Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Húsvéti kiemelkedés - 2017.

Húsvéti kiemelkedés

 

- Az érzelmi megújulás misztériuma -

 

 

Az idei Húsvét többek között azért különösen szép, mert előkészítője valaminek. Valaminek, ami majd nyáron, illetve jövő év tavaszán köszönthet be erőteljesebben életünkbe. Ez pedig a kiemelkedés. Az ördögi körből való kilépés kivételes lehetősége! Ehhez viszont szükség van továbbra is a belső munkákat kitartóan elvégezni és végigvinni. Hiszen az idei esztendőben kiemelt szerephez jut a Visszaúszó halak csillagkép, ami nem csak a visszatérő lehetőségekre, de a még el nem végzett belső – visszatérő - feladatokra is figyelmeztet. S persze egyben visszatérő varázslatos képességek rejlenek benne. Erről is üzen az idei Húsvét. Ezért előkészítő. Bepillantást enged egy olyan lelki minőségbe, amiben az ember megéli azt az erőt, ami felfelé húzza egy olyan helyzetből, amit talán évtizedek óta nem tudott megoldani. A megoldás tisztulhat le varázsütésre. Elsősorban belül, a lelkünkben egy tiszta sugallat vagy egy váratlan ötlet formájában. De hozhatja egy váratlan üzenet is.

Viszont ehhez valamit nekünk is meg kell tenni előbb. Mit jelent ez?

Nagypénteken a Halak csillagkép Felfelé úszó fonalánál együttáll az Égen központi csillagunk a Nap a forradalmár és zseniális Uránusszal. Azért érdekes a helyzet, mert ez sok-sok évtizede nem következett be! A Nap persze minden évben együttáll az Uránusszal, nem ez a különleges benne, hanem a csillagképi környezet. Az eddigi években, évtizedekben a Halak csillagkép Visszaúszó fonalánál találkoztak rendben. Csak az idei évben – ahogy arról már volt szó korábban – az Uránusz szépen lassan besétál a Halak Felfelé úszó fonalához! Ez nyáron fog majd bekövetkezni egészen pontosan. De már most is nagyon közel jár hozzá, s a Nap haladása révén szinte pár napra megfogja a kezét és odahúzza. A hazatalálás és a kiemelkedés ereje így különösen erősen jelen lesz Húsvét hétvégéjén!

Mikor Jézus Urunk született a tavaszpont – a kezdet pontja - a Felfelé úszó halacskára mutatott. Azaz Ő mutatta meg, hogy lehetne, hogy kellene új időszakot elkezdenie az emberiségnek: ha visszatalálnak a Teremtőhöz. Ha hazatalálnak. Saját isteni önvalójukhoz is! Isteni eredetükhöz. Elsősorban belül, a szívükben. Másodsorban azt jelenti mindez, Jézus megmutatta mit jelent Istenembernek lenni, s aszerint élni. Természetesen mivel Ő Megváltó volt, ezért Ő vállalta a kereszthalált, melynek messzire mutató okkult okai vannak. Azonban az gond, hogy olyan kultúrában élünk – és ezt egészen biztosan soha nem akarta Jézus! -, amelyben kizárólag a keresztre feszített és megkínzott Jézus képét mutogatják mindenhol. Hiszen ez bizonyos értelemben a „halál kultusza” az élet kultusza helyett. Jézus viszont semmiképpen nem a halált jött hirdetni, hanem épp ellenkezőleg: az ÉLETET. És mindazt, ami azzal jár. A szeretet, a bőséget, a szerelmet, a szerelmetes teremtő erők gyakorlati működtetését, az istenes élet alaptörvényeit. Kérdés, miért nem a feltámadt Jézus képe ragyog a templomok falán? Miért nem az Élet? A kérdés persze költői. De már nincs is jelentősége. Mert a halál kultuszának egyre többen tudják, közeledik a vége, hogy átadja helyét az Élet Kultuszának. A Szeretet Kultuszának. Hogy a kínokat örömök váltsák fel. A sírást nevetés. A szegénységet bőség. A passzív kiszolgáltatottságot pedig tudatos teremtő élet - a szívközpontból. De mindennek van egy fontos titka ám! Vagy mondjuk úgy, egy feltétele. Az, hogy mindezt senki ne várja kívülről. Mert előbb BENT kell megszületnie. Ez persze jár némi munkával, egy kis belső küzdelemmel, önlegyőzéssel, belső rendezéssel, összegzéssel, s annak az áldozatnak a tudatos meghozatalával, hogy a méltatlan és életképtelen dolgokat mostantól végleg és nagyon komolyan lezárom az életemben. Önmagam rosszabbik felével együtt. Hogy képes vagyok változni. Mert csak így, ezen a folyamaton végigmenve lehet BENT RENDET teremteni! És mivel minden külső bentről születik, ezért amíg belül káosz van, addig kívül is az lesz. Viszont ha mostantól nem a belső rendezetlen lelkivilágomból, nem a káoszból teremtek, hanem rendezett lelkem erejéből, akkor – és csak akkor – fog megszületni Jézus Országa: az életet hirdető boldogan mosolygó Jézusé! A Szeretet és Bőség Országa. (Melynek egyik legnagyobb lehetősége a Kárpát-haza, s szellemi vezetői ereje a magyarságban lakozik!)

