Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Még egy szó 2019.

2019.07.21

Még egy szó a szerelemről

 

Ahogy jeleztem a múlt heti írásban, az előttünk álló júliusi hét is az érzelmek, a szerelem körül forog. Hiszen július 24-25-n együtt áll a Merkúr a gyönyörű Vénusszal méghozzá a már sokat emlegetett Pollux csillagrészben, mely az Ikrek csillagainak halhatatlan, azaz örök felét jelenti.

A másik rész Castor, így ők ketten együtt Castor és Pollux, azaz a két örökre összetartozó Égi Testvér, akiket Isten síron túli testvéri szeretetük jeleként helyezett az Égre. A magyar hagyományban ők Hunor és Magor, a Két Ős, vagy Kettős (Ikrek). Atyjuk a Nagy Nimród, a föld első koronázott királya.

A következő héten tehát ismét Pollux lép színre, mert ide hátrál vissza a Merkúr, hogy együtt álljon a Vénusszal. Többek között EZÉRT is megy vissza. Hogy egy isteni (azaz átlagnál magasabb minőségű) érzelemre vagy egy halhatatlan szerelemre, esetleg egy isteni örök alkotásra emlékeztessen. Így az örök érzelmek, a halhatatlan – azaz soha el nem múló, tehát akár életeken átívelő – szerelem vagy az Örök Társ emléke, érzése bukkan fel, s érint meg minket a hét közepére. Egyúttal azokra az emberi kapcsolatainkra emlékeztet – ide értve a barátságokat is! – amelyek örökre szólnak.  

A Merkúr ráadásul hátrálva (retrográd) áll bele ebbe az együtt állásba, tehát most plusz üzenet, hogy kifejezetten nem a földi logikát követve, nem a „jól megszokott” hétköznapi megközelítéssel, hanem máshogy, az Égi Irány szerint érthetjük meg érzéseinket. S ugyanígy beszélhetünk is róluk! Tehát ideje van a „földi rendszer” szerint  logikátlan – mégis el nem múló – érzéseket vagy szerelmeket és azok létjogosultságát megérteni és elmondani, kibeszélni magunkból.

A következő hét szinte végig segíti, hogy gondolatainkat harmonizálni tudjuk! Hogy békésebben, nagyobb szeretettel tudjunk másokról – vagy magunkról – gondolkozni. Segíti, hogy kibéküljünk (ha kell), illetve nagyobb szeretettel beszéljünk társainkkal. A szeretetteljes, termékeny, harmonikus beszélgetések ideje következik. A Szerelem Szava is felcsendül persze. Akár visszatérő üzenetként – újra elmondani, újra kimondani segít.

Figyelni kell azonban, mert gondolataink most átlagnál termékenyebbek, így teremtőbbek is. Valamit fejben megalkotni, elképzelni, kitalálni kiváló alkalom. Akár örök dolgokat is létrehozhatunk gondolataink erejével.

Érdekes, hogy ugyanekkor (július 25.) a Mars a Rák csillagkép elengedő ága és az Oroszlán múltba tekintő feje között emelő fényszögbe kerül a bölcs és igazságos Jupiterrel. Erőt ad, hogy világosan rálássunk arra, mit kell elengednünk egy boldogabb élethez és ahhoz, hogy uralni tudjuk sorsunkat. Ezt akár segít könnyen ki is mondani, ha szükséges.

Mivel a Jupiter a Skorpió és a Kígyótartó csillagaival érintett, így arra is ráláthatunk, milyen rejtett, eddig magunk előtt is titkolt hatások, érzések vagy esetleg rabságban tartó szenvedélyek vannak az életünkben a mélyben, melytől most van erőnk megszabadulni. Ráláthatunk nagyon mély, titkolt érzelmekre is, ami a szerelem üzenetét csak még inkább felerősíti hét közepére. Valami van a mélyben, ami eddig rejtve volt, s most megmutatja magát.

Most tudatosulhat bennünk, ahhoz, hogy az Örök Szerelemnek vagy egy isteni Örök Alkotásnak meg tudjunk nyílni, valamit el kell engednünk. Magunkból legbelül elsősorban! Ez fontos, mert a Skorpió a mély belső önvizsgálat helye! Ide tartozhat egy rossz szokás vagy egy múltból hozott érzelmi sérülés elengedése is, amelyet elengedve végre ráléphetünk a gyógyulás útjára (Kígyótartó).

Július 23-tól a zodiákus mesterséges rendszerében a Nap az oroszlán jelébe lép (miközben a csillagos égen, azaz asztrozófiai szempontból, a Rák csillagképben halad). Jó hír, hogy a hétköznapok szintjén ez elhozza és felerősíti az életörömöket

Az élet naposabbik oldala nyílik ki előttünk, s érdemes is használni és kihasználni ezt az időszakot erre! Itt az ideje a pihenésnek, a nyaralásnak, a fürdőzésnek, a fagyizásnak, a könnyű rozénak, a jegeskávénak, a grillezésnek, a csóknak, a szerelemben való alámerülésnek, a szenvedélyes éjszakáknak, a táncnak, a nagyvilág felfedezésének, s főleg a napozásnak. Hiszen most kell töltekezni a nap fény-erejével. Mert ebből meríthetünk majd a borús őszi, téli hónapokban.

A héten két időpontot emelnék még ki. Július 22. hétfő 12 órát, ekkor éri el a Hold a tavaszpontot, tehát ismét jó alkalom valamibe belekezdeni, valamit elindítani. Valamint július 24. szerda 15-16 órákat, ekkor lép teremtő fényszögbe a Hold a Felfelé úszó halak csillagaiban a Vénusz – Merkúr együttállással. Azaz: ezek az órák segítenek ráérezni a megoldásra, egyúttal kiemelnek az ördögi körből egy érzelmi helyzetben! A kiemelő beszélgetések órái.

És jó hírem van. Mostantól nyár végéig az Ég is pihenőt is hirdet. Ugyanis szeptember közepéig nem lesz fajsúlyosabb fényszög, amely komolyabb próba vagy kihívás elé állítana minket. A fejlődés persze soha nem áll meg …. De azt gondolom egy kis pihenő ránk is fér. Hiszen az esztendő mögöttünk lévő része nem kevés feladat elé állított minket, amit bizony néha nem volt egyszerű megoldani.

A jól megérdemelt pihenés tehát kezdetét veszi. Most már csak abból vizsgázunk, egyáltalán képesek vagyunk –e mindent elengedve valóban átadni magunkat az élet naposabbik oldalának és örülni a Létezés Csodájának? Csak úgy. Könnyedén.

 

 

Boldog, önfeledt, napfényes nyári időtöltést kívánok!

 

Szeretettel,

Veres Mónika

2019. július 21.

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.