Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az angyali megoldás - 2017.

Az angyali megoldás

 

- Avagy a belső szintemelkedés ideje - 

 

 

 

Szeptember utolsó hetében csodálatos lehetőséget kapunk arra, hogy angyali erők támogatásával kiemelkedjünk egy régóta – akár életidők óta! – húzódó, eddig megoldatlan helyzetből. Kifejezetten olyan kozmikus pillanat ez, melyben magasabb dimenzióból segítenek a megoldásban, olyan kérdésben is, melyről eddig talán azt gondoltuk, „ördögi kör”, amiből képtelenek vagyunk kilépni. Nos, a jó hír az, igenis ki lehet lépni! Itt a megoldás. Olyan megoldás méghozzá, amelyre esetleg nem is számítunk, vagy amire eddig nem is gondoltunk. Talán nem is logikus. Mert angyali.

Váratlanul érhet minket, vagy egy váratlan helyzetbe hoz. A váratlan helyzetek gyors, rugalmas megoldásának képessége az egyik fejlődési feladata a hétnek. Rugalmas lélek kell hozzá. (Ahogy az előttünk álló évekhez is.)

A különlegessége az időszaknak, hogy itt olyan szituáció, élethelyzet, vagy karmikus helyzet megoldásáról van szó, amit eddig talán emberi szintről nem lehetett se kibogozni, se földi szinten a normális megoldást megtalálni rá. Az angyali segítség pont ezért érkezik most! Mert szükséges hozzá. Talán már máshogy nem is lehet. A Jupiter ugyanis szeptember 28-29-n az Angyal csillagképben haladva kerül pont szembe, azaz inspiráló fényszögbe a Felfelé úszó halak fonalánál járó Uránusszal. Persze ahhoz, hogy az angyali segítség megérkezzen azért tennünk is kell.

Most minden az Égi Irányban halad. Miért? A Jupiter önmagában is azt a Tervet szimbolizálja, melyet magunknak alkottunk leszületés előtt – mint Isteni Terv – erre az életre. Az Uránusz mivel retrográd, azaz a földről nézve éppen hátrál, így ő se az ego irányát, hanem az Isteni Irányt közvetíti. Azaz Isteni Énünkkel segít összehangolódni. (Épp ezért kell valami szokatlant, valami újat beépítenünk tudatosan erre a hétre, hogy az ego tudjon kicsit törni, kicsit feladni görcsösségét, mert most nem az ő szintjén érkezik a megoldás. Sőt.) A Halak Felfelé úszó fonala pedig a hazatalálás üzenete. Egy olyan megoldást mutat, ami belül van és nem kívül. Aki ezt belül megtalálja magában most, az azonnal megkapja a „külső” megoldást is! Az ördögi körből tehát elsősorban belül kell kiszállni. A többi majd jön magától.      

Az Uránusz révén ami ekkor letisztul bennünk az egyben olyan nagy emelő erővel bír, hogy azt érezhetjük, felszabadulunk az addigi ördögi köreinkben lefutott ólomsúly terhétől. A tisztulás, akár villámcsapásként is berobbanhat életünkbe, valószínűleg képtelenség előre felkészülni rá.

A meglepő fordulatok és helyzetek bizony erősen jellemzői ennek a pár napnak, melyről fontos tudni ez is a megoldáshoz vezető utat jelzi. És itt rögtön meg is kell állni egy szóra. A JELZI szóra szeretném külön felhívni a figyelmet. Tehát, az Angyal Testvérek a maguk részéről biztosan elvégzik ekkor kozmikus vállalásukat, nevezetesen azt, hogy segítenek megmutatni mi lenne a megoldás, mi lenne a jó irány a kilépéshez! Fontos szerepük van most. A kérdés csak az, észrevesszük –e a jelzést? Meghalljuk –e súgásukat a láthatón túli láthatatlan dimenziókból?

De ne ijedjenek meg, nem kell hozzá semmilyen különös spirituális képesség vagy tisztánlátás. Ezt az energiát minden élő ember képes érzékelni, aki néhány alapszabályt betart ebben a pár napban. Nézzük, mik ezek.

