Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A félelem hatalmának megtörése 2018

A félelem hatalmának megtörése

 

 

Ez a hétvége kiváló alkalom arra, hogy szembenézzünk a bennünk élő félelmekkel és győzelmet arassunk felettük. Főleg azért jó lehetőség, mert  segít tudatosítani milyen rejtett gubancok, félelmek, blokkok vannak bennünk a mélyben. Egészen a mélyben, akár zsigeri szinten, amiről már beszélni is alig tudunk. Pedig most pont az őszinte, nyílt, tiszta beszéd lesz a segítőtársunk! Ez segít megszabadulni a múlt terheitől, s ezen belül most főleg a múltból (akár előző életből) hozott tudatalattiba temetett félelmektől. Hiszen ha a rejtett rétegekből felszínre jön és tudatosul az már fél siker. A legnagyobb teremtő erő ugyanis elsősorban a tudatalattiból indul útjára bennünk.

Február 17-n, egymást kísérő jelenségként, együttáll a Nap és a Merkúr a Vízöntő csillagkép múltba ömlő vízében, miközben teremtő fényszöggel kapcsolódik egymáshoz a Mars és a Neptunusz (kvadrát). A Mars a Skorpió csillagképében és a felette látható beavató Kígyótartó csillagaiban halad, így ez a hétvége, s mindaz a mély belső tudatosulás, amin végigmegyünk kiemelten nagy gyógyulási lehetőséget tartogat magában.  A múltból hozott (érzelmi) sérülések, fájón lüktető gócpontok napvilágra jönnek, s ez jó hír, hisz amint a felszínre érnek már meg tudjuk ragadni őket a rálátás segítségével. És ezen a ponton válnak uralhatóvá.

Hiszen a Mars a Kígyótartóban ahhoz ad erőt, hogy kézben tartsuk, sőt, működtessük energiáinkat! A félelem pedig nagyon nagy energia. Sajnos nagyobb minden másnál. Tehát arra kiváló lehetőség ez a hétvége, hogy félelmeinket legyőzzük (a Mars magas szintje a győzelem, elsősorban önmagunk felett), majd az így felszabaduló energiáinkat kézben tartsuk és már jó irányba működtessük. A Neptun pedig kifejezetten a jövőteremtést segíti, hiszen a Vízöntő csillagkép jövőbe ömlő vízében halad. Tudatosan érdemes hát szombaton oda figyelni arra, hogy ne a félelmeknek adjunk energiát, hanem kifejezetten boldog, örömmel feltöltött pozitív jövőképeknek. Ez a lehetőség rejlik a következő pár napban.

Úgyis mondhatjuk, élsz vagy félsz – ezt a kérdést teszi fel ez a hétvége. Milyen érdekes a magyar nyelv, csak egy betű választja el a két szót egymástól, mégis ég és föld a különbség. Most itt a lehetőség, hogy a „félsz”-ből „élsz” legyen. Hiszen szabad csak az lehet, aki szabaddá válik a félelmektől! Ez a Vízöntő megélése magas szinten. (Alacsony szinten a szabadosság.)

Az érdekessége a hétvégének, hogy a Nap-Merkúr együttállása a vízöntő zodiákus jeléből lép át február 18-n a halak zodiákus jelébe (miközben tudjuk, hogy a csillagos égboltot tekintve továbbra is a Vízöntő csillagkép vezérlete alatt marad). A lelki mélységekre, felszíni alatti érzésekre való teljes rálátás, valamint a mélybe temetett blokkoktól való megszabadulás lehetősége rejlik épp ezért a következő pár napban. A mély lelki beszélgetéseknek szintén kedvez. Lényegében egy folyamat, melyet érdemes együtt kezelni.  Arról szól, most itt az alkalom, hogy felszabadultan átadjuk magunkat az igazi elmélyülésnek. Hogy megértsük, meglássuk mi van a felszín alatt, rejtve (magunkban vagy másban). Illetve annak, hogy visszataláljunk az egységbe. A teljes feloldódás, önátadás időszaka lelki szinten ugyanis a halak, az évkör utolsó – záró – zodiákusi stációja.

Ezt a feloldódást persze az egó nem szereti, hiszen neki ehhez alaposan háttérbe kell vonulnia. Szándékosan nem úgy fogalmaztam most, hogy meg kell halnia, nehogy megijedjenek és abba hagyják az olvasást. Különben is nehezen értelmezhető ez a fogalom. Az emberi létezés szükségszerű velejárója az egó, nincs vele semmi baj. Egyetlen baj lehet csak vele, ha ő veszi át az irányítást. Az ugyanis az isteni énnek lenne a feladata. Mármint, ha boldog életet akarunk élni. (Ha nem, akkor persze felesleges ezzel az egésszel bíbelődni.) A következő pár hétben tehát nem csak az egó háttérbe állításának lehetősége – vagy feladata – adatik meg, hanem annak is eljön az ideje, hogy önzetlenebbé, odaadóbbá, érzőbbé és érzékenyebbé, intuitívabbá váljunk. Ezen képességeink emelésében segít az időszak.

