Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A rálátás hete

A rálátás és az erő hete

 

 

Ez a hét egy plusz erőt ad megtenni, megérteni vagy kimondani minden olyan dolgot, amihez eddig esetleg nem volt erőnk. Egyúttal sorsunk leglényegesebb kérdéseire láthatunk rá világosan! Mégpedig különös módon úgy, hogy egyszerre láthatunk rá a múltra és a jövőre.

A Nap csütörtökön emelő kapcsolatba lép a lendületes Marssal, a Merkúr pedig a radikális Plútóval. Így lényegében mind a cselekedetek, mind a szavak, mind a gondolatok szintjén kapunk egy kis plusz lelkesítő erőt égi testvéreinktől egy helyzetből kiemelkedni vagy azt gyökeresen megváltoztatni.  Ezen belül a május 24-e elsősorban a múltra való rálátásnak kedvez, s annak, tudatosodjanak bennünk a múlt eseményei, okozati összefüggései. Hiszen a rálátás üzenete duplán megjelenik: a Nap a Bika csillagkép fejéhez közelít, a Mars pedig a Bak csillagkép fejénél halad. Egy újabb sorsuraló pillanat, amit most a múltra való rálátás segít. Méghozzá különös módon úgy, hogy a múltban kifejezetten azt láthatjuk meg tisztán, ami isteni. Illetve a másik kiemelten jó lehetősége a hétnek, hogy a múlt összefüggéseire (Bak feje) és a jövő lehetőségeire (Bika feje) egyszerre láthatunk rá, egyúttal megkapva egy emelő erőt is, ha valamit most meg kell tennünk.

Most tudatosodhat bennünk, a sorsunk szempontjából mi az, ami igazán lényeges, s mi az, ami nem. Másrészt a sorsunk szempontjából mi jelenti a magas - isteni - minőséget, melynek elérése már szinte kézzel fogható közelségbe került.

Így a Mars és a Nap közös rálátó, meglátó üzenete egy plusz emelő erőt ad, egy nagy lelkesítő energiát. A Bika a fejével a Tejútra tekint úgy, hogy szarvaival ráadásul már egyúttal kapcsolódni is tud azzal! Tehát az, amit szerdán és csütörtökön meglátunk az egy isteni minőségről üzen, egy magasabb szintről, s egyúttal ennek eléréséhez erőt is ad a Mars révén. (Ez az isteni persze nem kizárt, hogy a múltban van elrejtve.) Itt az idő tehát – üzeni -, hogy ha valami magasabb minőségre vagy egy csodálatos jövőbeli lehetőségre rálátsz, akkor egyben lépj is egyet felé, tegyél is érte valamit, hisz most van erőd hozzá! Önmagunkon is emelhetünk egy nagyot most  persze ugyanígy.

Ennek egy kiemelt pillanata lesz a héten május 24. csütörtök 14 óra, amikor egy gyönyörű háromszög jön létre az Égen a Mars, a Nap és a Hold emelő (trigon) fényszöge révén. Mivel ez egy teljes tűz-trigon, így még erősebben fogjuk ebben az órában a lelkesedést, a tüzet, az inspirációt érezni. A Hold a Szűz csillagkép múlt lábánál halad, tehát a meglátások, a múltra (és egyúttal az istenire) való világos rálátás főleg ahhoz ad erőt, hogy minden múltbeli olyan dolgon továbblépjünk, amiben már nem lehet Fényt aratni, vagy aminek már lejárt az ideje sorsunkban. A továbblépésen túl egyúttal arra is kiváló lehetőség ez az óra, hogy a múlt ősi titkaira rálássunk, s ezáltal őseink tudásához közelebb kerüljünk.

Május 25. péntek a nagy, radikális, sorsfordító beszélgetéseknek kedvez. A Merkúr ekkor lép emelő kapcsolatba (trigon) a Plútóval. Fokozottan érdemes ezen a napon gondolataink teremtő, sorsfordító erejére oda figyelni! Illetve érdemes ezt a napot arra használni, hogy megbeszéljük azokat a dolgokat, amikhez eddig nem volt esetleg bátorságunk. Segít kimondani ami a mélyben szunnyadt eddig, mert erőt ad hozzá.

Mivel a Merkúr a Kos csillagképében halad, ezért egy-egy radikális beszélgetés vagy egy fejben megszülető radikális döntés akár teljesen új utakon is elindíthat minket. Bátorságot ad belevágni - legalábbis szavak szintjén - épp ezért új dolgokba, belekezdeni valami olyan irányba, amit előtte talán nem csináltunk. A szellemi tudatosodásban is fontos nap, hiszen átütő erejű, zsigeri szintig hatoló megértések születhetnek, melyek aztán olyan plusz szellemi erőt adnak a kezünkbe (fejben), amivel majd fordítani tudunk sorsunkon egy adott pillanatban.

Érdekes, hogy ezt szinte közvetlenül kíséri egy segítő angyali energia is. Hiszen ezen a napon lép szintén emelő kapcsolatba az igazság bolygója, a Jupiter a teljes egységet szimbolizáló Neptunusszal. A Jupiter jelenleg a Mérleg csillagkép múlt részénél jár (így múltban elkövetett tetteink alapján most megmérettetünk), s az Angyal csillagai felé tart. A Neptunusz a Vízöntő csillagkép jövő vízében ezzel az energiával kapcsolódva azt segíti, hogy a nagy radikális – mélységesnél is mélyebb – beszélgetések angyali segítséggel tudjanak a legjobb irányba haladni. Ezzel egyúttal egy új, tiszta jövőt készíthetünk már elő. Ezt követően pedig szombaton délután 16 órakor a Hold az Angyal csillagaiban inspiráló kapcsolatba (oppozíció) lép az Uránusszal, aki egyrészt most hagyja el a Felfelé úszó halak csillagait, másrészt már közelíti a Kos csillagkép fejét. Ez az óra azt segíti – főleg egy kis csendes befelé figyeléssel vagy meditációval – hogy angyali segítséggel megtaláljuk a megoldást egy helyzetre, illetve, hogy angyali sugallattal megérezzük, hogy léphetünk ki egy ördögi körből. A jövőre való rálátás lehetősége is benne van. Kifejezetten nagy emelő, kiemelő erő van ebben az órában, mely egyúttal az isteni énhez való visszatalálást is megkönnyíti!

 

Áldott, mosolygós hetet kívánok!

 

Szeretettel,

Veres Mónika

2018. május 24.

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.