Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A teljesség hava - 2017.

A teljesség hava

 

 

November hónap érdekessége, hogy három bolygó is maximumon jár az Égen és a legtöbbet akarja kihozni belőlünk! Nagy fejlődési lehetőség van ebben a hónapban. A Mars, a Vénusz és a Merkúr is poláris minőségében halad, s egészen november végéig hármójuk összeadódó átlagnál erősebb hatása így is marad. Figyelemre méltó, hogy a női (Vénusz) és a férfi (Mars) energia is poláris mostantól, azaz a szerelem és a szerelmetes teremtő erő kiemelten fontos hetei előtt állunk. Bár, mondhatják most, ez mindig fontos. Igen, ez igaz. De amikor a Vénusz poláris – jelenleg a skorpió zodiákusában – és a Mars is poláris – jelenleg a mérleg zodiákus jelében – akkor azt mondjuk, ilyenkor mindketten „csúcson járnak”, s közös erővel hirdetik a szerelem diadalát és kiemelt szerepét. S persze emellett a termékenység, a tetterő, a teremtő erő, így az alkotó kedv is maximumra pörgethető. Azaz a legtöbbet hozhatjuk ki magunkból novemberben ezen a téren! A legtöbbet hozhatjuk ki érzelmi életünkből, a szerelemből, s a verbális képességeinkből is ezekben a hetekben.

Úgy is mondhatjuk, a párkapcsolatok világában és érzelmi téren a teljességet lehet megélni novemberben. Ugyanakkor olyan alkotások születhetnek, amelyek révén magunkból is a legtöbbet tudjuk kihozni és a teljesség élményét kapjuk és adjuk. A tanulásban, az isteni titkokban való elmélyülésben is átlagnál nagyobb lehetőségek várnak ránk. A maximumot élhetjük meg! Olyan tudáshoz férhetünk hozzá, mint eddig soha, mind önmagunkat, mind az élet szélesebb összefüggéseit illetően.

Ezek a hetek átlagnál szenvedélyesebbek, impulzívabbak, lüktetőbbek. Jól jön ez a hideg őszi napokon. A tűz most jobban ég belül. Néha szinte perzsel. Két célja van. Egyrészt, ki akarja égetni a felesleget belőlünk. Rámutat, ami életképtelen ne tápláld tovább! Csak a lüktető, valódi, Igaz Életet kövesd! Másrészt, tudatosítani akarja újra a szerelem óriási, mindent elsöprő teremtő erejét. Vénusz Hercegnő különös táncba kezd. Bájos rózsaszín ruháját fogasra akasztja, s felveszi bíborvörös fényesen csillogó szűkre szabott estélyijét. Hozzá tűsarkút húz. Majd felnéz az Égre, összekacsint a Holddal és kislányos báját egy időre maga mögött hagyva Végzet Asszonyává válik a borús őszi napokra. Bátor lesz, szédítően vakmerő. Kockáztat. Ha kell, mindent egy lapra tesz. Nem gondolkozik, csak a szívét követi. Mindegy hová vezeti. Éli és élvezi, hogy nőnek született. Szereti magát. És mások is szeretik, hisz nem tudják nem szeretni. Bármerre jár csillagfényes lépteivel mindenkit elvarázsol. És élvezi. Szeret élni. És szereti a Férfit. Aki már szintén a táncparketthez ért. Ahogy a Hercegnőre néz rögtön tudja, elveszett. Menekülne, próbál hátat fordítani, de már késő. Így hát nem küzd tovább a szerelem ellen, inkább legyőzve önmagát tesz egy bátor lépést a varázslatos Vénusz felé, megfogja a kezét és egészen Advent Ünnepéig táncol vele. Még nem tudja mi lesz a vége. Még nem tudja merre viszi ez a tánc. Ha úgy alakul elbúcsúznak majd örökre, szívükbe zárva a Szenvedély Gyógyító Tüzét. De ha úgy alakul, a táncban olyan mélyen összeforrnak, hogy mire Karácsony Fénye beköszönt az Angyalok áldásukat adják Égi Szerelmükre.  Ki tudja melyik út lesz az Övék. Ez most még nem számít. Csak a tűz, a szív, az élet, az erő, a varázslat, ami új életre kel bennük. Az Alkímia Szent Ösvénye, amin végig mennek most ketten együtt a varázslatos Novemberi Tangóban.

 

S amíg a Mars és a Vénusz szenvedélyes táncot lejt az Égen a november hónap végig hozza nekünk a feladatokat is. Ha egy bolygó az ekliptikai mesterséges tizenkettes stációján belül „idegenben” jár (Vénusz a skorpió, Mars a mérleg, Merkúr a nyilas zodiákus jelében), akkor ez úgy érezhető itt a fizikai síkon, hogy kicsivel több munka, több feladat van velük. Több energiát kell most beléjük fektetni, de cserébe az átlagnál többet is hozhatjuk ki belőlük! (Hisz ne feledjük, minden energia.) Tehát mostantól kicsivel több energiát kell beleraknunk az érzelmi életünkbe, a kapcsolatunkba, illetve ha valamit alkotni szeretnénk. Több energia-befektetéssel tud csak működni a kommunikáció világa is. Ezekben a témákban van fejlődni valónk, üzeni az Ég! Itt kell most többet dolgoznunk azért, ha eredményt akarunk elérni. Illetve, ha a legtöbbet akarjuk kihozni – magunkból vagy egy helyzetből. Márpedig a maximumot lehet kihozni most sok mindenből. Még ha kicsit küzdelmesebben is.

