Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A szellemi kiemelkedés ideje

A szellemi kiemelkedés ideje

 

 

Pünkösd előtti hétvégén (május 12-13.) elsősorban arra kapunk kiváló lehetőséget Égi Testvéreinktől, hogy egy szellemi dimenzió-ugrást hajtsunk végre. A tudatosodásban, tudat-tágításban, szellemi kitágulásban hatalmas előrelépési lehetőség ez a hétvége!

 

Erőteljes energiák lesznek ismét jelen (s ez már a mai naptól érződik), főleg a kommunikáció világában. A Merkúr fog együttállni hétvégén (május 12-13.) az Uránusszal – azaz önmaga magasabb oktávjával – a Halak csillagkép Felfelé úszó fonalánál, s egyben együttállásba kerülnek a Halak alfa csillagával az Al Risha csillaggal, mely az egység szimbóluma. De ezzel még nincs vége az égi hatásoknak, hiszen a Mars egyúttal teremtő fényszöget alkot velük. Azaz a Mars kvadrátba lép a Merkúr – Uránusz együttállással. Impulzív hétvége vár ránk. Az átütő erejű nagy megértések, a nagy emelő erejű tisztázó beszélgetések hétvégéje – melynek érdekessége, hogy így vagy úgy, de mindenképpen segít kilépni az ördögi körből. Azaz minden, ami most tudatosodik bennünk (akár villámcsapás-szerűen), minden, amit most tisztán és világosan megértünk, az a megoldáshoz visz közelebb, s egy eddig esetleg megoldhatatlannak tűnő helyzetből segít kilépni - persze felfelé, egy magasabb szint felé.

Kifejezetten tudat-tágító napok előtt állunk! Az Uránusz a zsenialitás szimbóluma is, a Merkúr pedig a hétköznapi gondolatainkat jelöli. Azaz zseniális ötletek, megoldások érkezhetnek hozzánk most! Érdemes nem elhessegetni, hanem tudatosan jelen lenni, s figyelni. Most is igaz – s fontos szabály a magas szintű megéléshez -, hogy főleg az fogja mindezt érezni, aki szellemileg a hétvégén tisztán tartja magát, s megnyitja magát új dolgoknak, akár újszerű olvasmányok, előadások vagy beszélgetések formájában.

A nagy erejű szellemi és verbális megújulás is megjelenhet a hétvégében. Régóta alvó kommunikációs helyzetek újulhatnak meg, bármely emberi kapcsolat formájában. Egyúttal segít, hogy a „kommunikációs ördögi körökből” kilépjünk. Tehát ha eddig sehogy nem sikerült egy emberi kapcsolatban valamit megbeszélni, a másikat megérteni vagy magunkat megértetni, hát most megoldódhat!

Most kapunk erőt máshogy gondolkodni bizonyos dolgokról – s talán pont ez hozza meg a megoldást. A gondolkodásbeli forradalom egyúttal azt is jelenti, hogy kipucoljuk az elménket, s kisöprünk onnan minden szellemi szemetet. Azaz kiemelten jó alkalom megszabadulni a régi rossz (berögzült) gondolkodásmódtól, s egy újat beengedni! A Mars és az Uránusz együttes teremtő hatása erőt ad áttörni a belső (szellemi) korlátainkat, azaz mindazt, amivel eddig gondolkodásunkkal korlátoztuk magunkat. Minél inkább meg tudunk tisztulni a felesleges gondolatoktól annál nagyobb nyertesei leszünk az időszaknak. Sőt.

Tisztulj meg a felesleges, lehúzó, önkorlátozó gondolatoktól! Üzeni az Ég. S egy teljesen új dimenzió nyílik meg előtted. Egy olyan ösvény, mely haza vezet. A Felfelé úszó halak ugyanis a hazatalálás szimbóluma is egyben.  