Február végétől szinte egész márciusban aztán ez folytatódik, hiszen az érzelmeké, a mélységeké, a szerelemé lesz a főszerep. Bármely emberi kapcsolat elmélyíthető, de főleg a párkapcsolatok világában jön sok minden a felszínre, azért, hogy a halott dolgok véget érjenek vagy azért, hogy egy mélyebb szerelem megszülethessen. Mindez úgy is megjelenhet, hogy a következő hetekben az egó háttérbe lépve átadja az irányítást az isteni énnek, ez pedig azt segítheti, hogy meztelen lélekkel létezhessünk a szerelemben. Vagy azt, hogy véget vessünk magunkban minden halott minőségnek, azaz befejezzük azokat a múltbeli téves érzelmi mintákat, melyekkel nem jó dolgokat varázsoltunk magunk köré. 

Nagyon jó lehetőség továbbá, hogy most fokozottan meg tudjuk látni magunkban a függőségeket is, mellyel szintén fontos foglalkozni, hiszen elzár az egységtől, elzár az isteni létezéstől. (A Neptun alacsony szinten függés. Bármitől. Az a szabály, ha egy-két hétre le tudjuk tenni, akkor kiderül én uralom -e vagy nem. Úgyis böjt kezdődik.) 

A 2018. esztendő különben is az isteni év éve! Erről volt már szó többször is, és még lesz is az idén.  Az Uránusz mozgása miatt van ez, aki hamarosan eléri a haza vezető Felfelé úszó halak  fonalát, amely nem csak az ördögi körből segít majd kilépni, de egyben nyomatékosan üzen – főleg váratlan helyzetekkel – ideje van újra visszatalálni az isteni énünkhöz, s vele a szövetséget megerősíteni. Mert az előttünk álló átütő erejű változásokat csak az isteni énnel karöltve lehet megoldani magas szinten, minőségileg feljebb emelkedve és nem lefelé zuhanva. Ez az egész éves hatás mintegy felerősödik vasárnaptól. Jobban rá lehet érezni, érdemes erre tudatosan oda figyelni.

A Nap vasárnaptól tehát a halak zodiákus jelében halad (ez lelki síkon hat), s mellette a Vízöntő csillagkép múltba ömlő vize alatt (ez szellemi szinten érződik). Mostantól négy héten át előtérbe kerülnek a lelki, érzelmi kérdések, az elmélyülésé a főszerep. Fogékonyabbak leszünk a misztikumra, a titkokra, így nagyon jó időszak  titkos tanítások vagy spirituális témák felé fordulni, illetve a meditáció világában jobban elmélyülni. Most annak is ajánlom figyelmébe ezt, akinek eddig nehezen ment, mert ezek a hetek energetikailag segítik! A mély belső rendezések ideje, a cél a teljes lelki rend megalkotása. Egyúttal fontos oda figyelni arra is, hogy most magunk mögött tudjunk hagyni minden életképtelen dolgot - vagy ilyen belső tulajdonságot, rossz szokást - mert a tavaszi fordulattal, mikor a kos jelébe lépünk már új kör fog elindulni, s abba halott minőségeket belevinni nem lenne szabad. 

 

Összegezve.

Február harmadik hétvégéjét tehát egy mély belső utazásra érdemes használni. Kiváló alkalom meditációra is, hiszen az egyik legjobb „eszköz” a tudatalatti tartományok feltérképezéséhez és gyógyításához. Egyúttal a Neptun bolygót magas szintre emeli, ezzel már el is kezdenek szűnni a félelmek, függőségek és hamis illúziók. Ezen a mély belső – tudatosító – utazáson érdemes feltenni néhány kérdést. Mi az, amire igazán vágyunk? Van –e képünk róla? Ha nincs kép-esek vagyunk –e most képet alkotni róla? Esetleg van –e olyan félelem bennünk, ami akadályoz a megvalósításában? Ha van, akkor mihez köthető, hova vezethető vissza? Mi másban akadályoz még ez a félelem? S végül, meg tudjuk –e vajon egyedül oldani vagy segítséget kell kérni hozzá?

A válaszok megérkeznek holnap, holnapután, ha kis időt szánunk magunkra, belső világunkra csendben. Ezt követhetik aztán a nagy tisztázó beszélgetések, melyek szintén időszerűek szombaton. A tiszta, világos értelem napja is a szombat. Segít világosan megérteni, teljességében meglátni olyan dolgokat is, amit eddig esetleg nem sikerült. Segít kimondani azt is, ami eddig talán nehéznek tűnt. Mindez pedig hova vezet? Felszabaduláshoz. És a felszabadult jelen-lét pedig egy tiszta, boldog jövő felé.

 

 

Áldott februári hétvégét kívánok!

Már csicseregnek a kis cinegét, hallják? Ugye tudják mit jelent? Ha nem, olvassák el Wass Albert csodaszép meséjét róla ..

 

 

Szeretettel,

Veres Mónika

2018. február 16.

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.