Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A szenvedélyes kiemelkedés hete

A szenvedélyes kiemelkedés hete

 

Az októberi forradalom hetében a szerdai és a pénteki nap kiemelkedő. Szerdán egy újabb gyönyörű Telihold ragyog fel az Égen, melyet a kiemelkedés Teliholdjának vagy a megoldások Teliholdjának is nevezhetünk. A Hold ugyanis a Felfelé úszó halak csillagaiban lesz ekkor, tehát a szerdai nap, de elsősorban a 18 óra erősen segíti azt, hogy – főleg – belső sugallatok formájában tisztán ráérezzünk sorsunk szempontjából egy rég keresett megoldásra vagy arra, hogy tudunk kilépni az ördögi körből. Mivel a Hold 17 órakor együttáll az Uránusszal is, így az októberi Telihold egyben a megújulásé ás megtisztulásé is, érdemes hát energiáit célirányosan erre is használni. A nagy tisztázásoknak is nagyon kedvez, hisz kifejezetten kiemelő erő jelenik meg benne!

Most is igaz, hogy minél nyitottabbak vagyunk az új dolgokra ezen a szerdán (október 24.), minél inkább beengedünk vagy kipróbálunk valami újat – akár tőlünk szokatlant – az életünkbe, annál inkább érezhetjük a Fentről érkező emelő sugallatokat.

Különlegessége a szerdai Teliholdnak továbbá, hogy a Nap október 24-től már együttáll az Égen épp hátráló szerelmetes Vénusszal (egzakt együttállás: október 26. péntek), így a Teliholdban az erőteljes, szenvedélyes vénuszi energia már érezhető, azaz szeretet ereje. Vagy mondjuk inkább így: a szerelem, a szeretet kiemelő ereje.

A Vénusz ugyanis most csúcson jár – vagy arra törekszik bennünk - hiszen még mindig a skorpió zodiákus jelében hátrál, az Angyal szellemi vezérlete alatt. Tehát az átlagnál szenvedélyesebb, mélyebb, lüktetőbb és átütőbb érzelmi életet élhetünk mostanában, mely magas szinten egy varázslatosan, szinte misztikusan elmélyült érzelmi élet vagy kapcsolat felé visz. Titkokat hoz a felszínre, zsigeri szintű érzelmeket, vágyakat, kötődéseket – illetve teremtő erőink és a nőiség megélésének maximumával ajándékoz meg, ha élünk vele. Ha nem fojtjuk le, ha nem szegülünk ellen neki félelemből.

Egy egészen mély érzelmi átminősülést most szinte senki nem tud megúszni, nem is érdemes szembe menni vele, mert nagyon elfáraszthat a sok ellenállás. (Retrográd hatás.) Ugyanezért teszik fel ezek a hetek most azt a kérdést is: mit titkolsz önmagad elől? Miért áltatod magad hamis, életképtelen illúziókkal? Kire vágysz, kit szeretsz igazán? Mitől rettegsz annyira mélyen (akár tudat alatt), hogy inkább jó messzire menekülsz? Miért félsz igazán megélni a nőiségedet? Miért félsz a nőktől, az igazi, szenvedélyes nőiségtől? Miért nem mered teljesen átadni magad valaminek, valakinek vagy úgy általában az Életnek? Miért nem mersz nagyot alkotni? Az elfojtott érzelmekkel, a lefojtott életekkel, a zsigeri szintű félelmekkel való kíméletlen szembenézés időszaka ez - s ez néha talán nehéznek tűnik - kifejezetten angyali vezérlettel. Azaz az angyali segítők (vagy mondhatjuk úgy is: a Fensőbb Én) most nagyon segítenek a nehéz helyzetekben - ha kérjük és ha a Fensőbb Énnel kapcsolatba lépünk.

Hiszen október 23-tól a Nap is belép a Skorpió zodiákusi jelébe (miközben az Angyal csillagai alatt marad), s így áll együtt a teljességre törekvő és most maximumon szerető Vénusszal október 26-n.

Az évkörön most tehát a hétköznapokban megjelenik a skorpió minőség is (az angyali vezérlet mellett), azaz az elmélyülés, a felszín mögé nézés, a láthatatlan világgal és a lelkünk legmélyén megbúvó láthatatlan mozgatóerőkkel való szembenézés. Egyúttal a lezárás, befejezés ideje is beköszönt, arra láthatunk rá tisztán a Nap által, hogy valami véget ért. Ennek főleg az október 26-i pénteki nap kedvez. Hisz ez az égi energiákat tekintve annak az ideje, hogy véget vessünk minden olyan dolognak, aminek lejárt az ideje, vagy ami úgymond már „halott” minőség – kívül vagy belül. Épp ezért október 23-tól a nagy belső önvizsgálat és a nagy belső átalakulás ideje is beköszönt. Az igazán mély önismeretnek kiemelten jó időszaka. Olyan metamorfózis ez, melyben a rosszabbik felünk meghal, s a jobbik megszületik és majd napvilágot lát. A rossz szokások, rossz tulajdonságok és egyben a görcsös ragaszkodások lezárásának időszaka is. Segít befejezni azokat a kapcsolatainkat, amelyek életképtelenek vagy csak szomorúságot, fájdalmat, magányt, gyötrődést, hamis illúziókat okoznak - azaz a skorpió alacsony szintjét: szenvedést.