Mindezen felül minden eddig pörgetett „rossz kört”, „rossz cipőt”, életképtelen helyzetet magunk mögött tudunk hagyni a Mars, Merkúr és Uránusz hármas emelő hatásának köszönhetően. Így persze ismét egy állomás és egy kiváló lehetőség a karmikus körökből való kilépéshez is. Ha mást nem, akár egy erőteljes belső MEGÉRTÉS által.

Mivel az Al Risha az egység, összegzés és összefogás csillaga (Ő fogja össze a két látszólag másfelé úszó halacskát), így jó alkalom a nagy összegző megbeszélésekre (akár csendben magunkkal). Valamint arra is, hogy tudatosodjon, villámcsapás-szerűen letisztuljon bennünk kivel vagyunk a felszín alatt, lelkünk legmélyén egységben. (Legmagasabb szinten persze mindenkivel, azaz ez a pár nap a „minden-egy” üzenete is egyúttal.)

Ha a hétköznapin túl egy más aspektusból kicsit kozmikusabban tekintek erre a hétvégére, akkor elmondható, hogy rendkívül tiszta, különleges szellemi energiák érkeznek Fentről, olyan információkkal, olyan tudással, melyet elsőre talán kicsit nehezebbnek tűnik befogadni, viszont aki ráhangolódik, annak nagyon jelentős szellemi és gondolkodásbeli emelkedést (rezgésszint emelkedést) hozhat! Épp ezért tudat-tágító hétvége. Nagy szellemi ugrást lehet végig vinni most. S mindez mire jó, hova vezet? Hát egyrészt a fejlődés, a spirálon való feljebb lépés mindig nagy öröm! Nem csak nekünk embereknek, de az egész Univerzumnak. Hiszen lényegében az egész emberiség gondolkodásmódjában hozhat emelkedést. Másrészt, egy olyan gondolkodásbeli forradalmat jelent, mely a megoldást szállítja majd számunkra olyan helyzetekre nézve is, melyet évtizedek – vagy talán életidők - óta nem tudtunk megoldani. (És kozmikus energetikai törvény, hogy akikkel össze vagyunk kötve azokra hatnak a változásaink. Azaz ha egy valaki megugorja, az a hozzá  közelállókat már emeli is magával.)

A zseniális ötleteket, újszerű (akár meghökkentő) megoldásokat mindenképpen szállítja az Isteni Én, kérdés vesszük –e az adást? A Mars a Bak csillagkép feje felé tart, s egyben az Égi Madár, a Sas csillagkép alatt jár. Érdemes megjegyezni ennek a hétvégének az üzenetét, tanítását, erejét, mert nyár elején a Mars majd megáll az Égen, s pontosan ide hátrál vissza, ebbe a pozícióba, ahol ezen a hétvégén lesz! (S pont itt fordul majd újra direktbe augusztus 27-n.)  Úgy tűnik, van itt valami fontos, van ebben a szellemi magasugrós hétvégében, ebben az égi környezetben valami lényeges, ami mellett nem fogunk tudni elmenni (ha akarnánk se), mert a nyár angyalai majd szépen visszavezetnek ide.

A rálátásról van szó. A Bak a fejével a múltba tekint, segít hát ez a pár nap, hogy tudatosodjon bennünk az, ami a múltban történt, s főleg az: miért történt. A múlt eseményei és a jelen állapota közti összefüggéseket segít kristálytisztán megérteni a mostani időszak. És a Bak uralkodói stáció! Tehát hova vezet mindez? Természetesen egy királyibb élethez, sorsunk uralásához. A teljességhez. Most érthetjük meg, miért kellett olyan lassan haladni, miért kellett lépésről – lépésre megtenni az utat. Mert a Bak mindig tökéletességre törekszik, s egyben a maximumot akarja kihozni belőlünk. Most érthetjük meg, mit jelent úgy a csúcsra jutni, hogy minden egyes lépésért mi magunk dolgoztunk meg, s ezáltal vált igazán a mienké nem csak a tudás, de a dicsőség is. És ezt már soha többé senki nem veheti el tőlünk! A kézzel fogható eredmények idejébe értünk. (De jelzem, ezzel lehet, hogy lesz még egy körünk a nyáron.)