Tudomásul kell venni, hogy minden pillanatban a teremtés állapotban vagyunk. Nem tudunk nem abban lenni, hiszen Isten Gyermekei vagyunk, a saját képmására teremtett minket, tehát így a teremtés képességével is automatikusan rendelkezünk. Csak az nem mindegy nagyon MIT teremtünk ezzel az erővel! Hogy ezen tudjunk változtatni, végre nagyot fordítani, és a sok szomorú, nehéz körülményből mostantól jót, örömöt, bőséget, békét, szeretetet teremteni – ebben segít az idei esztendő, s ez a Húsvét a Halak csillagaival. Miért? Mert a Halak az összegzés és az abból megszülető belső rend stációja az Égen. Kulcsfontosságú! Mert ez az a minőség, ez az a létállapot, ami ha MEG VAN, akkor azonnal fordítani tudunk a sorsunkon, a „körülményeken”, mert a rendből elinduló teremtő erők maguk körül szeretetet, azaz rendet teremtenek.

A Halak csillagkép olimposzi védnöke ráadásul Posseidon, a mély-tengerek istene, amelyhez a Neptun bolygót kapcsoljuk. És itt van a másik fontos kulcs. Hiszen a Neptun magas szinten a vágyak, álmok, az egységélmény, az önzetlenség, de alacsony szinten a félelmek. Tehát ahhoz, hogy az ördögi körből ki tudjunk lépni (ami a mostani Húsvét, valamint az idei nyár egyik lehetősége), hogy mostantól ne kudarcokkal teli, hanem sikerekkel és örömmel teli szerencsés életet teremtsünk, még egy munkát el kell végezni: le kell tenni a félelmeket. Ennek többféle módszere is van, mindenkinek más jön be. Én egyet, amit a legjobbnak találok, most mégis leírnék. Ez a meditáció. Senki nem kell hozzá, ingyen van, és igazán nem vesz el sok időt. Elrontani se nagyon lehet, tehát semmilyen külön technikát vagy varázsigét nem igényel. Elég naponta 15 percet szánni rá. Ahogy Tihanyi Edit írja csodálatos mesekönyvében a Varázsfelhőben: „csendjáték”. (Szívből ajánlom a könyvet nem csak gyerekeknek, hanem felnőtteknek is! Jómaga alig tudtam letenni. A linket az írás végén megtalálják róla.) Ez a csendjáték kulcsa lesz a mostani és a következő időszaknak is. És nagyon kérem, senki ne mondja most, hogy „én nem tudok meditálni.” Ilyen nincs. Fizikai képtelenség. Isten úgy teremtett meg minket – nem véletlenül! – hogy mindenki tud. Ez segít ugyanis felvenni újra a szálat (az Aranyszálat) Isteni Önvalónkkal. És a segítség onnan érkezik! Mégpedig nagyon rövid időn belül. Ha a szál elszakad, csak vakon és süketen botorkálunk itt a világban. Aki tehát képes naponta tíz percig fegyelmezni magát és gondolatok nélkül csendben ülni, az olyan varázspálcát kap a kezébe, amiről csak álmodni mert eddig. Ennyi áldozatot megéri hozni érte, nem?

Az Aranyszál felvétele azért is kerül most újra szóba, mert másik csodálatos lehetősége a Húsvétnak. Nagyszombaton, április 15-n, ugyanis a Vénusz hosszú hátráló útját befejezve megáll az Égen és direktbe fordul, azaz felveszi ismét eredeti földi haladási irányát. A Visszaúszó halak fonalán haladt vissza hetekig, szombaton pont a Halacskában fordul meg. Ezzel most még jobban felerősíti szívünkben a Jézusi Szeretet, az önzetlen szeretet erejét! Segít önzőségeinket letenni vagy minimum háttérbe szorítani. Segít félelmeinknek hátat fordítani. Segít lezárni azokat az érzelmi szálakat, amelyek életképtelenek, s akadályoztak valami új elindításában. Segít visszatalálni valakihez vagy valamihez – mely utóbbi lehet egy rég álmodott hobbi, vagy egy mélyen bennünk szunnyadó csodálatos tudás is. Segít visszatalálni ahhoz, ami a mélyben a szívünkben van. Illetve segít visszatalálni a Belső Mesterünkhöz is, akivel felfelé köt össze a Szál. Tehát az Aranyszál felvételéhez ad újult erőt a Húsvét.

