Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Július a megnyílás hava 2019.

2019.07.08

Július a megnyílás hava

 

Ebben a hónapban az Égiek segítenek a megnyílásban. De magas lesz a mérce. Mert azt is üzenik, kifejezetten az örök, a múlhatatlan - azaz az isteni minőség, illetve az örök társ felé való megnyílásban. Egyúttal az Isteni Én felé való megnyílás ideje.

Mindez a nagy megértéseken és a nagy beszélgetéseken keresztül érkezik meg hozzánk. De elhozhatja egy új ismeret vagy egy titkos tudás is. Mindenképpen felmerül majd ezen belül az a kérdés is, minek, kinek nyíljunk meg? Mi az, ami Örök – volt, van és lesz. S mi az, ami nem.

Mindez a Merkúr július 7-től augusztus 1-ig tartó hátráló mozgásának köszönhető, mely a Rák csillagkép megnyíló ágától az Ikrek Pollux, azaz halhatatlan, isteni részéhez vezet. Mintha a gondolatiság bolygója elfelejtett volna valamit, valamit, ami fontos, ami nélkül nem mehet tovább, ezért most megáll és visszafordul érte. Ez pont olyan, mint mikor a buszmegállóban vesszük észre, hogy otthon hagytuk a pénztárcánkat, s mivel tudjuk, e nélkül nem tudunk fizetni a boltban, hát gyorsan visszaszaladunk érte.

Mit hagyott otthon a titkos tudást őrző, beavató Merkúr? Mi az, ami nélkül - most júliusban egyértelműen kiderül -, nem mehet tovább? Mi az, ami nélkül nem születhet meg a Fény, ami nélkül nem lehet igazán erős a Családi Kör? A bennünk élő Isten. Isteni Részünk. De mondhatjuk úgy is, az Örök Társ (akár lelkünk „másik fele” formájában is) vagy egy örök barát, egy örök tudás. Hiszen az Ikrek csillagkép Isteni Felébe tér vissza, s ott fordul direktbe majd augusztus 1-n, azaz itt kell valamiből még jobban merítenünk.

Érdemes azon elgondolkodni, hogy az Ikrek nemcsak a testvéri szeretet, a „vállvetve küzdeni egymásért” elvének Égre írt üzenete. Hanem egyúttal a Nő és a Férfi ősi szövetséget kötött nagy párosa is. Azon szerelmeké, ahol lelkünk emberi oldala és isteni fele újra egymásra találhat a másik segítségével, s ahol a két fél a hétköznapok viharában vállvetve küzd egymásért – és nem egymás ellen. Ahol a két „fél” végül EGY-ségben olvad össze. A folyamat különleges szépsége ugyanis, hogy július 21-n a Nap és a Merkúr majd pontosan az Ikrek alatt található Egyszarvú csillagkép alfa csillagánál állnak együtt, s ezzel egyértelműen az EGY-ség üzenetére hívják fel a figyelmünket.

Tehát úgy is mondhatjuk, van itt egy magasabb szellemi üzenet is titkon elrejtve. Nem csak az Örök felé való megnyílásról, nem csak a Családi Körről üzen ez a hónap, hanem arról a Társunkról is, akivel az „EGY-ek vagyunk” isteni élménye megélhető.

Egy másik – hétköznapibb – szinten a július rálátást hoz, méghozzá elsősorban a lelkünkre és a családi kapcsolatainkra. A családdal, az otthonteremtéssel, az édesanyánkkal vagy az anyai szereppel kapcsolatban valamit újra meg kell majd értenünk (talán máshogy), vagy valamit ismét meg kell beszélnünk. Esetleg olyat, ami mellett korábban „elmentünk” – pedig sorsunk uralása szempontjából fontos lett volna, üzeni most a Merkúr.

