Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A múlt örvénylő titkai

A múlt szerelembe hívó örvénylő titkai

- Anubisz Mérlege -

 

 

Anubisz már kezébe vette az Égi Mérleget. Hamarosan ráteszi egyik serpenyőjére a szívedet, a másikra pedig Maat-nak az Igazság Istennőjének strucctollát. Hogy az Égi Tanács megnézze egyensúlyba kerül –e a Mérleg? A Mérleged. Ha nem, az égi megmérettetés kezdetét veszi. Hogy a szívedben, az életedben az egyensúly helyreálljon.  Hogy a Szív és az Égi Igazság egyensúlya helyreálljon. Hogy az Égi Terv beteljesüljön. Nem. Ne is kezdj el most gondolkozni rajta. Most még nem tudhatod mi az Igazság. De hamarosan melléd lép az angyal. Vezetni kezd. Kicsit erősebben, mint eddig, mert ő a Sors Angyala lesz. Azért jön, hogy a Nagy Terv, amit magadnak írtál születésed előtt, beteljesedhessen. És azért, hogy az Égi Igazság felszínre jöjjön. Hát most engedd el kicsit mindazt, amit eddig a jövőről gondoltál. Vagy a szív dolgairól. Csak dőlj hátra és pihenj. Élvezd a ragyogó napsütést. Élvezd az ízeket. Éld át a Pillanatod. Mindjárt itt az angyal. S azt súgja lágyan, mosolyogva füledbe: „Várjuk ki a végét. Bízz bennem. Hisz tudod, minden mese jó véget ér… ”

Lássuk, mit rejtenek az előttünk álló hetek?

Ma este a Nap is belép a titokzatos skorpió zodiákus jelébe, a Vénusz és a Merkúr mellé. Miközben, ha felnézünk a Csillagos Égboltra látjuk, a Nap továbbra is az Angyal csillagaiban halad! Mivel a mi rendszerünk központi csillaga a Nap – hisz minden bolygó körülötte kering, tőle kapja a fényét, tehát a mi földi világunkban is ő a „főszereplő”, s az a csillagkép és az a zodiákus környezet, ahol épp ő jár. Tehát, mostantól pár hétig alapszinten a skorpió szenvedélyes, tüzes, impulzív, szerelmetes, elmélyült időszakát éljük a hétköznapokban – de a magasabb szellemi vezérlő elvünk továbbra is a tiszta, éteri Angyal marad, azaz a sugallatok, a különös megérzések és az erőteljes angyali vezettetés. Miközben a hétköznapokat erősen átszövi a szenvedély, a szerelmi elmélyülés, a láthatatlan világ felé fordulás, rejtett tartalmaink, a misztikus út, s a titkok. A kettő kéz a kézben jár, de minél fogékonyabb valaki, annál jobban érzi az angyali hívó szót és irányítást.

Tudod mi a skorpió nagy titka és elpusztíthatatlan ősereje? Az a törvény, hogy a nagy sorsfordító erő belül van. Benned. Nem kint. Annak arányában lép működésbe benned, minél jobban képes vagy az akaratodat befelé irányítani, önmagad belső átminősítésére fordítva. Minél mélyebbre mész önmagadban és akaratodat arra használod, hogy letedd rosszabbik feledet, elhagyd rossz szokásaidat, s felhozd magadból a Fényt, az Istent. 

A skorpió energetikai üzenete azonban más miatt is fontos marad még november végéig. Ez a Merkúrnak köszönhető, aki bennünk beszélni, megérteni, kérdezni és gondolkozni szokott, s aki a beavató titkok felé visz. Egy különös utat jár be ugyanis ezen az őszön a Vénusszal karöltve, mely kiemelten a párkapcsolatok világáról hoz üzenetet vagy tanítást. Illetve megmérettetést.

Október 30-n és 31-n a Merkúr a szenvedélyes skorpió jelében együtt áll az itt épp teljességre törekvő, mély szerelmet megélő érzéki Vénusszal, de különleges módon! Ugyanis október 31-n ebben az együttállásban megáll a Merkúr és retrográdba fordul, vagyis hátrálni kezd. Miért teszi mindezt, mi a célja? Itt van a titok.

