra az időszak, hogy múltból hozott karmikus helyzeteket teljesen átfordítsunk, illetve átminősítsünk egy magasabb szintre felemelve ebben a létidőben. Ez most elsősorban párkapcsolati, érzelmi karmikus helyzetet jelent. Arra érdemes tudatosan oda figyelni (mint első próba), hogy a múlt, s annak „lenyomata” most erősen hív, húz, de ne ismételjük le a múltat! Valamit máshogy kell csinálni. Ez a múlt lehet gyerekkor is, de inkább előző életbeli emlék, érzelmi minta.

Arról van szó ugyanis, hogy február 17. és 26. között együtt áll az Égen a Vénusz, a Szaturnusz, a Plútó és a leszálló holdcsomópont. Utóbbi pedig kifejezetten múltból hozott, múltban megélt karmát is jelölhet, s mint ilyen, ilyenkor képes azt éreztetni bennünk, hogy „ugyanúgy” cselekedjünk, mint a múltban anno.  De valószínű pont ez lenne a hiba, hiszen a Nagy Tanító, a Szaturnusz is belép a képbe. A szaturnuszi tanítás pedig arról szól most, nem szabad a múlt hibáit újra elkövetni, emlékezz a tapasztalataidra! De az is lehet, pont annak van ideje, valami itt és most kerüljön a helyére, valami fontos, ami a múltban nem sikerült. A lényeg, csináld máshogy! Itt a nagy lehetőség! És hogy mi a „máshogy”? Ez egyéni és csak a jelen-lét művészetével fogható meg.

Ha kiálljuk ezt a próbát (ami talán egy ponton nehéz lesz), akkor minőségi emelkedést hoz az időszak, sorsfordulatot. Az is lehet, nem csak érzelmi téren, hanem anyagilag is üzenhet, hiszen a Vénusz termékenység szimbólum is. A múltbeli hibás pénzhez való viszonyunk is átfordítható most, az ezzel kapcsolatos negatív karmikus lenyomatok is felülírhatóak. A „teljesen máshogy” elvét átültetni a gyakorlatba nem csak érzelmi téren lehet, hanem anyagilag is.

A Vénusz és a Szaturnusz szoros együttállása február 18., a Vénusz és a Plútó együttállása február 24., a Vénusz és a leszálló holdcsomóponté pedig február 25-26.  A közte lévő időszakban pedig lényegében ők négyen együtt táncolnak át az Égen, szerelmetes ölelésben egyesülve. Őrületesen szép, s ritkaságnak számít, jó ideig nem látunk-élünk újra ilyet.

A leszálló holdcsomópont viszont nem csak a karmikus tapasztalatok átminősítése, hanem egyben misztikus elmélyülést is hoz. Olyan mélységeket nyithat meg lelkünkben a Vénusz szerelmetes energiájával egyesülve, aminek ellenállni nem lehet, mert olyan, mint egy örvény: magába szív. Ezért jobban teszi az ember, ha nem kapálózik (ellene), csak átadja magát neki, hadd vigyen. Az egónak itt kicsit hátra kell lépnie. Az önátadás ideje lesz február utolsó pár napja. Azért, hogy érzelmileg mélyebb, sőt, sokkal mélyebb emberré váljunk.

De ehhez előbb meg kell küzdenünk belül a saját "sárkányunkkal" (itt a következő próba), hiszen a holdcsomópontok a mítikus sárkányokat is szimbolizálják. A sárkány lehet egy múltbeli félelem is, s vigyázat, mert a tudatalatti tartományokat is érintheti. A győzelem ugyanakkor óriási lelki erőt ad a kezünkbe. Misztikus erőt.  

A Plútó a Lélek Tűz káprázatos erejét teszi hozzá mindehhez, a halálos szerelem balzsamos illatával körbelengve szívünket.  Talán pont ennek az érzésnek nem mertük átadni magunkat a múltban. Talán pont ez volt a hiba. Hogy a félelmek győztek a múltban (itt lép be a sárkány). Talán pont ez az a tapasztalat régről, amit most lehet – kell - felülírni. Vagy talán pont ebben a Nagy Szerelemben buktunk el valamiért, s azóta zsigeri szinten rettegünk tőle, menekülünk előle árkon-bokron át? „Jaj, csak nehogy megint hibázzunk! Jaj, csak nehogy megint ártsunk vele másoknak! Jaj, csak nehogy megint úgy elveszítsük a kontrollt, hogy kicsúszik az irányítás a kezünkből!” Hasonló érzések, gondolatok kavaroghatnak lelkünkben. A rossz tapasztalatok tudat alatt (!) esetleg erősen hívnának abba az irányba, hogy újra rosszul reagáljunk le egy helyzetet. Itt a következő próba. Jelen lenni a félelemnek, a belső gátaknak, s ha kell farkasszemet nézni velük, és most máshogy csinálni. A szerelembe lehet kapaszkodni. Hiszen isteni erő! Mint a János Vitézben, ő  segít legyőzni a sárkányt. 

Ha a múltban (bármikor) nem tudott kiteljesedni egy kapcsolat, most ennek is eljöhet a kozmikus elrendelt ideje. Hiszen két maximalista bolygó is részt vesz a folyamatban (a Plútó és a Szaturnusz), s mindketten a teljesség érzésével ajándékoznak meg. Talán akartak már egyszer régen is, csak akkor ott egy próbán elbuktunk. Az Isteni Terv azonban csak a fejlődésben hisz, erre is törekszik. Ezért hoz most újra próbatételt, hogy ha ebben a létidőben sikerül kiállni, jól megoldani (ami belül dől el, a félelmek legyőzésével), akkor megkapjuk végre a teljesség isteni érzését.