Mivel a férfi és a női energia egyszerre érintett mindebben, s így a feladatokban, ezért ezekben a hetekben mind a nőiség, mind a férfiasság megélése hozhat több belső munkát, több belső küzdelmet – hisz fejlődni kell, jelzi! Ha ki akarunk térni esetleg előle, úgy okozhat olyan érzést is, hogy „nehéz, nem bírom”. Ha tudatosan közelítjük meg, megértve az időszak üzenetét és feladatát (ezek az írások pont ebben próbálnak segíteni), akkor nem kimenekülve, hanem vállalva a több munkát, belemenve esetleges nehezebb helyzetekbe is, tudatosan végigvisszük magunkban ezeket a fejlődési utakat, megküzdünk a teljességért. Hisz végső soron önmagunkból tudjuk kihozni a legtöbbet most.  

Tehát, egy kicsivel valóban munkásabb lehet a november. De! Nem kell aggódni egy percig sem. Hiszen gondoljanak csak bele, továbbra is igaz, amit korábban többször írtam: átlagnál erősebbek az angyali energiák is! Egyrészt a magasabb dimenziókból Égi Testvéreink most többet segítenek, másrészt most könnyebb az Isteni Énnel a kapcsolódás! Mindkettő nagy segítség ilyen égi helyzet mellett, a maximumra törekvő három bolygó sikeres megoldásához. Több munkával, de komoly előretörés várható! Akár kicsit nagyobb kitekintésben úgy is, hogy a férfi lehet újra Igazi Férfi, és a nő lehet újra Igazi Nő. Ha akar. Választhat, vagy önmagát győzi le, vagy állandó külső csatákba menve a másikat akarja. Az előbbi felemel, az utóbbi zsákutcába visz.  

A Vénusz teljesség-alkotó minőségében jelenleg az Angyal csillagaiban halad, s követi őt november 28-tól a Mars is itt. A Merkúr pedig, ha az Égre tekintünk – és nem a zodiákus mesterséges rendszerét nézzük – a Skorpió csillagképében törekszik a maximumra. Utóbbi szintén azt jelzi, nagyon érzelmes, elmélyült hetek előtt állunk a verbalitást illetően is! (S elárulom, a Skorpió csillagai annyira elvarázsolják majd a Merkúrt, hogy egészen 2018. januárig el se fogja hagyni. Ugyanis december 3-n majd itt a Skorpió csillagképében és a pontosan a Kígyótartó kezénél megáll az Égen, s visszafordul, hogy még pár hetet Karácsony idején elidőzzön itt. Szinte szívja magába az Isteni Titkokat, a varázslatos tudást, az lélek tüzét, a mágikus képességeket, a szerelem misztériumát. És még egy fontos üzenetet rejt téli tánca a Szaturnusszal kart karba öltve, de ezt inkább csak később árulom el.)

Nézzük, miről szól a Merkúr novemberi teljességalkotó munkája. Szeretné megtanítani nekünk mit jelent bölcsen, szeretettel kommunikálni. Az igazságot akarja megértetni velünk – még ha nehéz is – ezért hoz esetleg nehezebb helyzetekbe, ha kell. Azt tanítja a bölcs Jupiter vezénylete alatt haladva, ne haragból, ne félelemből szóljunk, írjunk vagy kérdezzünk, hanem kizárólag csak a szívünket követve. Megbocsájtó, bölcs szeretettel. Az egóra most ne hallgassunk, ő ebben nem jó tanácsadó. Egyben azt is tanítja, a gondolatainknak milyen óriási teremtő ereje van – november, december heteiben pedig átlagnál jobban! Erre külön érdemes most tudatosan oda figyelni. Az emberi kapcsolatokban – s főleg minden kommunikációs helyzetben – most tehát kicsivel több feladat van, de a teljességet lehet megélni benne. A legtöbbet hozhatjuk most ki egy kapcsolatból, egy esetleg nehéznek induló beszélgetésből! Ha plusz erőket fektetünk bele. Ez a plusz erő pedig elsősorban a szeretet, a megbocsájtás és az igazság ereje. Olyan dolgokat is ki lehet most mondani, amit korábban nem lehetett. Isteni Útra vezet.