Csillagképi környezetük a Mérleg csillagkép jövő serpenyője. Innen fordul vissza 31-n a Merkúr, s visszasétál a Mérleg múlt serpenyője és az Angyal csillagkép közé (itt fordul újra direktbe november 20-n). Egyértelműen jelzi, van valami – vagy valaki – a múltban, ami - vagy aki – miatt vissza kell most fordulni, s valamit újra át kell gondolni vagy valamit újra (még mélyebben) megbeszélni. Olyan, mintha a múltban „felejtettünk volna” egy érzést vagy egy társat, ami, vagy aki nélkül nem tudjuk megírni a jövőt. Erősen az angyalok vezetnek, ez egyértelmű! Tudod, a Sors Angyala.

Mivel a Mérleg csillagkép az „Igazi” üzenete is, ezért az Igaz Szerelem lángja lobbanhat fel (újra) szívünkben a következő hetekben - akár egy emlék hatására. Hogy mit kezdünk vele? Ezért egyrészt egyéni döntés kérdése. De másrészt, mivel tudjuk, hogy novembertől válik ismét szorossá a Szaturnusz – Plútó együttállása, s ez a Sors Szavát erősen bekapcsolja (kvázi kikényszerítheti a Sors Tervünket), ezért nem kizárólag a szabad akarat törvénye szerint vezetnek most az angyalok. Tudom fura, talán sokan fel is háborodnak rajta. Mégis így van. A Szaturnusz az egyetlen bolygó a rendszerben, aki nem ismeri a szabad akarat törvényét. Mestert akar faragni belőled, tökéletes gyémánttá akar csiszolni, hogy Igaz Fényedben ragyoghass végre, s ezt nem mindig pont úgy teszi, mint ahogy azt te elképzelted. Ugyanakkor ő segít kézzel foghatóvá is tenni a dolgokat. Nagyszerű! Végre. 

A Plútóval együtt állva most hozza az elementáris erőt, hogy mindaz, amiben eddig korlátoztuk magunkat most teljesen áttörjük. Segít, hogy mindaz, amiről eddig azt gondoltuk, csak „eddig terjednek a határaim”, tovább menni biztosan nem tudok, most hatalmas erőt ad továbbmenni! Nagyszerű! Végre. Hisz ilyen értelemben dimenzióugrás.

Ez elsősorban majd 2020-ban teljesedik ki, de az előszelét novembertől már érezzük, s érdekes módon kifejezetten egy párkapcsolati, szerelmi üzenettel társulva. Nem véletlen.

Az Igaz Párok egymásra találása, Igaz Szerelemben egyesülése és kapcsolatuk sziklaszilárddá válása ugyanis egyénileg összefügg a fenti „dimenzióugrással”, a nagy Sors Terv beteljesülésével is nemzeti küldetésünk tekintetében. Hisz a Szerelem az Örök Tűz, amiből az Élet születik, a magyar hagyományban különösen fontos.

Térjünk vissza a Merkúr táncához. A Mérleg csillagkép azt mondja, ahhoz, hogy az igazi rád találjon, előbb igazivá kell válnod. Tehát az időszak arra is rávilágít, esetleg milyen hibát követtünk el a múltban, milyen rossz döntést hoztunk vagy milyen rossz tulajdonságunk okozott súlyos problémákat a kapcsolatunkban. A múlt mélyebb megértésével kapunk segítséget a jövőt máshogy írni. Vagy a gyógyuláshoz. Hiszen a Kígyótartó csillagai is érintettek. Egy mély beszélgetés, amely  nem a „földi logikát” követi segíthet most begyógyítani egy múltbeli mély sebet lelkünkben.

Mivel a Mérleg jövő és múlt serpenyője összekapcsolódik tehát angyali vezérlettel, így a jövő újragondolása zajlik, és érzelmi téren talán maga a jövő a tét. Jó irányba mentünk eddig? Jól döntöttünk eddig? A jó társ mellett vagyunk? Van még esetleg egy mély, eltitkolt vágy, érzelem, egy mély szerelem vagy egy harag, indulat a mélyben, amit a múltban nem tettünk helyre vagy nem mondtunk ki. Most a sorsunk szempontjából ez fontos lesz. Tehát jól tesszük, ha szembenézünk vele. És bármely emberi kapcsolatra igaz lehet.