A Húsvét kiemelten szólhat egyfajta érzelmi változásról, fordulatról is, amelyben erőt kapunk ahhoz, hogy megfordítsuk magunkban azt a fajta hozzáállását, amivel eddig kapcsolatainkhoz viszonyultunk. Jelentős belső átalakító hatása van tehát a hétvégének. Persze itt is azt mondom: feltéve, ha nem szegülünk ellent neki, hanem átadjuk magunkat misztériumának – ez esetleg az egónak lesz nehéz, de érdemes kicsit megregulázni. Ehhez is kiváló eszköz a meditáció.

A Vénusz Húsvét hétvégéjén egy nagy belső összegzésre késztet tehát. A Rend utolsó kockái kerülhetnek a helyükre lelkünkben. Főleg érzelmi téren és az emberi kapcsolatainkban. A dolgok a helyükre kerülnek. Mindez már a megoldással karöltve, hiszen a Nap és az Uránusz közben pont a Halak Felfelé úszó fonalánál halad!

Épp ezért most kicsit jobban igényeljük a csendet. Húsvét hétvégéje mindenképpen belső misztérium. A szívünkhöz és Jézushoz való visszatalálás ideje. De most kicsit még halkabb, még meghittebb, még elmélyültebb. Mindaz, amit a Vénusz hatására megéltünk az elmúlt hetekben kívül még nem feltétlen jelenik meg, ez még erősen belső élmény. Mindezt átültetni a gyakorlatba, azaz lehozni a hétköznapi síkra majd május elején és közepén lehet. A Vénusz ugyanis most magasan az Ekliptika felett jár, majd később kezd el süllyedni. Szép lassan a hónap végére eléri a Nap útját, így téve szemmel láthatóvá mindazt a belső érzelmi változást, azt a mély belső rendet, ami az elmúlt hetekben lelkünk mélyén csendben, rejtve megszületett. Így ha valamit végleg lezártunk magunkban, vagy ha a szerelmetes újrakezdés mellett döntött a lelkünk, május elejére ölthet majd látható formát. Mint ahogy azt a művészi kreatív energiát is ekkor lehet lehozni a fizikai síkra, amely most tér vissza hozzánk.  

 

Összegezve. A Felfelé úszó halacska csillagfényes üzenete, hogy egy magasabb - isteni – szint felé törekszik, arra felé húz, így jelentős a kiemelő erő ezekben a húsvéti napokban! Lelkünk feltámadása, újjászületése az átlagnál erősebben érezhető. Olyan helyzetekből segít FELFELÉ kilépni, amelyeket esetleg régóta nem tudtunk semmilyen módon megoldani, amit ördögi körnek éltünk meg. Segít letenni azt a rossz cipőt, ami már ezerszer véresre törte a lábunkat, de valamiért mégis újra és újra felhúztuk. Most tudunk rálátni arra, hogy a cipő rossz. Hogy felesleges egy újabb körre megkínozni magunkat vele. És ez a tisztulás egyúttal meghozza a megoldást is. Akár egy váratlan helyzet formájában, ami elől jól tesszük, ha nem zárkózunk el. Sőt.

A Nap és az Uránusz egyesülése a Felfelé úszó halak fonalához közelítve olyan belső erővel ruház fel, amely felfelé húz, fel az isteni megoldások felé. Ennek szellemében tudunk meglépni olyat is, amit addig nem tudtunk, mert mindig ugyanabban az ördögi körben pörögtünk, ugyanazokat a hibákat elkövetve. Ezekből az éveken - vagy életeken át - ismétlődő körkörös, megoldatlan helyzetekből ad erőt kilépni most Húsvét misztériuma. Ez átfuthat rajtunk akár egy pillanat alatt is. (Ezért is hívom fel a figyelmet, figyeljenek nagyon magukban a váratlan megérzésekre most.)

Érdekes helyzet, hogy ebben a csillagképi környezetben olyan erős a korszakváltás üzenete, hogy akár a jelen életen is túlmutató nehezen kibogozható sorscsomók, karmikus helyzetek, vagy berögzült ismétlődések megoldása is elérhet hozzánk ezzel az energiával! Azaz mind a Húsvét - mind később a nyár - olyan lehetőséget is hoz, ami előző életekből hozott problémák feloldásához, s az abból való kiemelkedéshez is segítséget nyújt! Rendkívüli lehetőség. Mert ez már a spirális fejlődés, ami az emberi élet egyik értelme, s ami most eggyel magasabb, isteni szint felé emel minket.   