A magas megélési lehetőség ugyanakkor a lélektűz működtetése, a szenvedély megélése, s nem csak a szerelemben, hanem bármely olyan dologban, ami zsigeri szinten vonz (tánc, kreatív alkotás, művészeti tevékenység). Ugyanis nagyon jó lehetőség, hogy arra is rálátást kaphatunk most – ha nem az önsajnálatba merülve szenvedünk naphosszat -, mi az, amit igazi lelkesedéssel, amit igazi szenvedéllyel tudunk csinálni!

Két út áll most előttünk tehát: a szenvedésé vagy a szenvedélyé. Valamelyik nagyon erősen megérint a skorpió energetikai környezetében a hétköznapokban. És fontos tudni, MINDIG mi döntjük el szabad akaratunk által melyiket választjuk! S nyilván – ahogy írtam fent - a szenvedélyt nem csak a szerelemben vagy a szexualitásban lehet megélni (bár ott a legjobb), hanem bármely olyan tevékenységben, amit szívvel-lélekkel tudunk csinálni. Merülj el hát ebben vagy merülj el a titkok-kutatásban, a spiritualitásban, a mágia világában, és ne az önsajnálatban – üzeni most az Ég! Ez hozza meg az emelkedést és ez visz közelebb az Isteni Énhez, amit az Angyal csillagai jeleznek.

Mindezek alapján még egyszer térjünk vissza a szerdai megújító és kiemelő Teliholdra a Vénusz lágy ölében. A legmélyebb érzelmi megújulás vagy egy mélyből felbukkanó új érzés hozza meg a megoldást vagy segít az ördögi körből kilépni. De ugyanígy segít kiemelkedni egy nehéznek tűnő „sors-csomóból” az is, ha tisztázunk valamit, vagy ha egy addig rejtett, mély érzést magunkból a felszínre hozunk, s így teszünk le egy terhet.

Összegezve. Az október 26. péntek (főleg a délután 16 óra) kiemelten kedvez az angyal-mágiának, s minden olyan mágikus gyakorlatnak, mely hosszú távú céljainkhoz visz közelebb. A Nap - Vénusz pénteki együttállása ugyanis egy lágy fényszöggel kapcsolódik a Nyilas csillagkép nyilánál haladó Szaturnuszhoz, így lép be az a lehetőség a pénteki varázslásba, hogy kifejezetten hosszú távra tervezzünk meg valamit. De figyeljünk oda két dologra. Egyrészt, hogy mielőtt ezt a Tervet megalkotjuk, előtte feltétlen szánjunk kis időt a szigorú belső önvizsgálatra, s világítsunk rá arra milyen zsigeri vágyak vagy zsigeri félelmek mozgatnak minket a mélyben? Az önbecsapásból vagy a tudatalatti téveszméiből megszületett tervek ugyanis célt tévesztenek, hiszen a szaturnuszi magas mércén nem fognak átmenni hosszú távon, ez így meg csupán egy kivételesen különleges mágikus pillanat felesleges eltékozlása lehet. A másik, ha ezen túl vagyunk, akkor alkossunk magunkban egy képet a Tervről, de ne feltétlen konkrét külső elvárásokkal, hanem inkább csak olyan érzésekkel feltöltve (abban szinte megfürödve), amit majd megélni szeretnénk a Terv valósulásakor.  Miért hangsúlyoztam ezt ki a végén ennyire? Mert főleg a skorpió minőségének egyik fő üzenete az, hogy ha nem foglalkozunk a belső rejtett világunkkal (a tudatalattinak is nevezhetjük), ha az ebben megbúvó rejtett félelmeket, blokkokat, hamis képeket nem tisztítjuk ki, akkor semmilyen pozitív, emelő változást nem érhetünk hosszú távon életünkben. Ez az út nem mindig egyszerű. Viszont a boldog és örömteli élet egyetlen lehetséges útja.

 

Szenvedélyes, szerelmetes, alkotó őszi napokat kívánok!

 

Szeretettel:

Veres Mónika

2018. október 23.

 

 

   

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.