Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A győzelem ideje

2020.03.31

A GYŐZELEM IDEJE

 

 

A Mars március 30-n este belépett a vízöntő zodiákus jegyébe, követve a Szaturnuszt. Ezzel felerősíti, felgyorsítja a FELSZABADULÁS folyamatát!

A mai este lesz ennek a legerősebb pontja (március 31. kedd), amikor itt, a szabadság stációjában együtt áll a Mars a Szaturnusszal. Ez egy zseniális hatás! Ugyanis egyszerre jelenik meg benne – egyesül benne – a bizonyosság, a biztonság, a stabilitás és az erő. Mindez együtt: őserő.

Ezt az elképesztően nagy őserőt kapjuk ma és holnap a kezünkbe a Kozmosztól! Ha tudatosan élsz vele és beemeled az életedbe, akkor itt és most a rendelkezésedre áll. Ahhoz, hogy végre felszabadulj, letedd régóta cipeld terheidet. És ez most BELSŐ SZABADSÁG. Ez nagyon fontos! Mert ha ezt nem éled meg, akkor hiába harcolsz, duzzogsz, kiabálsz, hisztizel a „külső szabadság” visszanyeréséért, semmire nem mész vele. Csak kifáradsz. A „külső falak” ugyanis egészen addig megmaradnak az életedben, amíg BELÜL vissza nem nyered a szabadságodat. 

És ez - azaz a vízöntő stáció - igazi lényege a félelmektől való megszabadulás állapota. Ezt segít elérni és kézzel foghatóvá tenni életedben a Mars-Szaturnusz mai kozmikus hatása.

Mit kell ehhez tenned? A Szaturnusz energiáját magas szinten megélve: légy jelen! Légy ma és holnap kizárólag a mában. Éld meg a JELENT a lehető legteljesebb mértékben. (Ez az egót eleve segít kikapcsolni.) Légy ma kicsit tudatosabban koncentráltan abban a tevékenységben, amit végzel. Szaturnusz magas szintje a koncentráció. Ne engedd máshova vinni a fókuszt, csak ami lényeges. Ha eddig nem ment esetleg, hát itt az idő gyakorold a jelenlét művészetét és a koncentrált állapotot.

A Mars magas szintje pedig a mozgás. Menj el kicsit futni, jógázz, biciklizz, kertészkedj, vagy pucold meg az ablakokat. Mindegy. A lényeg a testmozgás.

Tehát, összeadva a két bolygó tudását, fektesd ma és holnap minden erődet (Mars) egy igazán lényeges, fontos tevékenységbe, s ennek add át magad teljesen. Lényegében ez a két nap a koncentrált erő ideje. De úgy is mondhatom: irányítsd az erőidet befelé! Ez segít a tisztulásban, a félelmektől való felszabadulásban.

Segít ez a folyamat abban is, hogy ma (és holnap) tudatosodjon benned mi az, ami igazán lényeges a sorsodban, az egész életedben.

A Mars – Szaturnusz együtt állás csillagképi háttere a Bak csillagkép múltba tekintő feje és a Nyíl csillagkép alfa (legfényesebben ragyogó) csillaga. Nézzük sorban, mit hoz el ezekben a napokban az életünkbe ez a ragyogó isteni tudás?

Nagyszerű hír, hisz a Bak uralkodói csillagkép! Azaz, mostantól a Mars és a Szaturnusz együtt haladva itt fokozott ERŐT ad ahhoz, hogy újra a sorsod urává válj. Vagy úgy is mondhatom, hogy visszaszerezd a sorsod feletti uralmat, amit talán évszázadokkal ezelőtt vesztettél el valahol félúton. (Ez jórészt emberiségszintű kihívás és nagy lehetőség most.)

A Bak a fejével azért tekint a múltba, hogy tisztán, világosan és objektíven rálásson a múlt olyan eseményeire, olyan részleteire is, amit eddig nem látott meg. Ez a másfajta rálátás segít URALNI a jelent, ez segít uralni a sorsodat. Ez segít abban, hogy életed királyává válj! Uralkodói csillagképről van szó, ne feledd, itt ennek van meg a lehetősége.

Viszont királlyá csak az tud válni, aki teljesen uralja a félelmeit. Most ehhez kapsz erőt!

A Bak nagy varázsereje a következő. Kitartó, szívós munkával felmegy a legmagasabb hegy legtetejére és megáll a legmélyebb szakadék szélén. (Próbáld most elképzelni, ez segít, hogy jobban érezd ahogy megszületik ez a belső erő.) Ahogy megáll a szakadék legszélén, alatta az óriási mélység. És ő letekint. De már nem inog meg. Mert már nem fél. Uralja a belső világát. Uralja a minden-séget. Mert pontosan tudja, hogy isten ő maga is, vagy EGY a Kozmosszal.