Egyúttal a Hiúz csillagai arra is figyelmeztetnek, legyünk fokozottan éberek. Azaz, mi az, aminek ne nyissuk meg magunkat, mert nem Fény fog megszületni belőle. Ezek elsősorban verbális helyzetek. Lehet egyfajta szellemi megnyílás is egy-egy beszélgetés formájában, ahol jó, ha résen vagyunk, mikor, kinek mit mondunk el, mennyire nyitjuk meg a lelkünket. Ki előtt nyitjuk meg titkainkat, kivel ülünk le beszélgetni családi dolgainkról vagy érzelmeinkről. A Családi Kört, szeretteinket szellemi síkon is védeni kell, üzeni most az Ég. Ha az éberségről most megfeledkezünk komoly tanítás lehet az ára esetleg később, mert olyan energiákat is beengedünk öntudatlanul, melyek vagy a családunk egységét vagy esetleg Igaz Társunkkal való kapcsolatunkat veszélyeztethetik.

Mit táplálsz magadban? Ez is fontos kérdés lesz ebben a hónapban. Szellemi és lelki értelemben egyaránt. Milyen gondolatokat, milyen eszméket táplálsz, éltetsz? Milyen érzelmeket táplálsz? Félelmeket, haragot, dühöt, féltékenységet - vagy örömöt, békét, hitet, szeretetet. Légy éber.

Július 7-től az újragondolás tehát elkezdődik, amely hozhatja azt is, hogy csak azért kell valamit újra átgondolni, hogy teljes bizonyosságot kapjunk – de jelezheti azt is, nem a jó iránynak nyitottuk meg magunkat. 

A megnyílás az isteni örök üzenete lesz a fő vezérlő fonala tehát az egész júliusnak. Több egymást követő fényszög kapcsolat is erről fog szólni, egymást megerősítve, kiegészítve. Mindez azt jelzi, Isten nyomatékosítani akar valamit. Azt, hogy most magas a mérce. Főleg azért mert a júliusi égi táncba ismét beszáll a Szaturnusz és a Plútó is (a Nappal és a Vénusszal is inspiráló fényszöget alkotnak), tehát mintegy kikerülhetetlen felkiáltójellel figyelmeztetnek, ismét olyan sorsszerű változásról van szó, mely előtt elmenni nem lehet. Mert ha önként és dalolva nem sétálunk bele (amire most itt a lehetőség), akkor majd a sors kikényszeríti.

Azt szoktam mondani, a Szaturnusznak nincs humorérzéke, viszont nagyon magasra teszi a mércét. A Plútóval karöltve most ismét tapinthatóvá válik az elv, a lehető legtöbbet akarják Fentről kihozni belőlünk, kevesebbel nem érik be. Zsigeri szinten kell megváltoznunk – vagy valamin az életünkben mélyrehatóan változtatnunk -, hogy szívünket, lelkünket meg tudjuk nyitni egy magasabb minőségnek, az isteninek. Hogy valami csodálatos megszülethessen.

A mélyreható átalakító hatás (s az ezzel járó feladat) szólhat a család, az igaz érzelmek, az örök szerelem vagy az isteni részünk előtt való megnyílásról is. Főleg július 9-n és 14-n érezhetjük mindezt esetleg kicsit nehezebbnek vagy olyannak, mint amivel most nagyon meg kell dolgoznunk. Két fajsúlyos napról van szó, ahol kiéleződnek a dolgok. Az önlegyőzés, lehúzó erőink teljes uralása ismét előtérbe kerül. Ahogy az igazi értékek felismerése, az arra való teljes rálátás, valamint a felelősségvállalás kérdése is.

Az első időpontnál a Nap a Szaturnusszal fog inspiráló fényszögbe lépni (szembenállás), a másodiknál pedig a Plútóval. Mivel mindketten együtt állnak még mindig a leszálló holdcsomóponttal ezért továbbra is téma a múlt felülírása, előző életekből hozott emlékek vagy beidegződések teljes átfordítása. A múlt sebeinek begyógyítása. Az érdekessége, hogy a Nap végig az Ikrek Pollux, azaz halhatatlan részében jár, tehát azt lehet mondani az előttünk álló hét szinte végig az isteni minőségre, a soha el nem múlóra, esetleg isteni részünkre mutat rá. S ezáltal az Idő olyan misztikus titkáról üzen, melyet most képesek lehetünk elsősorban nem földi szemmel megközelíteni – jobb esetben megérteni.