Ami kiemelten segíti ezt a folyamatot a hétköznapok világában az az, ha valami újat tudatosan beengedünk ezen a hétvégén az életünkbe! Az Uránusz ugyanis szeret mindent, ami új, s ha megadjuk neki ezt a lehetőséget, akkor rögtön beindítja a tisztító, felszabadító energiákat, s szinte villámcsapásra szállítja a megoldást. Egy hirtelen felvillanó sugallat vagy egy váratlan üzenet formájában. Egy zseniális ötlet képében. De ehhez tenni kell! Az ÚJ tudatos beengedésével. Ez lehet egy új frizura, egy új útvonal, egy új étel, amitől addig ódzkodtunk, egy új sport, bármi, amivel a korlátainkat feszegetjük önként és dalolva. Az tudja magas szinten érzékelni és megélni a Felfelé úszó halak lehetőségét, aki képes változni és változtatni. Ez az új minőség fogja ugyanis megnyitni azt az energia-hullámot, ami a kiemelő és felemelő megoldásokat szállítja elénk. Ami felszabadulást hoz, s az Élet Kultusza felé emel.

 

Nagyon fontos tudni, hogy a teremtés valójában a tudatalattiból indul ki. Minden, amit eddig létrehoztunk az életünkben, amit most "kívül" látunk, élünk az valójában legrejtettebb lelki régiónkból született! Ezért sajnos nem elég csak a gondolatokra vagy az érzésekre és azok teremtő erejére figyelni. Ennél mélyebbre kell ásni, ha IGAZI változást akarunk! Miért írom le épp most mindezt? Mert pontosan erről szólt a Vénusz útja március eleje óta és a következő hetekben is még. Kivételes lehetősége az időszaknak tehát, hogy segítséget nyújt ahhoz, hogy ezt a nagyon mély belső munkát elvégezzük. A halak stációja ugyanis - ahol a Vénusz mozog - a tudatalatti szimbóluma! Tehát mire lehet csodálatosan felhasználni ezeket a heteket? Arra, hogy leássunk a tudatalattiba eltemetett legmélyebb érzelmi problémákhoz: sérülésekhez, gócokhoz, hibás rögzülésekhez. A Halak fonala azt mondja, akár a kötődési képesség hiányára vagy sérülésére is rádöbbenhetünk most. És jól tesszük, ha nem söpörjük vissza a mélybe! A megértés már fél siker! Ezután már csak a helyretétele, feloldása következik, bármely gyógyító módszerrel - vagy sok meditációval. S miután a tudatalattiban lévő érzelmi beakadásokat felismertük és átminősítettük, ezt követően aztán majd jöhet a harmadik lépés: elindulhat egy teljesen ÚJ teremtési folyamat az életünkben. Hát ezért éri el háromszor a Vénusz a tavaszpontot. Hogy új esélyt adjon. A Felfelé úszó halakkal karöltve méghozzá úgy, ahogy eddig még nem: akár életeken átnyúlva karmikus szinten is.

A tudatalattiban megbúvó valamely érzelmi probléma megértése tehát segít most a kiemelkedésben! Hiszen a mélyben szunnyadó érzelmi energiákban van a kulcs. Aki ezt helyreteszi magában, az valóban más minőségben, más érzelmi töltettel tud majd május elején egy új korszakot elindítani az életében. 

 

Látják? Hát így segítenek nekünk Égi Testvéreink. Megmutatják, megértetik. Meglépni viszont már nekünk kell. De ennél nagyobb segítség szerintem nem is jöhet. Épp ezért nem való jóslásra az asztrológia. Mert pont a felismerés és fejlődés lehetőségét veszi el az embertől. Én sem szeretnék soha senkit álomvilágba ringatni. Mindazzal, amit ezen az oldalon leírok nem az a célom, hogy passzív várakozásra buzdítsak bárkit is! Pont ellenkezőleg. A megértéshez és a tevőleges, tudatos belső változáshoz szeretnék közelebb segíteni mindenkit, mert kizárólag ez vezet el a külső változásokhoz! Épp ezért erre a hétvégére is igaz: a kiemelkedés, a megoldás csak annak jön el, aki tesz is érte. 

 

Én az áldást osztó, mosolygó Jézus képével szeretnék áldott, örömteli Húsvéti Ünnepet és csodaszép megújulást kívánni tiszta szívből mindenkinek!

 

Szeretettel,

Veres Mónika

2017. április 13. 

 

 

 

Tihanyi Edit "Varázsfelhő" című könyve itt érhető el:

http://www.lehetetlennincs.hu/

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.