S ugyanitt a szikla csúcsán most egy pillantást vet a múltjára is. (Ezt teszi most az egész emberiség is, nem csak az egyének.) És végre rálát olyan részletekre is, amik igazán lényegesek!

A Bak különlegessége még, hogy objektív rálátást ad. Azaz érzelemmentes.

Mert teljesen máshogy lehet megnézni, rálátni életed eseményeire úgy, ha szinte mint egy kívülálló néznéd (érzelmileg semlegesen vagy távolságtartóan), mint úgy, mint amikor érzelmeiddel mélyen benne dagonyáztál. Így tehát a ma este és még a holnapi nap is ebben az érzelemmentes rálátásban segít neked! Állj hát meg ma este, légy jelen, légy koncentrált, s nyomd bele az összes erődet most ebbe. Nézz vissza, nézd meg a múltadat most máshogy, a hegy tetejéről, kívülállóként.

De nézzünk eggyel feljebb még. A Bak felett ugyanis az északi égbolt a Nyíl csillagai ragyognak. Ennek az alfa, azaz legfényesebb (!) csillagával áll együtt ma a Szaturnusz – Mars párosa. Ez a Nyíl pedig győzelmi nyíl! Héraklész ezzel a nyíllal győzi le a kentaurokat. Azaz a mai nap (és a holnapi) a győzelem napja.

De van itt egy titok. Ahhoz, hogy ez a győzelem most megérkezzen az életedbe – vagy akár az egész magyarság életébe – ahhoz előbb le kell győzni belül a saját kentaurjaidat.

Kik is ők? A kentaurok a mitológiában vad, fékezhetetlen, félig ember, félig állat lények voltak. Ők szimbolizálják az eddig meg nem fékezett, vadul tomboló, sötét lehúzó erőket bennünk, amik felett eddig talán nem tudtunk még „győzelmet” aratni, s hagytuk őket tombolni. Ide tartoznak a félelmek! Elsősorban. Illetve a zabolázatlan ösztönerők is (például az éhség is).

Most tehát itt az idő (Szaturnusz), és itt az erő (Mars), hogy végre GYŐZELMET arass belső ösztönvilágod eddig vadul tomboló lehúzó erői felett! Most megkapod az erőt a Kozmosztól (Istentől), hogy győzelmet arass – nem kint, hanem elsősorban BENT. És a kozmikus törvény alapján – Amint Fent, úgy lent, amint Bent, úgy kint - abban a pillanatban, ahogy ez a belső győzelem megszületik, azonnal megjelenik a győzelem energiája, rezgése, üzenete a külvilágodban is. Kint is kézzel foghatóvá válik.

És ha sokan megugorjuk most ezt a szintet, akkor ez a győzelem csoportszinten is – azaz a magyarság életében is, s később világszinten is – megjelenhet.

Az idei évben a Szaturnusz háromszor fog együtt állni a Nyíl csillagkép alfájával. A második a nyári napforduló időszakában lesz, a harmadik pedig pont a téli napéjegyenlőség idején, ott a Jupiterrel már karöltve (Betlehemi Csillag). Csodaszép üzenet!

Mivel mindhárom egy-egy napfordulati ponthoz kapcsolódik, ezért azt is jelzi, hogy az emberiség ÚJ KORSZAKOT indít most el, s ezt most megteheti az Isteni Győzelem Zászlajával a kezében, ha belső világába elindulva lehúzó kentaurjait legyőzi. Ezért kapunk rá három lehetőséget (mint a mesében). Ezért én azt gondolom, a téli napfordulóra megszületik a teljes Isteni Győzelem a Kárpát-hazában, s akár az egész világon a mostani „helyzet” felett. (Beleértve mind a járványt, mind a hozzá kapcsolódó gazdasági és társadalmi hatásokat.)

Mivel az alfa csillagban a legnagyobb a FÉNY ereje, ezért itt kizárólag a Fény győzelméről lehet szó! Ez is azt mutatja: nincs mitől félni.

Egyénileg tehát most az a feladatunk és felelősségünk (!) ebben, hogy megértve a jelen időszak kozmikus tanítását (tehát nem energiát adva a különféle keringő „összeesküvés elméleteknek”) a Szaturnusz által elhozott karantént (szaturnuszi falak) tudatosan arra használjuk, amit valójában az Univerzum (a Teremtő) most ki akar kényszeríteni belünk a Szaturnusz – Plútó együtt állásával: elindulni BEFELÉ, elmélyülni kicsit mag-unkban, s igenis időt szánni a külső világ helyett most belső világunk átminősítésére. A belső szintemelkedésre.

