Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Adventi Koszorú Tejút Csillagokkal

Adventi Koszorú a négy Tejút-csillaggal

 

 

Az ősi hagyományok szerint az Istenek Útját, azaz a Tejútat négy csillag tartja meg!

Ez az Antares (színe a vörös), a Vega (színe a kék), a Capella (színe a sárga) és a Szíriusz (színe a fehér). Ezen négy csillag átlagnál sokkal erősebb, fajsúlyosabb, hisz különleges szerepük van az Ég Rendjében. Olyan óriási az erejük, hogy csak Ők képesek megtartani a Tejútat.

Az isteni tudást, az isteni szeretetet, az isteni varázserőt legerősebben ők négyen képviselik. Úgy tartották régen, ha ennek a négy csillagnak megfelelő színű gyertyákat gyújtunk meg egy - egy vasárnap az Adventi Koszorún, akkor behívjuk ezt az isteni erőt és isteni tudást az otthonunkba. 

A gyertyák gyújtási sorrendjére nincs szabály, de idén a pirossal érdemes kezdeni, mert a Nap pont december 1-2-n áll együtt a Skorpió csillagkép szívével, az Antares vörösen izzó szeretet csillagával. 

Az Antares csillag nem csak a feltételek nélküli szeretet szimbóluma, de a legmélyebb szerelem örökké élő tüzének is. Ez az a tűz, ami köré gyűlve megmelegszenek, feltöltődnek az emberek, hogy új erőre kapva folytatni tudják néha nehéz, néha próbákkal teli hétköznapjaikat. Dimenziókapu is. Rajta keresztül juthatunk át könnyebben az emberek világából az istenek világába. A szívünkön át. 

A Nap útját követve a második Advent Vasárnap most a kék gyertyáé, ő a Vega csillaga. A kékes fényű Vega a Lant csillagképben található, az Égi Muzsika, a Szférák Zenéje üzenetével. Ez az a zene, ami védelmet nyújt! Itt különös misztériuma, védelmező ereje van a gyertyagyújtás melletti éneklésnek. 

Őt követi a sárga gyertya, a Capella csillaga alapján. Ő az Auriga csillagképében található, amely a Bika szarvától indul ki, s Tejút Kapuként ismerjük. Ezen a Kapun keresztül érkeznek Fentről az Égi Lovasok, hogy megtisztítsák a világot majd, ha eljön az ideje. S ezen Kapun keresztül érkezhet meg Fentről a mi életünkbe is a Tejút isteni varázsereje. Valami kinyílhat itt benned belül (vagy kívül akár) egy szebb, egy jobb, egy istenibb felé. A szintemelkedésünket segíti.

Az utolsó idén a gyújtás sorrendjében a fenséges Szíriusz csillag. Ő a fehér gyertya. A Nagy Kutya csillagkép vezérlő csillaga. A magyar hagyományban kiemelt szerepe van, hiszen Ő Nimród hűséges kísérője is! A Szíriusz a hűség szimbóluma, egyúttal a két világ közötti átjárást segít megkönnyíteni. Meggyújtásával a hűség erejét hívjuk be otthonunkba, életünkbe.

 

 

Áldott adventi készülődést kívánok!

 

Szeretettel,

Veres Mónika

csillagtitkok

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.