A jövő érdekében kell megállni október végén, s visszautazni kicsit az időben, hogy valami fontosat megértsünk, kimondjunk vagy megbeszéljünk. Ez akár egy családi emlékkel vagy titokkal is összefügghet – mely jelenlegi kapcsolatunk jövőjét veszélyezteti.

Már ezekben a napokban is gondolkozunk azon, mi van a mélyben. Mit érzünk, mire vágyunk valójában - a „látszat” mögött. De még nem igazán értjük. Megérteni majd október 30-31-n fogjuk. Akkor fog tudatosodni. Hogy mit érzünk. Vagy mit érez a másik. S ekkor, rögtön el is indulunk vissza a múltba, az egót jobban lerakva, az égi irányba! Egy társért, egy vágyért, egy érzésért, vagy a múltban helyretenni, meggyógyítani valamit. Mert ez szorosan összefügg a jövőnkkel és a Sors Tervvel.

Az október 30-31. kifejezetten a mély érzelmi beszélgetéseknek kedvez. Talán olyan mélyen, olyan őszintén tudunk beszélni érzéseinkről, benső titkainkról, vágyainkról, mint előtte soha. Segít nem csak a nagy megértésben, de kimondani a „láthatatlant”, szavakba önteni a „megfoghatatlant”. Félelmek és egó nélkül, álarcok nélkül! Bátran, szenvedélyesen – s persze szerelmesen. Hiszen ez a nap a Szerelem Szava is.

Maga a folyamat a skorpió szélsőséges nagy kérdését teszi fel újra: szakad vagy mélyül? Tehát a végső – novemberi – kicsengése az is lehet ennek a mélyreható, titokba merülő beszélgetésnek – s az ezáltal elinduló BELSŐ folyamatnak -, hogy valamit végleg, még jobban le kell zárni. De az is, hogy a múlt emlékei (ahogy most az angyalok megmutatják) segítenek egy kapcsolatot átminősíteni, vagy még jobban elmélyíteni, s a szövetséget még szorosabbá tenni. Vajon át lehet ezzel a tudással írni a jövőt? Kiderül. De az égi segítség megérkezik hozzá, tudj róla.

Az biztos, mivel ez a folyamat a kapcsolatok világában, ahogy írtam szorosan összefügg a Plútó – Szaturnusz együttállásával, ezért a múltban való érzelmi alámerülés vagy egy titok most radikálisan átírhatja a jövőnket. Vagy akár a párkapcsolathoz való egész eddigi hozzáállásunkat, s mélyreható változást hoz bennünk a témában.

A Szenvedély Birodalmában járunk, így fontosabb téma lehet most a szexualitás is. Mélyebb dimenziók nyílhatnak meg, szintet lehet emelkedni. Nem csak a Merkúr égi tánca miatt, hanem a Nap skorpióba lépése miatt is. A skorpió üzenete ugyanis kifejezetten nem a rövid távú kalandokról szól, hanem arról az élményről, amikor „belehalok a másik ölelésébe”.  Az időszak segít szexuális téren is féltett titkainkról, valódi vágyainkról beszélni – vagy azt megérteni. Segíti, hogy az ölelés gyógyítson. Segít a szexualitás ereje által megerősödni vagy egy magasabb dimenzióba lépni társunkkal. Itt hangsúlyozva (elnézve a mai világ őrületeit), mindez a Szerelem Szentségén belül, hisz a skorpió Orfeusz és Eüridiké Örök Szerelmének üzenete.

Egy biztos, akár párkapcsolatban él valaki, akár épp egyedül, érzelmi életünk mélyreható átalakulása, akár gyökeres átminősülése zajlik le. Valami teljesen átfordulhat bennünk a folyamat végére (november 20. után), mely főleg mélyreható gondolkodásbeli változás.

A Mérleg csillagkép révén átlagnál többet mérlegelünk most és az égi megmérettetés is átlagnál erősebb. Olyan, mintha valami a múltban most mérettetne meg igazán. Vagy mi fogjuk angyali segítőinknek – vagy isteni énünknek – köszönhetően a múltat valahogy máshogy mérlegelni.

Az Angyal csillagképben könnyebben tudjuk felvenni a kapcsolatot az isteni énünkkel. Ez kiváló alkalom tehát erre, elsősorban a meditációs úton. Az isteni én is elvezethet egy fontos üzenethez a múltunkkal kapcsolatban, ezzel segítve, hogy valamit újra mérlegre tegyünk. Hol az Igazság? Mi az Égi Terv? Így tehát jövőre vonatkozó földi terveink újragondolását is hozhatja az időszak, az Égi Terv magasabb szintű szemszögéből nézve. Most az kerül előtérbe, ahogy isten látja bennünk, háttérbe szorítva, ahogy eddig az egó látta.

