Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A megújulás hete

A megújulás és a felszabadulás hete

 

 

Ahogy a januári előadásomban is jeleztem, az előttünk álló egy hét a terhek letételének, a szabadság állapotának és a megújulásnak kedvez! Óriási  fejlődési lehetőség van benne.

Nagyon erős energiákkal átitatott hét, tehát működtesd az önuralmat, légy tudatos, maradj tengelyben! Önmagad győzd le. 

 

Legfontosabb időpontok: január 17. (Jupiter - Uránusz teremtő fényszög), január 20. (Uránusz - Mars együtt állása), januá 21. délelőtt 9-10 óra, január 23. (Jupiter és Mars teremtő fényszöge). Tehát jól látható, hogy egy olyan folyamatról van szó, melyben három bolygó együttes, egymást kiegészítő hatása jelenik meg és folyamatosan érvényesül: a Jupiter, az Uránusz és a Mars közös tánca ez. 

 

A felszabadulás elsősorban belső felszabadulás, hiszen csak annak az életében jelenhet meg a szabadság állapota "kint " is, aki BELÜL már szabaddá vált! Erre érdemes nagyon figyelni ezen a héten. Ide érdemes fordítani az erődet.  

Ennek elérése most, mint egyfajta feladat jelenik meg. Hiszen a Mars - aki szorosan együtt halad januárban végig a szabadság bajnokával az Uránusszal - polaritásban van egészen márciusig, tehát az átlagnál több energia befektetését igényli tőlünk ahhoz, hogy a legtöbbet tudjuk kihozni belőle. Ez azt jelenti, bár néha talán fáradtabbnak érezheted magad mostanában, mégis újra és újra neki kell feszülnöd, bele kell állnod a munkába, a kihívásokba, nem feladva, nem meghátrálva. Épp ellenkezőleg! Önmagadat legyőzve, az esetleges fáradságon vagy nehézségen tudatosan és erős akarattal átlendülve. Ez - és csak ez - vezet el ugyanis a győzelemhez. Mert a Mars magas szinten önlegyőzés és az ebből megszülető diadal.

Ugyanakkor kiválóan jó lehetőség, hogy polaritásban van (azaz maximumra törekszik), hiszen erejét felhasználva most a lehető legtöbbet, a maximumot tudod te is kihozni nem csak önmagadból, de egy helyzetből, egy lehetőségből is. 

Nagyon jó lehetőség épp ezért az időszak elindulni egy új, akár egy teljesen új irányba. Új utakra visz, segít erejével a Mars és az Uránusz együtt, hiszen felettük a Kos csillagai ragyognak. A Kos pedig az évkörön az első, a kezdő, a bátor, a vakmerő, aki mindig az új, a járatlan utat választja. Bizony, most ideje van - és nagy lehetősége van - a megszokott, a régi, az idejétmúlt dolgokat magunk mögött hagyni és új ismereteket, új tudást, új munkát, vagy akár egy új lakóhelyet kipróbálni. A lényeg az ÚJ. 

A teljes megújulás hete előtt állunk, amely a mai nappal (január 17.) veszi kezdetét. 

Érdemes erre tudatosan figyelni és ebbe tudatosan energiát fektetni.

Azt is mondhatom, ha bölcs vagy és magas szinten akarod megélni ezeket a napokat, akkor nem "harcba" vagy valamely "külső" konfliktusba fekteted az erőidet - ha esetleg fel is merül onnan önmagadat legyőzve (!) tudatosan kivonulsz -, hanem a megújulásba, az új irányok előtti megnyílásra, belső szabadságod elérésébe, vagy a tanulásba, azaz egy új tudásba. 

A Mars Uránusz együtt állás január 20-n következik be. Ez a csúcsa a nagy felszabadulásnak, a belső felszabadulásnak. Érdemes ezt a napot (és akár az egész hetet) erre a témára fókuszálva tölteni és ezen tudatosan dolgozni! Tudatosan, hiszen a Mars tudatosság is, ha jól éled. Tehát. Tudatosítsd, magadban belül szabad vagy -e? Ha nem, miért nem, mi az oka? Egy félelem göt gúzsba és veszi el a szabadságodat? Mi ez a félelem? Esetleg egy belső önkorlátozó hatás veszi el a szabadságodat? Egy múltból hozott téves hiedelem, rossz családi minta? Ha már tudatosodott, akkor félig már győztél is. Most már csak meg kell tisztulnod tőle, le kell tenned. (Ennek módja már egyéni. Félelmek elengedésére akár használhatod a Kígyótartó meditációmat is, ha gondolod.)

Emlékezz, a tavalyi év Nagy Leckéje volt többek között, hogy mivel isteni lény vagy emberi testben (istenember), ezért mindaz, ami most téged körülvesz BELŐLED indul ki, te teremtetted. Senkit nem okolhatsz érte. Tiéd a felelősség. 