Maga a felismerés már segít máshogy csinálni. De persze a jó megoldáshoz, a múlt átírásához kell egy csipetnyi türelem és koncentrált figyelem (Szaturnusz), s egy csipetnyi kockáztatási képesség egy radikális lépés megtételéhez (Plútó). A kettőt együtt kell most működtetni! 

És ha jól csináljuk, akkor a szárnyalás érzése költözik be szívünkbe. Hiszen az együttállás felett a Sas csillagai ragyognak, mely a magyar hagyományban a Turul, aki a Tejút felé száll, ide emelve szeretett népét is. A magyarság kódjai ismét erősebben lüktetnek kicsit. Talán a múlt átminősítése ezzel is összefügg.

Az együttállás másik csillagképi környezete a Fény-nemző Nyilas, mellyel isteni dolgokat tudunk útjukra indítani ebben az időszakban, melyben hosszú távra tervezhetünk. A Nyilas csillagkép elengedő kezénél járunk most is, tehát az elengedés (az egó vagy az erős akarás, a túl nagy akarat, esetleg az elvárások elengedése) egy fontos kulcs mindebben, s a megoldás felé emel. Hiszen, amikor a Sas hátára felkapaszkodunk, már el is indultunk a megoldások felé.

Bármely érzelmi kérdésben arra érdemes figyelni, mi az – vagy ki az -, ami most nekünk igazán lényeges az életünkben? Egyáltalán mi a lényeges számunkra általában érzelmi téren vagy egy kapcsolatban? Mi érték, s mi nem? Kivel éljük meg a szárnyalás érzését? Mert ez lesz a vezérfonal, ez segít akár egy radikális döntés meghozatalában vagy a teljes érzelmi belső átminősülésben.

A Plútó radikális változtatást és radikális lépéseket kér. Követel. (Főleg a hét második felében.) Akár úgy, hogy az igazi érték, a Nagy Kincs felismerése (február 18.) után kompromisszumok nélkül radikálisan magunk mögött tudunk hagyni valamit. Akár kint (helyzetet, kapcsolatot), akár bent egy múltban hibásan működtetett érzelmi mintát. Önmagunk radikális megváltoztatása is benne van, mint nagy lehetőség. És ez már a nagy sorsterv része.

Hozzá kell tenni, hogy az előttünk álló hét az érzelmi témájú - tudatalattiban bujkáló - félelmek felett aratott győzelemről is szólhat.  Ezen belső félelmek átütő erejű meghaladásának is kedvez az Ég. 

A Vénusz és a Szaturnusz február 18-i egyesülése kiváló alkalom, hogy teljesen jelen legyünk a kapcsolatunknak vagy egy szép érzelemnek. Azáltal, hogy teljesen jelen vagyunk neki azt is fel tudjuk ismerni mi a lényeg az adott helyzetben, s azt hogy tudjuk átminősíteni vagy átfordítani - jóra fordítani akár.  A megoldás is megérkezhet a jelen-lét művészetével.  

Tehát, ez az időszak a múltban rosszul működtetett érzelmi minták radikális lezárására is kiválóan alkalmas, mellyel átléphetjük saját korábbi korlátainkat, s felülírhatjuk a múltat – főleg a múlt karmáját.

Ahogy jeleztem már, a Szaturnusz és a Plútó közös üzenete szerint ideje van az elmélyülésnek. A Nagy Terv része ez is. Nem igazán kikerülhető. Nem lehet elódázni, halogatni, kifogásokat keresni. Ha magunktól nem megyünk bele, ha nem adjuk át magunkat neki teljesen (hisz maximalista energiákról van szó), illetve ha nem indulunk el befelé, akkor olyan tanítást kaphatunk a Belső Mestertől , amit aztán jó ideig nem fogunk elfelejteni.

Tudom, nem egyszerű feladat egyszerre működtetni a türelem, az alázat és a lassú lépések energiáját a szenvedély, a Lélek Tűz vérpezsdítő impulzivitásával. De a kulcs pont itt van: egyszerre kell élni most a kettőt. Mert ebből – és csak ebből! – születhet meg a sorsfordulat, egy minőségi változás - mely most a múltat is átírhatja. És erre ráérezni, ezt megtanulni azért is fontos, mert az egész 2019-2020. esztendőnek (azaz a kardinális változásokat hozó Szaturnusz-Plútó együttállás sorozatnak) ez lesz végig az alap-dallama! Türelem, alázat – és szenvedélyes Lélek Tűz együtt, egymást segítve kéz a kézben.

A kedd délutáni Telihold a szerelmetes Oroszlán csillagaiban pár órára maximumra kapcsolja majd mindezt. A rálátás ad erőt a sorsuraláshoz és a Szív Erő királyi működtetéséhez.   

 

Érdekessége a folyamatnak, hogy lényegében a Vénusz kapcsolja be a kardinális változásokat elhozó, sorsfordító Szaturnusz-Plútó együttállást, mely Mátyás Napjától (február 24.) kezd igazán érezhetően szorossá válni. Onnantól egészen júliusig folyamatosan jelen lesz kicsit, de legerősebben áprilisban (s majd ősztől visszatér). 

Isten ezzel is azt üzeni: minden a szerelem körül forog.

Az igazán nagy, zsigeri szintig hatoló, mindent felforgató változásokat ugyanis mindig a Szerelem Tüze indítja be életünkben. Igaz?

 

 

 

Boldogságos tavaszváró napokat kívánok! Isteni érzéseket.

 

Szeretettel:

Veres Mónika

2019. február 17.

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.