Tisztaság, főleg szellemi értelemben, azaz aki tudatosan távol tartja magát minden „zavart keltő” alacsony energiától vagy rezgéstől. Ide értve elsősorban a tömegkommunikáció bármely csatornáját, a félelemkeltő vagy agresszív filmeket, az energialeszívó beszélgetéseket. A lehúzó, depresszív gondolatokat vagy így gondolkodó embereket.

Rugalmasság. Minél inkább képesek vagyunk a hétköznapi rutinból, megszokásainkból – legalább erre a pár napra! – tudatosan kilépni, annál inkább érezhetjük az Uránusz energiáját a Felfelé úszó halaknál. Azaz annál inkább ráérzünk a kiemelkedés lehetőségére. Az Uránusz ugyanis csak annak tudja szállítani a csillagkép által elhozott üzenetet – tehát most a kiemelő erőt – aki önmagán belül saját Uránuszát magas szinten működteti. (Minden energia!) A magas szint pedig az Uránusz esetében, ha valaki képes forradalmi lépeseket önként megtenni, ha valaki képes változni és változtatni. Az apró trükkök is számítanak ilyenkor: például az is jó, ha reggel nem a szokásos úton megyünk munkába, hanem újat választunk, vagy valamely szokásunkat változtatjuk meg hirtelen, esetleg belekezdünk most valami új dologba, amire eddig nemet mondtunk különféle kifogásokkal. Vagy pár napra teljesen más menetben visszük a hétköznapokat, mint eddig.

Az újítás nagyon fontos! A megújulási képesség. (A 2018-as évnek ez szintén fő vonulata lesz, lehet már most előre gyakorolni rá.) Az új dolgok tudatos beemelése életünkbe segít a kitörésben, azaz, hogy végre ki tudjunk törni mindabból, ami akadályozott eddig az előrelépésben, illetve a szintemelkedésben. Ez lehet belső – vagy esetleg külső – gát, korlát is, amit most ezáltal tudunk átugrani. Hiszen az Uránusz magas szinten szétrobbantja a fejlődésünket akadályozó, idejétmúlt dolgokat (ez minden forradalom lényege). Ezt érdemes átgondolni: mi az, ami akadályoz a fejlődésben? Hol vagyok merev, görcsös?

Az időszak kiemelkedő üzenete tehát a belső változás, a belső szintemelkedés! 

Szeptember utolsó hetének továbbá a szabadság is központi érzése lesz. Főleg lehetősége! Csak az nem mindegy mit értünk ez alatt. Magas szinten ugyanis az uránuszi szabadság a félelmektől való megszabadulást jelenti! Tehát nem a „senkihez nem akarok kötődni” szabados elvét. Az a felemelő, szárnyaló állapota a léleknek, amikor semmitől nem fél. Mint a gyermek, tiszta hittel, ősbizalommal néz az élet elé, tele örömmel, tele lelkesedéssel. Ez a felemelő, szabad lelki állapot olyan ajándéka a hétnek, melyet az angyali dimenziókból azért kapunk, hogy könnyebben ráérezzünk a megoldásra.   

Ez a hét kiemelten kedvez az alkotásoknak, melyekben most a legtisztább égi tudás jön le a földre.  Épp ezért érdemes oda figyelni a formabontó, meghökkentő, zseniális ötletekre. Minden váratlanul bevillanó gondolatra, még ha elsőre talán őrültségnek tűnik is. Inkább írják le gyorsan! Talán az vezet majd ki az ördögi körből hosszú távon! Hiszen ez a zseniális angyali energia azt is megmutatja most, miben vagyok én újító, miben vagyok én zseniális. Emelő erőt ad hozzá, hogy merjem követni.