Ezekben a napokban felmerülhet annak a lehetősége is, hogy talán annyi, de annyi külön leélt élet után most ismét a „másik felünkkel”, Örök Társunkkal találkoztunk. Aki időn túli – volt, van és lesz (Szaturnusz). Akihez valami megmagyarázhatatlan, földi észnek teljesen logikátlan, zsigerien mély szövetség köt. Ennek a felismerése elsősorban a július 9. és 10., illetve a 9-ről 10-re virradó éjszaka (a Nap ezen az éjszakán áll együtt a Pollux halhatatlan csillagaiban a felszálló holdcsomóponttal). Ez a két nap különösen kedvez a felismeréseknek. Felismerni az Örök Társat kint – vagy felismerni magunkban az Isteni Részt bent.

Mégpedig úgy, hogy egyúttal már a jövőben rejlő emelő, lelkesítő lehetőségek tisztulnak le. (Emelő fényszöget alkot a Nap a Vízöntő csillagkép jövőbe ömlő vízében járó Neptun bolygóval.)

Minden szembenállás lényege az is-is és nem a vagy-vagy elve! Kedden és vasárnap érdemes erre tudatosabban figyelni.

Kedden főleg így: egyrészt türelmesen várni – másrészt szép óvatosan, lassan valamit már meglépni, megtenni. A Nap-Szaturnusz inspirációja ezen a napon egy részről kifejezetten a család szentségéről üzen, az ebben való sziklaszilárd bizonyosság és biztonság nemes érzéséről. Biztosabbá válhatunk valamiben. De mégis türelemre int. Más szinten a kedd is az örök, az időtálló vagy az időn-túli üzenetét hozza valamely élethelyzetben. A teljesség érzésével.

A vasárnap ezzel szemben már sokkal lendületesebb lesz (az impulzív Plútóval alkotott fényszögnél). Ekkor pont nem a lassú haladás elve a főszereplő már, hanem a lélek tűzből, a szenvedélyből megszülető átminősítő, sorsfordító erejű tetteké. A radikális megoldásoknak van itt az ideje. Illetve annak, hogy egy lehúzó erőt, egy rossz minőséget, egy rossz szokást magunkban végleg "megöljünk", ezáltal egy magasabb minőség felé elindulva. 

Ez a hét lényegében a két kardinális bolygó összehangolt tánca miatt nevezhető tehát akár sorsfordítónak is. Egyrészt a kivárás művészetével (mikor minek van itt az ideje, de akkor meglépni), másrészt a bátorság, a vakmerőség, azaz lelkünk tüzének felébresztésével.  Hét elején még mintha behúzták volna a kéziféket, aztán a hétvégi energiák már felgyorsulnak, segítenek abban, hogy bátran megtegyünk valami olyat, amitől korábban talán tartottunk vagy túl nehéznek, túl nagy ugrásnak gondoltuk. Dimenzió-ugrást is hozhat.

Érdekes, hogy a héten két ellentétes hatás inspirálja cselekedeteinket. Hiszen a szaturnuszi elv nagyon megfontolt, nagyon visszafogott, akár kicsit hűvösnek is nevezhető. A plútói elv pedig nem agyalja túl a dolgokat, egyszerűen csak lecsukja a szemét, vesz egy nagy levegőt és ha kell halált megvető bátorsággal beleugrik az ismeretlenbe, lesz, ami lesz … Mert isteni énjében vakon bízva úgyis tudja minden a legjobb lesz …

A varázspálca titka most ennek a két elvnek az együttes működtetése (hét elején inkább a szaturnuszinak, hét végén a plútóinak).   

És ha eddig esetleg nem lettünk volna még biztosak abban, minek, kinek nyíljunk meg, s kinek ne, mit őrizzünk, tartsunk meg és tápláljunk, akkor kapunk még egy segítséget – megerősítést Istentől a hét közepére.

