Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az elengedés hete

Az elengedés hete

 

Az elmúlt napokban központi csillagunk a Nap belépett a Skorpió csillagkép varázslatos, misztikus, befelé hívó birodalmába, Hádész Otthonába. Hogy Orfeusz gyönyörű Égi Lantját majd újra megpendítse, ezzel az Örök Szerelem mennyei dallamát dúdolva fülünkbe.

November utolsó hetében a Nap a Skorpió csillagképen belül először annak ollójánál halad végig, hogy majd első Advent Vasárnap (december 01.) elérje a Skorpió csillagkép szívét, a vörösen izzó Antares csillagot. Ez a hét így az elengedésé!

Most érdemes végig gondolni, hogy BELÜL mit kell még elengedni? Mert ehhez kapunk most segítséget Fentről.

Ez az elengedés kell ugyanis ahhoz, hogy decemberben a Tejútra lépj!

Csak zárójelben teszem hozzá, hogy a nyugati asztrológia zodiákus rendszerében a Nap november 22-n a nyilas jelébe lépett, ezzel lelki szinten az istenkeresés, az igazság keresése és a bölcsesség kiáradása veszi kezdetét. De! De egy magasabb szinten, azaz ha a csillagos égre tekintünk, akkor láthatjuk, hogy a Nap a Skorpió csillagaiban halad. Így az előttünk álló egy hónapban – ez pontosan Advent négy hete mindig – a szellemi vezérlő elv bizony az elmélyülés és belső önvizsgálat idejét elhozó Skorpió. Nem is csoda, hiszen ismét érezhetjük az „Amint Fent, úgy lent” elvét, ha belegondolunk, hogy az adventi négy hét mindig a belső útról szól. Legalábbis kéne, hogy szóljon.

Arról, hogy megvilágítsunk magunkban belül mindent, ami nem Fény. S aztán azt a Skorpió ollójával levágjuk magunkról.

Ezen belül a Skorpió csillagkép olló része – ahol most jár a Nap – különösen az elengedés idejét jelzi. Ennek kiemelt pillanata lesz a kedd (november 26.) 16 óra, amikor a Skorpió ollójánál ragyog fel az új kezdetet támogató Újhold. Így kapcsolódik össze ezúttal különös módon az elengedés és a megújulás. 

Kiváló alkalom most levágni magunkról mélyben gyökerező félelmeinket, függőségeinket, rossz szokásainkat. Most nézhetsz igazán mélyen szembe önmagaddal és azzal, mi az, amitől még mindig félsz? S ha már rávilágítottál, akkor engedd el.

Hogyan? Egy döntés is elég sokszor. Esetleg meditációban vagy akár szakember segítségét kérve, ha úgy könnyebbnek érzed. Az út egyéni. De a lényeg mindig a döntés: hogy NEM akarom ezt tovább cipelni! Nem akarok ilyen lenni már. Változni akarok!

Nagy erőt ad ez a hét ahhoz is, hogy levágjuk azokat a nehéz, régről cipelt karma-szálakat, melyektől eddig nem sikerült megszabadulni.  Esetleg minden olyan „kötést” vagy gátló kötődést, ami érezhetően problémát okoz emberi kapcsolatainkban, teremtő erőnkben, függésben tart, hatalmi játszmát folytat vagy visszaránt(ana) egy alacsonyabb szintre.

Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy a nagy igazság – és istenkeresésben most egyszer csak ráérzünk, hogy talán az választ el még ettől – az igazságtól vagy istentől -, hogy egy függőséget letegyünk (ezeket a mondatokat persze a FB-Mátrix nem szereti).  Az is lehet, ráérzünk, melyek azok az emberi kapcsolatok, melyek nem adnak csak mindig vesznek, ne adj isten szabad akaratunktól akarnak bármely módszerrel megfosztani. Itt az ideje - és az ereje - az elvágásnak. Persze adott esetben akár most zárulhat le egy nagyobb életszakasz is. Ha így van, segít elengedni a múlthoz kötő sokszor mély, visszarántó szálakat.

Érdekes, hogy közben a Vénusz november 26-n belép a Nyilas csillagkép nyilához! Így szerdán és csütörtökön eléri a Nyilas nyilának hegyét, az Al Nasi csillagot. Gyönyörű napokat hoz, hiszen érzelmi téren vagy az anyagi teremtő erők témájában segít megcélozni azt a Fényes Célt, amit hosszú távon el akarunk érni. Egyben azt üzeni, ha ezt el akarod érni, tudj fókuszban maradni és csak a célodra koncentrálni! Szinte eggyé válni vele.

Ennek kiemelt napja november 28. csütörtök lesz, amikor a Vénusz a Nyilas nyilánál emelő kapcsolatba lép (trigon) a Kos Tejútra néző fejénél járó Uránusszal. Ez a nap duplán hozza a jövőbetekintés, jövőre ráérzés üzenetét, főleg váratlan sugallatok vagy meglepő fordulatok képében. Az idejétmúlt korlátok széttörése minél jobban megy, minél szabadabb vagy (a félelmektől), annál tisztábban felvillantja magát egy isteni jövő képe. Utána már csak követned kell. De most főleg az ÉRZÉSEIDRE hallgass. (Ez nem a fejben dől el!)

S mivel párhuzamosan a Nap a Skorpió ollójánál halad, így a két hatás együtt érvényesül. Azt jelzik, érzelmi téren – vagy a kreatív alkotó munkában – most valami fényeset elindítani, hosszú távra tervezni az tud, aki képes elengedni a félelmeit, rossz szokásait, egóját, függőségeit vagy akár mindazt, ahogy eddig élt vagy gondolkodott. Illetve a fojtogató (ártó) szálakat, kötéseket is el tudja vágni az Égi Ollóval, ha épp ez kell.

A Nap miután majd december első napjaiban elhagyja az ollót fellép a Tejútra. Egészen január 1-ig ott lesz. Ez azt üzeni, ha fel akarsz lépni az Istenek Útjára, ha meríteni és töltekezni akarsz a varázslatos isteni teremtő erőkből, ehhez előbb valamit el kell engedned! Ez máshogy nem következhet be. Végső soron úgy is mondhatom: félelmekkel terhelten és az egód kizárólagos irányítása alatt nem tudsz a belső isteni erődhöz hozzáférni. Csak nélkülük. De ezt az isteni éned tudja jól, csak bízd rá magad.

 

Fajsúlyosabb hetek következnek. Sorsunk mélyebb összefüggéseit érthetjük meg, mely egy mély belső átalakuláshoz vezet. Csak hagyd, hogy hasson.

 

Advent első vasárnapja most tehát december 01-n lesz. A Tejútat megtartó négy különleges Csillagról és a hozzájuk kapcsolódó Adventi Koszorú varázslatáról itt olvashatnak:  

https://csillagtitkok.eoldal.hu/cikkek/adventi-koszoru-tejut-csillagokkal.html

 

 

 

Szeretettel,

Veres Mónika

2019. november 25.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.