A hétvége nagy erejű szellemi megújulása, letisztulása dübörög tovább Pünkösd hetében is. Hiszen május 15-n egy Újhold kíséretében az Uránusz belép a bika zodiákus jelébe, s május 16-n pont mikor a Mars a vízöntő zodiákus jelébe lép újra teremtő fényszöget alkot a Marssal. A felszabadulás, a teherletétel, a belső szabadság érzése, s a váratlan helyzetek tovább színesítik hétköznapjainkat. Nagy erőt kapunk annak a szabadságnak a megéléséhez, melynek lényege a félelmektől való felszabadulás mennyei állapota. Most lehet igazán letenni a terheket! Minél inkább belemegyünk a váratlan helyzetekbe (s nem kitérünk előle), annál inkább megérkezik Fentről az emelő és kiemelő erő, annál inkább megkapjuk a megoldásokat is.

A csillagképi környezet május 15-16-n az Uránusz esetében pont két csillagkép között van: a Felfelé úszó halakat már hagyja el a bolygó, s közelíti a Kos csillagait, annak is a fejét, mely a Tejút felé tekint. Lassan eljön tehát annak az ideje (május vége fele), hogy ha sikerült egy ördögi körből kilépnünk, ha sikerült Isteni Énünkkel közelebbi kapcsolatba kerülni, akkor elindulhatunk egy új élet felé, egy új úton. Illetve egyre jobban elkezd letisztulni bennünk a jövő, s ebben felsejlik egy eddiginél magasabb minőség, egy isteni minőség lehetősége is.

 

Az élet egy gyönyörű varázslat, ugye tudnak róla? S a nyár majd újabb varázslatot hoz, varázslatos fényszöget rejt. A Szaturnusz és a Neptunusz a két nagy Égi Varázsló újra a mágusok fényszögével, kvintillel kapcsolódik júliusban egymáshoz, méghozzá ezúttal hosszú ideig!

Erről az jut eszembe, mikor utoljára a Főváros Tündérkertjében, a Margit-sziget varázslatos éjszakai varázs-világában jártam. Mintha nem is a túlzsúfolt Budapesten jártam volna, hanem egy elvarázsolt paradicsomban. A Sziget persze nappal is gyönyörű. De ahogy ezen a különleges hajnalon végigsétáltunk keskeny ösvényein, emlékszem, néma áhítattal csodáltam titkos világát. Mert az éjszaka mindig olyan titkokat tár fel, ami nappali szemmel nem látható. A gesztenyefák hófehér virágfelhőben pompáztak és bódító illattal árasztották el a levegőt, a madarak pedig semmihez sem fogható különleges madár-fütty koncertet adtak aláfestésül. A nagyrét hajnali harmattól nedves pázsitját a fogyó Hold fénye vonta be tündöklő csillogással. A romos templomnál már biztos voltam benne, hogy Budapest titkos szentélyében járunk, ami az avatatlanok előtt becsukja kapuját, de akinek van szeme a látásra és valóban „lát”, az tudja, hogy a fővárosi Tündérek és Angyalok járnak ide töltekezni éjjelente, hogy reggelre újult erővel folytassák égi munkájukat a zajos város gondoktól terhes utcáin. Az asztrológiában használt titkos fényszög a kvintil, a varázserő fényszöge. Mind az öt érzékszervünket bekapcsolja, és egyszerre működteti, ezáltal földön-túli érzékelést hoz el. Sétáljanak végig egy nyári éjszaka a szigeti gesztenyefák alatt! Rögtön megértik mit jelent a kvintil fényszöge és megértik mit jelent szerelmesnek lenni életbe, s ebből a szerelemből varázsolni új életet.

       

 

Áldott Pünkösdöt kívánok mindenkinek! Jó pihenést, töltődést!

 

 

Szeretettel,

Veres Mónika

2018. május 10.

    

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.