Hogy megtaláld a szívedben, mag-adban az ISTENT. A Szeretet Erejét. 

Ugye érted? Mert EZ vezet a győzelemhez!

Összegezve. A (belső, majd külső) győzelem tehát három szakaszban fog bekövetkezni: most a tavaszi napfordulat idején (ma, holnap), majd a nyári napfordulat idején, végül (a végső) a téli napéjegyenlőség. Az ideje attól függ hogy állunk egyénileg a belső szintemelkedéssel és szív-tudatossággal. A mai és holnapi nap együtt állása tehát ahhoz ad nagy erőt, hogy a belső "kentaurodat" legyőzd! 

 

Végül, ahogy ígértem szeretnék egy egyszerű gyakorlattal segíteni abban, hogy a félelmeidet vagy a „nagynak” tűnő problémákat el tudd engedni. Ez az eltávolítás és a kicsinyítés technikája. Szabó Magda gyönyörűen leírja ezt az ősi mágikus technikát a Tündérlala című művében. Érdemes elolvasni, a végén szerepel, amikor Csill, a patikus (akiről itt derül ki, hogy valójában ő az igazi varázsló) az addig „fő-gonosz”, mindenkit rettegésben tartó fekete ruhás Áterpátert összezsugorítja. S végül az addigi rettegett „nagy varázsló” olyan kicsi lesz, mint egy iskolás kisfiú, s úgy is hívja: Ati-Pati. J

Tehát, hogy tudod alkalmazni te is ezt az egyszerű technikát?

Főleg ma este nagyon jó, mikor a Bak érzelemmentes, távolságot tartó fejénél járunk! Ma és holnap megkapod ehhez a nagy erőt. (De később is jól működik persze.)

Kérlek, kicsit csendesedj el, próbálj valahol egyedül leülni. Gondold végig már előre mi az, ami téged legjobban nyomaszt, ami a legnagyobb „mumusod”. Amiről eddig úgy érezted olyan nagy félelem, vagy olyan nagy, megoldhatatlan probléma, hogy túlnőtt rajtad és most (még) úgy érzed nagyobb nálad, föléd tornyosul.

Ha ez meg van, akkor jöhet egy kis csendes egyedüllét. Most csukd le a szemed. Képzeld magad elé ezt a félelmet vagy ezt a „nagy” problémát. Próbálj egy képet alkotni róla vagy vele. Rendben, ha ez meg van, most lásd, hogy nagyobb nálad, s te kicsi vagy hozzá képest. Majd erős akarattal kezd el zsugorítani ezt a negatív képet (érzést)! Ez a lényeg! Kezd el látni, ahogy egyre kisebbé válik a negatív kép, s te egyre nagyobbnak látszol hozzá képest. Csináld tovább, nagyon jó! Most lásd, hogy az eddigi félelmetes valami (kép) már csak akkor, mint egy könyv és távolodik tőled. Most lásd, hogy már csak akkora, mint egy gyufásdoboz és még messzebbre került tőled. Jó. És már csak akkorának látod, mint egy kis fekete bogárka – s lásd és tudd, hogy TE  milyen ÓRIÁSI és hatalmas nagy vagy hozzá képest! Kicsit tartsd meg ezt.

És végül most ezt a kis fekete pontocskát alakítsd át fénylő csillaggá! Váljon képzeletben egy szép, fényes csillaggá és helyezd őt fel az égre. Végül utoljára már el is tűnt teljesen ez a csillag az égen, már nem is látod sehol…

A lényeg tehát, hogy először te vagy a kisebb, a félelem vagy probléma a nagyobb. Majd fokozatosan, de határozott lépésekkel te válsz nagyobbá és ő egyre kisebbé hozzád képest. Végül felfényesíted és eltűnik.

Bármire használhatod ezt a zsugorító módszert (félelmek, anyagi gondok, munkahelyi gondok, stb.).

 

És persze ne feledd, most van itt az ideje annak a kozmikus ugrásnak, hogy visszatalálj a Szív Törvényéhez és isteni mivoltodra ráébredve Istenemberré válj! Ez ennek az időszaknak a lényege. Ehhez kiváló segítség a meditáció. (A Csillagtitkok meditáció továbbra is elérhető a Youtube-n ezen a néven: Veres Mónika meditáció.)

 

 

 

Szeretettel:

Veres Mónika

2020. március 31.

 

 

  

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.