Július 11-n teremtő fényszöget alkot a Kos jövőbe tekintő fejénél haladó Uránusz a Rák Jászol részében dübörögve rohanó Marssal. Különlegesen szép hatás, mely kiemelten kedvez a családdal kapcsolatos jövőtervezésnek, főleg ebben a témában mutatja meg egy új irány lehetőségeit. Egyúttal nagy felszabadulást, teherletételt hoz (a folyamatot nagyon segíti a sport), melynek hatására végre azt érezhetjük, most már megszülethet a Fény. De érezhetjük azt is, „megszületett” valami csodálatos bennünk. Belső Templomunkba vezet, hogy terheinket letegyük végre. 

A nagy tisztulás hatására testet ölthet egy fényes alkotás, egy gyermek, esetleg egy gyönyörű érzelem is. Az is letisztulhat bennünk, mit vagy kit kell megtartanunk életünkben, mit vagy kit kell táplálni szeretettünkkel. Kikkel tartozunk igazán össze, kikkel alkotunk egy családot – ide értve a nem vér szerinti, azaz lelki családot is. A Rák középső Jászol része ugyanis egy kör alakul csillaghalmaz, s így a Családi Kör üzenete is az Égen, mely komoly védelmi szimbólum.

Ugyanez a nap kedvez a teljes megújulásnak is. A családdal vagy otthonunkkal kapcsolatos új megoldásoknak, új irányoknak. Érdemes valami újat kipróbálni, valami teljesen újba belekezdeni vagy az otthon, a család terén valami újat elindítani.

A csütörtök egyben a forradalmi megoldások, korlátaink áttörésének a napja. Erős benne az elindító üzenet, hiszen a Mars bolygó a Kos csillagaival „találkozik”. Indulj el egy új, egy ismeretlen úton bátran, ha kell vakmerőn, súgja mellé ekkor már a Plútó és a Nap inspiráló ereje!

Érdemes még megemlíteni az időszakról, hogy átlagnál erősebb ezen a héten az égi irány. Azaz, amit az egó elsőre esetleg nem ért vagy nem akar. A Merkúr 7-től retrográd (hátrál), s mellette a Nappal inspiráló fényszöget alkotó Szaturnusz és Plútó is retrográd halad jelenleg. Felerősödnek nem csak a múlt üzenetei, emlékei – vagy félelmei – de egyúttal a földi logikának sokszor ellentmondó égi akarat és égi terv is. Talán első ránézésre most nem logikusan vagy az egó által „elvártan” mennek a dolgok, de ez nem is baj. Mert most ismét meg kell tanulnunk kicsit máshogy gondolkozni. Úgy, ahogy Fent még leszületés előtt „gondolkoztunk”, terveztünk. Kifejezetten itt az ideje máshogy gondolkodni vagy a gondolatainkat még jobban uralni (akár a teljes elcsendesítés szintjéig).

Július 8-n és 9-n érdekes módon a hátráló – s így nagyon lassú – Merkúr fog együtt állni a rohanó, lendületes Marssal immár másodszorra. Ez a két nap most máshogy segít megérteni vagy kimondani valami fontosat, valami sorsunk szempontjából lényegeset. Elsősorban a megnyílással vagy a családdal kapcsolatban. De ezúttal már a legmagasabb mércét, az Isteni, az Örök Mércéjét szem előtt tartva. És az időre máshogy tekintve. Mert ha az Időre eddig esetleg kizárólag földi szemmel néztünk, akkor most az Idő különös, misztikus üzenetét máshogy is megérthetjük. Az Örök Birodalmában ugyanis egyszerűen nincs idő.

Ez a tudás varázslóvá tehet minket. És a legjobbkor, hiszen ismét itt az ideje a sorsvarázslásnak, üzenik a héten a Csillagok.

 

 

Boldog, szerelmetes nyári töltekezést kívánok mindenkinek!

 

 

Szeretettel,

Veres Mónika

2019. július 8.

 

  

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.