A teljességalkotás egyik kiemelt napja november 13. hétfő lesz, amikor két poláris bolygó is főszerephez jut. A Vénusz együttáll a skorpió jelében és az Angyal csillagai alatt a Jupiterrel. A Merkúr pedig a Skorpió csillagképében – a szívéhez nagyon közel! - teremtő fényszöget alkot a Vízöntő jövő vízében fürdő Neptunnal. A misztikusan mély beszélgetések, a titokkutatás és a nagy érzelmi igazságok napja. A szív szava. A legtöbbet, legszebbet élhetjük meg nem csak egy beszélgetésben, de egy misztikus munkában is. Érzelmi téren nincs helye több hazugságnak, üzenik az angyalok. Olyan titkok is felszínre jöhetnek az Igazság Fénye alatt, melyekről eddig talán csak sejtésünk volt, de bizonyosságunk még nem. Az érzelmek és az igazság terén se végezhetünk félmunkát, maximumra törekszünk. A teljes igazság és az isteni terv megértése hoz szintemelkedést.

Mindez két útra visz. Vagy a befejezéshez vagy az ego halálához, s a teljes érzelmi elmélyüléshez. Amikor teljesen átadjuk magunkat egy érzelemnek, mert rájövünk, nem hazudhatunk tovább magunknak. Vagy bölcsen elfogadjuk valaminek a végét, mert megértjük halott dolgokra nem építhetjük a jövőt. Erős késztetést érezhetünk, hogy mindezt ki is mondjuk, megbeszéljük. A szívünk szólal meg tisztán, sallangok nélkül. Újra érdemes figyelni ekkor az égi jelekre, hiszen az Isteni Terv és az Igazság napvilágra kerülését felsőbb dimenziókból segítik (Angyal). Emellett ezen a hétfői napon különösen fontos a gondolatainkra, szavainkra is tudatosabban odafigyelni, mert a Vízöntő jövő vízében új távlatokat írhatunk tiszta lappal. (De esetleg félelmeink hatására el is zárhatjuk magunkat mindettől.) Ha egy nagy lelki beszélgetést régóta tervezünk, érdemes erre a napra tenni, mert olyat is ki tudunk mondani egymásnak, ami addig csak a felszín alatt a mélyben szunnyadt. Ez a tisztázás hoz felszabadulást és feloldhatja a jövővel kapcsolatos félelmeket. A meditáció hétfő este kicsit nehezebb út lehet, viszont aki belemegy átlagnál mélyebb, misztikusabb élmény vár rá. (Az alkoholfogyasztást kifejezetten érdemes kerülni, alacsony szintre húzza le a Neptunt!)

 

Összességében, november hava tehát néha kicsit küzdelmesebb lehet. Hozhat feladatot a kommunikáció világában: mit és hogyan mondunk, mondjuk –e egyáltalán, mit gondolunk, hogyan gondolkozunk, s azzal mit teremtünk magunk körül. A szavaknak, a gondolatoknak most fokozott ereje lesz (ez még decemberre is végig igaz), így átlagnál többet kell ezen dolgozni önuralommal. Cserébe a maximumot tudjuk kihozni belőle. A beszélgetésekben a „minden”, a „legtöbb” érzete lehet benne. Ugyanígy hozhat kicsit több feladatot az érzelmi életünk és főleg a férfi – nő kapcsolatok világában. Fontos tanuló időszak tehát megint. A skorpió hatásai – lelki és szellemi síkon is – arról árulkodnak, az érzelmi kapcsolatokban a hónap központi témája: szakad vagy mélyül egy kapcsolat. Metamorfózis zajlik. Önmagunk rejtett világába sokkal mélyebbre mehetünk most le, olyan misztikus titkokhoz is eljutva, amihez csak ritkán lehet.  Minden életképtelen, halott érzelmi kötődés jó ha véget ér, ugyanakkor, ami felsőbb angyali szintekről – illetve a Fensőbb Én szempontjából – támogatott az gyönyörűen elmélyülhet, átminősülhet. Fellépve egy jóval magasabb szintre. A nők a nőiségükből, a férfiak a férfi erejük magas szintű megéléséből a maximumot tudják kihozni. Épp ezért a szexuális elmélyülésnek is kedvez, kifejezetten azon az úton, ahol csupasz lélekkel azt éli meg az ember, belehalok a másik ölelésébe. Mert az ego halála - illetve nagyon jelentős háttérbeszorítása - is egyben az időszak. A nagy szerelmi misztériumé.  

Lényegében a három poláris bolygó novemberben olyan fejlesztő időszakba visz bele, ahol meg kell tanuljunk önzetlenebbül szeretni, bölcsebben kommunikálni, a felesleges sallangoktól megszabadulni – mind verbálisan, mind érzelmi téren. Igazi Nőnek és igazi Férfinak lenni, a szó legnemesebb értelmében. Olyan helyzetekben találhatjuk magunkat, amik elsőre talán kicsit nehezebbnek tűnnek, megoldásra várnak, bele kell tenni magunkat jobban, viszont átlagon felül nagyot tudunk benne fejlődni, csiszolódni, jobbá válni, előrehaladni. A mély átalakulás hava vár ránk. Mindez erős angyali vezérlet alatt.  A láthatatlan világ tiszta szívű segítői szinte állandó műszakban dolgoznak most mellettünk, értünk, nekünk. Csak legyen fülünk a hallásra, szemünk a látásra, szívünk a dobbanásra.

 

 

Áldott őszi belső átalakulást kívánok!

Szeretettel,

Veres Mónika

2017. november 6.

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.