De ez jó hír is egyben, hiszen innentől nem függsz senkitől, képes vagy változtatni. Mindenen és bármin. A nagy változás, nagy változtatás ideje ez - képes vagy rá, tudatosítja benned ez a hét.

Tehát. Válj szabaddá! Ebben segít, ehhez ad átütően nagy ERŐT ez a Mars - Uránusz együtt állás. Tedd le a félelmeket - hisz elsősorban ők veszik el a szabadságodat -, döntsd le magadban a belső korlátokat. 

A megoldás belül van, remélem már érted, érzed. Meg kell értsd, senki és semmi nem tud téged korlátozni soha, ha te BELÜL szabad vagy és te magad belül nem működtetsz tudat alatt önkorlátozó mechanizmusokat. Ha a szabadság állapotában létezel nap, mint nap., ha ebbe tudatosan bele helyezkedsz. Gyakorold, éld meg, itt az idő.

Adj egy kis szabadságot magadnak most! Akár egy hétre, akár napra, akár egy órára, ahogy érzed. Csinálj olyat, amiben szabadnak érzed magad és szárnyalj! 

Ideje van, hogy felszabadulj - teszi hozzá halkan suttogva a Szati, hiszen még mindig részese a táncnak. 

Az egész világ(od) az elméd kiterjesztése. (Csak arra kell figyelni, hogy nem csak a tudatos, hanem a tudatalatti elme is ide tartozik. A tudatalatti programok átírása tehát fontos ebben a folyamatban.)

Az időszak másik nagy lehetősége, hogy a benned élő zsenialitást végre lásd meg és működtesd. 

Talán meglepődsz azon, amit most mondok, de mindenkiben ott él a Zseni. Hiszen mindenkinek van a születési képletében Uránusz bolygó. Mindenkinek, hidd el. A Mars beállva az Uránusz mellé most segít, hogy tudatosítsd magadban, te miben vagy zseni! Ez a magas szintje ennek a fényszögnek (nem a külvilágba kivitt vagy ott megélt esetleges feszültség és harc).Szánj egy kis időt arra a hét közepén, hogy tudatosítod magadban, te miben tudnál valamit újítani, te miben vagy zseniális? Kishitűség gyorsan kikapcsolva!

Az újítás lehet akár kisebb egyéni lépés az életedben: például kezdj el ülve meditálni, ha eddig fekve tetted vagy csinálj valami más újat. Az új beengedése a zsenit ébreszti benned. 

Ez a zsenialitás segít majd egy új irányba elindulni, még akkor is, ha esetleg eleinte szokatlannak tűnik, vagy nagy bátorságot igényel tőled. De te bátor vagy. És ezzel a marsikus plusz energiával most átlagnál erősebb is vagy. Azaz most van erőd és bátorságod új utakra lépni. Használd erre ezt a lendületes, nagy fejlesztő hetet. 

Mivel az Uránusz forradalmár bolygó úgy is mondhatnám, forradalmasítsd az életedet! 

Az együtt állás január 20-n a Kos csillagai alatt ragyog fel, annak is a fejénél, ahol a Kos előre tekint és a Tejútra néz. Az új dolgok beengedése, a megújulás, a belső korlátok megugrása tehát új távlatokat nyit meg előtted! Valamint az isteni minőséget mutatja meg. Ez akár váratlan fordulatok, hirtelen bevillanó sugallatok keretében is megnyílhat előtted. A héten a váratlan helyzetekre számítani kell, melybe rugalmas lélekkel érdemes belesimulni. Ez visz előre - nem az idegeskedés vagy merev ellenállás. (A merevséget különben sem szereti az Uránusz, azt szétfeszíti most.) 

Nagy segítségedre lesz a humor. Légy vidám, könnyed! Nevess minél többet! Ha lehet magadon is. Tudod, aki magán tud nevetni, abban biztosan ragyog már az isteni fény. Mert istennek van humorérzéke. Hogy ne lenne, mikor maga az öröm és a boldogság ... A nevetés felszabadít, biztos tudod :) 

Az Igazság teljesen letisztul üzeni a Jupiter. Kisebb és nagyobb dolgokban is, de az életedet, a sorsodat érintő Nagy Igazságok is ide tartoznak. Ne küzdj, ne harcolj ellene tovább, felesleges energia. Inkább légy bátor ebben is, tudatosítsd a teljes igazságot. Ne hazudj magadnak tovább, így is mondhatnám. Nem érdemes. Akkor célt tévesztesz. teljes őszinteség ideje ez. A Tejút (az isteni), a jövő, az új távlatok csak az Igazság Fényében nyílnak meg előtted. 

