Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nagyboldogasszony Teliholdja 2019.

2019.08.12

Nagyboldogasszony Teliholdja

 

 

Az előttünk álló hét az érzelmekre és a kapcsolatainkra való teljes rálátásról szól. A múlt karmáját segít átírni ismét. Szíverővel.

Továbbra is fókuszban van a szerelem (ahogy egész augusztusban) és a szerelmetes alkotó erők működtetése, de jövő héten elsősorban a múltra való rálátás segíti az érzelmi kiteljesedés és a sorsuralás folyamatát. Szerdán (augusztus 14-n) csúcsosodik ki mindez, amikor a Nap együttáll a Vénusszal az Oroszlán csillagkép múltba tekintő fejénél.  

Azonban tudni kell, itt nem csak a múltra láthatunk rá teljességében, hanem egyúttal egy „másfajta” látásmódot is kapunk pár napra.  Ez azt jelenti, olyan érzésünk lehet, mintha nem az eddigi hétköznapi síkról látnánk rá érzelmi életünkre – sőt akár egész sorsunkra! - hanem egy magasabb aspektusból, kicsit feljebb lépve. Egyértelmű, hogy teljesen más mondjuk a szobánkra egy magas létra tetejéről ránézni, mint amikor lent a fotelben ülünk. Más dolgokat, más összefüggéseket lehet így meglátni! Esetleg olyat is, amit eddig nem láttunk. Egy apró részletet is akár, ami fontos lehet.

Olyan érzés ez, mint mikor egy pillanatra kilép az ember a mókuskerék-pörgésből és egy áldott pillanatban rátekint úgy a sorsára, ahogy egyébként csak Fentről lehet átlátni az egész rendszert.  Az Oroszlán csillagkép ugyanis sorsuraló csillagkép, s a Nap most már végleg elhagyta a Rák csillagait és itt járja tovább égi útját jó pár hétig. Ennek a sorsuralásnak pedig az első állomása (ezúttal a Vénusszal karöltve) egyfajta magasabb rálátás – vagy a múltra vagy általában az eddigi sors-utunkra és arra, ahol most tartunk. A múlt nagy összefüggései mutatják meg magukat.

Az Oroszlán királyságának egyik nagy titka ez a rálátó képessége, amely a nagy királyok varázsképessége volt anno. Végig tudták nézni objektíven (!) a múlt nagy csatáit, a legfontosabb pillanatokat népük történetében és a vesztes csatákból képesek voltak tanulni. Miért volt ez fontos? Hogy a múlt nagy hibáit ne kövessék el újra! A győzelemhez, sorsunk jelenbeli uralásához ugyanis ez vezet!

Itt van tehát az idő (augusztus 14-15.), hogy ennek a képességnek mi is a birtokába jussunk.

Itt az idő elsősorban érzelmileg és a párkapcsolatok témájában meglátni a múlt hibáit, tévedéseit, a „vesztett csaták” valódi okát. És a jelenben ebből kiindulva máshogy csinálni – s sorsunkat Jó Uralkodóként a győzelem és a boldogság irányába kormányozni. A „győzelem” alatt elsősorban az ide-oda rángató sors-erők és az önmagunk felett aratott győzelmet értve.  Ez az üzenet persze aktuális lehet pénzügyi témában és az alkotó, teremtő erők működtetése tekintetében is.

Érdekessége a két napnak, hogy a Nap-Vénusz együttállás és a csütörtöki Telihold egy tanító fényszöggel (kvinkuksz) kapcsolódik ahhoz a Plútóhoz, aki még mindig együttáll a holdcsomóponttal és a Szaturnusszal. Ezt a hatást erős karmikus üzenetként is értelmezhetjük. A múlt karmájára, illetve ismétlődő tévedéseinkre való teljes rálátás lehetősége tehát szintén benne van a hét közepében. Ez ahhoz ad erőt, hogy párkapcsolati téren - vagy anyagilag - boldog életet élhessünk, sorsunkat uralva.

Augusztus 15. Nagyboldogasszony Napja, egyúttal a gyönyörű Vénusszal kísért Telihold ideje a Vízöntő csillagaiban (14 óra). Amit most meglátunk az érzelmileg  felszabadítólag hat ránk, terheket segít lerakni, könnyebbé válunk a hatására.  

Ezt a Teliholdat a 15-ről, 16-ra virradó éjszakán megtámogatja a lendületes, nyílt Mars ereje a Szerelem Erejével, hiszen épp a Regulus csillaggal együttállva alkot inspiráló fényszöget a Holddal. Ez az éjszaka tehát a Szív Diadala.

S úgy tűnik olyan diadal ez, amely a múlt karmája felett fog győzelmet aratni. Itt a nagy lehetőség tehát ismét a múltat – akár karmikus szinten is – a feltételek nélküli szeretet és a szerelem erejével felülírni!

A feladat (és a lehetőség) pont az benne, hogy rálássunk a sorsunk ismétlődő helyzeteiben rejlő tanításra és tudjunk azon itt és most változtatni.

Nagyboldogasszony Anyánk a Telihold mágikus fényével kinyitja hát szívünket és erőt ad nyíltan, őszintén kimutatni érzéseinket, szerelmünket. Mert úgy tűnik az Ő Égi Segítségével és a Szerelem Erejével tudjuk most a múlt karmáját átfordítani, sors-csomóinkat meglátva azokat kibogozni, a múlt ismétlődő hibáit helyrehozni. Ezáltal életünket felszabadultan, boldogságban uralni.

Boldogságban. Mert az Oroszlán azt hirdeti az ÉLET SZÉP. Ugye érted, ugye érzed, ugye éled? Az élet naposabbik oldalát mutatja meg – csak hagyd! Azt üzeni, isteni dolgokat teremteni, alkotni csak örömben lehet. Hát játssz! Játssz a színekkel, a színeddel, az ízekkel, az ízeddel, a formákkal, a formáddal, a hangokkal, a hangoddal, az illatokkal, az illatoddal, a pillanattal, a pillanatoddal, a tervekkel, a terveiddel, a mosollyal, a mosolyoddal…

Csak egy dologgal ne játssz. A szíveddel.  

 

 

 

Veres Mónika

2019. augusztus 11.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.