A hátráló Merkúr mindenképpen az egó háttérbe szorításának ideje és nagy lehetősége, hisz a gondolatok bolygója nem a földi logikát követi most! Ne lepődjön meg senki, ha esetleg október 31-től teljesen máshogy gondolkozik valamiről, mint előtte.

Tehát újra: magas szinten meditációval élhető meg jól az időszak.

Figyelj oda most jobban a belső világodra! Arra, ami a mélyben van benned! Ami nem látható elsőre a kívülállóknak – vagy esetleg még te se merted látni eddig -, ami az álarcon túlmutat. Ezt kéri a skorpió. De ha kell követeli. Indulj el befelé egy kis lámpással a kezedben a belső világodba. S világíts rá arra, ami benned nem fény (önzés, harag, félelem, stb.), hisz most lezárhatod ezt a rosszabb minőséget magadban. Itt a lehetőség. Ezért a legmélyebb belső átalakulás stációja a skorpió! A metamorfózis ideje.

És az önvizsgálat ideje. Félsz tőle? Ez most nem számít. Elég volt a nyafogásból, a kifogásokból. Most már magas a mérce. Vedd elő az akaratodat. Fordítsd most befelé az akaratodat! Ne mások felé, kifelé „akarj” annyira mindent elérni, hanem az önlegyőzés segítségével az akaratodat használd most az önlegyőzésre és a belső útra. Meg lesz a gyümölcse.

Két út áll előtted a skorpióban: a szenvedés vagy a szenvedély. Rajtad áll! Soha nem a külvilágon! Megértetted ezt végre? Hogy Te döntesz. Vagy sajnálod magad tovább? Befelé irányítod az akaratod, s legyőzöd önmagad - ezzel a Belső Úton nem csak átminősülsz, de rátalálsz a Lélek Tűzre is. Vagy továbbra is kifelé mutogatsz, a többiekre erőlteted, amit akarsz, őket hibáztatod – ezzel konfliktusokat vonzol be, harcot „másokkal”, s elvesztegeted most a szenvedélyre találás és a sorsfordítás nagy lehetőségét (ami mindig bent dől el először!).  

Lényegében két csillagkép – mint magasabb vezérlő elv – a meghatározó a következő hetekben. A Mérleg (Anubis) és az Angyal csillagkép. A hétköznapibb síkot pedig a skorpió energetikája hatja át.

Összegezve tehát, miben segít ez az időszak?

A múlt erősen hív október 31-től, figyelj szavára. A sorsunk szempontjából lényeges érzés, emlék, titok, vagy üzenet van a múltba rejtve, mellyel varázsolni, gyógyítani lehet most. Akár egy ősi titok után indulsz a magyarság felemelkedését segítve, akár saját titkaidat kutatod, szíved féltve őrzött titkait, mélyre temetett vágyaidat, a családod titkait, egy kapcsolatét, akár Igaz Társad után indulsz. Csak indulj el bátran! Vezetnek az angyalok és a benned élő isten. Nem tévedhetsz. Egy hibát követhetsz csak el, ha nem a szívedet követed, a finom kis megérzéseidet, hanem az egód gondolatait.

Kapcsold hát ki kicsit a zenét a kocsiban, mosogatás közben, a számítógép előtt ülve. Csak légy csendben. Magaddal. Ez már befelé visz.

S add át magad TELJESEN annak, amit csinálsz, hisz ez is a skorpió szenvedélyes erejét ébreszti benned.

 

Gyönyörű őszi napokat kívánok! Élvezd a pillanatot a káprázatos fényű őszi erdőt járva, a Duna-parton ülve, egy isteni narancsos kacsamellel, egy pohár száraz vörösborral, egy gőzölgő habos kávéval, egy mézes gyógyteával, s persze egy kis narancsos ét csokival színesítve! Mert az Élet szép. Isteni. És a Pillanat Csodája mindig a kezünkben van. Illetve, a szívünkben.

 

 

Szeretettel,

Veres Mónika

2019. október 23.

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.