Az Uránusz hátrálva (retrográd) lép be a jupiteri fényszögbe, s fontos megnézni hova tart! A Halak Felfelé úszó fonalától a Visszaúszó halakba. Azt üzeni tehát, ahhoz, hogy a megoldást megtaláld, ahhoz, hogy kiemelkedhess egy nehéz helyzetből – vagy egy karmikus körből – ahhoz előbb el kell indulni befelé és belül rendet kell tenni! A belső munka, az összegzés kulcsfontosságú feladat. Komoly segítség ehhez a meditáció. Másrészt azt is jelezheti a jupiteri tanítás, csak akkor tudsz kiemelkedni, ha valakihez vagy valamihez visszatérsz.  Ez lehet egy személy, de lehet egy múltból hozott tudás, képesség is. Hát menj vissza érte.

A Jézusi Tanítás, miszerint az "Igazság szabaddá tesz titeket" erre a hétre fokozottan érvényes. Most fokozott késztetést érezhetünk, hogy a teljes igazságot letisztázzuk. Ez akár váratlanul is berobbanhat, de egy biztos: a jó irány felé vezet. És felszabadít.  

 

E mellett az erőteljes inspiráló - határokat feszegető - energia mellett szeptember 28-n fordul a radikális és tüzes Plútó is direktbe. Mivel ezt a bak jelében teszi, a Nyilas csillagai alatt, ráadásul úgy, hogy együtt áll az ereje teljében mozgó Holddal, így plusz varázserőt ad ahhoz, hogy a most végbemenő belső forradalmat át tudjuk ültetni a gyakorlatba. Nagy lelki erővel ruház fel! Segítségével az elméletet, a szellemit - s mindazt, amit eddig megtanultunk - könnyebben le tudjuk hozni az anyagba. Érezhetjük úgy is, mintha hirtelen beindulnának, felpörögnének a dolgok. Érdekes, hogy a család, az otthon (a haza) ebben az angyali megújító és megoldást hozó energiában szeptember 28-n és 29-n főszerephez jut. A lelki teljességet, a mindent, a szentséget élhetjük meg benne. Akár ezzel a témával kapcsolatban találhatjuk meg váratlanul a kivezető utat. Mindenképpen sorsunk leglényegesebb csomópontja kerül a fókuszba ekkor, melyhez egyben megérkezhet a megoldás is. (Ha fentiekre figyelünk.)

 

Annyit ki kell ezúttal emelnem, ha esetleg feszültséget élnének meg ezekben a napokban, akkor, ha lehet, álljanak meg és csendesedjenek el kicsit - egyedül. A Halak ugyanis belső út! Belül kell rendet rakni! A belső csend meghozza a megnyugvást és a választ is. Másrészt érdemes tudatosan új dolgokat beengedni, új utakat kipróbálni, új tanulmányokba kezdeni, új gondolati mintákat beépíteni - a megújulás felé megnyílni. Minden új felé való lépésben nagy emelő erő van most!

Érdemes minden szokatlan fordulatot, meglepő helyzetet megvizsgálni, mert angyali segítség van elrejtve benne! A felsőbb dimenziókból csodálatos segítőink ugyanis fokozott jelenlétükkel ajándékoznak meg minket ezen az őszön, s ennek egyik kiemelt pillanata szeptember utolsó hete. De őket meghallani, súgásukat megérezni csak az tudja, aki képes a megújulásra, akinek van humorérzéke, aki mer forradalmi lenni a saját életében. Külön szépsége mindennek, hogy ráadásul szeptember 29. péntek Szent Mihály Napja! Ugye most már elhiszik nekem, hogy közvetlen közelünkben angyali seregek állnak készenlétben, hogy szeretett földi testvéreiket, az embereket a kiemelkedés felé segítség ezekben a sorsfordító időkben.

 

Ne feledjék hát, a régi mondásnak most pont az ellenkezője igaz: „Hagyd el a járt utat a járatlanért!” Mert ez segít kilépni az ördögi körből - belső szintemelkedéssel. 

 

 

Varázslatos, csokoládé ízű, kávé illatú, rozsdabarna színű őszi pillanatokat kívánok!

 

Szeretettel,

Veres Mónika

2017. szeptember 25.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.