Ezen felül főleg január 23-n van hatalmas ereje az imának - a hála adó imának. (Itt lesz szoros a Mars - Jupiter teremtő fényszög). Érdemes ezt a napot arra szánni, hogy akár naponta többször is hangosan kimondva hálát adsz és köszönetet mondasz (tehát hála adó imát mondasz) valamiért, ami neked fontos, amit szeretnél megvalósítani. Mivel a Jupiter közben teremtő fényszögben van még a megújító Uránusszal is (január 17-n este szoros), ezért az imában, az isten felé fordulásban is egy teljes megújulás mehet végig egyénileg is, nagyobb szinten is most bennünk.

Eddigi hitrendszered megújulhat - és ennek talán ideje is van. 

Ha emlékszel, a hála adó imát én az indián imájaként szoktam emlegetni. Hiába érzed magad most esetleg a "száraz sivatagban", mégis állj oda, csukd le a szemed és adj hálát, köszönd meg itt és most, hogy esik az eső! És vond be az érzékszerveidet a szaglásod, a hallásodat és a többit .. Azaz, ÉLD ÁT teljesen, hogy megtörtént, s érezz ezért hálát - most. Ne a jövőben. (Tavasszal fogok a témában és a meditációval kapcsolatban külön előadást tartani, mert úgy érzem ideje van erről külön is beszélni.) 

Ez a hétvége (január 23-24.) épp ezért rendkívül nagy erőt ad a nemzeti imáknak is. A magyarság szellemi életében, a szárnyalásban és az isteni irány felé való elindulásban kiemelten fontos nap. Érdemes a magyarságért, a nemzeti összetartozásért, a testvéri szeretetért, a békéért hála adó imákat mondani nemzeti szinten is. 

 

Végül még egy fontos üzenetre hívom fel az előttünk álló héttel kapcsolatban a figyelmed. 

A tudás hatalom, üzeni a Jupiter a Bak csillagképben járva, megerősítve magát a tudatosság Marsával. (Főleg január 23-n)

A Bak a sorsuralás csillagképe, az az állapot  amikor a hatalom a te kezedben van. Nem kint. Bent, benned. Ehhez segít hozzá ez a hét! Hogy eddigi vagy most újonnan megszerzett tudásod, ismereteid kézzel foghatóan hozzá segítsenek az életed feletti hatalom - a sorsuralás - visszaszerzéséhez. Válj az életed királyává, válj az életed mesterévé! És az energiák mesterévé. (Ha tudatosan magas szinten éled meg ezeket a hatásokat, már az is vagy.)

Most érdemes ezért a tudás, a tanulás terén is valami ÚJAT kipróbálni, valami új ismeret felé elindulni, bátran. Akár olyan felé is, ami ellen eddig valamiért tiltakoztál magadban, vagy korlátokat állítottál fel magadnak. (Itt ajánlom újra szeretettel a figyelmedbe Neville Goddard műveit, mely a Jézusi Tanítások zseniális újraértelmezése is, vagy Dr. Joe Dispenza előadásait, főleg a "Válj természetfelettivé" című könyvét.) 

Hatalmas tudattágítás ez az időszak, szellemi téren teljesen új dimenziók nyílnak meg előtted most, ha hagyod. Egy "hibát" követhetsz el, ha mereven ellenállsz az újnak. De te nem fogsz, mert már felragyogott benned az isten. 

 

 

Összegezve. 

Arra figyelj most nagyon hova, mire fordítod az energiádat! A Mars az erőd, az energiáid, s most fontos tudatosan jól használnod, hogy az isteni tudás, az igazság, a sorsuralás, az új távlatok, a megújulás és a felszabadulás terén hozzon neked nagy áttörést. Hisz tudod, óriási fejlődési lehetőség mindez. 

Maga szinten a nagy megújulás hete tehát ez, ezért, ha te magad lépteted be az életedbe az újat - akár egy új ismeret keretében - akkor már nem fog esetleg kellemetlen irányban meglepni az Uránusz. Akkor csupa kellemes meglepetést hoz. Mindenképpen belső korlátaid áttörése felé és félelmeid letétele felé akar - és hidd el fog is - hozzá segíteni. Ez a célja, most különösen nyomatékosítva. Tehát minél rugalmasabb lélekkel mész bele, annál jobban jössz ki belőle! Ha váratlan hatás, helyzet, lehetőség érkezik, ne állj ellen, még, ha elsőre esetleg szokatlan is, vagy "félelmetesen" új. Tudod, az egó a megszokottat szereti, tehát csak ő tiltakozik benned. Engedd el! 

Az Isteni Éned szereti az újat, mert tudja, hogy az visz feljebb. A Tejút felé. Így megint igaz, azok fogják igazán jól, szárnyalva, szabadon, az újításokat, új lehetőségeket boldogan kihasználva ezt az időszakot megélni, akik isteni részükkel mostanra szoros kapcsolatot ápolnak. A szabadon szárnyalás és a felszabadulás csodálatos emelő ereje vár mindenkire, akiben a belső istentudat erős.

 

 

 

Szeretettel kívánok szárnyaló heteket!

Veres Mónika

csillagtitkok

2021. január 16.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.