Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Titkos Tudás ideje

A Titkos Tudásban elmélyülés éve

- Itt az idő, hogy működtesd a gyakorlatban! -

 

 

Ahogy a januári előadásomban is kiemeltem, az idei esztendőben különösen nagy ereje van a verbalitás bolygójának, a Merkúrnak, s ezáltal most átlagnál sokkal könnyebben lehet a Titkos Tudáshoz hozzáférni és azt életünkbe hatékonyan beépíteni. A megújulás és felszabadulás mellett szerintem ez az idei év másik meghatározó üzenete.

A tanulás, az Istentudásban való elmélyülés és annak gyakorlati alkalmazása. Ezért ehhez készítettem egy külön összefoglalót ebben az írásban.

 

 

Kiemelt időpontok hozzá segítségül:

1.) A Merkúr és a Jupiter háromszor áll együtt az év első felében.

Ezek az időpontok a tanulásnak, az isteni tudásban elmélyülésnek nagyon kedveznek. Könnyebben nyílunk meg rá és könnyebben épül be a Tudás! Kifejezetten nem az "iskolai könyvekből" megtanulható hagyományos tudásra gondolok itt, hanem a Magas Tudásra, ami egyrészt őseink hagyatéka (lásd Wass Albert: Hagyaték), másrészt az isteni tudás, az ún. titkos tanítások, melyek már egyre több ember számára hozzáférhetőek. Ide tartoznak Dr. Joe Dispenza tanításai is (könyve a "Válj természetfelettivé!" szerintem az Újkor "tankönyve".), de ide tartozik többek között maga az ősi csillagbölcselet is és annak alapvető tanítása: "Amint fent, úgy lent." 

Az alábbi időpontok a tanuláson túl a hála adó imának is kiemelten kedveznek!  Valamint a megbocsájtásnak és a nagy, kardinális igazságok megértésének.

Január 11.

Február 14.

Március 05.

 

2.) A Merkúr háromszor kerül teremtő fényszögbe (kvadrát) a lendületes Marssal, aki egyben a tudatosság bolygója is.

Üzenete szerint ezek az aidőpontok kiemelten kedveznek a tudatosodásnak és a tudatosságban egy - egy nagy előrelépésnek, haladásnak. Főelg az első két időpont az erős, ahol a Mars polaritásban haladva teljességre, maximumra törekszik és a lehető legtöbbet tudjuk kihozni egy - egy nagy beszélgetésből vagy a tanulásból, a titkokban való elmélyülésből. Az első két időpont külön segítség ahhoz is, hogy meglássunk egy új irányt és azon elinduljunk. Az utolsó időpont pedig szellemi téren hoz átlagnál nagyobb termékenységet, valamint egy fontos döntés felvállalásához ad erőt. 

Mindegyik időpont nem csak átlagnál nagyobb teremtő erőt jelent a gondolatok, a hangosan kimondott szavak terén, de egyúttal fejlődni valót is hoznak. Ha meg tudod ugrani és fejlődsz benne, akkor az isteni teremtő erő a legjobb irányba áll a rendelkezésedre, azaz segítségedre lesz gondolataid és szavaid mágiája által. 

Január 09.

Február 10.

Március 24.  

 

3.) A Merkúr és a Neptun együtt állása idén még egy különleges helyen következik be, a Vízöntő jövőbe ömlő vize és a Visszaúszó halak csillagai között. Ez az a pillanat tehát, amikor lehetőségünk van verbális téren és gondolkodásunkban teljesen megtisztulni, a terhektől - és félelmektől! - végre felszabadulni és ezzel kimondott szavainkkal nem csak egy új jövőt megalapozni, de egyben egy varázslatos visszatérés előtt is megnyílni.

Március 30.

 

4.) A Merkúr másik különleges együtt állása a Nappal lesz a Halak csillagkép Felfelé úszó részénél, méghozzá a két halacskát összefogó Al Risha csillagnál. Ez a Nap - Merkúr együtt állás nagyon kedvez - akár karmikus szinten is - az ördögi körből való kilépésnek és a kiemelkedésnek! Segít nem csak világosan megérteni hogy tudunk kilépni az "ördögi körből", de egyúttal meg is tudjuk tenni a szükséges lépéseket hozzá. A tiszta, világos, szívbéli beszélgetések napja, amikor az EGYség üzenetét megértve egy magasabb szintre tudunk lépni. A szövetségek megerősödnek, főleg a Jézusi Szövetség ereje nő.

Különlegesen jó alkalom az eredeti - igaz - Jézusi Tanításokban elmélyülni. 

Április 18-19.

 

5.) A Merkúr Uránusszal való együtt állása pont Sárkányölő Szent György Napjához kapcsolódik, ez ismét egy kis különlegesség. A nagy szellemi felszabadulás, a szabadság napja, mely során ránk vár a győzelem! Hiszen győzelmet aratunk a "sárkány", azaz a belső sárkány felett, hogy utána már szövetségesünkké, védelmezőnkké tegyük ezt a sárkányt - aki bizonyos megközelítésben maga az egó, s akit János Vitéz utolsó küzdelmében sikeresen győz le, hogy beléphessen utána Tündérországba. Tehát a szellemi téren a belső felszabadulásból születő győzelem napja. Különösen kedvez az új ötleteknek, új irányoknak és a bennünk élő zseni felfedezésének. 

Április 24.

 

6.) Végül az őszi időszakban a Merkúr háromszor áll együtt a Marssal, ami még egyfajta (belső) küzdelemről és az ebből megszülető önlegyőzésről üzen. Illetve ismét átütő erővel segít minket a tudatosodásban! Segít kimondani, őszintén és bátran megbeszélni fontos dolgokat. S mivel az utolsó együtt állásuk az Angyal csillagaiban lesz, így a folyamat célja egyértelműen ismét a szintemelkedés, hogy a nagy beszélgetések és a tudatosság útján végül egy magasabb "dimenzióba" léphessen az életünk. 

Augusztus 19.

Október 10.

November 10.

 

 

Összegezve tehát azt lehet mondani, az idei év a merkúr -i a szómágia éve is. Fokozottan érdemes alkalmazni (nem csak fenti időpontokban) a mantrákat, a hála adó imákat! Érdemes figyelni arra, hogy ha lehet hangosan elmondott áldással kezdjük és zárjuk a napot (például "Áldás van mindenkin, akivel ma találkozok vagy beszélek, áldás van az életemen, a családomon, a barátaimon  ... ") és adjunk - azaz mondjunk! - minden nap legalább három dologért hálát az életünkben, amiért köszönetet mondunk. Ahogy már sokat írtam róla, kifejezetten olyan dologért is adj hálát, amit esetleg még nem kaptál meg "kint", de te már úgy éled bent, mintha már most a tiéd lenne. A hála állapotának már önmagában is csodálatos emelő ereje van!

 

 

Boldog, szárnyaló évet kívánok mindenkinek!

 

Szeretettel,

Veres Mónika

csillagtitkok

   

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.